59
swap manager
-
Trinitron #59 Tibi: jol neznenk ki, ha egy copy party-n egyfolytaban 2k-t bootolnek!
Trinitron -
#58 összeakasztjuk a bajszunk :-) -
#57 aze nem fut mert tudja hogy tok felesleges hogy mukodjon :) -
#56 ez jo volt :-)
engem meg mindig az erdekelne nalam miert nem fut a progi
tudom csokonyos vagyok :-) -
#55 Tibi - kussmá
ne szólj bele abba amihez nem értesz
ok?
értsed meg -
#54 majd jól elbassza winyót és lehet akármilyen progi.Most nem mind1 hogy kikapcsolod?? -
#53 Laalee - nem kiszedésnél volt a gond
beraktuk nem hot swappe a vinyót kép bekapcs, nagy füst és égett szag
még jó hgoy csak a vinyó szállt el -
#52 es mint sokan mondtak mar a 98 ban is mukodott :) -
#51 koszi tudom hogy a win2k-ban alapban benne van
es ha jol tudom az XP-ben is
De mint mondtam en Win98SE-t hasznalok -
Trinitron #50 Azon csodalkozom, hogy kb 2 evvel a win2k kiadasa utan ujdonsagnak szamit. Mi mar 2 eve hasznaljuk a hot-swap-et a leirt modon (enable/disable). Egy dologra azonban vigyazni kell: ne legyen olyan futo program, ami a leszedni kivant winyo barmelyik file-jara hivatkozik, esetleg valaki a halon piszkalja, mert akkor nem tudja disablezni. En mindig megszivom ezt mert pl a winkommandoban az egyik ablakban benne marad a leszedni kivant vinyo valamely konyvtara.
Trinitron -
#49 nekem sima rack-em van
gondolom jobb lene manualisan kikapcsolhato -
#48 az sem a kiszedes miatt sült meg... -
#47 Breki - hangról, meg hgoy kilököm a francba mint eszközt
Eddig baja nem volt, viszont rackben már elégett egy -
#46 Mondjuk onnan, hogy kikapcsolom a rack-et és akkor tutisan nem kap áramot. Az IDE csatorna tiltása nem veszi le az áramot és nem állítja meg a vinyót. Kell neki egy kis mesterséges áramszünet :) Kézzel, rack nélkül viszont tényleg nem ajánlatos a dolog művelése... -
#45 es honnan tudod hogy biztos leallt a vinyo?
hangrol? -
#44 na most kiszedem hotswappel a kicsi 1.34as WDC vinyót a gépemből
:)
megy a hotswap simán 2k alatt
rack nélkül:)
a csupasz kábelra rakom csak rá -
#43 nem egy doglott hardwerreeeeee -
#42 Mire? Hogy sikerül? :))))) -
#41 nem fogom
tul nagy a kockazat -
Propeller #40 Abban is lehet disabled. Ha kipróbáltad majd írd meg ;)
-
#39 nekem win98 SE-m van..... -
#38 Ja tényleg :)
De minek az, ha elég tiltani/engedélyezni az adott IDE csatornát? -
#37 Swap Manager
errol szol ez a forum ugyebar :-) -
#36 Milyen progi? -
#35 de nekem miert nem megy a progi.....
erre valaszoljon valaki
allandoan hibat ir ki inditasnal -
#34 Nekem is volt HPT366-om. Azzal is ment a rack. CD-t nem próbáltam. -
Tomhud #33 és a korccsal mi van? -
#32 Nekem még hpt366 van az alaplapon sajna, és azzal nem megy se cdrom se mobilrack. De a systemben ott figyel a scsi kontrollerek közt így elméletileg az előbbi módszer ott is müködik. Próbáljátok ki.
Zero: mielőtt bekapcsolod a vinyót előbb le kell tiltanod azt az ide csatornát ahová be akarod csatolni, és csak azután azután engedélyezd megint, ha a vinyó fölpörgött, mert megáll a rendszer(mintha lefagyna). Nem kell megijedni, ha kikapcsolod a rackot ujraéled. -
#29 Több, mint 1 éve használom a rákötött rack-et eleddig hibátlanul. Hogy próbáltad? -
#28 Az abit be6-II gépkönyve szerint az ata 66/100 vezérlőkre csak vincsesztert lehet csatolni. Cd-rom, mobilrack, dvd stb... nem működik vele együtt. Kipróbáltam, ez az alaplap tényleg nem ismeri fel a rackban levő vincsit, a többiről nem tudok mit mondani, de szerintem ott is ugyanez a helyzet. -
#27 Esetleges 5let HPT370-es vezérlő használata esetén? :) -
#25 Minek ehhez külön progi? A secondary ide channel-re kell rakni a rackot és utánna csak ennyit kell csinálni:
system(w2k,xp alatt hardware->device manager)->ide ata/atapi controllers->secondary ide channel->disable
amikor a másodlagos vezérlő mellett megjelenik a kis piros kereszt a vinyót rackba berak és áram alá helyez. Amikor a vinyó felpörög ugyanez a eljárás fordítva:
system(w2k,xp alatt hardware->device manager)->ide ata/atapi controllers->secondary ide channel->enable
éa az új meghajtó ott csücsül szépen a cd mögött a meghajtók közt. Ez már a win95 óta működik. -
#24 en mindig hotswap olok :) w2k ide winyo meg nemvolt vele gond sosem. -
PICU #23 te mar probaltad? -
#22 :)
avval se lehet gond :) -
PICU #21 bocsi:)
nekem meg a regi fajta van, amin nincs kapcsolo -
#20 mert a rack ed et ha menet közbe kikapcsolod mi baj lesz? onnantol fogva pedig csak a szoftware en mullik hogy lefagy e a geped vagy megoldja a hianyzo vinyo gondot -
PICU #19 s a winyom is ep borrel uszna meg?? -
#18 figy legfeljebb kiakad a geped arra hogy tönkremenjen szinte nulla az esely. -
PICU #17 szoval meg mindig nem probalta ki senki....