7610
-
#754 psxegyet, en megsugom a nintendo kezdte el csinalni, es... a sony 93 vegen valt el toluk, (latvan a nagy lovet .. erdekes a sonynak az N lokese illetve szakmai tudasa kellett:)
tehat az lenyegeben N tervezes.
Es annyiban valtozot csak, hogy nem Snes Cd lett a neve, hanem PS.
es nem snes ala lett rakva:) -
#753 hat nem hiszem, ezek tenyek...
bazze tobb milliardos hatterrel nem menne se az x se aps2, mert vesztesegesek.
-
#752 miert?, tobb ev alatt csak minuszt termelnek...:9 asega akinek nem volt mashonan tokeje (like N) csodbe is ment, szal nem ertem miert tajekozatlansag.
ha te allnal az xbox project elen, es most azonnal profitot kene belole (4even belul csinalnod, hogy az egesz love bejojkon, es nins alapod mar, ami pumpalja avegtelen lovet) csodbe mennel.
egyszeruen nem versenykepes az X hatalmas anyagi bazis nelkul. -
#751 HAHA, de akinek nem kell a +dvd lejacco, meg a vinyo se a konzoljahoz, azzal is kifizedtetik.
szerintem nem jobb ar ertek arany az X, mert a GC be dragabb a technologia:)
akinek nem kell modem stb, minek fizesse ki?
majd lesz nre is modem, talan pici vinyo, akinek kell megveszi de nem eroltetik ra az emberre, es hat DVD lejaccashoz venni kell meg egy taviranyitot is Xhez...+love... es!! nem is olyan jo minosegu.
Plamne hogy nem rajongok az egybe dzsungakert.
inkabb veszek egy kulon DVD lejaccot.(ami szepen is nez ki, meg jobban is nyomatja)
mert lehet valaki epp DVDzne en meg jacanek, es az nem megy egy rendszerrel.
es egyre kisebb szo, hogydvd van benne, mivel mar lassan olyan lesz a DVD mint a video.
kulfoldon mar regota ez van.
es nem MO viszi a piacot a hatan azt ugye megerted. -
#750 nem erosebb, bizonyitsd be, most nekem nincs kedvem ! eleget tettem mar. na bizonyitsd be az ellenkezojet, hogy a Sbox a tuti.
ehh 5 millio poligonos proci... csak 9 Gflops (es ez 32bites flops)
a proci 32 bites....
a rmajai (a 1S-Tramhoz kepest) benak.
x86os processzor, Vs, erosen atalakitott jatekokra kielezett Gecco CPu (risc techn.)
256KB L2es cache (GCben)
tobb grafikai effekt, illetve nagyobb texturatomoritesi arany...(GC) 1 orajel ciklus alatt 8 muvelet vegrehajtasa(GC)
sok fejleszto szerint a legizmosabb procival rendelkezik(GC)
jatek kozben 15 -20millio poligon kiszamitasi kepessege (ez PS2nel eddig csak 6)
Xboxnal meg max 15rol szamoltak be a fejlesztok hogy annyi megy)
na szal felejtsuk el az x-et. -
GamerBoy #749 Csocso az els? beszólásod nagyon a helyén van, pontosan ezért utáltam "reflexb?l" a PSX-et... mert megverte a két régebbi nagyot, csak a pénzével... de ha belegondolsz az Atari, a Mattel is korábban a csúcson volt, majd let?nt...
De azért örülök, hogy ilyen korrekt emberek is vannak. A
GCube-ot veri az XBOx, mert SZERINTEM (nem gy?zöm hangsúlyozni, hogy magánvéleményr?l van szó) ár-érték arányban jobban megéri, mert +50 dollárért egy DVD lejátszót is kapsz, és van benne egy winchester. Ezt csupán arra reagálva írtam, hogy GameCube barátunk szerint a róla elnevezett konzol igazán olcsó... -
#748 "Az XBOX pedig ár/értékben egészen biztos, hogy veri az XBOX-ot"
ez hogy is akart lenni?:)) -
#747 már régen mondtam két igazi cég érdemel nagy tiszteletet akik nemcsak csinálnak egy köcsög knzolt hanem fejlesztenek rá és em is most kezdték ela pályát hanem jóideje ez a Nintendo és a Sega! de ezt már joideje hangoztatom -
Inquisitor #746 Szerintem azért az MS malmára hajtja a vizet, hogy a SEGA nekik fejleszt ezentúl japán stílusú programokat ... nem is hinnéd ez mennyit számít. -
GamerBoy #745 Ebbol is latszik, hogy min a sony, mind a MS csak a hatalmas tokejuknek koszonheti hogy versenyben vannak a Nintendoval.
