1661
Wizardry 8
-
#1101 Na tegnap megkapta a bishop a summon elementalt így most már nyílt tereken 2 elementál lorddal nyomulok(nincs ellenfél gyakorlagilag).
Nem csak ezért volt jó a tegnapi game, hanem bayjin en a ládában light swordot találtam :)
Elvileg ez a legjobb kard az excalibur mellett, viszont a bloodlusttal ellentétben ezzel mindig csak 1et csap a harcosom ...Fasz kivanmá pedig örültem neki ezerrel...
Hastet meg még nem tud tanulni a bishopom mindjá megnézem mi kell hozzá.
Fejlődésre legalkalmasabb hely amúgy szerintem a bayjin falu, akárhányszor aludtam az egyik kunyhóban mire kijöttem ott várt az nmy(kb 5ször egymás után).
-
Zóanagyvarázsló #1100 Kellemetlen, én még 11-13-as szinten nagyon jól elvagyok, még azt a luxust is megengedtem magamnak, hogy az elementált csak következő szintlépésnél válasszam be. Engem legjobban a Faerie Ninja hiánya aggaszt, amikor ekzdtema játékot, még nem tudtam, hogy köré van építve a játék - a Faerie Alchemist-et pedig már nem fogom átképezni.
A támadás gyakoriságát a saját tapasztalatom szerint legjobban az adott fegyveres képzettség befolyásolja, legalábbis nálam így működik - az ideiglenesen felvett két Trynnie (Sparkle jóval gyakrabban Instant Kill-ez, mint a nindzsám) és a Dwarf Valkyrie tud többször támadni a csapatomból (olyan 60-70-es képzettségi szint óta). -
#1099 Az a gond, hogy baijin ba már kéne a 2 elemental. Sokkal kényelmesebb 2 elemental lord - al aprítani mint közelharcban...A Cane of Corpus télleg rohadt sokat segít, csak már a harcosomnak is kéne a Bloodlust helyett valami táp kard...
Nessit ha az umpanik felől közelítem meg amint belépek a mapra ott vár nessi... Lehet azt fogom csinálni, hogy a sziklafal mellett addig szaladgálok a ládához amíg nem lesz excalibur..Türelem rózsát terem..
Tegnap a swampban megtámadott 12db(!) Gregorszerű csápos "rovar"(Lvl18) eddig ez volt a legkeményebb csatám(web,freeze all, sleep csak olyan 10% ban hatott rájuk...) Ha nincs az earth elemental lordom hiába csapkodtam volna szépeket széttépnek mint a sz*rt.
Más..
Miért van az, hogy a Ninjám 80as speeddel is még csak 1szer támad körönként? Olvastam a Solo Faerie Ninja leírást a gamefaqs on ott a srác azt írja van mikor a ninja 5ször támad egy körben.
Vajon mit cseszek el? -
Zóanagyvarázsló #1098 50-es Wizardry mellé 100-as Divine Magic kellene, szóval nem csoda, ha nem tudja. Az én partymban tudja a Mage, következő szinten felveszi az Alchemist, a Bishop nálam is le van maradva - ez a hátránya neki. -
#1097 Tegnap level15 ön 50es wizardry skillel még mindig nem kaptam meg...Kecseg bishop :) -
#1096 Miután a marten's idolt az ember a helyére rakja és a sámán odaadja a keyt a leírás szerint meg lehet ölni és fasza cuccokat ad random..
Kipörgettem a faerie ninjámnak egy +20 sensest adó köpenyecskét :)
Remélem így jól fogja tolni a criticalokat 90 senses felett. -
Zóanagyvarázsló #1095 Most látom csak, hogy elírtam, nem Divinity kell az elementálhoz, hanem Wizardry vagy Alchemy. -
#1094 Mivel évekkel ezelőtt játszottam erre már pontosan nem emlékszem. A zárnyitást biztos kellett fejlesztenem valamennyire. A staff&wand meg lehet hogy nőtt magától is mert használtam eleget :)
Szerintem mindkettőt fejlesztettem megosztva.
