91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Lysandus
  • LeonSilver
    2014. április 01
  • V43 1105
    Az U-508 Spanyol és Franciaország között süllyedt el..
  • LeonSilver
  • Lysandus
    Nicsak, nicsak:

Német tengeralattjáró Mohácsnál
  • Her Laca
    EZ! nem érdekes ,hanem fontos oldal! Ezer éve le van mentve nálam:)
  • sakkay
    Érdekes oldal, csak egy szót sem tudok németül.
  • Her Laca
    Talán itt találhatunk adatot
  • sakkay
    Szerintem is..gondolom a hivatalos német és orosz veszteséget összeadták. Meg ugye mit veszünk oda? Ha az Uránuszt is nézzük?!-hatalmas területen zajlott.
  • Her Laca
    Ez tuti elírás,ezt én is néztem annó. Szerintem az orosz oldal veszteségeit írták oda. Nem is volt ott 3000 német gép ,eleve 4000 el támadták meg az oroszokat.
  • sakkay
    Ja és a németek csak szállító gépekből vesztettek 500-at.
  • sakkay
    Pl. itt.
    DE mivel az adatok ellentmondóak-a hivatalos ruszki v.listáról pedig egy biztos, hogy nem igaz, én úgy vagyok vele hogy átlagolom..és ez bizony nagyon sok gép.
  • Her Laca
    De lehet tévedek ,mert máshol 600 gépet találtam a német oldalon.
  • Her Laca
    Lévén asszem 1800 géppel érkeztek oda.már mint a németek.
  • Her Laca
    Hol olvastad?
    És melyik félnek.
    Én úgy tudom az oroszok 2800 gépet vesztettek kb.
    A németekére nem találok adatot ,de keresem:)
  • sakkay
    200 nap alatt 3000 gép veszteség, azért nem olyan rossz...
  • sakkay
    Minek is tagadjam..
  • Her Laca
    Ezt csak azért írtam,hogy lássuk ,itt közel sem volt olyan légi intenzitás mint a csatorna felett ,vagy akár Kurszk nál.
    Nagy vadászerők nem nagyon röffentek össze,hol mert az egyik ,hol mert a másik félnek volt éppen kevés.
  • Her Laca
    Négy bika: a fiú, az apa, a nagyapa, meg az dédapa állnak fent a domb tetején. Lent egy legelésző tehéncsordát látnak.
    - Fussunk le, és jól keféljük meg őket! - szól a fiúbika.
    - Ugyan már, szép lassan lesétálunk és akkor! - szól az apa bika.
    - Ne már, ha akarnak valamit, majd feljönnek! - szól a nagyapa bika.
    - Fussunk, jönnek! - menekül a dédapa bika.
  • Her Laca
    Lelkes a lelkem na:)
    Még fiatal,de majd elmúlik:)
  • Solt
    Kemény vagy csoki!!! :D
  • Her Laca
    Na hazaértem:)
    Drágaságom!:)
    Az említett csata több részből állt ,a légierő az elején és a végén kapott
    igazán szerepet . Magában a városi harcban nem sokat tudtak tenni ,lévén nagyon közel voltak a vonalak egymáshoz, ha jól emlékszem lakásokért ,szobákért ment a küzdelem.
    Csak van egy apró bökkenő.
    Az elején az orosz légierő nagyon kevés géppel volt jelen,akkor a németek mondhatjuk rommá bombázták az egész várost.
    A vége felé amikor meg körbekerítették a németeket ,akkor a szállító gépeké volt a szerep ,persze volt vadászvédelem,de addigra annyi gépet küldtek oda Sztálinék ,hogy hihetetlen túlerő alakult ki. A német veszteségek is emígyen alakultak ,inkább bomber és szállító gépekben jelentkeztek ha jól tudom,de még utána nézek.

TVR nek meg igaza vagyon ,az orosz srácok sem voltak rosszabbak más nemzet fiainál,nem "csak" a pilótákon múlott az irdatlan veszteségük.
  • sakkay
    Ja baxki...
    de inkább ne mondj semmit.
  • Solt
    Te sakkay... mostanában picit lassú a felfogásom, ezért inkább kérdezek. Megvetted 100 usd-ért a BoS-t?