Ezt szerintrm nem lehet vitatni. - igaz
ps2o legegyngebb lancszeme a memoria, Processzor butasaga ennyi.
xboxe meg a proci - baromság
sony esaz SM hamar csodbemenne a jelenlegi helyzetukkel. - tájékozatlanság
dededde, vagyunk egy paran GCsek (remelem te is az leszel:) - ebben egészen biztos lehetsz...
már ne haragudj de abszolút lerí minden bet?dr?l az elfogultság...
-
GamerBoy #744 Irgalmatlanul elfogult vagy! XBox er?sebb, mint a GCube, de nagyon szívesen hallgatom az érveidet. Arról, hogy a Box2-t tervezik, csak annyit tudok mondani: tényleg ennyire befolyása alatt állsz annak, amit rád árasztanak? Megnyugodhatsz, a PSX munkálatait 1991-ben kezdték meg. A DC el?ször 1996-ban jött el?, csakúgy, mint a PS2, de ezek már fejlesztés szinten. A gondolata már most megvan a GameCube 3-nak is, effel?l biztos lehetsz. Az, hogy valamit terveznek, az kissé más, mint az, hogy ki is adják! Tudod mit tervezget az Intel te szakért?? 20GHz-es processzorokat! Gondolod, hogy azért tervezi ?ket, hogy holnap már ki is adhassa ?ket? Sokkal-sokkal el?rébb járnak a fejleszt?k agyilag, mint bármelyikünk! Ennyit az XBOX2 terveir?l...
Kissé peckesen közölsz mindent az a baj, pedig szerintem gondolkodni kéne, ahelyett, hogy köpködnél a magas lóról. Én idejövök abszolút jó szándékkal (és hangsúlyoztam - de ez valahogy elkerülte a figyelmedet -, hogy abszolút nem vagyok XBox párti!), te meg szánalmasozol. Szerintem sokkal inkább te vagy szánalmas, egyszer?en látszik rajtad, hogy anno a mama megvette a SNES-t, azóta sem mertél csak Nintendo cuccot venni és most meg úgy véded a GameCube-ot, mintha a kisfiad lenne. Milyen a szánalmas, ha nem ilyen? A konzolok arra valók, hogy játssz velük, nem arra, hogy pátyolgasd ?ket! A könnyebben fejleszthet?ségen pedig tényleg csak röhögni tudok! Az XBOX-ban ott az a kurva intel-nvidia architektúra, ami a PC-kben is. És mit gondolsz kisbogaram, milyen gépen fejlesztik a játékokat? C64-en? Hát a nagy szart! Intel/AMD-bázisú PC-n fejlesztik az összeset! Az els? körben ez a "GC-er?sebb" dolog nagyon enyhén szólva nem mutatkozik meg. És hidd el, hogy nem is fog. Az XBOX egy nagyon jól m?köd? és bevált adathordozót választott a gépéhez. Könnyen másolható fillérekért. Hidd el, hogy ez is igen nagyban meghatározza egy konzol sikerét! (A psx is 1997-ben indult meg IGAZÁN, ekkor jött ki ugyanis az els? modchip, de ezt bizonyára tudod.) És akkor a Nintendo maradt a gyöpös politikájánál, amin már rég túlhaladt az id?! Megint kijönnek egy abszolút egyéni formátummal (azt nem mondom, hogy másolhatatlan, mert eddig még nem jött el? a világtörténelem olyan konzollal, amelyre ne lehetett volna játékokat másolni), ami megint gyengíteni fogja az eladásaikat (a kezdeteknél ez persze, hogy nem mutatkozik meg, hiszen a hardcore gamerek megveszik az eredeti játékot, nekik nem számít a másolhatóság. De harmadik-negyedik körben már rengeteg olyan "mazsola"-gamer veszi a cuccot, akinek igenis mérvadó lehet, hogy a játékokat 10-ed áron szerzik a géphez). A jobb gamék lesznek rá állításoddal pedig mehetsz a francba! Minden gépre vannak olyan exkluzív címek, amik soha nem lesznek más gépeken (vagy rosszabb esetben soha nem lesznek ugyanolyanok más gépeken). Ezt a "visszatérést" mire érted? Gondolom a square-re, igaz? Ez 1, azaz egy darab fejleszt?. Ez szerintem kegyetlenül messze áll a "rengetegt?l"! A Nintendo nevér?l annyit, hogy nagyon csúnyán megkopott az N64 miatt. A Dreamcast szerinted miért nem fogyott jobban? Mert várták az emberek a PS2-t, gyöngyöm!
