91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • lala42
    BUÉK mindenkinek.
  • Romeo One
    Új év felvirradta után, ha ráérsz, PM. :)
  • sakkay
    BÚÉK!
  • Romeo One
    Emlékezetes Szilvesztert, Boldog új esztendőt, no meg szebb jövőt mindenkinek. (Nem kívánt rész törlendő....)
    BUÉK.
  • Frenky
    BÚÉK Mindenkinek!

Hunter :-)
  • Seaweed
    BUÉK nektek!
  • 77pxdumbo
    Kívánok Mindenkinek nagyon jó és emlékezetes szilveszter esti bulit, és utána egy Békés Boldog Új Esztendőt.
  • hrundibaksi
    Sziasztok!

COD: Én csak most kezdek ismerkedni a szim-el,de már most imádom!
    Viszont felmerült néhány kérdés,mint pl: hogyan lehet a lövész helyére beülni,van e lehetőség gomb kombinációra beállítani az aircraft labels-t,vagy,hogy a FMB szerkesztésben hol vannak az emberek?

Köszönettel,
    Zsolt
  • Lysandus
    Mint írtam a pörgés normális (bővebb magyarázat itt: Légcsavar, wiki, a reakciónyomaték és precesszió résznél)

Fékkel és oldalkormánnyal kell megfogni a gépet, és a gázt is finoman kell adagolni. A videón is látszik, hogy oldalkormánnyal meg tudtad fogni a gépet, csak vissza kellett volna belőle venni, amikor már megvolt. Itt folyamatosan lépni kell a pedálokat, ahogy az a valóságban is volt. (Valaki linkelt itt egy Rata fel- és leszállás videót, 80742-es hozzászólás, nézd meg, hogy a pilóta folyamatosan korrigál fel- és leszállásnál az oldalkormánnyal.) Gyakorolni kell. A jó hír, hogy ha rájössz hogyan kell, akkor az "izommemóriában" rögzülni fog.
  • moho
    így

https://www.youtube.com/watch?v=Nma71s9ytBc
  • Lysandus
    Ja, és fel és leszállásnál manuál prop pitch, 12 órás állással. Tehát E4-ben is manuálra kell váltani (ekkor elkezd magától beállni a fél 9-es állásra, de ezt nem jó, hanem vissza kell tekerni 12 órára a légcsavar állásszögét. Ha felszálltál, és a fordulat túllépi a 2000-et, vagy inkább a 2200-2300-at, akkor állíthatod vissza automatára (ha túl kicsi fordulatnál rakod vissza autóra, akkor össze-vissza fog járni, ez egy bug.)
  • Lysandus
    Fékkel próbáld meg. CloD-ban alapból mozog a gép, ha kirak a reptérre. Tehát először tövig nyomod a féket, hogy megállítsd. Utána felengeded, finom gáz, 1000-es fordulatig, és lehet óvatosan gurulni. Gurulásnál meg külön-külön fékezz finoman vagy kevésbé finoman a jobb és a bal fékkel, ahogy a helyzet igényli. (Könnyebb, ha van pedálod, nyilván.)

Az oldalkormány meg akkor hatásos, ha nagyobb gázt adsz (nagyobb a "légcsavarszél", aminek hatására erők ébrednek a kormányfelületeken, például az oldalkormányon.) Úgy is lehet gurulgatni, csak úgy nehezebb. Az oldalkománnyal inkább már akkor kell lépni a gépet, amikor már van sebesség.

Tehát: irányba állsz, fokozatosan gázt adsz, először finom fékezéssel tartod az irányt, utána, amikor már az oldalkormány is hatásos, finoman azzal tartod irányba.

Az oldalkormányt repülés közben is használni kell, mert a gépben (109) nincs oldalkormány trimm (se csűrő trimm).

