91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Valka78
    "Az egyetlen szempont az, hogy ne halj éhen és legyen hol laknod, de azt is csak azért, hogy rendesen bejárhass dolgozni."

Bocs de ez így édeskevés. Nem ez az élet értelme.
    Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.02.27. 19:11:55
  • Valka78
    Ez nem beszólogatás. Itt az ország általános állapotáról volt szó, nem arról, hogy itt vagy ott mi van.
    Pár éve nem tudtam mit tenni, el kellett mennem egy francia-magyar céghez - egy gyárba - gépbeállítónak egy automata gépsorra, a következő feltételekkel kerestek embert:

-érettségi
    -valamilyen gépészettel kapcsolatos szakma
    -idegen nyelvtudás
    -számítógépes ismeret
    - cnc ismeret

Amikor hó végén megkaptam a 80K fizetésemet, nagy naívan megkérdeztem a munkaügyist, hogy miért betanított munkás a munkaköröm; "ja, hát nálunk mindenki betanított munkás". Persze, természetesen....gondolom te is.
  • Caterpillar
    Mennyit keresne, ha ez a cég nem lenne? Hol dolgozna?
  • Valka78
    És már meg is van a havi 120K. Álom egy élet.
  • Papa01 #81921
    Látom megy a beszólogatás, de értsd meg, nincs igazad, nem látod jól.
  • Solt
    Nem gonosz, csak jellegéből adódóan profitorientált, és mint ilyen, max abban különböznek egymástól, hogy a "rabszolgáikat" milyen hosszú láncon tartják. :) Ha kevés jó "rabszolga" van adott "témakörben", akkor kedvesebbek, ha túlkínálat van, akkor megy az ereszd el a hajam! :)

Elég sűrűn van szerencsém egy főleg IT cégeket tömörítő parkban dolgozni... tudnék mesélni, hogy miképpen bánnak velük két csapaépítő tréning, meg egy új tablet átadása közt! :)
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.02.27. 19:00:48
  • Caterpillar
    Nem, nem kap kocsit, de kap buszt ami behozza, kapja a cafeteriát, kap negyedéves bónuszt, kap havi 10k lekajálható "pénzt" a belépőkártyájára, nem minimálbérre van bejelentve és nem is minimálbért keres, a fizetése mindig időben megjön, lehet vállalati telefonja, vállalati csomaggal, stb stb....
    Utoljára szerkesztette: Caterpillar, 2015.02.27. 18:57:53
  • Caterpillar
    Nem, a másik nagy cég és nem a Harmann vagy a Foxcon.... :)
  • Valka78
    Örülök, hogy kiszűrted a lényeget.
  • Papa01 #81916
    "A menedzsereknek? A munkaügyisnek? Netán az igazgatóhelyettesnek?"
    Látod mennyire nem vagy képben?
  • Valka78
    Kinek adnak támogatást? A menedzsereknek? A munkaügyisnek? Netán az igazgatóhelyettesnek? "Józsi bácsi" aki busszal jár be hajnalban, ő is kap 7800 ft-ért kocsit? Vagy neki elég a havi 100K+5000ft ebédjegy? Saját általánosításodtól nem ráz a hideg? Senki nem mondta, hogy néhányaknak nincs jó helye. Olyan is kell, különben ki mondogatná folyton hogy; Nem olyan rossz ez...

Az meg ne mondogassa nekem senki, hogy továbbtanulás meg stb. Az is biztos a véletlen játéka, hogy annyi diplomás fiatal inkább elmegy felmosórongynak nyugatra, mert még ott is többet kap, vagy mert itt már egyszerűen nincs helye.
    Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.02.27. 18:50:02
  • Papa01 #81914
    3 betűs cég? :) (Ha nem titok.. )
  • Caterpillar
    Az enyém is adna, adott volna, 90k vissza nem térítendőt, csak épp nem akartam költözni...
  • Papa01 #81912
    Székesfehérváron van cég, ahol költözési (!!!) támogatást adnak... De gonoszak ezek a multik... :)
    Persze lehet máshol nem ilyen, de engem a hideg ráz az általánosításoktól. Teljesen igazad van szerintem.
    Utoljára szerkesztette: Papa01, 2015.02.27. 18:40:36
  • Caterpillar
    Épp akartam mondani, hogy ugyan nem reprezentatív, bár állítólag "mennyire sok IT van és minek ennyi", de valószínűleg, ha valaki IT-ként dolgozott már multinál, soha többet nem akar visszamenni kis cégekhez, mindamellett a fizetésekben is toronymagasan verik az összes alternatívát (és most a start up cégektől tekintsünk el).
    Persze mindeközben dolgozni is kell, bár megkockáztatom közel sem annyit mint az imént említett kis cégeknél, ahol a főnök mindent elvállal, és tegnapra akar...

