100
DivX kérdések, válaszok
  • NeoMaN
    Divx G400
    Nem a vobsub. Próbáld ki.
  • ollie
    szerintem próbáld directvobsub-al is
  • Kandurex
  • zakika
    nyugottan el lehetsz keseredve, nem hozza be

de azert probald ki a mesia player classic nevu progit, az talan segit
  • Kandurex
  • Kandurex
    ??
  • Kandurex
    Egy kérdés: van nekem egy Divx player -em, aztán még bevan idomítva a vobsub 2.23 is. Általában a média player-el nézem a filmeket, de most sikerült lehúzni egyet amit semmi más csak a Divx 5.1 telepítővel felmászó beépített player játszik le, hogy miért arról fogalmam nincs. na most ez a jópofa player valamilyen okból nem hozza be automatice a vobsub -ot, vagyis felirat nyista :((( Hogy a francba lehetne őket összehozni?
  • nyunyu
    Ugyan mar, en Nandub tomorites kozben (100% terheles...) irtam ki write on the fly egy lemezt 6x sebesseggel...

A varazsszo: SCSI!
    Plextor 40x volt a forras, a cel meg a Yamaha 6416S, semmi buffer-underrun protection!
  • vladgabor
    Nekem PII-300 van es szaggatasmentesen siman megy a DVD lejatszas. Kulonosebben nem izzik a proci. (VGA=S3 Savage 3D, ez mondjuk eleg meleg, de egyebkent is)
  • Laalee
    nandubot allitsd at kepvagaskor direct copy ra ilyenkor nemnyul a framekhez :) amugy szerintem vdub ot hasznalj kiveve ha ac3 hanggal tomoritettel.

a framerate kiiras meg jobbgomb a filen és properties, minek program hozza :)
  • Laalee
    mert nezd meg a kepminoseget a tv negy h+ illetve egy szofveres dvd között... csak ezert kell dvd kartya masert nem.
  • Alien!
    Mondjuk azért,hogy alatta tudjál cd-t írni,internetezni,stb....Én is ezt csinálom...:)))
  • PiGonE
    WinXP-hez tud valaki egy URL-t, ahol megtalálom a DiVX-hez szükséges codec-pack-ot (AC-3, ilyenek)? Nagyon hálás lennék!
  • Imremagdi
    400-as celeron szoftveres dvd-lejátszás teljes képernyőn 1024x768-as felbontásban szakkatásmentesen!!!!!!!!!!!!!!!
    Hát akkor minek dvd-kártya?
  • Alien!
    Help!

Olyan gondom van,hogy miután bekódoltam a filmet Fairuse-al minden fasza,de amikor kettévágom Nandubbal,láthatóan nem ugyanaz a framerate(kicsit szaggat),ezt mi okozza???? Azt,hogy hol kell elvágni, az Avisplitcalc nevű progival nézem meg,az kilöki a helyes frame-t....
  • Laci
    1,4Ghz-s AMD K7 milyen divx-et tud lejátszani legfeljebb szaggatásmentesen?
  • fotel
    simán!
  • Pheel
    Úgy is lesz. Illetve van. :)
  • vrob98
    Szoftveres DVD lejatszashoz eleg egy 100-as pentium is, csak akkor kepregeny uzemmodban megy.
    De ha te lattal 300as gepen tokeletesen szaggatasmentesen dvd-t lejatszani hardware kartya nelkul, akkor legyen ugy.
  • Pheel
    A DVD lejátszáshoz elég a 300-as prockó is, láttam már ilyen gépen is DVD-t, igaz a proci nagyon izzadt. :)
  • supervisor
    Laalee !
    Igazad van.
    DVD MPEG2 formatum, ami kissebb tömörítésű mint az MPEG4(divx) így a dekódoláshoz is kisseb CPU teljesítmény kell(ugyanolyan felbontás mellett)
    Igen!
    640*480 és efölöti divxnél nem elég a 366cel.
    Üdv..
  • fotel
    Laalee - codec lehet a hibás
  • vrob98
    mi ebbol a tanulsag? ...
    1. szar a dvd olvasoja, nehezen olvassa az irt divxfilmeket
    2. hardware decodere van dvd-hez
    3. regi divx codekje van
  • fotel
    használjatok divxet mert az jó:)
  • fotel
    RaZoR írtam amilt
  • Vaker
    Ehh csak a címek maradtak le...
    Íme:

