91398
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Valka78 #81615 Valószínűnek tartom, hogy a megjelenés után még jó pár évvel. -
pontosan
nekem is az a proci van, 3 éve raktam össze, vígan fut minden, most egy videokártyát újítok, aztán 3 évig megint rá se nézek a gépre
felesleges amd/intel vitákat folytatni, intel+nvidia azt csókolom. Igaz hogy drágább de megéri: nincs fejfájás, nem kell driverre várni, nem bugos, fut minden.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.02.10. 20:04:03 -
Solt #81613 A felső kategóriába tartozó VGA-k mellé, illetve szimulátorokhoz 4 magos Intel kell, legalább 4GHz-s órajellel. Az AMD CPU olyan konfigokba jó, ahol az ár/érték arány a fontos, illetve az illető nem játszik olyan játékokkal, ahol fontos a CPU ereje... A játékok 80%-a esetében előbb fogy el a VGA ereje Full HD felbontás esetén, mint a CPU ereje. Ilyen esetekben megéri az Intel CPU felárát inkább egy erősebb VGA-ra költeni. A szimulátorok más állatfajták, itt nagyobb a CPU terhelése...
A DX12 érkezésével ezek a dolgok változhatnak, kérdés, hogy ez a szimek világába mikor szűrődik le. -
Valka78 #81612 Az biztos, hogy intelhez még alaplapokat is jobbakat csinálnak. -
Valka78 #81611 Biztos nem tudod betenni, mert mint írtam DDR4-es lesz. Arra gondoltam, hogy talán érdemes lenne megvárni. -
pontijonny #81610 Srácok. I5 2500K m ezer éves lassan ,ióta megvan 4.5 ön biceg (ugye ez nem a legmodernebb proci már ,bár akkor vettem amikor megjelent) de eddig még egy szim se tudta még csak megerőltetni sem.
Ergo ,nincs miért azon gondolkodni,hogy le kéne cserélni ha éppen játszani akarnék.
Szerintem még bő 1-2-3 évet kiszolgál.
Na ezt melyik AMD tudja?
Én azt a tanácsot tudom adni,hogy ne gondolkodjatok ,meg nézegessetek teszteket,hanem venni kell egy jó intelt oszt évekre el is felejthetitek azt ,hogy lap,meg proci fejlesztés. Amikor meg már kevés lesz ,addigra úgyis vehet az ember új lapot. -
croatianus #81609 Pont a teszteket nézve merül fel a kérdés, hogy videokonvertáláshoz, szerverhez, egésznapos GPU-Z futtatáshoz, stb. vagy szimulátorokhoz, játékokhoz akarod használni.
6-8 "mag" egyenlőre(?) csak az előbbiekben "előny".
"Viszont jönnek az új generációs AMD procik"
Ötven év múlva pedig a marsra járunk nyaralni.
Annyiban biztos, hogy "új generációsak" lesznek, hogy a lapodba nem tudod majd betenni.
Engem ezzel csak egyszer tudtak megkajáltatni, és még azt sem értem, hogyan ...ez olyan "itt a piros hol a piros". -
croatianus #81608
Én meg hajlamos voltam azt képzelni, hogy ott jobb a helyzet. Ez a baj, hogy az Intelről meg semmit sem tudok, mer' eddig nem is érdekelt. Utálom mindkettőt! 
Egyébiránt, én úgy tudom, hogy a 9xx chipset 2011-ben jött ki. Nem mintha sokat számítana most már, csak én akkor vettem a 870-et, és nem tűnt kifutószériásnak. -
Hát lehet, hogy szerencsétlen választás volt , hogy pont egy kifutó szériás alaplapot választottál. én a 970-es chipes lapot vettem ugy 5-6 éve és még tavaly is jött ki hozzá CPU amit támogat.
Az AMD-nek pedig még mindig elfogadhatóbb a telméktámogatása mint az intelé.
Lévén, hogy a tokozást azt több CPU családon keresztül megtartja az intel az 2 évente kukázza a foglalatokat . Tehát egy intellel nem tudsz 5-6 éven keresztül naprakész lenni CPU ugyileg ugyan abban a lapba -
croatianus #81606 Amikor én vettem, még nem nagyon voltak 9xx-es lapok, de az a 8xx-es, amit vettem, támogatta az akkori, korai fx-eket. Gondoltam, majd olcsósodnak, finomodnak, addig meg elvagyok a legerősebb kétmagossal (amivel egyébként semmi bajom azonkívül, hogy szimekhez éppen kevéske, 50C nél többet még nem csinált nyáron se, gyári hűtővel, úgyhogy éppenséggel felhúzhatnám rendesen, ha kedvem lenne ilyesmivel sz@rakodni).
