389
Aktualis gamer konfiguracio
  • narumon
    "Amugy hasznaltan egy Asus 7700-es Gts pure mennyit er most szerintetek?"

Hát én azt el sem adnám! Ha raksz alá egy jó procit meg lapot akkor ezen még 1-2 évig megröcceni sem fognak a játékok nem hogy szaggatni.
  • narumon
    "azt hogy egy 1.3 Athlon mellet muzsikaljon!!de nem igy volt!!
    Hogy a fene vinne el!!"

Semmelyik gyártó MX kártyája nem muzsikál jobban, de mit vársz egy 15e Ftos kártyától?
  • narumon
    "Es még a teljesség kedvéért: Narumon, te milyen konkrét grafkártyákat ajánlasz? (gyártó/tipus)"

Ha meg tudod fizetni akkor Asus bármely idevágó kártyája. Ha kevesebb a pénzed akkor szerintem Inno3D, de mindenképpen nvidia alapú kártyákat ajánlok, én Atiban már túl sokat csalódtam ahhoz hogy ajánlani merjem.
  • narumon
    "Hát nemtom az az ECS alaplap szerintem egy aktuális low-end gépbe is repesztene mert ha jól tudoom sd ramot is kezel vagy neeeem?mert akkor ha aktuális akkor még simán bele lehetne pakolni szépen az sdramot mert annyival nem jobb a ddr"

Dede. Pontszámokban nem fogsz többet mérni viszont az egész oprendszer, és egyáltalán mindennek a futása sokkal simábbnak tünik majd. Ha meg akkor veszi valaki akkor úgyis mindegy mert a kétféle memória között van úgy 2e Ft az meg nemigen számit.

"hááát az a +7felár...nemtudom az ECSnek mekkora a stabilitása de a gigabyteok ilyen téren eléggé ott szerepelnek a legjobb 3ban....."

Hát Az ECS-nek a K7S5A a legtöbb helyen hónap hardvere, meg iszonyatstabil meg lefagyaszthatatlan jelzőket kapott. Tomshardwaretől anandtechig mindenki a stabilitást emeli ki. Persze azért hoztam fela Gigyabyte ominózus lapját mert azzal sincs gond.

"Az INNO3D.Szerintem megbízható semmi bajt nem hallottam arról a gyártóról..csak jót:-)"

Megbízható jó kis kártyákat csinál. Egyetlen problémája az ugyanaz mint ebben a kategóriában mindegyiknek hogy pl egy asussal összehasonlitva a szinek nem olyan élénkek, kiegyensúlyozottak, nem olyan "karizmatikus" a képe. Sokan ez alapján rá is mondják hogy az nvidianak szar a képminősége az Atihoz képest. (Majd ha atinak is gyártanak ezek a cégek akkor kiderül) Szal a lényeg az hogy nagyon jó kis kártya ha nincs mellette egy asus akkor a képén sem fog feltünni semmi furcsa.
  • Anee
    úgy 25ezret
  • Anee
    de mx ba+
    attól mit vársz?
    Aborg: Igen
  • Anee
    szerintem várd meg a r8500 LE-t egy hónap s hemzsegni fogunk tőlük
  • Aborg
    Ez az emlegetett gigabite alaplap a lentebb említett GA-7VTXE ?

Es még a teljesség kedvéért: Narumon, te milyen konkrét grafkártyákat ajánlasz? (gyártó/tipus)
  • Anee
    Hát nemtom az az ECS alaplap szerintem egy aktuális low-end gépbe is repesztene mert ha jól tudoom sd ramot is kezel vagy neeeem?mert akkor ha aktuális akkor még simán bele lehetne pakolni szépen az sdramot mert annyival nem jobb a ddr
    hááát az a +7felár...nemtudom az ECSnek mekkora a stabilitása de a gigabyteok ilyen téren eléggé ott szerepelnek a legjobb 3ban.....
    Az INNO3D.Szerintem megbízható semmi bajt nem hallottam arról a gyártóról..csak jót:-)
  • narumon
    Aktuális Lamer config: Intel PIV, baszottdrága Intel alaplappal, Geforce3 és még sok hülyeség mindez cirka 600-700e Ftért. Persze a sebesség 10-15%-al több is mint az általam felvázolt confignak.
  • fotel
    ÉS mi az aktuális lamer konfig? :)
  • narumon
    "akkor az az ecs alaplap tényleg megéri de +7 a kt266a-ra a felár "

