3755
  • bobo11
    sziasztok

azvolna a kérdésem hogy pc.n is lehet-e játszani gameboy játékokkal,ha igen hogy és mikell hozzá

üdv
  • Sheltem
    20at hogyan? Levagdosol a játékokból ? Hiszen egy játék 64 vagy 128mbit... Szal ?
  • Anubys
    2-3 játék? Én most éppen 20-at passzíroztam fel rá! :)
    Ebből egyik a Metriod, köszi a tippet... :)
  • Sheltem
    Én nem vennék 128as kártyát az tuti...egy normális játék 128mb és én azért ha elmegyek egy hosszabb útra azért legyen 2-3 játék a kártyeszen...Én most rendeltem Ezfa-t GBA SP -t is csak utána veszem meg... Ja továbbjutottam metroidban :) Isteni az a game.
  • oldproximusz
    Köszi.
    Azért ez jobb ár mert nekem 35-ért 128-as kártyát akartak adni.
  • Sheltem
    Most a platinum shopban van 32ért 256os kártya, nézd meg a www.apronet.hu n keress rá "gameboy advance ra" van is raktáron a srácnak nem kell várni rá... Nekem a real time clock miatt kell az EZFA mert én hülye pokemonozok is :)
  • oldproximusz
    Honnét tudod beszerezni?
    Megosztanád velem is?
    Jo privibe is.
  • balu87
    Hohohó,most nézem,ezt a topicot még én indítottam nagyon-nagyon régen a nagyon-nagyon-nagyon régi,már kurva rég nem használt nick-emmel! :)

tök jó, érzés látni! :)
  • balu87
    Sikerült megszerezni a game-t?
    Milyen?
    én is meg akartam venni,amikor még volt GBA-m,de nem sikerült :(
  • Sheltem
    Konkrétabb? Ehh... Szal ilyen nagy kövér sárkányfejű szörny akinek elöször meglövöd jobb oldalról a fejét attól kitátja a száját és belelőve sebződik...leesel és a clawjain tudsz felmászni.. Szal kinyírtam és a következő mapon(lent írtam a nevét) nem tudom mit kell csinálni.
  • Seth
    Hát én már végigtoltam(nagyon jó-de a fusion izgibb volt), de valami konkrétabb meghatározás kellene. Én is elakadtam egy-két helyen-angol leírásom van hozzá, ha az is jó látogass el a Gamefaqs-ra, itt megtalálod.
  • Sheltem
    Sziasztok! Játszik valaki a Metroid Zero Missionnel ?
    Szal miután Kraidban legyőztám a hatalmas szörnyet(a nagy dagadt aki karmolászott és a szájába kellett lőni)és átmentem Norfairba elakadtam... Egyszerűen nem találom az utat ahol le lehet jutni oda ahol jelzi a villogó pont..Nem szoktam feladni könnyen, de kb 2 napja nem találok, pedig már azt hiszem mindenhol voltam és mindent kirobbantottam...Valaki plz segítsen mert nagyon imádom ezt a játékot és nem akarom emiatt abbahagyni :(
  • mochee
    Nagyon kösz.
  • Anubys
    Kicsit macerás felinstallálni, alaplapi USB portra kell rádugnod, és ha elsőre nem megy -általában nem megy, a hardverprofílban kiírja az xp, hogy "az eszköz nem idítható el", akkor átdugni másik portba, és újrainstallálni a drivert. Másodikra már menni szokott. Azt a drivert nem használd, ami az alapból hozzáadott CD-n van, töltsd le a netről az újat. Írj, ha megvan, írok pár címet ide a fórumba, ahonnan lehet jó stuffokat lehúzni (FATv8, emulátorok GBA-ra /SNES emu is van!/, audio-lejátszó, stb).

Játékokkal eddig még semmi bajom nem volt, egyedül a Final Fantasy Tactics nem megy, ha levágsz belőle (pedig 128 megáról levágható 80 megára), de ha nem nyúlsz hozzá (hagyod 128 mb-nek), akkor működik az is. Amúgy minden más, amit eddig próbáltam, frankón ment (még a legújabb stuffok is, pl. Max Payne), de ha van külön olyan játék, ami kimondottan érdekel, hogy megy-e, ird meg, kipróbálom.

Ha újonnan hozatod a kártyát, akkor eleinte nem fog működni a SAVE GAME, ez azért van, mert a kártyán is akksi van a mentett állásoknak és az órának (ja, igen, órás kárty, tehát a Pokemonok is mennek, bár azokkal normális egyorrú nem játszik. :), és kb. 8-9 órát tölteni kell, magyarán 8-9 órát be kell kapcsolva legyen a GBA-d úgy, hogy benne van a kártya, csak utána tudsz menteni (én éjszakára a töltőn hagytam bekpacsolva).

