IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szekelyland
Hálistennek, és sose nézek tévét. Utoljára a diszkóskiveri-n néztem valami vadászgép összehasonlító mûsort, a feleségem csak nagynehezen tudott rávenni hogy ne vágjam hozzá a tévéhez a sörömet. Örökké arról szól hogy a brit meg amcsi tehnika az ûber, a többi (elegánsan megfogalmazva,) egy nagy szar... A pumpa akkor ment fel bennem amikor a svéd és amcsi rendõrkocsikat hasonlították össze, a Ford Crown Victoria-t az S80-as összkerekes volvóval, és a féktávot leszámítva a fordot mindenben jobbnak tüntették - a féktávban is azért, mert a fordban 2011-ben !!!! nincs ABS....... A billegõ rugózású hátsókerekes ford a szlalomban jobb, gyorsulásba jobb (5-6000 köpcenti, de 200 ló sincs, hátsó meghajtás vs 2,5 turbó, 300 valahány ló, 4x4.... )
Azóta nem nézek TV-t, legyet az retekklub, Tv2 , vagy az ittteni nyomorsugárzók, vagy diszkóskiveri, faszplorer, mindegyikbõl ömlik a szenzációhajhász néphülyítés.

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

köszönöm, müködik😄

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

PhantomAss
nem kell semmi progi, rákeresel a neten hogy il2 widescreen, az elsõ találat megmondja:
link

GOOBY, pls

VO101Tom
Hali. Itt a conf.inim idevágó része, nézd meg nálad mi nem stimmel.

width=1680
height=1050
ColourBits=32
DepthBits=24
StencilBits=8
ChangeScreenRes=1
FullScreen=1
DrawIfNotFocused=0
EnableResize=0
EnableClose=1
SaveAspect=0
Use3Renders=0

www.pumaszallas.hu

Her Laca
A pumák oldalán fent van

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

LeonSilver
Ha jól tévedek, akkor IL2Stab (988_IL2Stab63mitBP.zip) a cucc neve. Ezzel minden szart lehet konfigurálgatni. Ha nem sürgõs és nem leled, akkor majd délután fellövöm valahova.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver
Én valami germán (de angolul is tudó) szoftvert használtam hozzá.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Her Laca
Valamit nullára kell állítani,de hogy mit? Save aspect de lehet nem is így kell írni. Meg az is lehet ,hogy oltári baromságot mondtam.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Valaki eltudja ekem mondani hogy mit állitsak át a conf inibe hogy nagyképernyõs legyen az il-2 és ne torzitson? a méretet áttudom irni de azon kivûl mit kell még?

PhantomAss
a másik zsebbe meg elfért az ájfonjuk

GOOBY, pls

Nekem az a rész rémlik a reklámból, hogy:

A B-15 bombázópilóták már az elsõ világháborúban is hordták. Hatalmas zsebébe akár kedvenc videokazettájukat is belerakhatták.

Si vis pacem, para bellum.

LeonSilver
Nekem is volt munkatársam aki vett. Le is rohadt róla. 😄

Réges rég, egy messzi-messzi galaxisban, de az üveghegyen és az Óperencián innen létezett a "bombázó dzseki" kishazánkban.
Ez a bombázó dzseki a reklámok szerint azonos volt a P51-es bombázók személyzetének dzsekijével. (Mármint a szabása)
Egyszer csak egy veterán pilóta (akár Tobak Tibi bátyánk is lehetett) beírt az újságnak (TVR7?), hogy a P51 Mustang bizony vadászgép volt, a bombázók a B17 Flying Fortress ill. a B24 Liberator névre hallgattak.
Õ ezt biztosan tudja, mert harcolt ellenük...
A következõ számban megjelent egy olvasói válaszlevél (gondolom valami 14éves hülyegyerektõl), hogy a kutyát sem érdekli, melyik gép volt vadász és melyik bombázó. Lényeg az, hogy van egy jó dzsekije!
(A dzseki minõségérõl annyit, hogy Nagy Bandó egyik paródiájában volt róla szó, "Itt a pisi bombázó dzseki"-ként megemlítve...)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

A Fox republikánus...<#eplus2>

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

LeonSilver
Tudni ugyan nem tudhatom, de szerintem ebben az esetben egész másról lehet szó mintsem a "tudatlanságról". Itt inkább egyfajta "barack" utálat kifejezõdése bújik meg a "névelírásban".

