3755
-
#3235 Ha jól emlékszem voltak olyan régebbi kártyák, amiket időnként a kábelükre kellett kötni hogy a mentések ne vesszenek el. Konkrét típusra nem emlékszem. -
PHM #3234 A flashkártyákról röviden:
Mindegyikben van x mennyiségű flashrom(ez lehet memóriakártya is), és 4-8-16, vagy 32 mega ram.
Amikor elindítod a játékot, a gép először ebbe a ramba tölti be a GBA romot, ezért ennek mérete határozza meg, hogy mi lesz a maximális romméret.
4MB: M3 Pro
8MB: EZ4 Compact
16MB: EZ4 Lite és miniSD
32MB: EZ4 Lite Deluxe, M3 Perfect, Supercard, és elvileg minden régebbi flashkártya, amelyikben legalább 32 MB beépített flashrom van.
Az adattárolás az újabb kártyákban többnyire memóriakártyán, míg a régieken beépített flashromon történik.
A beépített flashrom megírása kétféleképpen történhet:
1: külső írószerkezetben, pl G6 Lite, EZFLASH III, FA Linker
2: magában a GBA-ban, ebből 2 variációt ismerek:
2/a: speciális GBA linkkábel kell hozzá, és bekapcsoláskor select+start-ot kell nyomni. pl EZFA 256, Xgflash 2 turbo
2/b: szintén speciális linkkábel kell hozzá, de az nem a GBA-ba, hanem magába a kártyába csatlakozik. A GBA-t általában ilyenkor is be kell kapcsolni, mert az szolgáltatja a tápfeszültséget a kártyának. pl Elink, EFA-linker
Nos, hirtelenjében ennyi jutott eszembe, ha valakinek konkrét kérdése van, rajta. -
#3233 Hát ja...
Tömörítve meg gondolom nem engedi -
#3232 Kábel jár a kártyákhoz (kivéve talán a külső memóriásokhoz de olyat aligha találsz) ha az eladó szerint nem, akkor lehet át akar baszni. Ha tudod a kártya típusát nézd meg a gbatemp rewiev-ot a kártyáról, ott mindig leírják hogy eredetileg mi van a dobozban. A 4 megáig engedett méretről itt olvastam először, ha ez a ROM méretet jelenti akkor az felejtős mert a legtöbb (jó) játék 8 vagy 16 megás. -
#3231 Sztem ha valaki flash karival hirdeti akkor kapsz hozzá mindent ami kell.
De amúgy annyi h kábel egyik vége a gépbe, másik a GBA-ba, progi indít és csinál:D -
#3230 Szóval kell egy cable gondolom, amivel összekötöm a GBA- t a géppel, és a flahy kártyára lehet tölteni. Correct?
És van olyan, ami csak 4 megáig engedi, igaz?
Milyen cable vagy egyéb kell még? Írjátok már le és az oldalt elmentem. -
#3229 Haha!
Ezjó volt!
Kösz! -
PHM #3228 Hozzám is fordulhatsz segítség ügyben, ismerek és használok is párat.
Amúgy nem ördöngösség, végülis ezek nem fejlesztő mérnököknek készülnek. -
#3227 Csak az EZFA-hoz értek. Részletes teszteket/leírásokat találsz ismertebb kártyákról a gbatemp-en. Mivel nem szokás a kártyákhoz dokumentációt adni (enyémhez konkrétan 0 leírás jött) ilyenekből meg fórumokról jöttem rá hogy hogy kell használni (először azért faszán nyomtam 5 percig a START+SELECTET bekapcsoláskor és kurvára szentségeltem hogy mekkora szar ez). Ha van konkrét amit megvennél biztosítsd hogy az eladó tud később segiteni vagy innen valaki ismeri a kártyát. -
#3226 És ha mondjuk vennék egy ilyet akkor segítenél, hogy kell kezelni?
-
#3225 Olyasmi. Igazából egy játékot sem kell venned (de azért a kedvenceidet illik). Egy új játék áráért kapsz egy flashkártyát használtan, bár legtöbben géppel együtt árulják (mivel nincs sok értelme az egyiket megtartani a másik nélkül) -
#3224 Akkor ez most olyan, mintha PS- en írott CD- vel játszanék?
Nem is tudtam, hpgy van ilyen!
Mindig úgy voltam vele, hogy nem veszek GBA- t, mert nem lehet írott játékot játszani rajta, és drágák a játékok... -
PHM #3223 Azért van még pár használható GBA flashkari.
G6 Lite, EZ4, illetve az EZ5 bővítője is a jobbak közé sorolható, bár ez utóbbi megírásához DS és EZ5 kari is kell.
(Személyes kedvencem az EZFA 256-ezen minden korrektül futott.)
Összességében a Supercard is elfogadható, különösen annak fényében, hogy az M3 felébe kerül.