Igen pont ennyivel több a gigabyte. Hát azt már neked kell eldönteni hogy fizetsz ennyi pluszt vagy sem. Mindkettő mellett vannak érvek és ellenérvek.
  • Anee
    persze
    INNO3D GF3 Ti 200 64MB DDR
    Bolt: 3testőr
  • Aborg
    Köszi. Esetleg valami konkrét kártyát/gyártót is tudsz ajánlani?
  • Anee

Ne Radeon 8500at hanem GF3 Ti 200at alias GF3 MX
    csak órajelbe gyengébb a sima gf3tól
  • Aborg
    "Jó akkor ne r200ast vegyél hanem Ti200at"... Ird ki Anee légyszi a teljes nevet/tipust is hogy tisztább legyen a kép :)
  • Anee

akkor az az ecs alaplap tényleg megéri de +7 a kt266a-ra a felár
    Jó akkor ne r200ast vegyél hanem Ti200at
    az csak 57000 de......jobb mint a gf2 ti
    A sonicfurrynak iszonyatos a hangminősége .... a LIVE! sokkalta szarabb..az hogy az új creative chip milyen nemtom de +21rugós felár....nemhiszem hogy annyit megér
  • Aborg
    Aktuális gamer konfig... srácok, a topic lényegét Narumon tökéletesen megértette. Jó gép jó áron. Még az elején írtam: ...persze nem a legforrób újdonságokra akarom lecserélni (a jelenlegi P200 -asom), valami arany kozéputat lenne jó választani...
    Tudom (sejtem), szuper dolgok a Radeon8500 stb, de ha egyszer nem tudom megfizetni :( És ez a kártya még jó ideig a csúcson maradhat, nem hiszem hogy egyhamar jelentősen esne az ára. Amikor meg már meg tudnám fizetni már úgyis más lesz a király... Ezért gondoltam most a GeForce2 -re. (Meg úgyis van egy csomó nagyszerű game amik a P200-on már nem futnak, nekem ez mind újdonság lesz). Amikor meg már a Radeon8500 átlakártya lesz, akkor is belenyomhatom az alaplapomba (a lentiek alapján akkor nagyon is megfelel az ECS K7S5A DDR) igaz? A többi alkatrészt meg ahogy nézem jóváhagytátok, akkora gubanc nem lehet. Csak még ez nem tiszta:
    "Hang: akkor is sonicfurry vagy akkor már audigidzsi" Miben jobbak a Creativetől?
  • narumon
    "Valaki verjen már hozzám egy címet ahol ezt az ECS lapot lehet kapni ! Már megyek is !"

Csak nagykert tudok igy hirtelen. www.expert.hu
  • Mathias
    www.demostudio.hu
  • Propeller
    Valaki verjen már hozzám egy címet ahol ezt az ECS lapot lehet kapni ! Már megyek is !
  • narumon
    "Ti milyet ajanlotok?(en rakerdeztem a chieftec-re de asszem anee mondta hogy nem eri meg es hat 37-ert en is sokalottam.)"

Hát ha lenne rá pénzem én megvenném. Nem véletlen kerül ám ez ennyibe, és az élettartam garancia sem mindegy.
  • UnConnecteD
    NormalisEmber > de ezt pl. mindenki dicseri : http://www.depo.hu/termek.php3?id=7744
  • Anee
    ne a márkát nézd
    beszel egy sima midit bele egy 300as táp s csókolom 11ből megvan..
    a szerelhetőség legyen a fő szempont
  • narumon
    Ja azt el is felejtettem mondani hogy én is vettem egy ECS K7S5A-t több alaplap széttesztelése után :P
  • narumon
    "amugy egy gef 3 p4 jol jönne az tuti nem akadozna"

P4-el nem érdemes foglalkozni, szoktunk összepakolni ilyeneket siralmas hidd el nekem.
  • narumon
    "igen is mit csinálsz a régi procival ????
    semmit eladni alig tudod majd
    vagy annyiért amennyi felár akkor is meglett volna amikor vetted a nagyobb procira"

Neméppen mert a drága procik ára sokkal nagyobbat zuhan. Könnyen belátható hogy egy 50e Ftos procinál 50%-os csökkenés nagyobb érvágás mint egy 18e Ftosnál (ami persze fizikailag ugysem megy egy ideig 10 alá)
    Szal én pl 18-ért vettem a 850-es duronomat anno, mert a legközelebbi 900-as TB 26-ért volt. Most a procimat az első ember akinek felajánlottam megvette 14-ért a 900-as TB amit meg helyette vettem 16 volt. A köv procim egy Xp lesz mert gyanitom hogy a legkisebb villámgyorsan 30e alá süllyed.
  • narumon
    "Es persze mi lenne a max proci ami meg majd belenyomhato?"