Viszont a korai fx-eket kivonták, athlon-okat kivonták, phenom-okat kivonták, úgyhogy az egyetlen ami támogatott hozzá a jelenlegi piacon az a 6100-as. Az pediglen, amire nekem kell, arra ratyibb mint a mostani.
És ez kérem nem eljárás!
Lehet azt mondani, hogy rosszkor voltam rossz helyen, de én akkor is átqrva érzem magam.
Utoljára szerkesztette: croatianus, 2015.02.10. 18:54:49 -
Valka78 #81605 Talán. Viszont jönnek az új generációs AMD procik , DDR4 támogatással.
Ja és a fogyasztás:
fx 6300 95W
i3 4160 54W
Nem mindegy.
Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.02.10. 18:22:45 -
Az én alaplapomba az utolsó bios frissités után még belemegy az fx 8370 8 magos cucc, sztem az azért nem lehet olyan rossz teljesitménybe.
I5 össel simán egálba lehet és majd fele áron.
A későbbiekben nemtudom, hogy a DX12 és mantle mennyire fogják jól kihasználni a több fizikai magot és nem csak a virtuális intelest.
DE akkor eléggé előnybe lehet a 8 mag a 4 magos i5el szembe -
Valka78 #81603 Multi-core teszten a 6300 25%-al jobb, mint a 4160-as...
single core +40% intelnek
dual core +33% intelnek
Csak mert én is ezek között vacillálok.
Prohardwer intel i3/5/7 teszt
"CPU hőmérsékletek:
A korábbiakban említettek alapján ez egy viszonylag kritikus pont ezeknél a processzoroknál, így egy frissen összerakott rendszernél érdemes megnézni a hőfokokat üresjáratban és terhelés alatt egyaránt. A "K" jelzés nélküli, vagy más jelzéssel ellátott (pl. "S", lásd feljebb) processzoroknál is könnyen tapasztalható, hogy erős igénybevétel esetén a maghőmérsékletek megközelíthetik a víz forráspontját (normál környezeti paramétereket figyelembe véve, pl.: nyomás stb.), vagyis a 80-90 °C nem ritka eset. A tartós magas (> 90 °C) hőmérséklet természetesen nem optimális, ugyanakkor a terhelés alatti 80-85 °C üzemi hőfoknak tekinthető."
CPU Mark:
i3 4160: 4,998 pts
fx 6300: 6,363 pts
Nem olyan egyszerű ez...
Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.02.10. 18:10:57 -
croatianus #81602 Na, hát nekem épp most lett elegem az AMD-ből de nagyon, de ezt mondtam a minap TS-en.
Most nézegettem, hogy egy közepes i3-as (4160) egy szálon dupla teljesítményt oszt, több szálon pedig egál - példának okádék - az fx-6300-el, amit SEM tudok berakni a négy éve a jövőbeli fx-ek kedvéért vett lapomba. Ugyanazért az árért. Az ennél nagyobb fx-ekhez pedig mindjárt számolni kell a min. tízezret hűtőre, akkor is, ha alapon használod. Ha húzni akarod, akkor még a tápok között is szét kell nézni a felső polcon.
Úgyhogy eddigi gondolkodásnélküli AMD szimpatizánsként (lustaságból, mert eddig csak az volt), mivel mindenképp új lapot kell vegyek,, eszembe se jut AMD-seket nézegetni. Ahogy nézem, Intel-nél nem nagyon fordulhat elő, hogy egy aktuális i3-hoz vett lapba négy év múlva gyak. SEMMI komolyabbat ne tudjak betenni.
Kérdés: az i3-asoknál az, hogy négy szálon futnak, az nem ugyanaz a dolog, mint a "négymagos" fx-eknél? Márhogy, azokat nem ugyanúgy négymagosnak látja a rendszer?
(azért az r9 270-emmel semmi bajom
)
-
pontijonny #81601 AMD sose tudott egy értelmes procit összerakni sajna. Pontosabban fogalmazva jók azok (valamire ) ,csak miután ahogy te is említetted kezedbe kaparintasz egy inteles vasat ,na ott el is dől a kérdés,az áll visszarakása után:) Persze sokan körömszakadtukig állítják,hogy ez nem igaz ,pedig DE!:))) Ugyan ez a VGA területén.
-
Valka78 #81600 Szóval akkor intelből is inkább 4 magos. Hát sajna ez a legdrágább verzió.
Az AMD APU-k nem jelentenek valami többletet?
Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.02.10. 15:24:21 -
sakkay #81599 Igen azzal kiegészítve, hogy egyértelműen intel-ha szimulátorozni akarsz. Én eléggé AMD párti voltam, de amikor összehasonlítottam két ugyanazon gépet,(raktam össze őket és pár napig nálam volt) csak az egyikben i-5, a másikban fx-atomra hajtva:szétgyalázta az intel az fx-et, pedig óriási volt az órajel különbség. Teszt (rof clod dcs) után, miután az államat a helyére raktam, azonnal váltottam. Szóval BF-re mehet az AMD, szimre meg sajna intel. -
Dcs-ben a 2 magos intel sztem elmegy, eldolgozik még, de clod-ban már a több magos procival jobban jársz. Az hogy intel vagy amd erősen vita tárgya, de szimulátorokban sztem az intel a jobb. És valamiért a videókártyáknál is az nvidia felé billen a mérce. -
Valka78 #81597 A DCS, Clod, BoS mennyire igényli a 4 magos procit? Mert ahogy elnézem a 2 magos intel sok szempontból odaver a 4-6 magos magasabb órajelű AMD-nek is. És hát messze jobb a fogyasztása.
Árban viszont ugyanaz. -
Romeo One #81596 4xx-5xx is szóba jöhet, a keret korlátozott. -
Ugyanaz a kettő mechanikailag úgy tudom. Nekem az első képen lévő van, kb egy hónapja sikerült vennem 15e ft-ért (azon is van külön fék). Kicsit feljavítottam, a középen tartó pöcköt kivettem, és a visszahúzó rugót gumira cseréltem, így egész finoman mozog. Helikopterhez ajánlott, sokkal finomabban lehet irányítani a minyót.
Szóval mindkettő jó, amelyikhez olcsóbban hozzájutsz azt vedd.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.02.09. 21:59:22 -
Romeo One #81594 Nem porosodik valakinek a polcon egy GTX 6xx vagy 7xx? -
sakkay #81593 Szerintem az alap az egyik legjobb pedál...jóval jobb, mint a g940-é. -
Lacusch69 #81592 Bal-jobb pedálfék a normál verzión is van.
Nem nagy valami, de használható. -
Romeo One #81591 Üdv!
Akinek van, vagy használta, mi a különbség pedál1 és pedál2 között?
Árban elég sok, majdnem duplája. A combatnak robosztusabb a pedálrésze, és azon van külön bal-jobb fék, ha jól veszem le, vagy ez a simán is így van?
Neten volt fent egy, megalkudtam rá, hogy pár nap múlva elmegyek érte személyesen, erre 1 nappal előtte a suhanc írt, hogy "bocs eladtam másnak, nem baj?". No kommün...
Emiatt rászántam magam egyre újra, de elég jelentős az árkülönbség, különösen hogy hétvégén megdöglött a vidkari is, így most arra is kell költeni. -
pontijonny #81590
Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.02.09. 18:59:10 -
Sziasztok!
Telepíteném fel a TF modot a -patchelt- CoD-ra ebben a sorrendben: Team Fusion Patch 3.0, 3.01, 4.0, 4.3
Értelemszerüen a 3.0 kezdeném,de az exe fájlok el sem indulnak Win 8-on (?). Esetleg erre van valami okosság ? (az tudom hogy cloderrel indul maga a játék)
Sajnos most nem tudok oprendszert váltani.
Szétbogarásztam magam külföldi fórumokon,de ahogy elnézem másnak ez a probléma nem jelentkezik.

-
Solt #81588 Pedig jó kis játék... -
Talán egyszer kipróbáltuk haverokkal, de nyavajogtak valamiért, azóta el se indítottam. -
Solt #81586 Hmmm... ez nekem kimaradt! :)
És játszotok vele? -
Dede, ingyen adták egy időben, én is akkor csaptam le rá. -
Solt #81584 Az nem a Metro 2033 volt? :) Azt osztogatták ingyen... a RO esetében én nem emlékszem ilyenre. -
Lacusch69 #81583 Régebben azt hiszem ingyen kaptam. -
Solt #81582 4,5 ojró a RO2! Hátha érdekel valakit... :) -
hát elvileg a google dob pár találatot ha beirod a opentrack profil és a játék nevét, de ugye minden játékhoz más a jó és minden embernek is és a ledes cucca is más méretekkel rendelkezik igy lehet , hogy van valakinek egy jó profilja,de az másnál lehet nem ugy fog müködni.
Hamár a clip méreteit átirtad onnantól már bukott az összes görbe is sztem.
Igy sajnos csak azt tudom mondani, hogy ez mindenkinek magának kell beállitani . -
Indi69 #81580
-
pontijonny #81579 -
Yserac #81578 Az engem is érdekelne, mert évek óta freetrack-et használok és az már nem igazán támogatott. Jó volna az opentrack-et a saját 3 point modellemhez belőni. -
Lysandus #81577 Volt rá terv. Hogy majd az F-35 veszi át az ő szerepét is. Csak hát az erre nem nagyon alkalmas, és még mindig nem teljesen bevethető. -
Indi69 #81576 Üdv. Ha valaki ezt használja, adhatna egy jó profilt vagy tanácsot mert kiszálkázza az idegeimet
. Köszi már most