91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Szepy2884 #81364 A DC 4 jó dolog de a gyémántporos oldala szerintem csak ráadás.
Lehet nincs igazam, nem tudom milyen a szemcsefinomsága, de én a gyémántporos élezőt nagyolásra vagy profilozásra tudom elképzelni. Nyílván jobban harapja az acélt mint bármilyen kerámia. -
Szepy2884 #81363 Az a ZDP-189.
Én nekem VG-10 és CPM S30V pengéim vannak. Az S30V nem hagyományos hanem porkohászati. Keménnyebb mint a VG-10 de a kerámia rudakkal azt is játszi könnyedséggel tudom élezni. Az élezőm is márkahű, megért mindent pénzt pedig fájdalmasan sokba került. Kétféle élező rudat adtak hozzá. Egy finomszemcsés fehér kerámiát és egy valamivel durvább barna kerámiát. Ez utóbbit sosem használtam. Nagyon bot élű pengével kéne találkoznom hogy értelme legyen elővenni. Nekem amúgy nincsenek gyémántporos élezőim, nem is lesznek.
A ZDP-hez lehet az kéne, nem tudom, de arról tényleg legendák szólnak mennyire nehéz élezni. -
croatianus #81362 Akkor ezek szerint még sem igaz, hogy vért pisil az ember, mire megélezi?
Úgy tudtam, a DC 3, 4-et is azért dobta piacra a Falkniven, hogy legyen valami hordozható gyémántporos cucc, amivel egyáltalán érdemes nekikezdeni. -
Szepy2884 #81361 Bezony ám a VG-10 japán acél. Tudtommal a hagyományos kohászati eljárással (tehát nem porkohászati) készült anyagminőségek jelenlegi csúcsa. Brutál egy ördögi acél ezt én is tanúsíthatom. Fantasztikus éltartása van de a legfantasztikusabb benne az, hogy a ~60 HRC keménysége mellett, mégis leheletfinoman és könnyen élezhető.
Egyszer olvastam valahol, hogy a japánok eredetileg nagyipari és mezőgazdasági vágóberendezések késalapanyagát kutatták és egy olyan acél ötvözetett akartak létrehozni, ami jó korrózió állósággal és éltartással rendelkezik. Így született meg a VG-10.
Velünk "halandókkal" Sal bácsi ismertette meg aki a spyderco atyja és tulajdonosa. Folytonos innovációik mellett a spyderco folytonos anyagminőségek kísérletezéseivel is foglalkozik. Csak ők annyira pihentek, hogy hiper acélokat használjanak fel "közönséges" késacélnak.
Nem kell mondanom, nagyon gyorsan el is terjed minden prémium gyártónál. -
Szepy2884 #81360 OFF
Na, akkor megvetted? Használd egészséggel és vigyázz rá! A jó késnek csak az elhagyás és a hülye felhasználás lehet ellensége, de nálad jó helyen lesz Ha van kedved linkeld be hogy melyik, vagy szúrj be egy képet róla :) -
artivizsla #81359 Talán elmondható a rendszerváltás óta, hogy a sör az eldobható pelenka és az íjak ára a bérekhez képest kevésbé emelkedett, mint az infláció. :) -
artivizsla #81358 Szerintem "felülárazottak" az íjai, régebben egy TRH ( egyesek szerint a Trabant HáTsó rövidítése ) magyart íjat akartam nagyon venni, de időközben leállt vele. -
croatianus #81357 Összehasonlításképp: én úgy tizenöt éve vettem 30k körül egy ilyet:
Ma inkább 40 fölött van, és ezt valóban "gyártják" - Kínában. Bár nem számít rossznak.
Főleg a "biogombóc" ami, szerintem, jóárasnak tartható.
Grózert amiatt gondolom igazán nr.1-nak, ahhoz nem kevés kísérletezés kellet.
Annak idején azért vettem inkább egy modernet, mert ha mán üvegszálas, akkor ahhoz csak a modern kiképzés az optimálisabb.
A hagyományos forma, a hagyományos anyagokhoz tartozik, de egy olyan, elérhetetlen számba ment akkor számomra, a nedvességre való érzékenységét és egyéb nyűgjeit nem is említve.