Itt alant irom hogy jól megy benne mindegyik...
  • narumon
    "Ez igy valoban jo megoldas, de aszem ehhez legalabb az alaplapnak kell rendelkeznie valami tartalekokkal, mert csak addig lehet a kozmondas szerint is nyujtozkodni ameddig az alaplapunk... ize takaronk er. Akkor milyen alaplapot ajanlanal most?"

Pont azért ajánlottam ezt az ECS lapot, mert jó meg stabil és gyors is. Belemegy az összes létező AMD processzor XPket is beleértve. Sőt AMD honlapján Xphez az ajánlott alaplapok között található!
  • vrob98
    1500+ eri meg a legjobban. Az 1700+ ert ki fizet ki +15-20ezret a +10% prociteljesitmenyert?
  • Anee
    Aborg:
    GF2 TI-t felejsd el!!!!!!úgy ahogy van!!!Mert lassan jönnek a Dx8as gamék s akkor mit érsz vele?semmit itt a radeon8500 jöhet szóba
    Alaplap:szerintem az a Gigabyte lap is jó +15 felárt ha megér neked csak tessék...
    CPU:szerintem 1466os xp legyen az amit veszel/1700+/ arra egy coolink 122+
    Ram: 2*256
    indoklás: a 256oaon gyorsabbak a modulok pár nanosecundummal azaz JOBBAN tuningolhatsz mert az 512esek azok 8ns osok általában
    Hang: akkor is sonicfurry vagy akkor már audigidzsi
  • Laalee
    persze a legjobb valsztas a 8*64 :)
  • UnConnecteD
    Aborg:

Grafika - MSI G2Ti Pro-VTG eleg jo

Alaplap - MSI K7T266A Pro2 csucs ;)

CPU : 1600+ -nak eleg egy WBK68 is.

RAM > kaphato egyben 512 DDR

Hang > en jol elvagyok ezzel a SBlive 5.1-el.
  • Aborg
    Anee, bocs hogy tegnap elírtam a neved.

Hát törtem a fejem erősen (no meg a buxámba is belelestem) és arra jutottam hogy a GeForce3/Radeon 8500 sajnos anyagi okok miatt jelenleg nem nekem való, sokat meg már nem akarok várni (még az idén kell a gép).
    Grafika
    Tehát akkor marad a GeForce2 TI 64 DDR (írjátok meg légyszi melyik konkrét kártyatipus-gyártó a jó).
    Alaplap
    Azt hiszem jó választás lehet a MSI K7T266A Pro2
    De mi indokolja az MSI K7T266A Pro2 alaplapnál a dupla árat az ECS K7S5A DDR -hez képest?
    Proci
    AMD Athlon XP 1600+ (milyen hűtőt hozzá?)
    Anee, miért az 1.4es TB -t ajánlottad? Miben különböznek?
    RAM
    2x 256 DDR (266)
    (Azt hiszem ez a tipus nem kapható egyben 512 MB)
    Hang
    Hát itt még zavarosan látok: Sonicfury mifelénk nem kapható, marad a Creative. Irtátok hogy SB Live 5.1. Az árlistán csak SB 5.1 Player szerepelt. Ez lenne az?
  • CSOCSO
    igen a max payne 800*600 ban mediumban elfutogat.... ezzel te a doom 3 al már nem nagyon fox játszani may 640*400 asban low detailban az meg gusztustalan a topic készítöje azt kérdezi mi lenen a jo gamergép.. már mondtam..és amit odalent irtam az a minimum!! nekem 600's p3 am van gef 2 32 megással 256 mega... amugy egy gef 3 p4 jol jönne az tuti nem akadozna
  • Anee
    csak mert egy 512es modul 18ezer....és az lehet jobban megérné
  • Anee
    úgy hogy mondjuk németből behozod
    Mért mennyi a micron?
    Jha láttam én is hogy csökkentek.
  • Anee
    rendeld meg a crusialt a gyártótól a sokkalta olcsóbban kijön még olcsóbb lenne mint a sima micron
    Amúgy nincs akkora különbség úgyhogy az első
  • Aborg
    Huh. Nem egyszeru donteni az tuti, de hat az en P200 -asomhoz kepest mar az is nagy ugras amit Narumon ajanl az #57 -ben, raadasul olcso is... Ambar Anneenak is igaza van... Aszem meg alszom ra nehanyat

• Anee
    igen is mit csinálsz a régi procival ????
    semmit eladni alig tudod majd
    vagy annyiért amennyi felár akkor is meglett volna amikor vetted a nagyobb procira
    Aborg:Azaz Iwill ALIMagic C1es mely ddr333as..az nagyonütős.ATA133 is van rajta raidként