Érdekes hogy a Thrown Critical + Thrown Auto-Penetrate skillek miatt sok FAQ-ban dobáló ninját ajánlanak, de nekem nem vált be. Ez nekem egy elite partiban (SAMURAI-MONK-LORD-VALKYRIE-NINJA-RANGER) volt és ott amúgyis a hátsó sorba szorult.
-
Zóanagyvarázsló #1093 Az előbb elküldés előtt még átláthatóbban nézett ki...
The Effective Skill Level is determined by the Mastery Skill + 10% of the Realm Skill.
Effective Skill Level-ből kell 60, ez a Divinity-ből és az adott realm (Divine Magic) 10%-a. Tehát egy 54-es Divinity egy 60-as Divne Magic-kel pont elég. -
#1092 Vagy a leírás szar és nem purist a bishop...Ez is lehet...Akkor viszont még 2 szint. -
#1091 Most ezzel mit akartál beírni? :))))
Ne hari rendes vagy, hogy benyomtad, de pont, hogy 11. szinten már meg kellett volna kapnom és 13as..
Én is láttam ezt a táblázatot ezért csodálkozom, hogy nem kaptam meg.. -
Zóanagyvarázsló #1090 The following chart will help you to determine when a spellcaster will be eligible to learn new spells. The Effective Skill Level is determined by the Mastery Skill + 10% of the Realm Skill. Purist spellcasters are Alchemists, Bishops, Mages, Priests, and Psionics. Hybrids are the Lord, Monk, Ninja, Ranger, Samurai, and Valkyrie.
Spell Character Level Effective
Level Purist Hybrid Skill Level
1 1 5 0
2 3 7 15
3 5 9 30
4 8 12 45
5 11 15 60
6 14 18 75
7 18 22 90
Remélem érthető, egyszerűbb volt bemásolni, mint magyarul beírni. A Summon Elemental egyébként 5-ös szintű divine varázslat. -
#1089 Hát a shuriken dobáló ninjának sok értelme lehetett :) Bár gondolom a zárnyitás miatt indítottál egy ninját.
Nekem most ez a 4es jónak tűnik:
Lizardman Fighter (egyelőre bloodlustal nyomul de megpróbálom majd nessienél kipörgetni az excaliburt(úgyse fog sikerülni)).
Faerie Ninja : Coc alap
Mage és Bishop
Amit nem értek, hogy Bishopnak 13. szinten még miért nem tudtam szintlépésnél summon elemental divine spellt választani :S
Az egy személyes ninjádnak a zárnyitást is fejlesztetted?
Vagy stealth, critical, staff and wand és kalap? (9 pontot kap ugye az pont 3 képesség).
Valamint elején strength, speed vagy speed és senses? -
#1088 Staff&wand-ra gyúrtam a Cane of Corpus miatt. Még a Stealth-ot és a Critical Strike-ot fejlesztettem, és odafigyelve hogy a mágia is fejlődjön - jól jön a Quicksand és Death Cloud később.
Az elején lehet hogy néha vissza kell töltögetni a mentést, de gyorsan meglépi az első 6-7 szintet a rengeteg XP miatt és onnan már nincs megállás. A stealth miatt az AC annyira fejlődik hogy egy idő után alig bírnak megütni a szörnyek.
NPC-t csak egyszer használtam: a Crock emberrablásnál muszáj valakit felvenni, hogy őt rabolják el :)
Érdekes ez a nagy különbség, később volt egy 6 fős partiban hátul egy shuriken dobáló human female ninjám, annak ha a hátába kerültek akkor biztos kinyírták. -
#1087 Írd le hogyan csináltad, mikre mentél elején stb.. Énis el akarom majd kezdeni. Tegnap nekiugrottam Nessinek level 14es partyval, nem szar party eléggé célirányosan fejlesztettem őket, Nessi mégis elkent mint a szart :) Később megyek vissza inkább hozzá. :) -
#1086 Én végigjátszottam solo faerie ninjával, szerintem nem kell a pap az elején megy az anélkül is :) -
Noodlee #1085 Jah, már beugrott!