Az én esetemet alapul véve, Budapesten élek, Székesfehérváron dolgozom, kíváncsi lennék melyik cég adna nekem egy kocsit havi 7800Ft -ért, hogy munkába járhassak?

De mondom, ez csak egy szektor, valószínűleg máshol nagyon mások a körülmények és nem védeni akarom a multikat, de a magyaroknak úgyis mindig kell valami ellenségkép(EU, multik, nemzetek, vallások, akár ő maga), aki miatt lehet mondani, hogy minden szar, közben a szomszéd tehene is dögöljön meg azért, csak mert csak...
  • Papa01 #81910
    "multi éppúgy, mint a vállalkozó és tesznek rá, hogy hogyan élnek az alkalmazottaik."

Ez a multik (IT) kapcsán nem igaz.. meglepődnél milyen plusz szolgáltatásokat adnak a dolgozóknak. Persze meg is követelik a munkát, de ez így normális.
  • Valka78
    Multi vs. vállalkozó. Igen a multi keményen kifizeti ami jár(szerinte). A szar jobb mint a fos - ok. Ha ennyi is elég akkor jó étvágyat!
    Alacsony albérletek, persze. Mivel a kedves bankok a frankhitelekkel leamortizálták az ingatlanpiacot. Szerintem odateheted őket a multik mellé.
    Igencsak beszűkült az élet, már ami a lehetőségeket illeti. Itt mindenki csak harácsol, a multi éppúgy, mint a vállalkozó és tesznek rá, hogy hogyan élnek az alkalmazottaik.

Az egyetlen szempont az, hogy ne halj éhen és legyen hol laknod, de azt is csak azért, hogy rendesen bejárhass dolgozni.
    Kb ez a magyarországi gazdaságpolitika alapja. Ezért (is) szeretnek idetelepülni a német cégek.
  • pontijonny
    Nem is költözik hetente.
    És biza igen a szolgáltatás az máshol drága ,de majd csak figyelj ,hogy 1-2 év múlva itthon is mennyi lesz.
    Amúgy meg kár ezen agyalni.
    Körforgás van ,hol ennek jó itthon ,hol annak.
    Amikor nőttek a lakóparkok mint a gomba ,nem győztük a munkát.
    Most nem épül semmi nekünk xar.
    Amikor az idegenforgalom nem ment Soltom te sem voltál boldog.Most megy (hál istennek ) így jó neked.
    De mi vállalkozók vagyunk ,én nem mernék véleményezni multiknál dolgozó munkavállalókat,mert nem tudom ,nem értem az indokaikat ,hogy annyiért mért megy el.Azaz értem sőtt!. Enni kell adni a gyereknek.
    De ez nem élet baxxa meg. Bár lehet másnak az.
    Jelzem az egyéni problémák azok sajnálatosak csak senkit sem érdekelnek ugye.
    Nemrég volt ez a Nagy hír ,hogy orbi pajtija ez a simicska hőbörgött és tele volt vele még a WC is.
    Na az utcánkba van es krapek olyan 30 as néha együtt sétáltatunk kutyát.
    Kérdi azaz mondja,hogy hallottam e mi történt.
    Mondom ja valami dereng de pont lexarom.
    Ne mondjam már mert itt most lesz baj ,meg ő a Hír TV -nél dolgozik és most fél mert lehet nem lesz állása, mert a főnökei is felmondtak,de most mi legyen,meg ez így nem lesz jó és a tömegeknek melléjük kell állni mert sajtószabadság is odakerült,aztán jött a politikával stb.
    Mondom neki.
    Ne haragudj,de mint előbb is említettem lexarom.És tudod mit? Szerintem nagyon ez senkit se érdekel.
    Kérdem én,téged zavar,hogy alig van munkám?
    Hát izé ,hozé,ott dadogott a pali.
    Na ugye ,téged se érdekel miből élek.
    Akkor mit gondolsz azért mert te a Hír TV nél dolgozol már érdekes is leszel?
    Mondjuk azóta nem beszélünk.
    Most ezt mért is írtam le?:)))
  • Solt
    Ebben a dologban az a szép, hogy a vezetéstől függetlenül működik, kizárólag rajtunk múlik! Ha mindenki úgy gondolkozna ahogy vázoltam, akkor a vezetés a feje tetejére is állhatna... azt meg ne feledd, hogy a politikus olyan állatfajta, hogy amit nem tud megakadályozni, annak az élére áll.