Az M3-akból 2 változat van:
Pro: ő csak 4 megáig futtat GBA romot
Perfect: minden megy rajta (Sok helyen csak sima M3-ként emlegetik, megkülönböztetni a Pro verziót szokták.) -
#3222 igy van ;)
és külsö memóriásbol m3 PERFECT a legjobb gba-zni. többi m3 nem szereti gba-t (csak 4 emgáig), supercardal meg belassulagatnak gba játékok. ez az ami értintene esetleg érintene gbazás közben. -
#3221 Jajj, tudom! Az nem az enyém volt, csak közvetítő voltam :) Egy kollega véletlenül megnyert 2-t is egyszerre a vaterán és nem volt szüksége olyan sokra :D -
#3220 A külső memóriások már a GBA korszak végén jöttek be, a DS kártyáknál meg szinte az az alap. Ha használt GBA-t veszel flashkártyával valószinüleg hagyományosat ("beépített" memóriásat) kapsz. -
#3219 mi sem igy születtünk :)
az egy kártya amire lehet pakolni netröl letöltott progikat, játékokat és a gba-dba berakva tudod ezeket a progikat/játékokat használni.
sok ilyen kártyába külsö memóriakártya megy, mer arra könyebb irni nem kell hozzá külön olvasó. -
#3218 Ne nézzetek hülyének, de én nem tudom mi az a flash card...
-
Geccoka #3217 Nekem van eladó SP, flash karival 22ert :D -
#3216 Mert tőletek vettem. Vagy nem? Egy fehér DS Lite-ot még tavaly. -
#3215 Halsznált cuccokért nézz szét apróneten meg pl expressz.hu-n, ha gyakran nézed valószínüleg találsz jó áron gépet. Én majdnem két hónapig hirdettem a gépemet (szerintem kurva jó áron) de nem volt nagy érdeklődés. Flashkártyás SP-ket 20-22 felett láttam, de most pl első keresésre kidobott az aprónet egy 10Ks SP-t.
Igen, ez Robo a CTből. -
#3214 Ez a robot ugye a Chrono Trigger- ből való? -
#3213 Jó... Nem ezt kérdeztem...
Akkor az már ugrott... -
#3212 Ha két nappal korábban kapcsolsz vihetted volna az enyémet flashkártyástul... -
#3211 Használtan mennyiért lehetne venni SP- t, meg játékokat? -
#3210 Ezt most nem egészen értem, hogy miért köszönöd nekem :) -
#3209 Egyébként köszi a DS-t. Azóta is tökéletesen működik pedig 3 gyerek nyúzza!!! -
#3208 Pedig 10e Ft volt az ára amikor láttam (kb 2 hónappal ezelőtt). -
#3207 Hmm...
Ja Micro?
Nekem SP kéne -
#3206 Nem lehetetlen, hogy akkor épp annyi volt (ki akarták szórni vagy mittomén). Egész régen (még a Lite megjelenése előtt) lehetett kapni a teszkóban DS-t 12-ért 1 játékkal. Tartott a láz kb egy hétig, mindenki vadászta a megmaradt 1-2 darabot, majd újra visszaállt az ára 35-40-re. Tehát nem kizárt, hogy amikor Totis látta, volt 10-ért micro. -
#3205 http://www.electroworld.hu/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-electroworldHU-Site/hu_HU/-/HUF/El_DisplayProductInformation-Start;pgid=u.mz6oZKmHJSR0Ej4LVBwx1z0000GVj4Z5Y4?ProductID=_b7D4QFHthAAAAESVCdSQI9z&CatalogCategoryID= -
#3204 Persze.. Egy 10- esért? El is higgyem?
Most néztem meg az oldalt az előbb
Igaz, hogy az kék, de 25- ér van el vagytok tévedve -
#3203 Amikor legutoljára bent voltam már nem láttam 1-et sem. Viszont lehet azóta feltöltötték a készletet. Mondjuk ez kb 2 hónapja volt. -
#3202 már nincs? 10 ropit megér... szerintem még mindig fenomenális cucc. -
#3201 Én láttam még feketét is. Múltkor 10eFt-ért árulták az E-World-ben a Micro-t. Ráadásul fekete volt. Majdnem vettem egyet. -
#3200 Nem tudom van-e az országban választék micro előlapból. SP-ből néha látni más színűt, vagy különleges kiadást (pl Zeldát) de szerintem 90-95%-ban az ezüstöt árulják. -
#3199 Én inkább GBA SP- t vennek akkor most már, több legalább színbe is lehet választani. Inkább Silver- t, light blue- t vagy feketét akarok -
#3198 De olcsóbb a fólia mint az előlap... -
#3197 szvsz microra nem kell folia, ugyis cserélhető "előlapja" van ;) -
#3196 A karcolódás miatt nem kell aggódni. Az én Micro-m kijelzőjén fólia volt. Tokbvan hordat és soha semmi gond nem volt vele.