Az rémlett, hogy sokszor tetem ki tagot, majd késöbb újra felvettem.
Nálad a pont:) -
#1084 Ha az illető NPC (vagyis azok, akikkel menet közben találkozol és beveszed a partyban a 7. és 8. helyen - ugye 1-6ig a saját kreált partytagok vannak, 7-8re kerülnek azok, akiket beveszel a játék során) akkor bármikor kidobhatod/lecserélheted egy újra őket. Ekkor vagy visszamennek oda, ahol eredetileg találkoztál velük, vagy ott maradnak, ahol "kidobtad" őket. De az 1-6os helyen található, te magad által, a játék elején kreált karaktert nem dobhatod ki, maximum a játék során bármikor kreálhatsz egy lev1es karaktert a HELYÜKRE.
Szerintem ott van a félreértés köztünk, hogy én a saját 1-6os karakterre mondom, hogy nem dobhatod ki őket, vagyis ha hat fős partyval indulsz neki a kalandoknak, akkor végig minium hat fővel kell menned, nem tudod ezt a számot csökkenteni, az alap karaktereket kidobni. Míg te azokról beszél(het)sz, akikkel menet közben találkozunk, és akik ideig-óráig a partyval tartanak. Egyébként ezek az NPCk nem mindenhova tartanak veled, vannak zónák, ahova ők nem mennek be, ekkor elhagyják a partyt. Még Vi is, aki viszonylag sok helyre veled tart, de ő is kiszáll addig a partyból, ha olayn zónához érsz, amelybe nem akar bemenni. (ha jól emléxem, akkor a Savant területeket - érhető okokból;] - elkerüli. Bár ez csak egy kósza emlék, az új partymmal nem járok még ott) -
Noodlee #1083 Leirás -
Noodlee #1082 Én úgy emlékszem, hogy akit kitettél a csapatból, azt késöbb is visszaveheted ott, ahol felvetted.
Lehet, hogy rosszul emlékszem... -
#1081 Eldobni/elbocsátani őket nem lehet, mint a 7-8as NPC partytagokat. Egyetlen lehetőség az alap 1-6os partytagok lecserélésére, a "replace" opció, de az nem más, mint menet közben lecseréled az XY szintű karaktert lev1es, újonnan kreáltra. Vagyis ha akarod, egy 19-20as szintű partyból kidobhatod akár az összes karaktert úgy, hogy a helyükre azonnal kreálsz egy lev1es utódot. Hogy ennek mi értelme? Passz. De ettől még a legelején hat fős partynak indult csapat továbbra is hat fős marad, nincs rá mód, hogy menet közben négy fős legyen, vagy akár csak egy maradjon, és azzal szólozzak a játék közepétől. És erre mondtam, hogy nem lehet alap 1-6os tagot kidobni a partyból. Lecserélni (replace) lev1esre le lehet bármikor, kidobni (dismiss) nem. -
Noodlee #1080 Régen játszottam vele, de nekem úgy rémlik, hogy simán lehet cserélgetni a party tagokat. -
#1079 Pffffffffffffffffff
Gyönyörű lenne :) -
#1078 Sehogy, az alap 1-6 emberbol nem tudsz elkuldeni senkit. A ket opcionalis, 7-8. partytagtol tudsz barmikor elkoszonni, de a sajat magad krealtaktol nem. Max hagyod hogy meghaljon, es a hullat hurcolod magaddal :D (halott karakter nem szamit az xp osztasnal, szal a ninjad kapja majd az osszeset) -
#1077 Na továbbjutottam már a mine tunnelsnél vagyok.. Amint befejeztem a játékot(nem kapkodok legalább huszonvalahanyadik szinten akarom) elkezdem a solo faerie ninját.
Kérdés: Hogyan lehet elküldeni karaktert a csapatból?