Ez nem önáltatás, és nem is sanyargatás... amíg lehet, próbálok a környezetemnek példát mutatni, mert ezzel tudok segíteni, semmi mással. Ha valamit tenni akarunk azért, hogy itthon jobb legyen, akkor az csak úgy megy, ha az értelmes emberek példát mutatnak, akár áldozatok árán is, és akár ilyen "kis" dolgokban is...

Azt értem, hogy az arányokról van szó, direkt ezért említettem a szolgáltatásokat... aránytalanul drágábbak kint. Az említett rokonunk költöztetése itthon kb 100 euró volt... az ő bevallása szerint ugyanez kint 1200 eurójába került. Nem kap 12x nagyobb nyugdíjat mint itthon... :)
  • repvez
    ebben egyetértek, de mig országos szinten nem igy áll a vezetés a dolgokhoz addig csepp a tengerben és csak azt éred el, egyre kevesebb dolgot veszel élelmiszerből ahogy drágulnak a magyar termékek ergó magad sanyargatod és magad áltatod azzal, hogy dejó igy legalább megmentem a gazdaságot.Mig ezt mások le sem sz@rják..

Visszautalva az előző hszemre, a kereslet határozza meg a kinálatot. ha itt is 500k lenne a fizetés itt sem 200euro lenne az albérlet, de ha pénzt akar látni belőle a foszer muszáj kiadni ennyiért is. Mig németbe megfizetik az 800eurot is mert arányaiban még mindig jobban jönnek ki mint mi .

Ez az amit probáltam az elöbb is kifejteni nem az összegeken van a hangsuly hanem a fizetés és az árak arányáról ha ezt az arányt nézzuk akkor tölunk nyugatabbra jobban járnak az emberek .
  • Solt
    De az élet nem csak a termékekből áll. Itthon még a fővárosban is kapsz már egy kulturált albérletet 200 euró környékén, megnézném, hogy Berlinben ezért mit kapnál... :) De millió dolog van még, ami horrorisztikusan drágább mint nálunk. ( főleg szolgáltatások )

A magyar termékhez meg egy dolgot... én úgy vagyok vele, hogy megnézem mennyi pénzem van mondjuk paradicsomra. Ha az 1000.-Forint, akkor annyiért veszek magyar paradicsomot. Inkább beérem kevesebbel, az 1 kiló helyett veszek csak 70 dekát, de olyan termékért nem adok pénzt, amit mi is megtudunk világszínvonalon termelni.

Hogy mért? Mert hosszútávon az az érdekem, hogy életképes legyen a magyar mezőgazdaság... az az érdekem, hogy annak a gyereke aki azt a paradicsomot megtermeli, az megtalálja otthon a számításait, át akarja venni a szüleitől a vállalkozást, és kényelmesen megéljen belőle. Ha ez nem így van, akkor elhagyja az otthonát, bejön a városba, hogy itt érvényesüljön, ezzel munkaerő túlkínálat lesz, csökkenek a bérek, és nem csak magával baszik ki, hanem az én gyerekemmel is.

Ezért én egy dolgot tehetek... azt a pénzt amit élelmiszerre szánok, azt neki adom, és nem a spanyol, görög, szlovák, egyéb parasztnak. Inkább eszek egy kicsivel kevesebbet, de a külföldi termékért csak akkor fizetek, ha nincs magyar alternatívája. Tehát multi helyett irány a piac... ;)
  • repvez
    Ezt tudom, hogy minden országnak megvan az a köre ami drágább a másikénál és van ami olcsóbb.DE azért ha valaki elmegy dolgozni és akkor azért jut másra is belőle nem csak a számlák befizetése és a család eltartása..

