IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egy szerveren a pálya mindig ugyanaz, vagy változhat ?
Vigyázni kell az alternatív erõmûvekkel, mert igaz, hogy a szolgáltatót törvény kötelezi, hogy a zöld energiát megvásárolja, csak az bibi, hogy a Pakson megtermelt áram 8 Ft/Kw-ból nálunk már 50 Ft lesz Kw-onként, az alternatívan megtermelt áram pedig 30-40 Ft/Kw áron termelõdik. Na most, ha sok ilyet kell törvényileg megvásárolnia a szolgáltatónak, akkor ki meg lehet saccolni, hogy mennyibe fog az nekünk kerülni. Kicsit 22-es csapdája az egész, vagy 50 Ft-ért vesszük a "koszos" áramot, vagy 100-150 Ft-ért a "zöld" áramot és akkor még nem beszéltünk arról, hogy mekkora környezeti szennyezéssel jár elõállítani egy napkollektort, vagy egy szélerõmûvet.
LeonSilver
Ami nem is olyan egyszerû. A rádióban volt róla szó (úgy egy éve), hogy például sokan akik szélerõmûvet szerettek volna csinálni és a fölösleget eladni az áramszolgáltatónak, azok azért nem tudtak szerzõdést kötni mert elõre meg kellett volna mondaniuk, hogy mikor-mennyi áramot táplálnak vissza a hálózatba! Persze ez azóta lehet, hogy változott de ez így neveccsséges.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Persze. De épp az általad idézett cikk írja le, hogy a napelem a téli áramot nyáron termeli meg, csak azt a téli hónapokban "visszavételezed" a hálózatról. Röviden: márciustól októberig nettó többletet termelsz, novembertõl februárig deficited van, de egy éves elszámolásban nullára jössz ki. Szerzõdést kell kötni az áramszolgáltatóddal.
Persze, villanybojler nélkül.

A villanykályhával szerintem ugyanaz a probléma, mint a meleg vizes fûtéssel, hogy amikor télen szükség lenne rá, nálunk nem süt annyit a nap, hogy reálisan ill. rentábilisan megérje beruházni.

Hasonló a helyzet a légsûrítõs kazánnal meg a geotermikus fûtési rendszerrel.
Ha a melegvíz nem árammal megy, akkor reális, illetve szerintem inkább havi 20 ezer az a 15. Én sem a meleg vizes napkollektorra gondoltam, hanem villanykályhára...
180.000 Ft = 300 Kw/hó * 12 hó * 50 Ft/Kw
Ha nem villannyal fûtesz, akkor ez egy reális fogyasztás.

Nem biztos, hogy az áramtermelõ, ill. a meleg víz elõállító napkollektor egy és ugyan az a kivitel.

A cikk

A kollektorral elõállított meleg vizet inkább csak az alacsony hõfokú rendszerekben tudod használni ( padlófûtés )télen, de akkor meg alig süt a nap.
Molni linkelte a HT topikban, onnan jutottam ide:

Baleset a repnapon

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

mijki
Azért ha a fûtést is rákötik akkor már az haszon. Németo.-ba egy egész kis város mûködik napelemekkel. Most nem jut eszembe a neve.

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Off: Kevésnek tûnik nekem az éves 180 ezres villanyszámla. Az 15 ezer/hó. Viszont a 3 milliós beruházás szintén kevésnek tûnik, illetve az, hogy napelemmel meg lehet oldani egy átlagos családi ház villamos árammal való ellátását. Ha viszont tényleg meg lehet, akkor a fûtést is rákötné az ember. Hol írják ezt?
Kipróbáltam egy másik szervert, a MOG V4.10.1-et, simán csatlakozik rá az elõbbiekben leírt konfigurációval.