Kecsegtet?, hogy nem lehet kalózkodni rajta... Hát öcsém, piaci elemz?nek semmiképpen ne menj! Lehet, hogy a fejleszt? számára kecsegtet?, de a vásárlók számára nagyon nem! Mellesleg a kalózváltozatokból is közel ugyanannyi fogy! Aki ugyanis pl. olyan fanatikus volt, hogy megvette N64-re a Zeldát, az PSX-es alteregójában is volt olyan fan, hogy megvette mondjuk a MGS-ot. Így hát a másolhatóság nem egy nagy szempont, higgy nekem!
Könnyebb fejlesztés? Na ezt meg mi az isten alapján jelentetted ki? Minél er?sebb egy hardware, annál nehezebb rá jó játékot írni (rosszul fogalmaztam, nem nehezebb, pepecsel?sebb). Szerinted mennyi poligont kezel a GC? 15-20 milliót akár! Ezt pedig vagy kihasználják, vagy nem mondható jónak a játékuk! És mint azt mondtam, biztos, hogy lehet rajta kalózkodni. Az N64-en is lehetett (de még milyen gazdaságosan) és ezen is lehet majd. Az olcsóság relatív. A Dreamcast 50dollárért is ott áll a polcokon. Az XBOX pedig ár/értékben egészen biztos, hogy veri az XBOX-ot, mert ugye ott van benne az a 10 giga vinyó, amit tekinthetünk soha ki nem merül? memóriakártyának is, valamint 50 dollárért DVD-zhetünk is vele, DTS-sel meg minden lóbaszással. Így nézve még olcsó is az XBOX vagy a PS2 a GCube-hoz képest!
7-8 évig... baszki hihetetlen, hogy ennyire a hatása alatt vagy a fejesek kijelentésének. 7-8 év múlva már a GCube3-ról fognak érkezni az információk. Az eddigiek során az Atari 2600 és a Plastation húzták a legtovább a konzolok 29 éves történetében. El?bbi 5 évet ment (1977-82), utóbbi jóindulattal 6-ot (1995-2001). És gondolod, hogy a hírnevében megkopott Nintendo képes lesz ezen az egyre szorosabb és egyre gyorsabban fejl?d? piacon egy 7-8 évre "elegend?" konzolt kialakítani?? Még talán a TV-szabványok is megváltoznak addigra, te szerencsétlen! Nyisd már ki a szemedet ember!
Ez a "nem mutatja meg" dolog se rossz! VALAMENNYI gép debütáláskor mindent próbálnak kipréselni a gépekb?l, hogy MEGVEGYÉK ?ket!! Persze ez nem azt jelenti, hogy ki is használják! (ha belegondolsz a PS2/GC/XBOX játékok 70%-át minimális min?ségromlással át lehetne írni DC-re is) De a Microsoft X-Box-ának, s?t a Sony PS2-jének még messze nem használták ki a tudását! Az N pedig nem "olyan", hanem gyökér politikát folytat, többek között ennek tudhatja be a Square elvesztését, valamint azt, hogy kábé minden 15. játék tartozott a "használható" kategóriába N64-re...