  • sakkay
    De ha a kettőt összevetik, még mindig messze a-legközelebb a valósághoz-dolgot lehet szerintem teremteni. Sőt, ebben biztos vagyok. Annyi dolog van ami papíron nem jön elő, hogy hihetetlen. Néztem a légiharc' videót és eddig az az érzés , hogy bent vagyok a gépbe, messze a BOS-nál jött elő a legjobban. Persze ettől még!! nem szim, de ez akkor is érdekes dolog.
  • N3suten
    én személy szerint egy ilyen szélsőértéken repülő pilótát ismerek ...
    a többiek ,bárhonnan is jöttek a repülőjüket az utolsó zuhanáskor vitték a szélső értékekre ...
  • VO101 tvr
    Végső soron ott is a légierőn csúszott el a szárazföldi harc. Amit az amerikaiak összehoztak 44-ben Normandiában, azt a Luftwaffe nem volt képes Sztálingrádnál. De még csak szállítókapacitása sem volt.
    'Ha' légihíddal tudják tölteni a csapatokat sikeresen (mint 41 telén tudták Demjanszk-i katlanban rekedt csapatokat) azaz bírják kapacitással, akkor a kaukázusi hadseregcsoport sem kell visszavonuljon és a városban is kibekkelhettek volna tavaszig.
  • VO101 tvr
    Érdekes téma, hogy az eredeti gépekről vegyék le a paramétereket.
    Egyfelől nem tudom, mennyire fér bele a szoftver költségvetésébe. Gondolom nem vurstli áron lehet ilyen gépeket napokra kibérelni pilótával.
    Másfelől az akkori gépeket ma már közel sem repülik szélsőértékeken, amit anno a harci körülmények között szívfájdalom nélkül adtak a sárkánynak és a motornak is. Egy szoftver miatt lenullázni a gépet?
    Egy DB motor a teljesítményéből fakadóan anno is üzemórás volt, mint manapság egy rali vagy F1 autó motorja. Ráadásul úgy felújítani, hogy nincs alkatrész hozzá... azaz van, ha egyedileg legyárják hozzá. Főtengelyt, dugattyúkat mindent... Euróban is 7 számjegyes nagyságrend...
    Szóval ez lehet fórumos marketingduma is szerintem.
  • sakkay

12 perc. Nem is emlékeztem erre!
  • sakkay
    Most visszanéztem a fejlesztés blogban. Azért van egy hatalmas előnyük. Bármikor odamehetnek aztán megnézhetik az eredeti mig-3, vagy IL-t. Ráadásul még repülik is őket. Most olvastam nemrég, hogy a DCS messzer nem hajlandó repülni (normálisan)és egyenlőre nem találják az okát. Ráadásul nincs egy csomó adatuk..na most azért van egy pár gép még a világon. Olyan lehetetlen felvenni a tulajokkal a kapcsolatot? Mondjuk az adatok hiányát-most utána néztem a hírnek-főleg a p-47-re írják.
  • sakkay
    Mindenben egyetértek és nem is akarom már most előre menteni a dolgokat, én csak arra utaltam, hogy vajon mennyit jelent a kiképzés alacsony szintje. És ezt nem szabad el bagatelizálni, mert a 41 orosz pilóta, nem a 44 orosz pilóta. Gondoljatok csak bele a 41 német átlag, meg a 44 német átlag pilóta tudására. A Puma oldalon találok orosz gépekre vonatkozó adatokat?
  • sakkay
    Hogyne játszott volna Laca! Hónapokon keresztül csak légi úton kaptak ellátmányt..ráadásul csak azért nem törtek ki mert az idióta Gőring bemondott egy nemlétező számot-amit szerinte a légi ereje le tud szállítani a katlanba. Ha ez nem lett volna, nagy eséllyel a Sztálingrád sem így ér véget.
  • Her Laca
    Azt tudni kell hogy a Sztálingrádi csatánál a légierő nem játszott komoly szerepet.Városi harc volt tele közelharccal .Még a páncélosokat is korlátozottan használták.
  • Her Laca
    Pl a kígyót megtehették volna és akkor kissé jobb lenne a hejzetük
  • Her Laca

Abszolute egyetértek.
    Nem véletlen,hogy az orosz pilcsik jobban kedvelték a nyugati gépeket. Legalábbis akkortályt.
  • VO101 tvr
    Még egy pár sor ... ha már az adatok felmerültek.
