IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kereslet kínálat a varázs szó. Ha azt a melót sokan képesek elvégezni és jelentkezõ is van bõven rá akkor leértékelõdik . Nem csak itt. Plusz nincs érdekvédelem a melósnak,nincs semmi.
De mindenkinek a saját választása mit is csinál.
Persze kéne egy kis önismeret ,hogy az emberek bizonyos százaléka tudjon változtatni,de sokaknak bõven elég ha megmondják mit csináljon.
Én ezt nap mint nap látom. Most a várban dolgozom,és van egy kõmûves brigád,komolyan mint a robotok. Napi 10-12 óra 7 napban és egy szót se szólnak.Mire hazaérnek már este van ,se hétvége se semmi. De ami a legnagyobb baj,hogy nincs is igényük másra jobbra. Ezt a vállalkozó ki is használja.
Kerek szemmel néznek amikor 2 órakor ülök be az autóba ,mert éppen elegem lett a munkából.Számukra ez teljesen érthetetlen,hogy más is létezik a földön. Persze evvel nem lebecsülöm õket,mert mit tudom én,hogy milyen körülmények vezették erre a kényszerpályára az embereket,de ha valamelyik akarna tudna változtatni. Lehet kicsit képezni kéne magát ,vagy hasonló.
Mondjuk tudni kell a korlátainkat.
Nekem volt 20 emberem is ,de én nagyon rossz fõnök vagyok sajna😊
Sõt inkább csak magammal szeretek dolgozni😊 Így ha lehet magányosan tevékenykedem,és senkitõl nem függök,ami egyrészt nagyon jó,másrészt vannak hátulütõi is,de én inkább az elõnyeit érzékelem😊
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
www.smart-bus.hu
Holnap töltheted.
Lesz meglepi:XD
www.smart-bus.hu
De szégyelleném ám ha õ tartana el😊 Különben asszem egy hónapja tudom mennyi is a fizuja,sose érdekelt,csak szóba került és én lepõdtem meg a legjobban😊
De mint már annyiszor bebizonyosodott amit mondtam ilyen vigéc arcnak,hogy biza ha neked nem jönnek be az okosságaid akkor éhen halsz ,míg én a két kezem munkájával mindig el tudom tartani a családomat. És lám ,lám az egyik ilyennek most vitték el az egész céges ingatlanját ,teniszpályástul,oszt már ajudira se telik,meg bmw re se 😊
De tudok ilyet jó párat még😊
"...Öreg vagyok én már ,hogy más seggét fényesre nyaljam egy is apróért..."
Így már értem. 😊)
A cégüknél a tulajdonosok után õ a góré,ül az irodájában baszott sokat keres . Minap (jóban vagyok ott mindenkivel) pont a raktáros srác kb ugyanezeket mondta mint te. Mondom neki,testvírem,ha így gondolod akkor szerinted mi a lófaxnak él velem együtt az asszony immár 30+ éve ha lenéz?
Mert én aztán nyakig szutykosan ,porosan trógerul szoktam megjelenni .
Csak távolságot tartanak szerintem,és nem azért mert fizikai melót végeznek a kollégák.
Lehet, hogy a mi cégünk kivétel és nálunk mennek rosszul a dolgok, de pl. a bérszámfejtés úgy megy, hogy én leadom az embereim jelenléti ívét és a túlórájukat lebontva mûszakokra és egyénekre, amit csak bepötyögnek egy programba, nyomnak egy entert és a progi kiszámítja a bért mindenkinek. Van anyagbeszerzõ, akinek figyelni kell a készletet, de ha nem figyelem én is és nem szólok, ha valami elõbb elfogy, akkor max. annyit mondanak, hogy elnéztek valamit, de engem húznak karóba a hónap végén, ha nem jön össze a havi program. A technológusok legnagyobb gondja, hogy jobb, vagy bal kézzel csinálják egymásnak, de le nem jönnének az üzembe, mert nem derogál nekik és már ott tartunk, hogy az új termékek legyártása után jönnek le megkérdezni, hogy hogy is lett elkészítve, mert utólag megcsinálnák a termék törzslapját...Anno kezdtünk 60-an, 1/3 / - 2/3 arányban a szellemi / fizikai állomány, ami felment 200 fõre, viszont az arány 50-50 % lett. Persze, ha leépítés van, az mindig a fizikai állományt érinti, mert az természetes.