Várom a válaszodat!
-
#743 GCt is 97ben kezdtek el. -
#742 dededde, vagyunk egy paran GCsek (remelem te is az leszel:)
mi csinalhatnank a hepajt. -
#741 hehh ps2ot veszel?, csak a kalozcdk miatt mi? -
#740 nem am. Ujra a taktikus jatekoskozpontu N lesz a sztar, hiaba a nagy multik kaparasa... a PS azert lett siker mert minden jol osszeallt neki, a ps2nel ez nem all. szar hardver nehez programozas, full kalozkodas.(azert elment a kedvuk a keszitoknek rendesen emiatt)
es azert minden fejlszeto regen N-es volt, nem nehez ujra veluk is "boltolniuk" -
#739 ps2o legegyngebb lancszeme a memoria, Processzor butasaga ennyi.
xboxe meg a proci
GCnek nincs:)
de a kicsi savszelessege. -
#738 ja az osszes GC elment mar USaban es SUX is (sajnos)
de GCre nincs jelenleg jo game....mi lesz ha jonnek mar ra a nevek:))))
Japanban egy SSBM meg 5szorozte az eldadasokat.... egy jo idore foldbe verve a jopar gameva rendelkeo PS2es eladasokat. -
#737 hat a Nintendo koltsegvetese telleg kisebb joval, de az egyetlen ceg ami cak konzolokkal foglalkozik, illetve abbol is el meg, a sony esaz SM hamar csodbemenne a jelenlegi helyzetukkel.
az N legtrebb eveben eddig (2000) 700millio dollaros nyereseget konyvelt el.
Mig MS 4 ev alatt 1milliardot fog osszesen bukni az xboxon.
Ebbol is latszik, hogy min a sony, mind a MS csak a hatalmas tokejuknek koszonheti hogy versenyben vannak a Nintendoval.
Ezt szerintrm nem lehet vitatni.
N ebbol el, ehhez ert a legjobban, en nem feltem nem zartak meg veszteseggel uzleti evet.
Nagyon megy nekik.
Gba 1 ev alatt 24 millios peldanyban kel el... nem piti.
N rulezz!!! Ujra Nintendo fog uralkodni, vesztesegek nelkul.
A GC mar az usa dbut elso napjan 100milliot hozott kedvenc cegemnek, nagyon messze vannak ok a csodtol. -
#736 na ha Kockat veszel, es elhiszed azt amit itt papoltam,(mert igaz) akkor nagyon jol fogsz jarni a kockáddal.
OLyan nevek kerultek szoba GCre, mint , MGS2, DMC, FFek, Shenmue sorozat... ezek azok ami nekem nagyon fontos es persze meg a rengeteg ismert es meg ismeretlen N sztar jatek is fog jonni.
jah es az en hazi kedvencem:) az ENIX is ujra targyal GC fejlszetesekrol (ok nincsenek annyira balheban N-el, mint Square... ) remelem sokaknak mond valamit ez a nev hogy ENIX. -
GamerBoy #735 Csocso: és nekünk mi közünk az amcsikhoz? Szerintem hál istennek nem sok... -
#734 az elso eszrevetelem: GC erosebb mitn Xbox, ez a nyilvanvalo!! ne szanalmazzal mar, hadd ne rakjak be megint jopar ervet a GC ereje mellett oks?
ps3 nem lesz jovo evvegen ezt felejtsd el.
Xbox gyengeseget az is mutatja, hogymar a 2ot tervezik...nocsak ilyen sokaig huzza?:)
sznalmas.
mellesleg nem vagyok elfogult, nezd meg mit irtam PCs game topicba.
elismerem x erejet, jelenlegi jatekfelhozatalat, de tovabbra is tartom GC erosebb (meg ha ez most az elso korben nem is mutatkozik meg) es konnyeben fejlesztheto, esjobb gamek lesznek ra)
a jatekellatottsagrol annyit, hogy rengeteg fejleszto tert es te vissza a GChez, evvel is gyengitve a ps allasait, mert ugye a ps csak third partikbol el.