Jol fel tudom huzni magam azokon az összehasonlitásokon amik voltak régebben, hogy mi mennyibe kerül máshol és itthon, de sose vetették össze a fizetésekkel csak azt hogy hol mi olcsobb vagy drágább. Pedig nem mindegy hogy Valami nálunk 3k máshol meg 5k . akkor mondhatjuk , hogy ott drágább igen ,de ha azt nézzük , hogy itthon 100k hoz viszonyitott az ára mig máshol meg 500k akkor máris más az arány. és a drágább lesz az olcsóbb .

ÉS itt jöhetnek az egészséges étrendell meg a magyar termékek vásárlásával, ha a külföldi termékböl olcsobban kijövök egy hónapban akkor , nem azt kell mérlegelnem, hogy mert a magyar gazdaság ettől rosszabb lesz. Ha lenne miből sztem mindenki megvenné a drágább minőségibb magyar terméket.
  • PhantomAss
    azért drágább nálunk minden mint a németeknél, mert a Magyarországon (és Kínában meg a többi elmaradottabb országban) üzemelő német autó és egyéb gyárak (Audi, Merci, Opel) az eladott autóik után kapott árat a német gazdaságba forgatják vissza. A befolyó hatalmas pénzekből telik nekik arra hogy a mars csokit meg a mosogatószert meg a marhahúst (+ be lehet helyettesíteni bármit) olcsóbban adják, akkor is ha nem éri meg. Akkor is pluszban jönnek ki belőle. A "gyarmatokon" megtermelt extra nyereségből futja rá.
    Magyarországnak nincsenek sehol olyan gyárai /bevételei amelyekk a magyar gazdaságot erősítenék.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.02.27. 14:45:28
  • Solt
    Ha ez így lenne mindennel, akkor a németeknél (és máshol amit mi innen így látunk) kolbászból lenne a kerítés... de ugye nincs abból. Lehet, hogy a műszaki termékek innen olcsónak tűnnek, de például a szolgáltatások, az ingatlanok kurva drágák. Sokkal jobb az általános életszínvonaluk, de közel sem élnek olyan felhőtlenül mint amilyennek innen látjuk.
  • repvez
    Mondjuk ezt nem értem én sem, hogy a termék árait nem csökkentheti anynira le , mert akkor a globalizációnak hála minden ország innen venne mindent fillérekért, de a fizetést miért nem lehet a többi országhoz igazitani ott miért lehet 5-6x os különbözet ?
    Mert lehet hogy nem olcsóbb kint sem egy termék,de nem mindegy hogy a fizetéshez képest hogy aránylik.
    Nem mindegy, hogy valamiért 2 napot dolgozol és megveheted ugy hogy nem kell gondolkoznod, hogy mi lesz hónap végén vagy 2 hónapot dolgozol és huzod a szád, hogy tényleg kell e neked az a termék mert akkor másra nem marad.
  • Solt
    Hogy ki a hibás, arról szerintem heteket lehetne vitázni úgy, hogy kb mindenkinek igaza lenne! :) Hibás a multi is, az is aki a nyakunkra engedte, és az is, aki még most is ott vásárol... :)

Olyan multival nincs bajom (pontosabban nem annyi) aki olyan dolgot hoz ide, amit mi nem tudunk, vagy nem világszínvonalon tudunk előállítani. Az autóipar ilyen, így Isten hozta őket. Az élelmiszeripar viszont nem ilyen... itt akkora károkat okoztak, és olyan mélyreható problémát generáltak, hogy fel sem fogjuk...

Hogy nálunk minden drágább mint a németeknél? Most költözik haza egy rokonom... hidd el, nem így van. :) Azzal a fizetéssel amivel nálunk elvagy egy hónapig, kint egy hétig sem húznád! :) Ettől függetlenül nyilván sokkal jobban élnek, mivel sokkal többet keresnek... viszont ott nem volt cocializmus évtizedekig, és nem nevelődött több generáció is lelki sérültnek abban a defektes rendszerben...
  • pontijonny
    Nem a multi a hibás,ha kihasználja a lehetőségeket.Ha nincs érdekvédelem akkor nincs.
    Amúgy meg ki a retek jönne ide gyárat üzletet építeni ha nem érné meg neki. Ott a merci. Ha német bérezést kéne fizetnie akkor otthon marad a seggén vagy nem?
    Bár mondjuk azt nem értem,hogy miért drágább nálunk minden jószerével mint pl a germánoknál? Na?
  • Solt
    Kérdés milyen multiról van szó. Az élelmiszeripari multik hatalmas károkat okoztak... rengeteg fiatal jött el vidékről és költözött be a városba, rontva az ott élők munkalehetőségeit. Olyan láncreakciót indítottak el, amibe bele sem gondolunk...
  • Caterpillar
    Én értem a problémádat, de biztos, hogy ez a multik hibája? Értem ez alatt az életminőség romlását...