Igazából nem a bérszámfejtõ, mukaügyis, kereskedõ beosztásokkal van a bajom, hanem az olyan faszokkal, akik elücsörögnek a klímás irodába és úgy néznek a mûhelyben dolgozókra sokszor, mintha leprások lennének, mert õk csak egy egyszerû "fizikai" dolgozók.
Õ végig tesztelte az egész folyamatot.
Kérdezd õt ha valamit tudni szeretnél, de elvileg mindjárt ki is adják a cuccost,most folynak az utolsó tesztelések a "végleges összerakott " patch al. Ha nincs semmi hiba akkor hajrá. Amit olvastam ,jelenleg csak pár apró problem volt de semmi komoly.
És ami még ezek után fog jönni😊
Istencsászárok a srácok.
Azok az éjszakai keresõfények pl.
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Van például a városunkban egy fémkandallókat gyártó KFT. (Egy rendszerrel korábban fater volt a vezetõje, a kandallógyártást is õ hozta ide)
Korábban úgy nézett ki a dolog, hogy felveszik a munkanélküli, legbénább, szakképzetlen embereket a környéken, majd felveszik az utánuk járó támogatást.
X idõ (törvényben meghatározott) múlva ezeket kirúgják, majd jöhet a következõ turnus.
Addig is kapják a minimálbért olyan robotért, amit senkinek sem kívánok.
Az ott dolgozó KFT tagok sok százezres fizetést adnak maguknak, de a nem ott dolgozóknak nincs számottevõ részesedése, mert nem jut nyereség...
Vállalkozók is dolgoznak be nekik.
Egyszer szarul álltam melóval, fater beszélt a fõnökkel (aki anno a helyettese, kvázi a tanítványa volt), hogy adjanak ki valamit.
Kandalló hátlapra kellet hegesztenem ezt-azt, meg 4 lyukba menetet fúrni.
Dolgoztam mint a barom egész nap, másnap megkérdeztem az árakat (mert ugye azt nem tudták elõre...)
Mondtak egy összeget, megszoroztam 25 munkanappal, megkérdeztem a könyvelõmet, hogy mennyi nettó?
Röhögtem egy jót (valami 65ezer jött ki úgy, hogy a huzalt is és a CO2-ot is én adom, meg általában a komplett rezsit, ráadásul másfél óra anyag le-fel pakolás a teherautóról...), aztán "Megcsináltam nektek grátisz!" felkiáltással elküldtem õket a búsba...
Eszük kb. annyi, hogy 4-es lemezbe vágnak lézerrel 4-es lyukat.
Abba vágjak én 5-ös menetet. De a lézer megedzette a lyuk szélét, és valami üveges lerakódás is volt rajta.
Egy nap alatt megdöglött a zsír új, 2.500Ft-os menetfúróm.
Szorozd össze a munkanapok számát a menetfúró árával, megkapod a fizetésemet.
Hát hülye vagyok én????
Tavaly bevállaltak 32ezer kandallót egy évre. 300 emberrel, inkl. irodisták. Fele kész is lett...
A termékük milyen? Jönnek vissza a kamionok selejtes árukkal megrakva...
Mibõl tartják fent? Pletyka szinten tudom: (jelzálog?) hitelbõl...
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Én nem kétlem hogy az irodisták között is rengeteg léhûtõ van de azért a marxi alaptételt, hogy a melóst a gonosz tõkés kizsákmányolja, meg kell haladni.
A bérkülönbségek meg igen, borzasztó igazságtalanok lehetnek, de senki sincs odaláncolva a munkahelyéhez, ha máshova is felveszik és többet fizetnek/jobbak a körülmények. Én részemrõl hülyeségnek tartom a mutagatást, hogy bezzeg a szemét titkárnõ/fusis kõmûves mennyit keres. Miért nem mész akkor te is annak..? A válasz persze leginkább az hogy voltaképp a) nem értesz hozzá b) nem vagy rá alkalmas, mert ronda vagy, buta vagy, nem bírja a gyomrod, nem beszélsz nyelveket stb. Ha még elhivatott is vagy a munkádhoz, és mindenképpen azt akarod csinálni, amit, ez persze rém idegesítõ, de mondom, szigorúan gazdasági szempontból semmi igazságtalan nincs benne. Kelet magyarországon, vidéken ahol nincs ipar, persze hogy annyi a fizetés, amennyi. Ha 10-en ugranak egy helyre és nagyjából mindenki el tudja végezni, betanítható rá stb., persze hogy a legkevesebbért is dolgozót, kiszolgáltatottabbat veszik fel. Ezen persze jó lenne javítani, de az még sajnos több generáció..