Mert olvastam egy faerie ninja leírást gamefaqs.com on ott úgy kezd a srác, hogy faerie ninja + pap ami gyógyítgatja az elején.
Gondolom első pár csata után elküldte a priestet, de én nem találtam a karakterlapokon belül ilyen gombot. -
Zóanagyvarázsló #1076 Sajnos nem tartok még ott (rossz a másik gépem, amin a W8 van), magamnak meg nem akarom lespoilerezni. Az alant linkelt oldalon írnak minden küldetésről, NPC-ről, nyílván erről is.
Itt pedig egy végigjátszás található. -
#1075 Azt nem tudod, hogy mivan ha Barlonet megölöm mielőtt nála van az Astral Dominae? -
Zóanagyvarázsló #1074 Na még egyszer belinkelem:
Flamestryke's Wizardry 8
Kattints rá a térképen az Arnika-Trynton Road-ra, majd utána lent a szövegben a Cemetery-re!
-
matyi009 #1073 A temetőben csak öt darab rúnát találtam és már egy rakatszor végigjártam az egészet hol lehet kivül?
Ja és az umpanik előt se találok rúnákat -
#1072 Na közben neten megtaláltam az elementál követelményét...
1 gondom van még most, hogy a calzone/barlone is rögtön rám támad...
Ha leölöm őket, hogyan fogom később megszerezni az astral dominaet?
Ha meg nem ölöm le akkorsem fogja így már megszerezni nekem szerintem, hogy ellenség...Ehh.
Valaki nem tudja fejből mit ne csináljak, hogy ne legyenek rögtön belépéskor ellenségeim? -
#1071 Gyerekek Superman Potiont kinél lehet kapni? Kéne Don BArlonéhoz..
Másik dolog... Magem 10es szinten 70es divine magic szinttel / 100 intelligenciával még nem kapta meg a summon elemental varázslatot...Annak mi a követelménye? -
#1070 Na új partyval 1.2.4 el nem volt gond(egyelőre). Gyorsan lenyomom az umpani questeket nehogy később legyen gond. -
Zóanagyvarázsló #1069 Nekem speciel dual-core-on nem tűnt túl gyorsnak a játék, előbb-utóbb mindig túljutottam a küszöbön, legfeljebb erősebben próbáltam nyomni a billentyűt :) -
#1068 Akkor stimmel az órajel is kb...Jó lenne ha csak ez lenne a gond. -
#1067 Akinek baja volt vele az AMD Athlon X2 3600+ processzort használ -
#1066 Hát 3700+ on megy az AMD64 em szóval mondható gyorsnak az akkori gépekhez képest...(De mondjuk egy mai core2 duo hoz képest meg má picsafüst)...win98 kompatibilitással is megnézem... -
#1065 Ez érdekes....
Ma megint ott leszek az umpani bázison(az új partyval) kíváncsi vagyok jó lesz e ...
Ha nem akkor mahinálok valami vsync dologgal...
Köszönöm szépen az infót! -
#1064 Ezt találtam:
Also, vertical synchronization affects your ability to jump. If you have difficulties going up stairs, change your driver settings.
Lehet hogy a küszöb probléma is ettől van?
Meglepődve olvasom hogy gyorsabb processzoron túl gyors a játék, be kell állítani a kompatibilitást windows98-ra -
#1063 Okok csak fura volt, hogy még 2. szinten sem volt divinity fül/stat :)
Imádom ezt a játékot, de kár, hogy már nem csinálnak normális rpgket..
:(
Istenem egy wizardry9 vagy egy Might and magic 10(az 5. részre alapozva) esetleg egy Baldur's Gate3... kár, hogy nincs igény csak az fpsekre meg az rtsekre tömegszinten..
Na de sebaj addigis megyek, küzdök, hogy végre meglegyen a cane of corpus is ;) -
Zóanagyvarázsló #1062 Miért ne tudna? Csak addig, amíg nem választasz be divine osztályba tartozó varázslatot, addig nem fogja kiírni a Divine Magic Spell Point-ját.