A biogombóc, úgy tűnik, feloldja ezt a dilemmát.
Ja, aki nem tudná, mi is az.
-
Valka78 #81356 "Paku Sanyi íjait ismered ?"
A nevét hallottam már de nem.
"...az íjai nem rosszak"
Hanem inkább jók. Akárcsak az elérhetőségük.
Mondjuk én az "ínséges időkben" nőttem fel, számomra 50-60 pénz egy ilyen íjért kész örömünnep.
Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.02.02. 21:44:55 -
artivizsla #81355 A műgyanta olyan 25-30.000 a laminált olyan 35-45.000 a biogombóc olyan 50-60.000 és a szaru íjak pedig olyan 120-160.000 Ft-ba kerülnek. -
artivizsla #81354 Bizony, bizony és már akkor, amikor Grózer még csak a Kassai művekben leste el az íjkészítés tudományát. -
artivizsla #81353 "...A három közül akit felsoroltál egyedül a Grózer csinál valódi szaruíjakat, de még a biokompozit is "tradicionálisabb" - mind anyagra, mind kinézetre - mint a másik két mester íjai..."
Ennek majd neki futunk egyszer hosszabban is, mert nekem erről más a véleményem. Inkább úgy írnám le, hogy Grózer mesternek van a legjobb marketingje, bár az íjai nem rosszak.
Paku Sanyi íjait ismered ?
Szimeiszter szaru íjai :
-
#81352 amugy menyniért mennek ezek az ijjak ? -
Valka78 #81351 Most látom, a Szimeiszter is csinál szaruíjat. Úgy emlékeztem, hogy nem. -
Valka78 #81350 A három közül akit felsoroltál egyedül a Grózer csinál valódi szaruíjakat, de még a biokompozit is "tradicionálisabb" - mind anyagra, mind kinézetre - mint a másik két mester íjai. Gondolom ha Szimeiszternek is annyi megrendelése lenne, mint a Kassainak, vagy a Grózernek, ő is másképp állna a kérdéshez. Részemről csináljanak minél jobb, autentikusabb és elérhető árú íjakat. Emlékszem valami húsz-huszonpár éve, mikor még csak a Kassai csinált tradis íjakat, olyan drágák voltak, hogy legfeljebb a nyálamat csorgathattam utánuk, de a mostani minőség és felhozatal mellet ma már húsz forintot nem adnék értük. Szóval felőlem aztán futószalagon is gyárthatják, csak jó legyen és megfizethető. -
artivizsla #81349 Számomra Íjkészítésben István az etalon, mind tradícióban, mind innovációban egyaránt. Kassai és Grózer már manufaktúrában gondolkodnak, a többség meg ezek reinkarnációi.
-
#81348 De jól jött volna ez a kis ketyere annak idején. -
artivizsla #81347 Karbon íjak tesztje :
Utoljára szerkesztette: artivizsla, 2015.02.02. 18:51:18 -
artivizsla #81346 Szimeiszter tesztek :
http://szimeiszter.magix.net/all-albums/!/oa/6069720-63826145/
Utoljára szerkesztette: artivizsla, 2015.02.02. 18:45:32 -
Valka78 #81345 Grózer speed test -
croatianus #81344 Természetesen totális respekt Kassai mesternek, de róla halott már valaki?:
Cosmei Mihály
szintén
ugyancsak
honlap
Persze ő is úgy szedegette össze a dolgokat, de legalább alaposan utána ment. Ebben a japán zen íjászattól kezdve aztán minden bele van gyúrva. Mondjuk eleve zazennel indított, úgyhogy nyilván nem a sportteljesítmény volt a cél.
Ahol van némi élő hagyománya a dolognak, ott azért tudják, hogy kit hívjanak:
Jordánia
(Azért az ún. "magyar stílushoz" kellett Kassai.)
Igaz, érdekesen hangzana, ha Magyarország legnagyobb íjász-szaktekintélye egy román lenne.
Valószínűleg már úgyis elment orthodox szerzetesnek. Amikor utoljára hallottam róla, ezt tervezte. -
croatianus #81343
Hiába, egy zseni.