Ha nem tudsz külföldről rendelni, megéri a 37e-t...
  • Sheltem
    EZFA 256Mbit+USB Linker 37 ezer Ft ért tudok szerezni..Légyszi mondd meg mi a tapasztalatod...minden hibáját írd le nekem(ha van).
  • Sheltem
    Szal a szitu az, hogy ami kifogástalan az az EZFA típusú ugye? Akkor azt fogok venni..Elöbb utóbb majdcsak lesz eladó...Azzal semmi gondod nincs Anubys???
  • Anubys
    Bocs, sok időm most nincs, szóval rövid leszek. Ha megírod, hol akadtál el a Superufos regisztrálásban, akkor holnap tudok segíteni, ami pedig az XGFlash-t illeti, itt egy review, a stabilitást ne nézd abban a táblázatban, mert arra pont nem jó.
    ttp://www.emuholic.com/gbaemu/articles/xg2litereview.htm

Ha nem tudsz angolul, akkor röviden a lényege:
    -Van 1-2 játék, ami nem műxik (az ilyeneket bootloader frissitélssel meg tudják oldani, kérdés, van-e még supportja a kártyának,m és persz, hogy milyen régi a reviw, lehet, hogy már full hibátlanra csinálták)
    -Kétféle save-típust támogat hardware-esen, a harmadikhoz EEPROM Patch kell (magyarán lesz pár játék, amivel nem tudsz menteni, amíg nem patch-eled a romot. Patcheket le lehet huzni bárhonnan, szóval ez nem gáz annyira)
    -nem kompatibilis a Pogoshell-lel, ezen mondjuk nem csodálkozom, mert a régi F2A-n kívül semmi nem az.
    -nem kompatibilis a LittleWriter-rel. Na bumm, van ezernyi más easy-to-use program.

Hogy én mit tennék a helyedben? Hát, az első pont miatt meggondolnám, hogy megéri-e. Ha a srác beleegyezik, hogy kipróbáld olyan játékokkal, amik miatt meg akarod venni, akkor megéri, különben hagyd a francba...
  • Sheltem
    Ehh most láttam a www.apronet.hu n hogy a csávó hirdetett 256mb os flash kártyát 32ért...Tökre örültem aztán megnéztem a www.superufo.com on az összehasonlítást...hááát... :( 2es stability..
    XG2 lite amúgy a flash típusa... Vkinek nincs ilyen esetleg?
  • Sheltem
    De amúgy hogy vonja le a kártyáról dollárban ha a kártyán FT van? Nem vágom én ezt az egészet...Valaki segítsen plz..
  • Sheltem
    Fenébe olyan bonyolult ez a netes rendelés...Superufo.com on a regisztrációval bajlódok nem tudom hova mit kell írni.. Nem segítenél anubys?
  • Sheltem
    Értem... És mi a helyzet az EZFA-ddal? Azt mindenki dicsérte eddig...Nem lenne érdemesebb olyat venni nekem ? Mondjuk ez a 60% energiamegtakarítás vonzó de gondolom ez a stabilitás rovására megy.
  • Anubys
    Az, hogy mennyit kap stabilitásra, ne befolyásoljon. Szerintem a névre mennek, nem tapasztalatra. Az ultrának ötöt adni azért kicsit erős, mikor az a legbugosabb kártya, amiről valaha is hallottam. Az én EZFA-m is 4-et kapott anno, amikor fent volt a táblázaton, és merem állítani, hogy a legstabilabb kártya a piacon (és ugyanaz a brancs gyártja, akik az Extreme Flash-t, az volt a másik ok, amiért azt ajánlottam.)
    Az, hogy nem jár hozzá driver, ne befolyásoljon, le tudod tölteni, és különben is, mire eljut hozzád a csomag, már régen újabb driver lenne, mint amit kapsz hozzá, szóval amúgy is le kell töltened... A másik pedig, hogy 2 USB kábel jár hozzá, ami elég nagy pozitívum... :)

Meg van itt 512-es XRom is, az is eléggé bugos, de minden új driver/kliens verzióval egyre stabilabb, és egész olcsó is (pár dollárral drágább, mint a 256-osok.)

Az Extreme ára cakkumpakk: 131.38 USD, ami kb. 26,952.87 HUF, tehát durván 27e.
  • Sheltem
    Ahogy nézem ehhez nem jár driver lemez :( Stabilitásra meg 3at kapott csak 5ből :(
  • Sheltem
    Köszi a helpet!

