91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Amaymon
    Valaki nem tudja miért van az ATAG-on, ha telepumpálok egy gépet ólommal, miért receg a találat pillanatában? Beakad tized mp-re a játék, rohadt idegesítő. Ja és ha ezt nem online csinálom, hanem ai-val kampányban akkor nem.

A gépem bírja, proci nem jár maxon, memória bőven van szabad, nv kari abból is egy jófajta, de HDD-ről fut nem SSD.
  • Willenbrock
    Osztrák volt azt tudom,de Hindenburg állítólag "böhmischer gefreiter"-nek (cseh őrvezetőnek) nevezte,Csehországban is van egy Braunau nevű település.
  • Hecker007
    Ha van több hangkarid akkor külön tudod szedni a hangot, jobb lejátszókban be lehet állítani melyiket használják.
  • 77pxdumbo
    Egyszerűen az asztalt kiterjeszted, a tv-re is. Elindítod a filmet ablakban, majd egérrel áthúzod a TV-re. Ott teljes képernyőre teszed, és kész is. A hang azonban csak egyiken megy, vagy összekeveredik, hacsak nincs AMD karid. Az elvileg minden megjelenítőhöz tud külön hangot nyomni, legalább is az újabbak.
  • sakkay
    Igen.
  • Indi69
    üdv urak. lehetséges, hogy a tv-met hdmi kábelen csatlakoztatva a pc-re, a két megjelenítőt külön használjam? példa: én játszom a kölkök meg moziznak. ha igen, hogyan? köszi
  • háromszív
    Kösz szépen!
  • Leon77
    Kép felett a "fórum/játékosok fóruma>>/..." szövegnél klikk a "fórum"-ra, majd a bal oldalon a menüsor alján "Kijelentkezés".
  • háromszív
    ja, és hogy a túróba lehet innen kijelentkezni!
  • háromszív
    Szervusztok, üdv mindenkinek!
    Általában csak olvasni szoktam a fórumot, de most egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.Az a helyzet, hogy hosszabb kihagyás után újra elkezdtem, illetve csak elkezdtem volna repülni, mert a joystickem(Saitek X45)rakoncátlankodik és nem találom a megoldást. Mondjuk nem is vagyok valami nagy számítógép zsonglőr.
    Fenn van a Saitek_X45_Flight_Controller_SD6_32.exe nevű driver, és az fő gond az, hogy a gázkar nem működik. Ami azért is furcsa, mert ha megnyitom a vezérlőpulton keresztül a Játékvezérlőt és a tesztoldalt nézem, akkor minden rendben. A bot középen, ha a gázkart mozgatom, vele együtt szinkronba mozog a piros sáv, aminek középen kell lenni az mind középen van.
    ha viszont továbbmegyek a Calibrate fülre már korántsem ilyen jó a helyzet! Csak a gázkar két tekerentyűje van többé kevésbé középen, az x,y tengely és a rudder középállásakor a piros sáv már jóval a középtől jobbra van, a gázkar alaphelyzetében a piros sáv a kontrollmező jobb széléig ér. (mondjuk a játék Controls ablakában a Hotas résznél a Power Control mezőben egy mínusz jel van az U Slider axis felirat előtt) És hiába csinálom végig a kalibrálás lépéseit semmi sem változik.
    És ami igazán bosszantó, hogy a játékban aztán egyáltalán nem működik a gázkar, mintha nem is lenne.
    Ha valakinek volna valami ötlete, azt nagyon megköszönném!
  • artivizsla #75045
    Azt nem tudni, hogy meddig jutottak volna, mert a nyugati segítség nélkül az oroszok a háború elején elég gyengén muzsikáltak, de hogy a szándék bennük is meg volt a terjeszkedésre, az szinte biztosra vehető.
  • Rue East
    Nem tudom ezek hogy kapcsolódnak ide és még mindig nem értem milyen okból hiszitek azt, hogy Sztálinnak hagyják elfoglalni egész Európát és uralkodni rajta, mikor például Hitlernek nem hagyták. Napóleonnak se. Még te magad is azt írod, hogy az amerikaik se akarták hagyni.
  • Fürtös
    Miért spekuláció? Azért mert nem ezt tanítják történelemből?
    Olvass néhány német katonák által írott művet,kicsit másképp festik le az eseményeket.
    Ez legalább olyan mint a Don kanyarnál történtek,arról is van egy verzió amit történelemből oktatnak, meg van az igazság.
    Boda Gyula- A donig és vissza
    Amerika sem jószántából ugrott be a háborúba,ha segíteni akartak volna már az elején beszállnak.
    Egész egyszerűen tudták,hogy ha nem szállnak be akkor az oroszok nem fognak megállni berlinnél.
    A nyelvek persze megmaradtak volna de orosz fenhatóság alá került volna egész Európa.