    A sztálini szovjet-orosz diktatúrában a papíron lévő számok és a valóság nagyon sokszor köszönőviszonyban sem volt egymással. Van az a vicc ugye, hogy Józsi bácsi hányat fialt a disznó?.... Nem mertek nagyon elmaradni a paraméterekkel a tervben előirányzott számoktól és vélelmezhető, hogy gyakran kozmetikáztak. Egyfelől. Másrészt az, hogy a prototípus vagy korai szériás gép mit tudott, nem jelenti azt, hogy a tajgába áttelepített gyárban, műszaki analfabéták (sokszor nők) által sorozatban legyártott gép is tudta hozni ugyanazt a paramétereket. Talán hétköznapi hasonlatként említhetjük a Fiat>Zsiguli vagy Renault>Dacia hasonlatokat. A valós teljesítményekről aztán nem voltak adatok, vagy ha voltak is (mert nyilván kiderültek) nem papírozták, mert a panaszos megüthette a bokáját. Ugyanezen okból kutattak 44-ben a németek is a győri gyártású Messerekre és alkatrészekre, az otthoni kényszermunkások által összeszerelt helyett.
    Általában igaz (és az a Szovjetúniót elkísérte hosszasan) hogy nem állt a rendelkezésre olyan nyersanyag, gépipar és műszaki kultúra, mint nyugaton. Egy-egy csúcs gépet össze tudtak hozni, de azokat a borzasztó sorozatokat olyan minőségben nem. Hasonlat a rendszerváltás idejéből, hogy az F-16 pilótáknak szemet szúrt, hogy a MiG-23 alá miért kell olajos tepsiket tenni.... Nem kérdés, hogy ez a két gép is hogy viszonyult egymáshoz.
    Divat a rosszul képzett szovjet pilótára tolni a felelősséget. Az angol Spitfire-ekben is hasonlóan alacsony repült órával bíró fiatalok ültek 40-ben... Az oroszok ugyanolyan jó pilóták, mint az angolok, németek...
    Volt szerencsém vagy tíz éve VO101 találkozón a veterán Puma pilóták (Cserny Lapos, Pintér Öcsi, Micha Gyuri bácsi) véleményét hallani a 44-45-ös szovjet gépekről és a 30mm gépágyú hatásáról... A 30mm-es találatakor nem az volt a kérdés, hogy mennyire sérül a gép. A pilótának a túlélésre alig volt esélye. Mondhatjuk, hogy az sem volt kiegyensúlyozott...
  • Her Laca
    Tévedés. TVR jól rávilágított a lényegre.Ezek a szerkezetek főleg a lagg még akkor is alárendelt szerepet költenének be ha csak a gázkart kell huzigálni ,már ha korrektül van megcsinálva.Egy tapasztalt szimes egy bf el, pláne egy fókával csokorba szed egy századot. Még a lavor ami használható lenne, de igazából az sem jelentene problémát.Tényleg 110 és nincs?
  • VDomino
    Nézd már meg,mennyit bírnak zuhanórepülésben.Elvileg ezeknek a nyírfacsodáknak 650 körül szakadniuk kell,ha mégsem,akkor nincs miről beszélni realitás tekintetében.
  • sakkay
    Tételezzük fel, hogy mégiscsak szimulátor lesz a BOS-ból. Ez esetben az orosz gépek addig viszonylag jó állnak, amíg a motor automatizálás (kezelés)mindkét oldalon automatikus. Aztán ha jön az igazság ez megszűnik orosz oldalon. Na akkor lesz érdekes a dolog. Az emberi tényezővel-hogy az orosz oldalon a pilóták 42-ig nullák és sok esetben egyből hullák is voltak-azzal nyerhetnek az orosz oldal javára pár%-ot mondván ,hogy a szimulátor közösségben ez nem áll fent. De a tények makacs dolgok-immár másodszor-az adatok meg ott vannak. Szóval ezt nem nagyon tudják megúszni, kíváncsi vagyok mi lesz. Ha valaki vállalkozna rá, esetleg tesztelhetnénk a gépeket multiban...ha valaki hajlandó erre szóljon.
  • sakkay
    Inkább Lagg mégiscsak. Azért nem tudom biztosan mert mert többször is váltott a szeró..én meg fura módon nem is néztem át az orosz oldalra. A két gép meg eléggé hasonlít, főleg ebben a téli bőrben.