Még azt meg tudod nekem mondani, hogy ha ezt rendelem amit mondtál ( http://www.superufo.com/pp/item_detail.asp?itemID={0A906674-140F-47C8-84C0-A32C4FAD45C2} ) ez kb mennyibe fog kerülni cakkpakk mire megkapom? És hogy a szállítási költséget is kártyáról utalom neten ?
  • Anubys
    És még ez is...

"halo, i recently got a f2a u 1g and my impressions are it looks sweet as but im having problems with it. random crashin when i use it all the time. i think i used it once or twice without it crashing"

Forrás: Emuboards.com
  • Anubys
    Ja, és amit 256-os játékként találtál, az nem játék, és nem 256 megás, és főleg nem kínai...

http://www.advance-power.de/news.php?content=details&id=1078651787&PHPSESSID=bf073b4d2096a8c62c1ecd8403217d1d

Idézet:
    "INDian has released this non-licensed Hardware for the GBA.
    The Features are:
    - Pocket Notes
    - Schedule
    - Calendar
    - World Time
    - Address Book
    - Calculator "
    Bár erre egy Pogoshell sokkal jobb... :)
  • Anubys
    Ultra szériát én a helyedben nem rendelnék, elég sok hibás van köztük (kb. 80%). A legdurvábbak az 1G-sek, amikből csak 256 mb működik (rosszabb esetben, jobbesetben 256 mb nem működik...).

Itt van amúgy egy táblázat, hogy melyik kártya mit tud:
    http://www.success-hk.com/news/end_oversea_newsletter20030729/
    (habár a vicc az egészben, hogy pont a legkétesebb kártyának ad 5 pontot a stabilitásra).

Én ezt tudnám javasolni, ha mindenképpen 256-os kártya kell:
    http://www.superufo.com/pp/item_detail.asp?itemID={0A906674-140F-47C8-84C0-A32C4FAD45C2}
    Bár ezt sem azért, mert annyira dícsérik, hanem azért, mert nem szídják annyira.... :)

Nézz körbe, aztán döntsd el, mi kell...
  • Sheltem
    Anubys ha 256mb os flash2advance ultrát rendelnék onnan ahonnan te akkor cakkpakk összesen mennyibe kerülne nekem?
  • Sheltem
    2004-03-06 GameBoy Advance PDA for GBA (C) Chinese (?) 256 MB
    Érdekességképpen...Ímeg a 2. 256mb os játék gbara :) Megcsekkolom majd
  • balu87
    Anubys vágja legjobban ezt a dolgot,és mint látom lejjeb már ecsetelte is pontosan,hogy honnan is lehet szerezbi.
  • Sheltem
    Nah szeretnék venni 256mb os flash kártyát gba sphez (kábellel szoftverrel). Aki tud jót szóljon plz.. Thx
  • balu87
    www.cheapboy.hu
  • mochee
    Csá!
    Biztos vannak köztetek pestiek, szal azt szeretném kérdezni, hogy a Golden Sun nevű játékot hol lehet ott megvenni?
  • Sheltem
    Izé lenne 2 kérdésem. Gba sp hez lehet külön aksit kapni? Ha igen kb hogyé vagyon? Thx
  • oldproximusz
    Küldtem 1 privit.
  • Anubys
    guardian hero: Mondassz valamit... :)

Sheltem: Nem, nem Japánból... Kínából... :) Amúgy passz, én máshonnan nem próbáltam, ez bevált már két havernak is, azért inkább innen rendeltem. 3-4 dollárért meg nem fogok kockáztatni...
  • guardian hero
    Szerintem a 24 órát csak arra értik, hogy a rendeléstől számított 24 órán belül postára teszik a cuccot.
  • Sheltem
    Az a baj, hogy én nem tudok neten utalni :( Szal ez a lehetőség ugrott asszem :(
  • Sheltem
    És ez mindenonnan 23.5 dollár? Mert ha jól tudom ez japánból jön. Gondolom kell hitelkártya is, nem ft al fizetek amikor megjön :)
  • Anubys
    Hitelkártyával. Illetve lehet lehet választani, de a legolcsóbb (mivel nincs plusszköltség) a hitelkártya.

Ami az árat illeti:
    128-as kártya:
    Total: USD75.00
    Delivery Charge: USD23.50
    Total Amount + Delivery Charge: USD 98.50 (HKD 763.38)

Dollár napi árfolyama (az xe.com szerint):
    1.00 USD = 211.132 HUF

Téhát az egész ára: 20799.71 FT, durván 21.000
    Ennyit megér, nem? A szállítást ugyan 24 órának írják, de nekem kb. 5 nap volt, mire ideért (gondolom, nem magyarországi szállításra értették a 24 órát... :)