• Rue East
    Szerintem pedig igen valószínűtlen, hogy bármilyen hatalom egyedül tartsa kezében egész európát. Az agresszoron kívül kb senkinek nem érdeke. A szent liga összeáll (jelen esetben mondjuk valami Anti-Comintern Pact v2.0) és onnantól kezdve meg csak idő kérdése.
  • Lacusch69
    Nem olyan valószínűtlen ez, bár túlzó. A nyelvek megmaradtak volna...

Ha megnézed, Nyugat-Európa egyes országaiban erős kommunista párt volt.
    A francia ún."ellenállás" legerősebb frakciója is az volt.
    Az olasz kommunisták is jelentős tényezők a mai napig.
    Az egykori NDK területén is elég sok hívet szerzett Joszif bátyó, szerintem a nyugati területeken sem lett volna kisebb az arányuk.
    És nem is említettem a spanyolokat, ahol lehet, hogy kommunista rendszer lett volna, ha Francót nem segíti Dolfi meg Benito.

Namost, ha Józsi bátyó '42 tavaszán ('41 nyarán?) elindul, akkor a franciák legfeljebb abban reménykedhetnek, hogy a németek addig ellenállnak, míg Amerikát sikerül berángatni a háborúba.
    Mert ugye nélkülük minden angol partraszállási kísérlet "hamvába hótt" ötlet, lásd pl. Dieppe.
  • sakkay
    Csak annyit helyesbítenék, hogy az orosz-itt az, hogy egy ideig szovjet, az irreleváns-birodalom rettegett Iván óta, töretlen expanziót folytatott. Nagy Péter és Katalin alatt hivatalosan is ki volt mondva. A portugál oroszban nem hiszek, nem volt realitása. Az, hogy a szovjetek így megerősödtek, fura módon pont a 2vh. kellett. Nem akarok belemenni, de bár fura, mégis azért lettek azok, akik...
  • Rue East
    Azért aki azt hiszi, hogy a világ tétlenül elnézné, hogy a Szovjetunió bekebelezi egész Európát (de akárcsak Németországot), az szerintem nem igazán érti a történelmi események mozgató rugóit. Napóleont se hagyták játszadozni, Hitlert se, Sztálint se hagyták volna. A status quo-t nem lehet csak úgy felborogatni, mert elég könnyen igen sok ellenséget tudsz magadnak szerezni, az meg az álmos könyvek szerint se túl jó dolog.
  • VO101 tvr
    A többezer éves történelmünk bizonyítja, hogy a nagy "diktatórikus" birodalmak elkerülhetetlen útja a fennmaradásukhoz, a hódítás. A birodalmi expanzió.
    A Szovjetúnió történelme is beleillik a képbe. Már 1941 előtt is nyilvánvaló agresszív terjeszkedő politikát folytattak a hódító háborúikkal (Finn, Baltikum, Japán, Lengyel...)
  • artivizsla #75037
    Minden nagyhatalom vágya a birodalom bővítése, ez alól az oroszok sem voltak kivételek. Hitler csak megelőzte őket ebben. Egyébként a háború utáni évtizedek is ezt bizonyítják, a világ jelentős részén értek is el sikereket a befolyás kiterjesztése érdekében.