Amúgy tényleg nem értem, hogy (ahogyan valaki felvetette) ma amikor a gugli 1 tized másodperc alatt löki az infót miért nincs valaki aki mielõtt marhaságokat olvasnak fel, nem ellenõrzi ezeket. Akár már meglévõ embert (mondjuk egy nagytudású informatikust) meg lehetne vele bízni hisz egy-egy hírfolyamban nincs sok és az sem mindig olyan amit ellenõrizni kell(ene).

<#rinya><#eplus2>

VO101Tom
Itt csak szimplán nem ért valamihez, ha lát két szárnyvéget, ami kilóg a tûzbõl, és azt mondják neki ez egy bétizenhetes vadász volt, csuklás nélkül beolvassa. Ha meg valami mti-tõl kapott hír, akkor pláne. De a Fox news ennél durvábbat is tud <#idiota>

www.pumaszallas.hu

Sajnos a spektrum, diszkóveri és a többi doku csatornán is hall az ember lépten nyomon olyanokat, hogy csak fogja a fejét.

Példáúl van az a sorozat (amúgy jó) hogy "hogyan készült". Na hát attól rendszerint kiakadok! És nem a kommentátor miatt, hanem hogy a végén bemondják, hogy szakértõ, vagy lektorálta xy...

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

LeonSilver
Szerintem nem zavarta meg õket semmi. Egyszerûen arról van szó, hogy leszarják nagyjából, hogy mit mondanak. Ez nem az elsõ és még csak nem is a második eset, hogy ordas nagy baromságot mondanak a tevekettõben, bár szerintem a retekklubb sem különb. Ez elõtt a bombázós sztori elõtt talán egy héttel a déli-sarkon élõ jegesmedvékkel örvendeztették meg a nagyérdemût. Elõtte meg az 50km-es körzetben mindent elpusztító halálos bombáról beszéltek ami nem volt más mint egy 80-as aknagránát. Persze nem a bemondó tehet róla ez tény, azt olvassa amit odaírtak neki. Habár azért az illenék tudni, hogy a jegesmidvégyek nem igazán a déli-sarkon tengetik tyúkszaros kis életüket.

Willenbrock
A bemondónõ nem tehet róla,mit tudhat a gépekrõl? Én sem ismerném ki magam pl. az alapozók meg mittomén milyen sminkek közt.De az tényleg fura hogy nem volt ott legalább 1 db ember aki egy kicsit konyított volna a témához.Én kb.10 éves korom óta tisztában voltam vele hogy a B-17 bombázó és nem vadászgép.(lehet hogy az zavarta meg õket hogy léteztek vadászbombázók is)

meg a vörösök is sok lõszerrel <#eplus2>

De majd mi is adunk nekik!

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

acidrain
Várunk sok szeretettel.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

VO101Tom
Nem, a finnek MT-507 lajstromú G-6-osa. Az egyik legjobb állapotban lévõ múzeumi cucc, rengeteg walkaround fotó van róla a neten.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Itt van több is:
klikk

www.pumaszallas.hu

Próbálok klikkelgetni a kabinban, de nem indul a moci! :-)))

G14? :-)))
VO101Tom
Sajnos ez még nem a COD 😊 klikk
(bal gombbal forgat, görgõvel zoomol)

www.pumaszallas.hu

LeonSilver
Mi legyen a bannerral mester? Készítesz még vagy válasszunk a meglévõbõl?

LeonSilver
Na. Megrendeltem én is a cdgalakszisnál 😄 a cuccot. 18.-án jön meg.
Végre nyugodtan és jogosan fogom anyázni készítõket >😉

gyerekek, megint keskeny a játék, tudom többször mondtátok már de feledékeny vagyok, conf iniben mit kell átálitani hogy az lcd monitoron egész képes legyen a cucc és ne torzitson?

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

huh, olyant télleg nem láttam jó ideje... (Rhomes)

PhantomAss
airsheep
asszem 😊

GOOBY, pls

Oszt milyen nickkel, ha szabad kérdezni?