Mig a nintendot a sajat nagy nevei is alapbol nem kis peldanyszamban adjak el (n64 40millio db, ami minden csak nem bukas, a ps2nek is kell jopar ev mier behozza ezt)
es most hogy a tobbi konzol nagy nevei, illetve mas cegek GC exkluzivva valt Fobb cimei atternek, illetve megtalalhatoak lesznek GCn (es eme tendencia csak javul,pl.: a capcom szinte mindent atrak GCre, es majd lassan csak arra)
minden fejleszto a GCt tartja az erosebbnek, es a konynebbem programozhatonak... nem kene felteni.
Minden megvaltozott a 64es idok ota, ami a gamekinalatot jelenti.
Olcsobb jogok, konnyebb (joval ) fejlesztes, Nagyobb kapacitas, nintendo engedekenyebb lett (habar Conker minden csak nem ovis cucc) es tovabbra is kecsegteto hogy nem lehet (vagy csak nagyon nehezen) kalozkodni rajta.
s olcsobb is, a GC erejet mutatja, hogy Miyamoto szerint 7-8evig fogja huzni a hardver, es meg semit se lattunk abbol amit tud... meg a SW2000es zelda ami nem volt piti, ugye? az is csak elenyeszo reszet mutatta meg a gep tudasanak.
A N olyan politikat folytat most, hogy nem mutatja meg a GC foga feherjet, hisz igy is veszik, jovo nyartol aztan majd beindul a hepaj.
Lesz online game, GBA-GC parisotassal rengeteg ember fog majd szorakozni, es venni GCt (mert GBAbol igencsak sok ment mar el) es hogy miert vesznek majd GCt? mert sok olyan gamenek lesz folytatasa csak GCn aminek az elozmenye GBAn volt, es rengetegen kivancsiak ra, es beruhaznak majd a cuccra.. (fanatizmus rulez) az elso ilyen game a: GOLDEN SUN -
GamerBoy #733 Amit a PS3-ról írtál: a PS2 munkálatait szerinted mikor kezdték meg? 1996-ban! És mellesleg most is számos olyan játék van (leginkább DC-re), amit anno PSX-re kezdtek kódolni, de aztán DC játék kerekededtt bel?le. És ha valóban lesz jöv? év végén PS3, akkor biztos lehetsz benne, hogy még max. 1-2 hónap és már ott fog figyelni a fejleszt?k asztalán a gép prototípusa... -
#732 amcsiban láttam nintendo club ot ...nem a gc ről ebszélek..hanem a gbc rőlés az n64 ről.. kurva nagy terem és egy csomo n64.... nah ott nekik adott az a dolog hogy találkozzanak... -
#731 Ez hülyeség!! nézd a psxet ugyan igy jött a gc re egy évre...nahy jomajdnem kettő..de nem csinálhat a sny uj konzolt ilyen hamar mart nagyon sok fejlesztés igy kukában végzni!!gondolj bele lassan nem is éri akkor meg olyan munkálatokba kezdeni ami korszakalkoto gamez lene de minimum 1 év mire megcsinálják...most még talám egéri ha jön a ps3 de fél év mulva akkor nem jönnek semmi jo gamezok??hülyeség..nem engedheti meg magának a sony.. -
GamerBoy #730 Egyébként nem jutott még eszébe senkinek, hogy kellene alapítani egy igényesebb konzolos "bandát"? Akár így virtuálisan is, és ha jobban megy, akkor esetleg személyes találkozókat szervezni. Elég kevesen vannak a jó arcok a gamerek között, legalább ?ket kéne egyesíteni... Van valaki, aki egyetért a kezdedményezéssel? -
GamerBoy #729 Efreet: tökéletesen egyetértek :-)
A ránézésr?l annyit, hogy egy ilyen kisfelbontású kép (szerintem) nem mutat meg semmit egy játékból, s?t még egy videó se sokat... amíg nincs a kezemben a kontroller és a TV-képerny?jén nem fut a progi, addig ámíthatnak, nem hiszek nekik :) -
GamerBoy #728 Nálam pont u.ez a helyzet BaluMaci! -
#727 remélem,mert most készülök PS2-t venni,és nem akarom egy év múlva cserélni egy ujabbra! -
#726 remélem,mert most készülök PS2-t venni,és nem akarom egy év múlva cserélni egy ujabbra! -
#725 még mindig kiráz a hideg... Nintendon Sonicot látni... (marioval kézenfogva... :DDD) így ránézésre amúgy tök ugyanígy néz ki Dreamcaston is... -
GamerBoy #724 de azért lehet benne valami. Persze a PSX-N64 csatában sem a hardware-er? döntött, de azért most nagy a tét, mert a Microsoftot már nem biztos, hogy pénzzel is el tudja sodorni a sony... -
GamerBoy #723 576 konzol hírek rovat...