Ha jól értem vállalkozó vagy, akkor a kérdésem a következő, te személyesen hány évet dolgoztál multinál, nem ismerős vagy akárki, te magad?
    Fontos kérdés, de talán még fontosabb, hogy tételezzük fel nem adnak annyit mint Németországban, ez tény, de adnak, és stabilan, bejelentve.

Mi a jobb:

- Fizetést kapni a munkádért stabilan
    - "Talán a főnök kifizeti a három hónappal ezelőtti elmaradást is, ráadásul be se vagyok jelentve..."

Persze, lehet szidni a multit, de a példád is mutatja, ha "szemét" helyett minőséget gyártasz, lesz rá kereslet. Ha meg nem, akkor még mindig lehet menni külföldre, igen valószínűleg kurvanehéz, valószínűleg lemondással jár, sokkal, de a lehetőség adott.

Lemondani senki sem szeret, főleg itthon....

És félreértés ne essék, nem vagyok multibérenc, sok mindennel én sem értek egyet, de a fő ok még mindig a fejekkel van, nem a cégekkel.
  • Lacusch69
    Nem köthetek a hátamra kb. 30-40tonnányi szerszámgépet...
  • Lacusch69
    Bla-bla-bla

Hol adnak normális fizetést a multik?
    Annyit adnak itthon, mint amennyit Németországban adnak ugyanazért a munkáért?
    Ráadásul a kedves multik behozták a sok kínai fost, én meg (mint vállalkozó) versenyezzek velük?
    Itthon az anyagot nem kapom meg annyiért, amennyiért egy kinai szirszart az üzletekben látok. (Aztán itt van még a csodás adó és járulékrendszerünk is...)
    Egyetlen esélyem (eddig úgy-ahogy bejött), hogy én minőséget gyártok.
    De ahogy csökken az életszínvonal, úgy csökken az igényes emberek száma, ergo a megrendelésem is.
    Tudok ám örülni neki...
  • Fürtös
    Mondjuk ha 8 szarul fizetett év nem elég motiváció arra,hogy változtassaz életeden akkor mi lenne az?
    Tanulni sosem késő.
    Csak ugye az a fránya személyes kényelem.
    Kényelmesebb nyavajogni, meg az elmenőket szidni mint küzdeni vagy változtatni...
    Ezzel senkit nem szeretnék megbántani, akinek nem inge ne vegye magára.
    Rengeteg ismerősöm panaszkodik örökké, és mikor szólok,hogy itt a lehetőség lehet lépni, haladni akkor jönnek a kifogások...

Mondjuk én sem a pénz miatt jöttem el otthonról, hanem szakmai okok miatt.
    Az otthoni motorsport, fogalmazzunk úgy siralmas...
    Mondjuk nehéz kezdés volt, azt a 2 hónapot a pakisztáni taxigarázsban a minimálbér feléért ki birtam volna hagyni, de így utólag jó kis tapasztalatszerzés volt

