IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Milyen az OR? Mesélj... :)

www.smart-bus.hu

cSAK PÁR PILLANATRA RÁNÉZTEM, MERT OCULUST TESZTELTEM.
áT NEM ÍROM..szóval amit tudok, nagyon belenyúltak a fw-190 repmodeljébe, meg a német vadászok motor teljesítményébe. Délután megnézem.

PhantomAss
két napig nagy leárazás a DCS shopban!
DCS e-shop

GOOBY, pls

Sakkay: van valami újdonság, nincs idő mindig az BoS fórum-ot bambulni. Főleg hogy szimultán most 3 esetleg vagy 4 játékkal játszom. (Mind legit saját tulajdon.) és nem WT :DD
Utoljára szerkesztette: Amaymon, 2014.10.18. 09:04:42
Willenbrock
Most olvasom, hogy a Hurricane Merlin II-es motorjához már 1940 elején rendszeresítették a turbófeltöltőt, és 100 oktános benzint használtak. Ez 250 LE pluszt adott és 1310 LE lett a max teljesítmény. A motorteljesítménye ezek szerint a turbó használata alatt meghaladta a messzerét. (1100 LE )
Ez nekem újdonság volt: wiki link

Komolyan nem értem miről beszélsz. Mindig is voltak és lesznek is politikai lobbik mások ellen (legyen az ország, népcsoport, akármi), de ez nem azt jelenti, hogy bármiféle nagyobb tömeg utálná a magyarokat, az nem a többség szava. Pár ember gazdasági érdekeinek megnyilvánulása. Ezt a magyar ellenes hangulatkeltést is az veszi komolyan, aki fogékony* az ilyesmire. Részemről már azt is túlzásnak tartom, hogy ebben a pár sorban foglalkoztam vele.
*Általában akik kicsit túldimenzionálják a magyarságot. A miénk is csak egy nép a sok közül. Van amiben jobbak vagyunk, van amiben meg nem. Nem mi vagyunk a világ közepe és nem ellenünk szövetkezik mindenki.

Arigato gozaimaszta! Messzerösmittö bánzáj!
(Japán-magyar határ!<#vigyor1>)
PhantomAss
az hogy utálják a magyarokat egy általánosítás, de sztem nem teljesen igaz. Itt van pl. a szlovák-magyar "konfliktus". A médiából az folyik hogy mennyire utálnak minket. Most felajánlották hogy kimehetnék Pozsonyba dolgozni az ottani céghez, hosszabb távra (gyakorlatilag oda kellene költöznöm), és a kinti kollégák nagyon jó fejek. Semmiféle magyargyűlölet nincs, (pedig több százan dolgoznak ott), csak kiröhögik az ilyen híreket. Nyilván vannak szkinhedek meg agyoniskolázott emberek akik gyűlölködnek, de hol nincs ilyen?
Az átlagember csak legyint az egészre, ugyanúgy ahogy Magyarországon is.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2014.10.17. 08:59:47

GOOBY, pls

Willenbrock
A kisantant országoknál még csak benne lehet a háborús veszteségek, atrocitások miatti harag, (bár ők több vérengzést csináltak a magyar falvak rovására, mint amit visszakaptak érte - sőt sosem kapták vissza általában amit csináltak pl a szab harcok vagy a világháborúk után, de hazudozni tudnak, hogy őket ölték a magyarok stb ) de Nyugat-Európa esetében ilyen érintettségek sincsenek, mégis onnan keltették, keltik a magyar elleni hangulatot. Akkor Bécsből (Rákóczi szab harc vagy 1848-49 pl), most meg Brüsszelből. A román és a szlovák pedig örömmel rákontrázik, hisz érzi, hogy ugyanúgy az oldalukon áll a nyugat a magyarokkal szemben mint eddig mindig. A magyarok elleni hangulatkeltés ma éppúgy politikai célokat szolgál, mint a kiegyezés előtt a Habsburgok idejében.
Utoljára szerkesztette: Willenbrock, 2014.10.17. 01:49:28

Szerinted ezek miatt utálják a magyarokat, akik utálják?
Személyes érintettség miatt. Vagyis maximum a közel múlt történelme, dédszülők. Nem egyszer olvastam már olyan megnyilvánulást, hogy a(z) <ide helyettesítsd be népet, politikai pártot, stb.>, hogy elbántak az ő felmenőivel és de utálom őket. Maximum, de inkább átverte egy magyar, elhagyta a magyar barátnője, stb. Semmi köze nincs ennek ilyen történelmi távlatokhoz. Az utólagos belemagyarázás. Komolytalan.