el?ször én is azt hittem kacsa, de gondold át:
az XBOX meg a GC durvásan többet tudnak (a PS2 4MB video-memoja a leggyengébb "láncszem"), a DC meg már lefutott (annak volt egy korrekt ellenfél szerintem)... szóval nem tudom, lehet, hogy csak fenyeget?znek -
#722 erről a PS3 dologról meg hol hallottál??? -
GamerBoy #721 És ne hidd, hogy anti-gamecube vagyok! Már most gy?jtögetek, hogy az els?k közt hozhassam haza a kis kockámat (remélem nálunk is lesz fekete és addig kihoznak sötétkéket is, mert a lilától feláll a sz?rzetem) a Rogue Leaderrel együtt... -
GamerBoy #720 Vazeg GameCube te is pont olyan elvakult vagy, mint 1-2 Sony-fan, meg XBOX-os... A GameCube szerintem is a legjobb gép lehet, de csak a gép lehet a legjobb. Software-ellátottságban alig látok esélyt arra, hogy verni fogja a PS2/PS3-at, vagy XBOx-ot... igen, PS3-at, ugyanis jön a PS3 jöv? év végén. És ne essék félreértés! Nem vagyok Sony-párti. Amiket korábban írtál (nem olvastam végig a fórumot, csak bele-bele néztem), arra reagálva: én nem utáltam meg a Nintendot az N64 miatt! A Nintendo egy pillanatig sem hagyta cserben az N64 tulajokat (az a Sega szokása)! Már le se szarták a fejleszt?k az N64-et, ám a Nintendo még ekkor is kijött egynéhány játékkal (nem is akármilyenekkel). Az pedig, hogy az XBOX gyengébb, mint a GC, az már egyenest megmosolyogtató... Jóval er?sebb a suXBox, mint a kocka, ez nyilvánvaló. Persze ez sem azt jelenti, hogy jobb játékok lesznek rá (nekem pl. nagyon nem jön be a Box PC-s grafikája, ezzel szemben a GC képe nagyon meggy?z?). És miért kell egyáltalán mindjárt anyázást csinálni? Aki XBOX-ot vesz, az XBOX-ot vesz, aki GameCube-ot, az GameCube-ot. Mindenkinek szíve joga! Arra az XBOX-fogyás dologra meg csak annyit: az XBOX-ok azért fogytak el els? nap, mert jóval kevesebbet tudott szállítani a Microsoft, mint a Nintendo. Ennyi. Mindkett? megy g?zer?vel, év végéig várhatóan 1.3 millió kocka megy el és 1.5 millió doboz. Ja és milyen barom jóslatok ezek, hogy a GC tuti siker lesz??? A DC-t?l az egész gamer-világ el volt ájulva, nemdebár? Nem a játékok min?sége, vagy a fejlesztések száma határozza meg a gépek sikerét, hanem csakis a pénz! És a Sony meg a Microsoft kábé bélyegre költ annyit egy év alatt, mint amekkora a Nintendo évi költségvetése... Várom a vitatkozókat! -
#719 kipróbáljuk??? -
#718 szerintem nem szar -
#717 ugy szar ahogy van..amugy szivesen chatenék ha jo lenne a chat -
#716 te gecc probaljuk mar ki az SG chattet:) -
#715 hja:)