"cseh őrvezetőt" --> osztrák volt.
  • Rue East
    Azért ez tényként ne kezeljük már a spekulációt.
    És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy ez igen valószínűtlen forgatókönyv lenne.
  • sakkay
    Srácok kitől lehet kérni a ts-re engedélyt? Új lett valami,nem enged fel.
  • sakkay
    Így van...
  • Willenbrock
    Már az 1930-as választásokon is nagyon előretörtek,később meg taroltak.Én úgy tudom,hogy törvényesen nyerték meg a választásokat,csak azért kapott nehezen kancellári kinevezést,mert Hindenburg nem komálta Hitlert,de ő sem a demokráciát féltette tőle,hanem csak megvetette a "cseh őrvezetőt".Az SS akkor még csak jelentéktelen szervezet volt az SA mellett.Népszerű inkább addig volt,amíg jöttek a győzelmek.
  • Fürtös
    Azért azt sem kell elfelejteni,hogy ha az öreg nem ugrik neki az oroszoknak akkor ma még Portugáliában is oroszul beszélnének
  • Zpogi
    Team Fusion Friday Update 06.13.
  • sakkay
    Na látod ezek is azok a dolgok, amiket szeretnének meg nem történté tenni. Vagy pl. a Svéd sterilizálás a cigány állampolgárok esetében még a 80 években is ment..sterilizálás...hát igen. Csak a változás állandó. A sok nyomi, meg nem érti, hogy miért törtek előre ennyire komolyan Európában a szélsőséges pártok..na vajon miért?!
  • Lacusch69
    Elég durva fajelmélet volt a nagy Amerikában is, a '60-as évekig.
    Egyébként nem tökmindegy, hogy mi alapon diszkriminálnak?
    A Benes-dekrétum a mai napig hátrányosan különbözteti meg azt, aki magyarnak vagy németnek született. (És az EU ezt elfogadja. No comment...)
    A negyvenes évekig (szerintem) a szidóknak nem volt rosszabb dolga Németországban, mint a négereknek az USA-ban (az indiánokat nem is említem).
    Gondolom, ez a kép mindenkinek megvan:
    LINK
  • sakkay
    Hidd el az átlagpolgár bízott benne. Amúgy 33-tól indult az ország a komoly fejlődés útján, azért is fura, hogy ezt a dátumot írod. Mellesleg a felelős polgár, vagy tök mindegy minek nevezed, a zsidó törvényeket persze, hogy nem nagyon kedvelhette, meg az mindenféle faj elméleteket. Egyértelműen nem humánus gondolatok. De ez kb. olyan mint az amcsiknál(na jó nem olyan de érdekes lehet a párhuzam) a megfigyelési botrányok. Lehet , hogy 20 év múlva már tök komoly következménye lesz(ennek a fajta világ látásnak), vagy nagyon durva vég kimenetele lesz a dolognak, de attól az átlag ami, nem nagyon figyel rá... amíg neki nem rossz, csak másnak.
  • PhantomAss
    jó kérdések..én nem tudom a választ -és emiatt nem akarok vitatkozni sem.
    Mindenesetre mindenki azt gondol amit akar...
  • VO101 tvr
    Na ez a 'felelősen gondolkodó' jelző is megérne egy misét.
    Ki a felelősen gondolkodó?
    Akiből később győztes lesz? A jövőbe látó?
    Kiosztható ez a jelző előzetesen? Vagy csak utólag történelmi távlatból?
  • PhantomAss
    nem akarok vitatkozni, maradjunk annyiban hogy én nem így tudom.
    azt nem vitatom hogy addig népszerű volt amíg ígérgetett. De ez még bőven a háború előtt volt. 1933 után már nem volt népszerű a felelősebben gondolkodók között.
  • VO101 tvr
    Azért irodai polcra, ahová üzleti partnerek jönnek, necces lenne kitenni.
    A veszteseknek nagyon erős az ellenszelük a mai napig.
  • sakkay
    Na igen. De amúgy tényleg megértik, csak el kell magyaráznom. Még jó, hogy akik általában jönnek, azoknak nem kell.
  • sakkay
    Vajon miért nem engedi a youtube a teljes képernyőt?
  • VO101 tvr
    Egy szovjet tábornok képét nem kellene magyarázni... Ez a helyzet. És ez a baj. Már persze, ha békét akarunk.
  • sakkay
    Érdekes dolog ez-persze most álnaiv leszek-a mai világban minden relativizálnak. A buziság nem is torzulás, a pedofilt meg lehet érteni mert gyerekkorban zaklatták, a többszörös gyilkos meg verte az Apja...pont leszarom ezeket. Bezzeg az , hogy a háborús Németországban voltak jó dolgok is és igazán remek emberek, az tabu. Nekem pl. kint van a polcomon a Gallandnak a fényképe. Sokan akik meglátják nem tudják hová tenni a dolgot-hogy miért is van nekem egy náci!!katona képe kirakva. Felvilágosítom őket...
  • VO101 tvr
    Bizony bizony!
    Aki még tudott beszélni az akkoriakkal (és az öregek mertek is őszinték lenni) akkor mást hallhatott, mint ami a sajtóból jön.
  • sakkay
    Nagyon erős csúsztatás. Egyrészt az a valóság alapja, hogy az végső választásokon már nagyon kellet ügyeskednie. A másik viszont, hogy a nép hogyan állt hozzá...többszörösére emelte a béreket, soha nem látott fejlődésnek indult az ország, vissza adta az önbecsülést az embereknek..szerinted? Persze az lett a vége ami, és azok a borzalmas történtek emberekkel..de az, hogy a többség nem rajongott érte egy nagy faszság. Csak ez a divat mostanában.
  • Gundark 1 1
    De ne feledjük el a hátteret. Egy vesztes világháború, amit természetesen nem azért vesztettek el mert legyőzték őket, hanem valami konspirációs izé volt.. Megalázó feltételek, amiket még az angolok is túlzónak találtak. Általános elkeseredés. Erre jön a csávó és azt mondja amit hallani akarsz. Új erős németország, előre hurrá minden. Aztán hogy mi lett az más kérdés.

Pár évvel ezelőtt kérdeztem egy önkormányzati vezetőt, hogy miért nem lehet egy emlékmű az elesett katonáknak. Minden oldalnak, azoknak az kis embereknek akik rosszkor voltak rossz helyen. Besorozták őket és ennyi. Az volt a válasz hogy ezt kisajátítanák maguknak az egyik oldal emberei. És démonizálnák az ellenoldalt. Nem vagyunk még érettek erre :)
  • Lacusch69
    Valahol olvastam, hogy az 50-es években Adolf a német történelem 3. legnépszerűbb politikus volt, és simán megnyert volna egy akkori választást.