OFF : Közben most olvasom, hogy 3 M Ft-ból meg lehet oldani egy átlagos családi ház (300 Kw/hó)villamos árammal való ellátását napelemes rendszerrel. Egy kicsit utánaszámolva :

A 3.000.000 Ft-ot le lehet kötni úgy, hogy évi 241.000 Ft / év kamaton hozzon úgy, hogy megmarad a tõke a 3 millás berendezéssel megvétele után pedig meg lehet takarítani az éves villanyszámlán 180.000 Ft-ot és közben még ugrott a 3 milla is. Tiszta haszon...
A General Mod Enabler-ben az UP 3 volt aktiválva.

Azt, hogy egy szerver Stock-os, vagy Up-os azt a nevébõl, ha benne van, hogy "Up 3" ill. a szerver leírásból tudom meg, ha bele van írva, hogy "mod allowed" ?

Ha jól értelmezem, akkor a Valor azz "mod allowed"-es, tehát UP-os, mégsem megy, de azért kipróbáltam "Stock"-os beállítással is, de úgy sem ment, pedig a Ping értéke most olyan 150-400 közötti.

Ezt így még lehet érteni ? 😄
fecska
szóval az asztalra kirak egy IL2-UP nevû kis sárga G ikonú cuccot (ha nem akkor a játék fõkönyvtárában JSGME.exe-ként találod meg) megnyitod és lessz egy GUI aminek a bal oldalán az elérhetõ modok, a jobb oldalán pedik az aktivált modok jelennek meg(te esetedben az UP3) na ha stock szerverre szeretnél menni, akkor a dupla balra mutató nyílra katt (disable all mods), és ha UP-s szeróra mész akkor hasonló módon tudod jobb oldalra mozgatni az UP enable-t. Az il-2 selectornál meg ne piszkáld, az mindig ULTRAPACK 3 legyen.

A megjelenõ hibaüzenet :

Connection attempt to remote host rejected. Reason : Server use a different version of the game (4.10.1m).

Amivel mentem : Up 3.0 RC 4 mod 4.10.1 (128 MB, Stock Game )
Sajnos a Kubannet-re és a Sky of Fire-re sem enged fel a server, mert szerinte nem jó mod van fent a gépemen.
Kék jel: online kapcsolatod van.
Zöld "LED" sor: az aktuális ping (válaszidõ) a szerverhez. Minél kevesebb, annál jobb. (Nem biztos, de úgy rémlik, hogy 1db zöld jel 0-50ms, 2db 50-100ms stb...)
Ha elkezd sárgulni, akkor már nagyon sz@r.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Mivel ezt a hálózatosdi most kezdem tanulni a fiammal együtt, lenne még egy kérdésem. A képernyõ jobb felsõ sarkában levõ kék jel és a mellette levõ"led" sor a kapcsolat meglétét ill. erõsségét jelöli ? A fiamnak a CS-ot hoztuk össze, azt nyomják az osztálytársaival, de repül azért õ is.
Nagyon ritkán idegesítenek fel ilyesmivel.
Komoly szerveren nincsenek ilyen idióták (pl. WarClouds), komolytalan és/vagy instant dogszerveren meg én sem veszem komolyan...

VO101Tom
Szerver listában nem érdemes figyelni, az összes szerver európai vagy USA, azokkal sosincs gond. Ami lényeg, hogy játék közben mennyi a többieké (meg a sajátod persze).

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Vagy az uccsó gépbe ülünk😊)

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Valszeg a Ping értékével lesz a hiba, mert 1045-öt a Valor esetében.
A többi szervernél 50-200 közötti. 5 MB-os netem van, ha csak egy szerver esetén van kiugróan magas érték, akkor jelent valami hibát ?
Sanyo
Hát igen, néhány ilyen után rászoktunk arra, hogy csak ismerõsökkel és haverokkal repüljünk egy oldalon. 😊

www.pcpilot.hu

Her Laca
Akkor ahoz mit szólnal,amikor war ra várva eltöltesz egy jó órát a slotban,majd végre elindul a küldi,és a mögötted lévõ gépben ûlõ nagytudású, nemes egyszerûséggel belédrongyol.😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Elsõ X52 õmet megtapostam annó. Nem kicsit, nagyon.

