Warhammer Online - Age of Reckoning
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ninnkigal, Ereshkigal és a többiek :)
Ezzel csak az a baj, hogy a group heal dominal a jatekban. Instance-be, sc-be kell a solo heal, de amugy nem igazan eri meg. Imba a dok/wp a fel masodperces heallel, mig a tobbi healernek az 2.5 sec. Ehhez meg hozzajon, hogy "futas kozben" (egy pillanatra megall, heal es mar fut) is el lehet castolni, mert sz.rul irtak meg a combatot. Persze ez a tobbi spellre is igaz, hogy kb. fel masodperccel a veguk elott mar nem lehet megszakitani oket bemozdulassal.
Ninnkigal, Ereshkigal és a többiek :)
hanem az, hogy realmon beluli balansz sincs...
(es itt nem a rvrstats kill a donto, bar nemi tampontot azert ad)
ha lenne realmon beluli balansz akkor nem lenne ekkora rohadt szoras a classok kozt kb 10x annyi chosen futkos mint bg...
ez azt jelenti hogy a chosen op, a bg meg fos...
nem csak a tukor classokhoz kellen viszonyitani, hanem realmon belul is a sajat archtypehoz.
"You no mess with Lo Wang!" Amoxx
Néhány hozzászóláson tényleg sírni tudnék."az sw-nek az az errõsége, hogy jól néz ki", komolyan ha nem játszottál még sw-vel inkább ne menj bele ilyen vitákba.
Az sw-nek rendkívûli jó single target burstje van, (festering bombing)ezt tyrantal kombinálva bárkit pillanatok alatt szét tud szedni, mégis akkor miért mondják rá, hogy gimped? mert ennél a klassznál bizony nem elég ha csak úgy ellövöldözöd a skilljeidet(nem úgy mint pl a bw/sorc-nál), hanem tényleg kell a megfelelõ build és skill rotáció, de tudja singlen hozni azt a teljesítményt ha nem jobbat.(6v6ra egy jó sw sokkal hasznosabb lehet mint 1 jó bw)
A másik jóval nagyobb probléma viszont, hogy az orvr vagy bármilyen 12+ os harchoz igazából nem sok mindent tud hozzá tenni.(és ezért gimped többek közöett a WL/WH/WE/Bg és még egypár (nagyjából a classok fele))a nagyobb harcok csak és kizárólag az aoerõl szolnak, és aki nem erre speccelve teszi ki a lábát a warcampbõl az vagy solo roamer vagy hülye.
A mágus/engi pont a fordítottja.Nagyjából egy specce van amit tud kamatoztatni és azt is csak warband méretekben.
Az lenne a normális ha a karaktereddel mindenféle helyzetekben hasznos tagja tudnál lenni a csapatodnak, és nem azt tennék az arcodba, bocsi de te nem jöhetsz mert inkább viszünk egy bw/sorcit a gimped classod helyett.
spectRa xTra
Sajnos most regisztráltam ezért nem tudok linkelni, de Archenemy: Jó ha meg greater wardban lenne, akkor meg miért nem superiorban, ha meg abban, akkor miért nem RR80, ha meg az, akkor meg legyen több karaktere rr80 mert csak úgy van rálátása, stb, lehet ezt fokozni...
Csúszós lejtõ: 😉
http://hu.wikipedia.org/wiki/Cs%C3%BAsz%C3%B3s_lejt%C5%91
A class balance realm szinten igenis jó, arról a nem tehet a játék hogy az egyik oldalon egy fotm wb van a masikon meg 10 choppara 2 healer...
Annak hogy a mágus gyenge nem láttam volna hogy bárki ellent monddott volna, én személy szerint azt mondtam hogy jó kezekben messze nem annyira rossz mint sokan gondolják. Ami igaz.
Sárkány Lovagrend http://sarkanylovagrend.guildlaunch.com
Encsak destros adattal tok szolgalni(rvrstats):lifetime killek terén nálam:
1 sorci 11006
2 choppa 7840
3. mara 7833
4. dok 7640
.
.
.
12 bg 3849
Elsõ és utso kozt 3szoros a kulönbség,lesznek mindig preferált classok,ez azért nem a világ vége,sorci meg gyorsan is hal,meg kb mindenki kiprobálja mint a bwt.