Leszállásnál is figyelni kell a bepördülésre, én amikor észreveszem, hogy jobbra akar kitörni a gép kigurulásnál, akkor finoman rálépek a bal fékre. Nekem ez vált be.
  • moho
    ha a joyt kihuzom akkor is ugyanez
    nem tudom megfogni oldalkormánnyal, forog a földön veszettül :(
  • moho
    ha full gázt adok semmit nem csinál csak forog a földön körbe-körbe
  • moho
    ok a szél de járó motornál álló helyzetben egy minimális gázadást követően forog a gép, csak nem a szél
    (ha a szelet kiveszem akkor is)
  • Lysandus
    Fel kell kapcsolni a "lámpát". :-) A revi fényerejének növelése, csökkentése kapcsolók, egérrel tudod kapcsolni, a revi alján vannak, ha ráviszed a kurzort, ki is fogja írni melyik melyik. Alapból 0-án van. (Nyilván billentyűre is lehet rakni a kapcsolókat, de egérrel is kapcsolhatod őket.)

Felszállás: nehezebb lett, finoman kell ráadni a gázt, irányban tartani először inkább a fékkel, majd az oldalkormánnyal. És most már van oldalszél is a játékban, a reptéren a szélzsákok mutatják a szélirányt, szélerősséget. Vagy szél ellen száll fel az ember, vagy szél ellen csűri a gépet, ha oldalszél van.

Földön gurulás: könnyen bepördül, 1000-1200-as fordulatnál talán a legkönnyebb irányítani, itt is fékkel és oldalkormánnyal.
    Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2014.12.30. 22:23:27
  • Szepy2884
    precesszió?
  • moho
    sziasztok

CloD esetében már találkoztatok olyannal, hogy nincs crosshair?
    teamfusion 4.312 van fent (teamfusion előtt volt)
    illetve, hogy felszállni sem tudok mert már a földön pörög balra, levegőben jobbra dől folyamatosan. mi lehet ez?
  • GaBika6
    Urak! Akit érdekel, saját készítésű skineimet lehet tölteni az IL-2 BOS-hoz...

link
    Utoljára szerkesztette: GaBika6, 2014.12.29. 23:54:19
  • Solt
    A típust ismerem, én kifejezetten elégedett vagyok vele, csak volt egy váltás, és azt hittem valami kamut hoztak... :)
  • Lacusch69
    A Saabomban 2.5 évet bírt...
    Sokkal inkább Bannert vegyél.
  • Solt
    Urak!

Exide akkumulátorokkal képben van valaki?
  • Willenbrock
    Látszik,hogy nem könnyű leszállni a ratával. Másik videón is többször is megpróbálta a pilóta letenni. Milyen lehetett ezekkel akkor a régi tábori repülőtereken?
  • artivizsla #80741
    Tényleg elcseréltem, bocs, ezt akartam. :)

• artivizsla #80740
    Laca, még mindig bejön neked a BMW ? Most akciós...

• artivizsla #80739
    Melyik nő nem ? :))
  • Lacusch69
    Hazudik.
    Vagy elcserélted a képet.
  • Seaweed
  • Solt
  • artivizsla #80735
    Annyi egyedülálló van itt, gondoltam, segítek nekik :

( Ha valakinek összejönne, az első éjszaka jogához ragaszkodom ! )
  • GaBika6
  • sakkay
    NAGYON JÓ LETT A KARÁCSONYI MEGLEPI PÁLYA
    Köszi a tervezőnek
  • Willenbrock
    Biztos be kellett mennie karácsonykor, vagy szilveszterkor is ,vagy nem kapott ünnepi pénzt, de jól bírja rövidujjúban :D
    Utoljára szerkesztette: Willenbrock, 2014.12.26. 18:42:56
  • sakkay
    Huh de jól néz ki!
  • Lysandus
    Banyek, ez igen!
  • Zpogi
    Ott vannak a szeren ezek a beállított képek. Az alábbi linken lehet szemezgetni, aki esetleg nem ismerné, Larry69 képei a legjobbak ezek is az ő keze munkái.
    Team Fusion v4.3 Screenshot thread

• artivizsla #80728
    Ezt a könyvet ismeritek ?
  • bucsher
    Ezt megveszem, adj egy árat! :D
  • bucsher
    Én is néztem, hogy mind egy oldalra rendeződött. Csoda, hogy nem borult fel a rendszer :)
  • Solt
    Áldott Karácsonyt Mindenkinek Uraim!