Egy vérfan kívülről fújja mi-micsoda, az ábra a lényeg :D
Jó az így is. Pont azt írják az ábrán, amit kell.<#nevetes2>

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

arab betűkkel érhetőbb lenne <#bdead>
Nem erőltetném, nem új a vas, nem túl erős. Na jó, az itteni konfigokhoz képest übergyenge...
:)))

Si vis pacem, para bellum.

Most én nem akarok flame-war-t indítani egy ilyen marhaság miatt. De a riporter hozzáállása, rosszindulata megér egy misét (akkor is ha épp talált hozzá alanyokat). Ez nem népnevelés, szimpla ragadozó paraszt magatartás. Semmi hírértéke, a szimpla botránykeltés. Egyébként is kik vagyunk mi hogy egy állampolgári jogon szavazó embert minősítsünk legyen az bármiféle.
Willenbrock
Találtam egy jó kis robbantott ábrát az Emilről:

Willenbrock
Slota, meg más külföldi politikusok is felemlegetik rendre. A hun szitokszó lett már korábban is, Attilát a vadság és kegyetlenség a barbárság szinte mesebeli alakjává tették. Még a németeket is hunoknak nevezték, mikor nagyon gyűlölték őket.
Utoljára szerkesztette: Willenbrock, 2014.10.16. 22:51:51

LeonSilver
Ja. Oké

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Ugyan, az érzelmeket célozták meg. Szenzáció hajhász, nulla értékű, bulvár riport. Növeli a látogatottságot...
Te ezt komolyan gondolod, hogy a kalandozások miatt bárki is utálná a magyar népet?

Her Laca
Én nem tapasztaltam ilyet sehol.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Sötétek meg minden országban vannak..csak az arány néha nagyon nem kedvező!<#alien>

De Laca, utálnak minket..ez van.

Her Laca
Én meg azt gondolom,hogy nem utálnak minket ,viszont magunknak beszéljük ezt be.Az ,hogy bizonyos más országokbéli politika miként állt be minket egy dolog,de az egyszeri emberek nem így gondolnak ránk,ahogy mi sem a szomszédainkra bármit is harsogjon róluk valaki. Viszont én nagyon sok negatívumot fel tudnék sorolni a honfitársaimról ,nem kell ahhoz mások véleményét figyelnem.Lásd Leon linkje.
Az ország igen nagy százaléka mély sötét.Csak bele kell olvasni az origó cikkeinek kommentjeibe,és ezek az emberek internetet használnak és még írni is tudnak,azaz ismerik a betűket.
Utoljára szerkesztette: Her Laca, 2014.10.16. 21:03:11

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Mindig a csúnya utálja a szépet, a gonosz a jót, a buta az okost. A felénk irányuló gyűlölet java része kisebbségi komplexusból ered, ami valahol érthető is... a körülöttünk lévő szláv népek gyakorlatilag semmit nem tudnak felmutatni...

www.smart-bus.hu

Willenbrock
Értem, hogy nem érdemes sokat rágódni a múlton, csak tanulni belőle, de ha azt próbáljuk megérteni miért utálnak minket, akkor oda jutunk, hogy a történelmünkig jutnak és azzal példálóznak. Meg, hogy mi lopunk, mikor a mi országunkat osztogatták el másoknak. Hogy mi elnyomók voltunk,mikor Európa első nemzetiségi törvényét a tordai országgyűlésen hozták ha jól tudom. Voltak zsákmányszerző hadjárataink, de az akkori Európában kinek nem volt. Olyan alapon a Brit birodalom vagy a francia is tolvaj lenne. Mondjuk az igaz lehet, hogy az állami vezetés visszaélve helyzetével többet lop a közösből, mint más országokban. Nacionalistának is neveznek minket, miközben el van adva az állam, a franciáknál sokkal erősebb a nemzeti protekcionalizmus. Tehát nem hiszem, hogy valóban azért utálnak minket, amilyenek valójában vagyunk,hanem inkább a múltban kialakított,előbb felsorolt sztereotípiáik miatt.