Amire másnak egy egész élet kevés, az neki pár óra alatt megvan. -
Solt #81342 Ha már Kassai... -
Valka78 #81341 Úgy rendeltem. Van egy olyan menüpont, hogy raktárkészlet, onnan bármit megrendelhetsz. Ha nagyon akarsz egyénieskedni az hónapokba telhet. Pár éve BP-en laktam egy ideig, akkor bejártam az összes íjászboltot, de csak egy helyen volt és csak egyféle.
A török az tényleg zsír, bár az asszír szerintem még jobb lehet. Alapvetően ez a két típus a legkiforrottabb és a legnépszerűbb már évek óta (nála). Nekem a hun is bejönne, de az már tényleg nagy. -
croatianus #81340 Te a honlapján rendelted?
Vagy elmentél hozzá?
Gondolom, Bp.-n nem nagyon van forgalmazója, mindenhol a Kassait nyomják. -
croatianus #81339 Amit ez a srác csinál, az egy jó nagy kutyulás, bár kétségtelenül ügyes.
A nyugati íjászathoz semmi köze. Ez leginkább a török és arab harci íjászathoz hasonló, és semmiféle "new level" nincs benne.
A Kassai-féléhez hasonló "feltámasztott", de leginkább saját elképzelés szerint összetákolt pszeudo-történelmi íjászattal ellentétben, ez, pl. Törökországban, fennmaradt hagyomány:
Az angol íjászat egyszerűen más fegyvernem. Az inkább egyfajta nehéztüzérség volt. Rendkívül nehéz vesszőket lőttek ki nagy távolságra, elég nagy ballisztikus ívvel, ezáltal ezek képesek voltak áttörni bármilyen páncélzatot. De ha közelharcra kényszerültek, akkor mentek a levesbe.
Egyébként Grózer viszi a pálmát, teljesen megszállott, ez a fószer is az ő íjával lő. Iszonyatos dinamikája van:
Én csak egy modern koreai vadász-reflexxel szoktam néha lűdözni, de egy Grózer "biokompozit" török íjról álmodozom már egy ideje. Csak ne lakna olyan messze. -
croatianus #81338 Cyberháborút indított a 777?
Bár az ATAG meg az AoE még, úgy tűnik, működik. -
artivizsla #81337 Mint ha meghekkelték volna az oldalt ? -
Solt #81336 Úgy-úgy... fáj is a fogam egy 250 GB-s 850 PRO-ra... -
Caterpillar #81335 Ó erről a 840 hibáról nem hallottam még... o.O
Viszont az, hogy a 850-re azt mondják napi 148Giga írás 10 éven keresztül az élettartama, az elég impresszív. Tulajdonképpen lassan ott tartunk, hogy az SSD élettartama, nagyobb mint egy HDD-é.
Mindenesetre igen, 850! -
Solt #81334 Ár / érték arányban szerintem a Samsung viszi a pálmát, érdemes az ő termékeiből választani. Ha kevés a keret, akkor szerintem inkább 128GB-s modellt vegyél, szerintem azon is kényelmesen el lehet férni. Én is ilyet használok... ezen van az OS, plusz azok a játékok, amik igénylik az SSD-t. E mellé van egy 1 TB-s HDD, ezen van minden más. Ha esetleg szűkül a hely, akkor az Steam Mover nevű programmal kényelmesen lehet a már telepített játékokat ide-oda mozgatni az SSD és a HDD között.
128GB / 850 Pro
250GB / 850 Evo
Utóbbi nagyobb, de kevesebb a garancia rá, és ez az úgymond gazdaságos modell. Teszt is van róla...
Az Intelnek is vannak jó kis SSD-i, de azok közül a jók elég drágák... gazdaságos verziónak ott vannak még a Kingston cuccai, arról is elég jókat mondanak, viszont ezekkel már nem vagyok képben. Ha elhatároztad magad, akkor érdemes rákérdezni a PH-s topikban... ott eléggé naprakész a sok kocka! :)
@Caterpillar: A 840 EVO-nak van valami belassulás nyűgje... ÍME
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.02.01. 16:58:35 -
Caterpillar #81333 Samsung 850 EVO...