• Willenbrock
    A kkv-k azért nem tudnak versenyképes béreket adni szerintem, mert nem működik a hazai gazdaság, nem tudnak versenyezni a multikkal. Mármint az ipart nem hazai cégek jelentik. Minden sikeres országban- még ha kicsi is az ország- úgy látom bőven vannak hazai,vagy legalább részben hazai multik, vagy nemzetközi méretű üzemek és bizony azok adják az ottani gdp nagy részét. A rendszerváltás idején azt mondták,egyedül az az üdvözítő út, ha mindent elad az ország, mert ami hazai azt nem éri meg fenntartani, csak eladni. Majd a nagy nyugati cégek bejönnek és akkor jó lesz minden. Az áruk és a tőke szabad áramlását annyira komolyan vették, hogy nem akarták látni, hogy azért Európában továbbra is működik a nemzeti protekcionalizmus ami a gazdaságot illeti. A cseheknél még mindig van saját gépgyártás, járműgyártás, hollandiában vegyipar, gyógyszeripar, tehát amiben hagyományosan jók, azt nem tették tönkre, és még a Skoda is csak részben Volkswagen. Van mozdonygyártás, de mindez megvan még Romániában is (igaz francia segítséggel). Itthon pl a mozdony, sőt a járműgyártás is leállt, ma már a Globus is cseh, cukoripar eladva, holott konzerviparunk igen nagy multú volt. Franciaországgal kapcsolatban olvastam valahol,hogy nagy állami közbeszerzéseknél eleve francia cégek jöhetnek csak képbe, ekkor viszont nem sír az EU, hogy szabályt sértenek, akadályozzák a szabad piacot stb. A multikkal az a fő baj,hogy hazai szinte nincs is köztük, így persze profit, tőkefelhalmozás sincs.
    Utoljára szerkesztette: Willenbrock, 2015.02.26. 22:44:48
  • Valka78
    Na, majd ha neadjisten eljön az életedben egy olyan 8-10 éven át tartó időszak, hogy havi 80-100 ezerből kell megélned, akkor megérted majd, hogy miről beszélnek és egész más miatt fogsz borzadozni. A nagy helyzet az, hogy minél kevesebb pénzed van, annál jobban függsz tőle. És nem pedig fordítva.....
    Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.02.26. 22:22:31
  • Caterpillar
    Ezzel azért nem értek egyet, mert a "gonosz multik" azok amik jellemzően normális fizetést és korrektül bejelentett munkahelyet kínálnak, ezzel szemben a kis és közepes cégek, esetleg csak fele pénz vagy minimál bér többi kézhez politikát űzik.
    Persze én csak a saját szakmámbeli helyzetből tudok kiindulni.

Az Eu-s gyarmatos badarságot meg nem is értem....

Nekem azt hiszem a mai Magyar átlaghoz képest (mondjuk magam se mtudom mi az átlag, mert minden második autó új BMW, Audi, Merci...) jó fizető állásom van, mégsem szeretnék túl sokáig itt maradni, és nem azért mert ne szeretném Magyarországot. Ha nem szeretném, nem mentem volna önként hazaszeretetből katonának (hogy később otthagytam, már egy másik szomorú történet), sajnos ahogy Fürtös is leírta, itt a fejekben van óriási baj. A "dögöljön a szomszédé is" mentalitástól pedig egyenesen hányok.... Vagy amikor mesélem, hogy melót szeretnék váltani és az első reakció a "De hát te mennyire jól keresel, miért akarsz te ugrálni?".. Miért hiszi bárki, hogy a pénz miatt? Nem lehet valaki esetleg igényes önmagával szemben, nem akarhat fejlődni, előrejutni? "Maradjál a kis picsádon, csináld amit eddig, úgyis jól keresel..."

Borzasztó... :(
  • Fürtös
    A kedvenc történetem még évekkel ezelőttről:
    Fiatal apuka asszonykával gyerekkel, (kölyökkorom óta barátom) panaszkodik ,hogy Cigányok költöztek a szomszédba és elkezdődtek a szokásos problémák.(lakótelep).
    Mondtam neki: Barátom, van itt még rajtad kívül jópár fiatal gyerekes apuka, hívd össze őket és ballagjatok át a szomszédba.
    Mire ő:
    Ő nem akar balhét...
    Én:
    Nem is kell, isten őrizz bántani őket, csak meg kell nekik mondani, hogy szívesen látjátok őket amíg normálisan élnek és próbálnak beilleszkedni.
    Ám ha nem vislekednek akkor minden percüket pokollá fogjátok tenni.
    Ő:
    Áááá inkább kulcsra zárom az ajtót és kihívom a rendőrséget...
    Én:
    Szerintem ha odáig fajul a dolog,hogy a rendőrséget kell hívni akkor már késő, nem gondolod?
    Ő:
    Hát majd valaki majd csak helyre rakja őket már végre...

Ez van otthon, mindenki változást akar de neki ne kelljen kellemetlenül érezni magát miatta.

A másik kedvenc történetem:

Van Afrikában egy népcsoport akinek tradicionális kajája valamiféle gyík, de frankón élve megfőzve.
    Belerakják a vízbe, csórikám persze örül neki mert ott nedvesség nem sok van. Alágyujtanak, és elkezdik forralni a vizet.
    Gyíkocskának annyira fejletlen az agya meg az idegrendszere, hogy mire rájön, hogy ki kellene mászni megfő...