http://felirat.sg.hu/

http://dvd.box.sk/indexN.php3?pid=subtitles&prj=subt3&zorad=datum%20desc&piece=40&zorad2=8&zorad3=all&trt=0
  • Vaker
    Itt van 2 cím, SUB-ok, frissek, ropogósak
  • Laalee
    hat nagybatyam gepen a dvd tokeletesen megy 366/66 on, a divx pedig szaggat mint a fene, ha legalabb 2 cd s dvd rip rol van szo.
  • Pheel
    Amin nem jön a hang, az valószínűleg AC3-as kódolást használ, ehhez keress codec-et. Nekem spec nem francia van :-O
    A miért csúszik a sub kérdésre a válasz egyszerű, nem ehhez a filmhez készült a sub, valószínűleg más framerate-es az, amihez csinálták. Léteznek erre elég jó kis converterek (SubAdjust).
    Új subokat pedig úgy a legegyszerűbb találni, hogy megnézed a leszedett film mellett, esetleg bírod a keresett kulcsszavakat valami jó kis keresőbe. (Google)
  • Pheel
    Adobe Premiere
    VirtualDub
    Hirtelen ezek jutnak az eszembe...
  • Vaker
    Nem tudjátok mivel lehet egy filmet kettévágni? (nem ollóra gondoltam :-)). Szóval, ha nem fér rá a cucc egy CD-re. Van erre vmi egyszerű program?
  • Vaker
    Ja, elfelejtettem, hogy DivXG400-al sima win media player-rel is le lehet játszani a feliratot. A lényeg, hogy a sub neve megegyezzen az avi-éval, és azonos könyvtárban legyenek.
  • Vaker
    Pheel! Köszi, most már értem miért "tűnnek" el hőn óhajtott byte-jaim.

Pandora! Erre nagyon sok lejátszó alkalmas. Pl.: VPlayer, BSPlayer, MicroDVD, Playa ...etc.
    Arra pedig, hogy a felirat is átmenjen a TV-re helyes kis progi a DivXG400, ami gyakorlatilag egy layer-t hoz létre és "belerendereli" a szöveget a filmbe. (ha jól tudom) Nvidia-val és Matrox-al jól műxik.
  • Pheel
    "van egy "divfix" nevű progi, ami arra jó, hogy a nem teljesen kész avi-file-t is le lehessen játszani"

Olvass figyelmesebben! :)
  • vrob98
    Tapasztalatom szerint DVD-hez min 100as mem kell, pl Cel450/100. Anno probaltam Cel733/66-on is ugyanabban a configban es szaggatott.
    4es divxhez meg eleg egy 333as Cerka is.
  • Laalee
    divx hez tobb aroforras kell mint a dvd hez és a dvd nek is minimum 366 os proci kell
  • Laalee
    divx plus de azonkivul hogy egy szofveres lejatszo ami atrakja a megjelenitest a h+ ra semmi elonyt nem jelent, ha tv out os a kartyad avval jobban jarsz. a divx+ kb 2* annyi prociidot eszik, és sok gepen el is szarja a divx codec et.
  • Pheel
    Ez a program az avi file-ok indextábláját építi újra, ami a file végén kellene, hogy legyen. Ha egy filmet nem szedsz le teljesen, akkor természetesen a végén lévő tábla sem jön le. Erre jó ez a kis progi. Namármost, előfordul, hogy a file alaposabban sérült és nem csak a vége csonkolt. Ha ilyenkor ráereszted, ahol ahol nem talál értékelhető adatot, azt a részt eldobja. Ha ennyire fáj érte a szíved, akkor előbb mentsd el egy másik helyre és akkor tuti megmarad.
  • Vaker
    Ez most kicsit más, de DivX-el kapcsolatos...

Szóval töltögetek filmeket innen-onnan és néha előfordul, hogy miután lejön a cucc, el akarom indítani és nem tudja megnyitni a file-t. Lehet, hogy azért, mert nem egyszerre töltöm le, nem tudom...
    Namost van egy "divfix" nevű progi, ami arra jó, hogy a nem teljesen kész avi-file-t is le lehessen játszani (hasznos, ha a felvétel minőségére vagy kiváncsi, mielőtt letöltöd az egész filmet).
    Ilyen esetben (ha a teljes film lejött és mégsem tudom megnyitni) ráengedem ezt a kis progit -hátha az a baj, hogy a legvégéből mégis hiányzik valami- és utána már műxik is. Legtöbbször...
    DE: Most jön a lényeg, már kétszer is előfordult, hogy miután futtattam a divfix-et, utána sem lehetett lejátszani, ráadásul ELTÜNT a film nagy része. Ezt úgy értem, hogy mondjuk 700MB a cucc, a divfix után meg csak 300MB. Ilyenkor a hajamat tépem mert nem 5 percbe tellett, míg letöltöttem.
    Hogyan lehetséges ez?
    Fizikailag is eltűnik az a párszáz mega, mert a múltkor direkt néztem a winyó szabad kapacitásának a méretét ami több lett annyival amennyi a filmből hiányzik.
    Hova lett?

Ha valaki tudja rá a választ, ill. mi lenne a megoldás, ne kíméljen!

Köszi
  • RaZoR
    Azér' azt nemhiszem hogy 166mmx-en akadozásmentes...

Akkor tanits mester, mi a jó sorrend?

De most komolyan...