Az állításom az volt, hogy a kasztok közti balance nem tökéletes, mert pl. a magus gyenge; erre kaptam itt a következõket:
-de jó a balance, és csak azért hiszem, hogy nem, mert megölnek
-nem vagyok elég jó játékos
-nem játszottam eleget, hogy ezt tudjam
de közben valahogy mégis elismeritek, hogy igen, a magus tényleg gyenge, tehát az eredeti állításom helyes. Akkor mi szükség van erre a gyerekes szurkálódásra?
2wp,1am/rp,2bw,1kotbs
az 12 healer 8bw es 4 tank
ez nem balansz, engit,wl-t,sw-t,sm-t nem latni a gameba
nemhogy a realomok kozt nincs balansz, meg realom belul se.
Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx
Tegnap ujra elofizettem a jatekot.
T1 orvr-ben bohockodtam random emberkekkel, de meg kell mondjam rettenetesen elveztem. SC-re nem is mentem, pedig regen az volt a kedvenc. 😊
Ugye jol tudom, hogy nincs a jatekban fps es latency kijelzes?
Van erre vmi jo kis addon esetleg amit ismertek?
Most allitgatom Catalyst-ban az AA-t es AF-et, es jo lenne szamszeru kijelzes az eredmenyrol 😊
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
Egyénként senki nem vitatja hogy sokkal gyengább egy magus mint egy sorc/bw és hogy buffra szorulna, de amit ki próbáltam fejezni az az hogy ennek ellenére jó kezekben messze nem annyira haszontalan mint sokan gondolják.
Az a nevetséges, hogy egy 32. szintûnek helyt kellene állni egy 80. szintûvel szemben. Mert ugye 32-80-ig az mind T4.
Szerintem amúgy rerollolj orderre nornon.
SW:TOR - Greatsogron - Bounty Hunter Powertech Sárkány Lovagrend http://sarkanylovagrend.guildlaunch.com
spectRa xTra
Agysebész, Fájörsztártör, Sztársájn, Egõcsillag meg még vagy 2 masik magyar nevre lettem figyelmes Azgal order oldalon, kik õk?😊
Másrészt igen, egy baromi skilles játékos lehet, hogy jól tudja használni a magust, de akkor egy sorcot meg még jobban tudna. Pont a havoc az az ág, amiben a sorc egyértelmûen jobb szerintem (single target távoli damage). A havoc és change ágon nincs CC, eleve a magus CC-k egy része nehezen használható (pl. pet felrobbantásával létrehozott knockdown, vagy aknapet, ami már messzirõl látszódik).
Nyilván vannak a magusnak egyes aspektusai, amiben jobb, mint a sorc pl. (daemonic withering tactic pl. erõs és segíti a csapatot, vagy 150 feetre is ellõ egy havoc spellel), de ez kevésnek érzõdik a kb. 60-75% dps és kisebb burst mellett.
Persze õ nagyon jó játékos volt 😊
igen, ezért írtam, hogy _nyomós_ oka legyen azt választani... a "jól néz ki" nem nyomós ok szerintem. Sõt az "egyik fáján van egy magas szintû skill ami viszonylag hasznos" (magus rift pl.) sem az igazi.
skillesen meg bármivel lehet zúzni skilltelen ellenfeleket. Mondjuk az tény, hogy _annyira_ azért nincs elcseszve a balance, hogy még ez se legyen igaz.
"a 24-bõl 2 nyomi arány egészen jónak mondható."
tény, hogy lehetne rosszabb, de mint írtam, nem csak a classok közti balance-rõl van szó, hanem az egyes kasztok classon belüli taktikáinak, skilljeinek használhatóságáról is (pl. magus havoc path bruhaha). Mindenki tud mondani olyan taktikákat, amiket az életben be nem slotolna, meg olyanokat is, amik musthave.
Egyszer voltam egy sc-ben Ironcladen, ahol 6 DoK volt ellenem. Simán szétszedtük õket focus dmg-vel. Mindig 100%-on volt ugyan a HP-juk, egyet-egyet kivéve, akit leszedtünk. Ez nem atomfizika...
SW:TOR - Greatsogron - Bounty Hunter Powertech Sárkány Lovagrend http://sarkanylovagrend.guildlaunch.com
Minden kasztnak megvan az oka, hogy miért választja valaki. Az SW-nek is megvan: egyesek szerint jól néz ki (szerintem nem, de akik SW-vel játszanak, mind ezt hangoztatják), a mágus pedig viccesen ugrál a frizbijén.