Én eddig még csak görgõs egereket vertem szét, úgy 2-3 darabot, amikor beragadtak CoD vagy MoH-zás közben.😊Hiába pucoltam õket azok a kínai vackok mindig beragadtak, de már régóta lézeres egerem van és azzal semmi gondom sincs.

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

A JG 26 48 gyõzelmes ásza Gerhard Vogt(poszt.RK) egy alkalommal egy még eléggé újonc pilótával, Georg Granabetter-rel vett részt egy õrjáraton, amikor összeakadtak 2 Spittel a 611.századból.Vogt gyorsan lelõtte az egyiket és mire nagy nehezen lõhelyzetbe került a másik mögött, akkor a tûzmegnyitás elõtti pillanatban Granabetter elé vágott és Vogt õt találta el Granabetter pedig meghalt.A másik Spit is lezuhant és azt végül Granabetternek igazolták.

Köszönöm mindenkinek a biztatást.😊

A pilóták egyik legnagyobb ellenfele a könnyû légvédelem.Négycsövû Maxim lgv. géppuska
http://www.o5m6.de/maxim_m4m.html

Itt az oldal webcíme, a vörös hadsereg szinte összes jármûve itt van:
http://www.o5m6.de/index.html

Itt pedig ugyan az az oldal csak Wehrmacht jármûvei, aki makettezik és nem ismeri, annak jól jöhet.

http://www.german.o5m6.de/

Sanyo
Kösz Tom, képek itt is ha esetleg az 1C fórumon nem jönne be.

www.pcpilot.hu

LeonSilver
Meg a kibaszott horizonton ami átlátszik az egész gépen. Neveccsséges.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

acidrain
Remélem frame per second irányban is vakaróznak egy kicsit, mert még mindíg elég gyatra az egész. A színekkel szutykolnak?
3D hatás? Most inkább képregény hatás van, arra gyúrjanak hogy ezt megszüntessék ne pedig a brét húzogassák.
Epekedve várom a 23-át. <#rolleyes>

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

VO101Tom
Van CloD development update. Klikk.
Semmi lényeges infó, dolgoznak a javításokon, jövõ péntekre tervezik a végleges peccset.
A térhatású 3D képekkel szórakoznak most, Luthier szerint TrackIR-el eldobod az agyad tõle, de nem világos, hogy ez hogyan kapcsolódik ide, ez valami új fícsör, vagy csak megtalálták a 3D kapcsolót a videokártya vezérlõpanelen 😊

www.pumaszallas.hu

Nono, téged még nem lõtt le lelkes, kapkodó kezdõ, mikor szépen beültél a veres mögé? Vagy nem vágódott be senki közéd, és az ellenséges gép közé? Netán a másik mögött forogva nem vertek még le az égbõl?
Mondjuk ezt tegnap kihasználtam, szétlõtt kormányokkal, füstölögve ereszkedtem, és mikor az utolsó rácsapásra jöttek, lekaptam a gázt, ki a futót, féklapot. Olyan gyönyörûen lõtték szét egymást mögöttem, hogy öröm volt nézni...

Si vis pacem, para bellum.

LeonSilver
A sógorom a billentyût verte szét régebben ha valami nemsikerült neki. Többször is.
Egy másik haverom meg nemes egyszerûséggel le szokta köpni a monitort.
Én nem bántom a hardwert mert az esetek 99%-ban nem az a hülye hanem az júzer.

VO101Tom
Ja, nem én, én nyugodt vagyok <#alien>. De volt olyan srác, aki azért tûnt el pár napra TS-rõl, mert fejhallgatót kellett vennie 😊 Falhoz csapta. Valakinek a joy tört el (persze nem egy X52), szal ezek ilyen fogyóeszközök 😄

www.pumaszallas.hu

Willenbrock
Mit követtél el szegény joy-okkal? 😊
Én még csak a falat vagy az asztalt ütöttem ha feldühített a játék,azok jobban bírják.Mikor a hat switch-em szarakodik akkor sokszor nem állok messze attól hogy tõbõl kitépjem a botot😊

Online...