LeonSilver
Az a szomorú, hogy ez nem vicc... :(

origo

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Vártam, hogy Sándor György egyszer csak feltűnik a végén. :)
Her Laca
<#eljen>

Her Laca
Nem erről beszélek. Az a baj ,hogy más szemében a szálkát a magunkéban a gerendát sem.
Annak csak van egy oka ,hogy nem nagyon kedvel "bennünket" úgy nagyjából a környezetünk,és ennek semmi köze ahhoz,hogy mi volt szerintem.
Pl ez a múltba révedés na ez az amitől kiütést tudok kapni. Nem avval van bajom,hogy emlékezzünk,hanem az egyszer nagyok voltunk,meg aranycsapat stb. Szóval érted:)

Willenbrock
Szerintem azért nem vagyunk népszerűek, mert régebben nem akárkik voltunk, sokan függtek a mi politikánktól, államrendünktől. Eleinte voltak a zsákmányszerző hadjárataink a nyugati szomszédoknál, aztán elég szép királysággá lettünk. Volt miért tartani tőlünk és volt mit irigyelni. Trianonnal mindennek hirtelen lett vége, kicsik lettünk és gyengék. Olyasmi ez a szitu szerintem, mikor lecsúszik egy főnök, olyankor azok is kárörvendezni és gyűlölködni kezdenek ellene, akiknek addig főnökként nem volt vele problémájuk. Megpróbálják teljesen kicsinálni, örömmel mondogatják, hogy " most aztán vége lett a jó világnak" stb.
Utoljára szerkesztette: Willenbrock, 2014.10.16. 20:29:19

LeonSilver
Amíg le nem törlik megint, addig vizuáljátok meg! Érdemes... :D

http://www.youtube.com/embed/aLKgfuJK4ZQ

Her Laca
Akkor már érthető miért is nem népszerű a mi népünk:)

Willenbrock
Az egyes emberek szintjén bizonyára lehet találni normális embereket, szimpatikusakat még akár a románok, vagy szlovákok közt is. De mikor egy népről beszélünk, akkor a közös jellemzőik, az általánosságok alapján alakítunk ki róluk véleményt.

Her Laca
Ugyan már:) Nekik nincs is rezsi csökkentésük:)

Régebben az amerikai-arab-perzsa konfliktussal kapcsolatban volt egy kis vita és elég sok kritika érte - köztük részemről is - Amerikát és benn az amerikaiakat. Sanyó, aki élt kint huzamosabb ideig, hűtötte a kedélyeket, hogy a nagypolitika nem egyenlő az átlagemberrel s ehhez kapcsolódóan találtam egy blogbejegyzésben egy szövegrészt, ami pontosan rávilágít erre :

"...Az ebben a fantasztikus országban élő emberektől még az utolsó pillanatban is a jó jön vissza hozzám. Az amerikaiak, akik nagylelkűek, adakozóak, befogadóak, akikből hiányzik a gyűlölet, akik udvariasak, akik nem bántanának meg valakit, aki egy olyan országból jött, amiről ők még nem hallottak, de ez nem is számít…

Az amerikaiak, akiket lehet, hogy a kormányuk megpróbál az orruknál fogva vezetni, de mégis megadja nekik azt az érzést, hogy jó helyen élnek, jó soruk van, mert igen, jó soruk van, és jó helyen élnek. Itt szabad embernek éreztem magam, és nagyon sokat tanultam tőlük...."
Zpogi
Ha valakit érdekel, Kókai Tibiék kiadták a várva várt Z-142-est FSX-hez.
Az AVSIM-ről letölthető (regisztráció szükséges hozzá).

Utoljára szerkesztette: Zpogi, 2014.10.16. 19:03:05

Ok, én csak vissza kanyarodtam az eredeti problémához. Azt vágom, hogy nem idegen a téma tőled, nem is feltétlen neked szólt :)
LeonSilver
Igen, olvastam, hogy 64 bites oprencere van. nem is arra válaszoltam.
A válaszom ennek a megállapításnak szólt: "Ha jól tudom az XP csak 4 gigát tud kezelni?" mégpedig azon egyszerű oknál fogva, hogy a max 4GB kezelése nem xp specifikus. Linuxnál már más a szituáció (PAE), de ez itt most lényegtelen.