Egyébként van 1-2 ember, akik ezzek a kasztokkal is tud jól játszani, és eredményeket elérni, de ahhoz eléggé skillesnek kell lenni. Amúgy meg ezen kívül a két kaszton kívül mindegyiket van értelme választani valamiért, szóval szerintem a 24-bõl 2 nyomi arány egészen jónak mondható.
A class balance szempontjábol a mirror classok többnyire szitén elég közel állnak egymáshoz, kivéve az sw/sh illetve ib/bg -t.
Néhány classra tényleg ráférne egy buff, viszont a nerfekkel ovatosan kell bánni fõleg a rez túlzott egyszerûsége miatt jelenlegi helyzetben nem lehet eszetlenül nerfelni, mivel orvrben könnyen az lehetne a kövekezménye hogy tényleg csak arról szólna a játék hogy aki többen van mindeképp nyer.
Tartarus (Gromzgul)
Moth (Charmyna)
biztosan aktív.
Zárójelben a vezetõk nevei vannak. Õket lehet keresni felvételhez.
Erosen gondolkodom,hogy visszanezzek a jatekba.
Nekem az a legbosszantóbb az egészben, hogy ez lehetne a világ legjobb ilyen játéka, ha néhány dolgot másképpen, átgondoltabban csinálnának.
Lehet naphosszat vitatkozni, meg sértegetni egymást, hogy túl erõs-e a BW/SORC, meg hogy van-e egyensúly vagy nincs, de ez NEM a mi dolgunk lenne. Mindannyian kifizettük/kifizetjük havonta a pénzt azért, hogy akiket ezért fizetnek, végezzék a feladatukat.
én a higgadt, racionális érvelést és vitakultúrát szeretem, mivel úgy találom, hogy az visz elõre egy beszélgetést, ami a beszélgetõknek hasznosabb, mintha anyázásba torkollana a vita
dok/wp group heal potenciálja nevetséges és a survivabilityjük is a többihez képest. Egy szintbe kellett volna hozni ezer éve a többi healer 2.5 seces healjével. Emlékszek még 1.3ba talán be akartak tenni egy rakat class változtatást és köztük volt ez is csak aztán akkora sírás volt miatta, hogy azokból a balance cuccokból a mai napig se láttunk semmit. bw/sorc meg annak ellenére hogy ranged dps, vmi iszonyat burstjük van és még mindig simán lehet velük "meleezni"
Mondjuk úgy alapjába véve a TTK a játékban nagyon alacsony.
megtisztelõ s egyben félelmetes, hogy te így az interneten keresztül is jobban tudod, hogy én mire gondoltam, mint én magam
a balance "egyensúly"-t jelent alapvetõen, én ezt úgy értelmezem, hogy minden classban legyen valami egyedi, vagy a legjobb legyen valamiben, vagy legyen változatos és könnyen adaptálódó, stb, legyen ez utility, aoe damage, direct damage, heal/damage hibrid, cc, védelem, stb. Legyen valami olyan nyomós ok, ami miatt valaki azt a classt választhatja egy másikkal szemben.
A játékot és a classokat érintõ változások más tészta, az persze, hogy kell. Vagy legalábbis vannak olyan classok, ahol kell
+
Magus nyomi kaszt, mint az SW
ugye ezek szerint te is látod, hogy a kasztok közti egyensúly nem jó
hogy jobban megértsd a problémámat, vegyünk egy egyszerû példát
van ugye a kõ-papír-olló játék, ez egy kibalanszolt játék, mindannyian ismerjük
változtassuk meg a szabályait a következõképpen: a papír nem nyer a kõ ellen, hanem veszt ellene is meg az olló ellen is, ha pedig kõ kerül szembe a kõvel, akkor feldobunk egy pénzt, és ha írás, akkor te nyersz, ha fej, akkor én
ezzel is egy végsõ soron kibalanszolt játékot kapunk, hiszen a papírt ezentúl egyikünk sem választja, az ollót sem, mert az meg a papír ellen lenne jó, hanem választjuk mindketten a köveket
ott meg eldöntjük pénzfeldobással, ki a legerõsebb, és mivel ez ugye 50-50%, ezért mondhatjuk, hogy végsõ soron kibalanszolt rendszert kapunk, hiszen nyer az egyik oldal is, meg a másik is
de a játék mégis szegényebb, mint eredetileg volt, hiszen a papír és az olló fölöslegessé vált
na kb. ilyen "ollók" és "papírok" most a használhatatlan taktikák, gyenge spellek, rossz class mechanizmusok, satöbbi
ezért zavar engem a balance-talanság, nem azért, mert túl sokat nyer az order vagy a destro