VO101Tom
Ó, sok fejhallgató és joy bánta az évek során az ilyen véletlen halálokat 😊

www.pumaszallas.hu

Nem hiába, ez multi játék, nem single... Szerintem az AI teljesítménye így is eléggé egyedülálló, tekintve hogy 0 scriptet követnek... És hogy a játék hulladék lenne... Na mindegy 😊 Szerintem szusza, és roppants egy sert 😊
Én azt hiszem egy idõre befejeztem ezt a hányadék játékot.Pilóta karrier módban full realisztukuson(csak mini térkép + térkép ikonok volt be kapcsolva ill. átlátszó fülke be és az elválasztott hajtõmû indítás volt kikapcsolva.)G stukával repültem és 15 bevetésen 17 tankot + egy adag egyéb cuccot lõttem ki, erre ma hazafelé menet a kötelék négyes gépe átkeveredett a bal oldalamra a kettes pedig túl közel volt.Kiadtam a lazítsd a formációt parancsot, hogy ha az AI-k megvadulnak nehogy nekem repüljenek, erre a 4-es gép ahelyett hogy lelassult volna, átvágott balról jobbra mögöttem és nekiütközött a 3-as gépnek, mind a 3 gép felrobbant és a robbanás levitte a szárny végem, kiugrani pedig már túl alacsonyan voltam.Azt hittem a guta megüt!!!!Hiába csinálnak itt patcheket ha az AI ilyen kibaszottul gyenge, rohadna meg az egész 1946.A múltkor is ugyan így Fw-190-esel 46 gépet lõttem ki, még csak nagyon el sem találtak, beültem egy Il-2-es mögé/kicsit alá, a lövész holtterében, erre a SAJÁT bajtársam leszedett hátulról az Il-lel együtt.

A Valor sima vanilla 4.10.1!!! Ha bekapcsolod bármelyik UP-ot, nem fog menni.

Si vis pacem, para bellum.

VO101Tom
a ping nem egyetlen bit átfutási ideje, hanem egy adatcsomagé. Ha valamiért lassú a neted, vagy tényleg messze van a szerver, akkor ez a szám nagyobb lesz. A 100-as ping még egy tizedmásodperces csúszást jelent, az még teljesen jól játszható, a 4-500 -as ping már fél másodperces késés, aminél már laggolhat. 1000 fölött állt. kirúgják a játékost.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
igen

www.pumaszallas.hu

HyperLobby
Kell egy billentyüzet is :-(

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

A CoD megy már a Hiprlobbyn?

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

Kipróbáltam mindegyik Mod-al és 128 MB ram-ra állítva,de egyik esetben sem sikerült a kapcsolat, pedig UP 3 RC 4 van fent.
Egy légpuskás fórumon volt ez a hírdetés:

"..alig használt logarlécem hasonló állapotú menyasszonyra cserélném,......

-TE IS TOLOGATHATOD, jelige!..."

Gondolom, hogy a nagyobb érték nem feltétlenül utal arra, hogy légvonalban melyik szerver van messzebb ?
VO101Tom
igen, ms-ban.

www.pumaszallas.hu

PhantomAss
hát most nem vagyok a gépnél, de én a stock 4.10.1-et szoktam választani (vagy ami kell)
a ping -rõl fogalmam sincs...nem is szoktam nézni igazából

GOOBY, pls

A Generic Mod Enabler és indításkor pedig az IL2 Selector 3.06 v1.5-ben tudom a Mod-okat kiválasztani. Állítsam alap IL2-re az Ultrapack 3.0-át ?

A Ping-et értem hogy mi, a ping értékének megadott számok ebben az esetben mit jelentenek ? A Pin-elés idejét ?
PhantomAss
switcher, az a kis progi amiben a modokat tudod engedélyezni

GOOBY, pls