Ha az nem akkor az előző generáció: 840 EVO
Én is ilyet tervezek majd, és eddig rossza sehol nem olvastam róluk. -
#81332 abban is majd megköszönöm a segítséget, azzal totál nem vagyok képben
egy 250-es kellene minimum, a rendszernek és a játékoknak
esetleg tudsz most olyat mondani amit ajánlanál? (nem túl drága) -
Solt #81331 Oké, te tudod... :) Az SSD-t mindenképpen javaslom, más dimenzió a HDD-hez képest. :) -
#81330 néztem már, de sajnos az egy rettenetesen nagy kártya, nagy a házamba, és a táp is lehet hogy kevés (450-es corsair)
szóval a gtx 670 -760-nál jobb teljesítményben a sima 680 is, viszont gari nincs (de nem is nagyon érdekel)
a 680 a 770-nel van pariban (a 770 egy átmatricázott 680 kicsit megemelt órajelekkel)
mivel nem akarok máshoz hozzányúlni, és a 680-hoz a tápot sem kell cserélnem (kb annyit eszik mint az 560), így ez tűnik a legjobb megoldásnak eddig. (monitor is marad, full hd-hoz elég lesz)
szóval mindent egybevetve idén ez lesz az egyetlen pc fejlsztés nekem, és nem akarok sokat rákölteni, az 560ti-t meg eladom egy huszasért
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.02.01. 16:35:33 -
Solt #81329 Szerintem próbálj meg alkudni ERRE! Nem kapkodnak ezekért a kártyákért már, szerintem 53-54-re le tudnád alkudni... mondj be neki egy 50-t, hátha. Novemberig garanciás még, és ez egy jóféle cucc... ilyen volt a Lacának is... -
#81328 köszi a választ!
sajna csak gyári refet tudok ennyiért, de az is nagy előre lépés lesz a gtx 560ti-hez képest
de asszem belevágok, nagyot nem bukhatok vele... -
Valka78 #81327 Feltörték -
#81326 LacAI küldi -->
"A hagyományos borotválkozás számomra minden, ami ellentmond a modern társadalom elvárásainak: Nem szabad vele sietni, nem lehet összecsapni, meghatározott "szertartásrendje" van, amit nem ildomos felrúgni, mert azt az ember szó szerint a saját bőrén érzi...ez szöges ellentétben van a felgyorsult világ "minélgyorsabbanminéltöbbet" szemléletével. Kérem szépen, a lázadó az előkészít, borotvaszappant és pamacsot használ, éles vassal támad a képének, és a borotválkozást nem nyűgként, hanem kikapcsolódásként éli meg.
A borotválkozás másik aspektusa szintén szembemegy a túlszabályozott világgal: ugyanis ha az ember nem vigyáz, a borotvakés, de még a DE is büntet. Komoly nevelő hatása van, egy-két lecke után az ember elfelejti a kapkodást, a meggondolatlan mozdulatokat, megszokja, hogy cselekedeteinek következménye van, ami nem feltétlenül kellemes. Úgy gondolom, hogy ez a fajta felelősségtudat elengedhetetlen miden felnőtt férfi életében. A hagyományos borotválkozás kikényszeríti az emberből a csan- (zen)-buddhistát: az adott pillanatban semmi más nincs és nem is lehet, mint a feladat, az az egyetlen mozdulat, annak a tökéletes tudatossága. Ha nem így van, annak előbb-utóbb "húsbavágó" eredménye lesz.
Harmadjára meg kell jegyezzem, hogy - véleményem szerint - a történelem legszebb tárgyai a viktoriánus kor és az 1930-as évek között készültek, és mit ad Isten, épp erre a korszakra tehető a mai borotvaformák kialakulása...mindemellett a hagyományos borotválkozáshoz használt eszközök minősége alapjáraton is sokat tesz az élményhez, hiszen a legolcsóbb eszközök is fényévekkel minőségibb érzést keltenek, mint a jelenkor borotvaszerű eszközei és konzerv habjai." -
55manfred #81325 Sziasztok ! Tudja valaki hogy mi történt a mission4today oldalával ? Vm szutyok jön be helyette...