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Nem mondtam, hogy bántani kell õket, de azt se hogy szeretni. De azt se felejtsük már el, hogy a profitot egy az egyben kiviszik és ez nem a magyar gazdaságot gazdagítja. Tudjátok hány százalékát fordítják bérre?
Inkább nem is mondom meg! <#crazya>#crazya> Lehet tippelni. <#smile>#smile>
Annyit elárulok hogy ez is a gyarmat tartás egy bizonyos változata...
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Épp a minap küldtem el anyjába az egyik arcot akinek szoktam dolgozni.
Este ,hétvégén,nyaraláskor képes rám telefonálni ha eszébe jut valami,no meg marhaságokkal traktál. Mert munkát ad és mert rendesen fizet!!!
No tegnap elõtt mondtam pár cifrát neki,oszt valószínû többet nem kóperálunk😊))Öreg vagyok én már ,hogy más seggét fényesre nyaljam egy is apróért,régen se voltam ilyen ,amióta meg közeledek az 50 hez úgy meg egyre agresszívebb is leszek ahogy nézem. Nem jópofizom.
Mindig meg tudtam beszélni magammal a fizetésemet😊
Ha valamihez egyvalaki vagy kevesen értenek, õk annyit kérnek el amennyit nem szégyellnek. Ha sokan, akkor egymással versengenek és ez lenyomja az árakat. Tökmindegy mirõl van szó, fizikai vagy szellemi munkásról. Jó CNC esztergályosra nagyobb kereslet van, mint kínálat, ergo jobb a fizetés, vö. pl. tanárokkal vagy pl. kezdõ orvosokkal. A fizetésük egy vicc, de ez meg azért van mert limitáltak a helyek és sokan jelentkeznek rá.
2 mûszakban jár, a délelõttösbe (6-14 ig) hajnali 3-kor indul hogy 6-ra ott legyen (60km-re lakik), este 5-re ér haza. A délutánosba (14-22 ig) délelõtt 11-kor indul és hajnali fél 3-ra ér haza.Mosdó, zuhanyzó nincs. (2 csap kb. 50 emberre), és egy keskeny szekrény.
Mindezt 90e ft-ért. Iszonyat hajtás van, ha leborítasz akár egy üres ládát is akkor viszont látásra.
Ez a modern kori rabszolgaság.
GOOBY, pls
Jövõre már 125 ezer négyajtós A3-as limuzin gépkocsi hagyhatja el az Audi új gyõri jármûgyárát, ahol a nyár folyamán már megindul az elsõ modell próbagyártása. A modellnek eddig csak ferdehátú karosszériás változata készült. A húsz éve egy kisebb kapacitású motorgyárral indított társaság ma a legkorszerûbb gyártástechnológiával ellátott, a teljes gyártási folyamatot lefedõ jármûgyárat épít Gyõrben, ahol az elsõ negyedévben 522 ezer motor készült és 11 253 sportkocsit szereltek össze.
A folyamatban lévõ több mint 900 millió eurós beruházás részeként a jármûgyár mellett jármûfejlesztõ központot is kialakítanak. A 2 milliárd forintos költségvetésbõl jármû-szimulációs berendezéseket vásárolnak, illetve különleges tesztlaborok létesülnek, ahol a mérnökök üzemi körülmények közötti hajtáslánc-és jármûvizsgálatokkal és az Audi modellek tartóstesztjével foglalkozik majd. Vizsgálataik eredményét a már piacon lévõ modellek módosítására is felhasználják.
Hirdetés
Május végén adták át a szervezeti egységként két éve elindított kísérleti motorgyártó központ szintén új épületegyüttesét. A hárommilliárd forintba került, 8 ezer négyzetméteres komplexumban az anyacég fejlesztési részlegének megbízásából olyan erõforrások készülnek, amelyek sorozatgyártása késõbb Gyõrben történik. A vállalat az Audi mellett a Volkswagen konszern többi márkája számára is szállít motort, 16 új motortípus sorozatgyártását kezdte meg az elmúlt évben. A 2010-es évet még 6100 fõvel zárt AH már több mint nyolcezer embernek ad munkát, hiszen csupán idén több mint 600 új munkahely létesült a vállalatnál. Az új jármûgyár már 900 munkatársat foglalkoztat és a gyárbõvítéssel 2013-ig összesen 2100 új munkahely jön létre az Audi Hungáriánál.
forr.világgazdaság