Korrekt info megszerzése: 3-5 perc
Szenzáció kitalálása: 30 másodperc

Korrekt info hírértéke: indiferens
Szenzáció hírértéke: magas
A célcsoportnak (bamba hülyék) meg úgyis mindegy...

Szóval, mi a francnak strapálják magukat? Hogy kb 6-szoros idõ és energiaráfordítással elérjenek valamit, ami teljesen haszontalan?

Viasszal vagy hasonló anyaggal bevont (imrpergnált) szövet volt a szigetelés.A mai napig használják,csak a bevonó anyag más.Érdekes megoldás alig lehet elvágni olyan erõs.Tefzel a hivatalos neve google sok mindent tud róla.

A Béna.

szekelyland
Ha meggyújtasz egy szép nagy, gumiszigetelésí kábeltekercset, akkor kb pont így fog égni, vöröses lánggal és sûrû fekete füsttel. az hogy a legelején nem égett nagy füsttel az nem mérvadó, sztem egy restaurált gépen sok, modern összetételû anyag található. És nem kizárt, hogy valami üzemanyagvezeték pont ott megy el. Ha jó látom, a rádiós fülke és a bombatér zónája kapott lángra de az is lehet hogy csak ott volt nyitott a gép és elõre ott csaptak ki a lángok, mert ott menekült ki a legénység

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Na jó jó, hogy az elektronika okozta a tüzet, de azért ha nem a vezetékek közé dugták a rumos hordokat, akkor az nem ég ilyen lángal, mint ahogy ez éget (az elsõ kép a tûzes képek közül).

Nekem is valószínûbb, hogy gumival szigetelték. amúgy voltak már mûanyagok már akkor is. A nylon-t pl: '35-ben találták fel a selymet utánzandó.

szekelyland
Ja, és kb ott van ahol elégett a rádiós fülke , ott volt a legtöbb elektronika, ami éghetett...

szekelyland
szövettel, selyemmel de voltak már akkor is mûanyagok de tudtommal gumival szigetelték a vezetékeket.

A kiéget B-17 kapcsolatban lenne egy-két kérdésem.
1. A mûanyag elterjedése elõtt mi a ménkõvel szigetelték a vezetékeket? (Bakelit túl merev eltörne az elsõ kanyarban. Mintha valami lakszerû anyaggal vonták volna be a drótokat.)
2. Ha jól vettem ki a fotókból a törzs oldala éget. Ott emlékeim szerint nem volt üzem-, kenõanyag tartály, csõ, akkor mi éget ekkora lánggal?

PhantomAss
skies of valor általában
de kb 2hetente egyszer 😊

GOOBY, pls

szekelyland
már lassan 5-6 éve mióta van kamerás mobilom, így ellenõrzöm a távirányítók mûködõképességét. Amúgy a webcam is tökéletesen látja a távirányítót..... Ezért lehet freetracket barkácsolni házilag...

szekelyland
Jövõ hétfõn én is fellépek hosszú távollét után a virtuális egekre

Már úúúgy váárom, mint kamaszkorban a szüzesság elvesztését.....

Hol szoktál repülni?

PhantomAss
cáfolom, bár én nem vagyok nagynevû, de a cod-ot hanyagolom, visszaszoktam az il2 -re
sokkal jobban leköt még mindig..

GOOBY, pls

repvez
Hát a gépészek már csak ilyenek 😊
Én is igy vagyok vele, 9v-os elemig még hitelesitve vagyok azon tul szerelö.
privát ment

Egy szóval sem mondtam, hogy elhiszem. Amúgy meg én konzekvensen mechanikai beállítottságú mérnök vagyok. Csak a kézzel fogható dolgokat hiszem el és értem meg. Én a vasakhoz, fogaskerekekhez és egyébb gépelemekhez "értek" amik ezekbõl készülnek. Ha már egy vezeték is kilóg, akkor már bajban vagyok 😊)

Her Laca
Szepy😊)) Te mérnök ember vagy bakker😊 Nem hangra nyílik az a kocsi:XD
Infrát meg nem hinném ,hogy továbbít a teló.<#falbav><#csodalk><#rinya><#eplus2>