Neki 64bit-es XP-je van gondolom azért, hogy 4 Gigánál több menjen bele. PhantomAss-nak igaza van. Mellesleg, ha nem bírja el a gép minimum a win7-et a CloD szerintem elég cudarul fog futni. 8.1 jobb performanciával bír tapasztalat szerint, mint a 7, de trendi dolog fikázni.
PhantomAss
nem tudnál esetleg egy win7 x64-et feldobni? (vagy egy 8.1 pro-t, az még a win7-nél is jobb)
Sok problémád megoldódna a játékokkal kapcsolatban. Egy több mint 10 éves OS esetében amire már támogatás sincs, örülnék ha egyáltalán fut rajta egy újabb játék...

GOOBY, pls

LeonSilver
Minden 32bites operációs rencccer 4GB RAM-ot tud kezelni mxxxxxximum. A probléma abból adódik, hogy ebbe a 4GB-ba minden beletartozik.

"A 32bites operációs rendszerek egy nullától 4GB-ig terjedő fizikai- vagy virtuális memória címtartományt használnak. Ha a gépben kevesebb memória van, akkor is 4GBnyi virtuális memóriához fér hozzá a gép a lapozások miatt. Egy a rendszeren futó felhasználói alkalmazás/folyamat max. 2GB memóriát kaphat, a másik 2GB az operációs rendszeré.

A fizikai memória két részre oszlik, egyik része a számítógép erőforrásaira megy el, másik része megmarad nekünk RAMként. Erőforrások alatt értjük a BIOSt, I/O eszközöket, PCI hubokat, buszhidakat, PCI-Expresst, valamint a grafikus kártyát. Ezek a részek elvesznek egy tartományt a 4GBos címterünkből, így akinek 4GB fizikai memória van a gépében 32bites rendszer alatt, az kevesebbet fog látni Windowson belül. A PCI memóriatartomány (az erőforrások tartománya) legnagyobb része a grafikus kártya számára kerül kiosztásra.

Példa: Tegyük fel, hogy 4GB fizikai memóriánk van. A RAM kiosztása előtt a gép lefoglal egy 0.5 - 1.5 GBos részt a PCI memória címtartomány számára. Ekkor az elérhető RAM 2.5 - 3.5 GBra korlátozódik 32bites rendszeren, ami függ az AGP aperture size vagy PCI Express grafikus RAMjától.
"

<#circling> ;)
Tedd fel a TF javítást. a 4 gb memó tényleg kevés, de nekem is annyi van és működik. Volt valami hivatalos javítás is, az meg van? Fel megy automatikusan?
Akkor bocsi, valamire rosszul emlékszem. Mondjuk XP-n soha sem próbáltam.
Nyugodtan kérdezz, ötletelni azt nagyon tudunk <#vigyor>

Hm... Talán van itt pár jó ötlet, különösen a 7. és a 13. pontnál:

Clod FAQ

Pl azt írja, hogy XP-nél kapcsold ki a füvet, mert túl kevés a memória ahhoz, hogy betöltse. (Ha jól tudom az XP csak 4 gigát tud kezelni?)
LeonSilver
<#eljen>

Artivizsla: Nem értettem félre. :))) Bár a mostani helyzetemben egy kicsit úgy vagyok, értem én a viccet, csak.... :)))

Gabor930: Sajna nem múkod, bár a TF-ek még nincsenek fent.

Amaymon: Nem elvetendő az ötlet, mert a Wolfenstein New Order is csakis és kizárólag úgy fut, hogy totalcommanderből kézzel indítom az exe-t a saját könyvtárjából. Minden más megoldásnál hibával elszállt induláskor.

Indy69, 77pxdumbo: A rendszerkövetelményei alapján mennie kell XP-n, még csak a 64 bit sincs kikötve, és tavaly még volt, aki ezen tudta futtatni. A minimuma DX9, az ajánlott DX10. Az Artivizsla által linkelt oldalon még a vidkari (ATI4850) is a támogatottak között van.

Bejön a főmenü, az almenük, és amikor a repülést indítanám, akkor kb 90%-nál jön a launcher hiba.

Si vis pacem, para bellum.

Her Laca
Te csak ne magyarázkodj! Nincs is miért.
Minimum kérjen elnézést tőled .

Én is az XP-re gondoltam, de megnéztem a gépigény.hu-n és ott azt írják, hogy megy az XP-n is.