Dolgoztam nagyon gazdag embereknek, fültanúja voltam olyan beszélgetéseknek,hogy el sem hinnétek ha elmondanám.
    Magyarországon a politika egy vicc, szavazhattok bárkire nem lesz jobb, ma Magyaroraszágon egyik(!!!!!) politikusnak sem célja,hogy az országot rendberakja. A jobbikból egykor lehetett volna valami de még idejében szétbombázták.
    Minden politikai frakció saját zsebre dolgozik, Elsődleges céljuk annak a támogató rétegnek a kifizetése akik a megválasztásukat elősegítették.
    Másodsorban pedig a saját zsebüket próbálják minnél jobban megtölteni. Emiatt viszont hazánk a korrupció melegágya, pénzel bármelyik politikusunk megvehető, ezért az EU nak hihetetlenül egyszerű dolga volt velünk...

Kis olvasnivaló, nagyjából ,megfogalmazza mire is gondolok.

Mondjuk nem csak Magyarországgal van óriási baj, hanem a világgal is...
  • Willenbrock
    Hagytuk,hogy multik rabszolgatartó gyarmatává váljunk. A rendszerváltás körül elhúzták a mézesmadzagot,a korrumpálható vezetők mindent eladtak/nak. Azóta nincs megfizetve a munka,nincs fizetőképes kereslet,nincs normális adóbevétel,nincs normális szociális háló,nincsenek jó kilátások. Az únió pedig -minden szép szónoklat ellenére- ellenérdekelt a "felzárkóztatásunkban" a jelek szerint. Valóban csak gyarmatnak kellettünk,ezt értik "közös piac" alatt. Még a KGST idején is legalább termelés és munkahelyek voltak, elfogadható szinten megélhetett bárki.
    Utoljára szerkesztette: Willenbrock, 2015.02.26. 21:31:05
  • Caterpillar
    Erre a postra egy akkora +1 jár, hogy lelóg az oldalról!
  • Fürtös
    Bocs a hibákért, de ez most rettenetesen felhúzott. Gabika nem ellened beszélek.
    Ez csak az én véleményem, keresztül kasul bejártam már a világot és el sem hinnéd, hogy magyarország egy pici odafigyeléssel milyen csodálatos hely lehetene.
  • Fürtös
    Barátom menjen is mindenki aki elég bátor.
    Otthon én is állandóan könyörögtem a pénzemért,hogy ugyan fizessék már ki ha már a munkát megcsináltam.
    Magyarországon nagyon nagy bajok vannak, leginkább a fejekben.
    Az emberek nagy többségének fogalma sincs ,hogy hogyan müködik egy ország gazdasága.
    Mindig mindenki ügyeskedik, lop, csal, hazudik.
    Mindig mindenkinek minden okosba kell.
    A legszörnyübb,hogy ezt tartják otthon normálisnak.
    Aztán ha te becsületesen próbálkozol akkor be is csukhatod a boltot. A feketézők aládmennek az árakkal. Ráadásul a feketemunka miatti adókiesést is a hivatalosan dolgozókon vasalják be.
    Odahaza is ez megy, a feketézők vígan dolgoznak, mert hozzájuk nem mehet be az adóhatóság, míg a szabályosan működőknél heti vendég a NAV...
    Még mindig az megy,hogy 4 órába jelentenek be minimálbérrel. Mert megtehetik, mert a nép hagyja nekik.
    Mindig mindenki csak arra vár,hogy majd valaki megoldja a gondjait ,addig ő csendben meghuzza magát és okosba csinál egy kis lóvét.
    2006 ban pár ismerősöm megkeresett, (vármegyések, meg nagymagyarok)hogy most mindent megváltoztatunk menjek velük "tüntetni".
    Tudod mit mondtam nekik? Hogy én balhézni meg autót borogatni nem megyek, de szedjenek össze 20 tökös legényt és irány a vár.
    Mert mig a Tv székház előtt kukát borogatsz addig senki nem fog veled szóbaállni, de ha a várban az irattárat elfoglalod akkor már tárgyaló helyzetben vagy. Azt is mondtam , hogy ugy jöjjenek ,hogy ott lőni fognak rögtön nem volt senki országmegváltós hangulatban.
    Magyarország azért szar hely mert a Magyarok olyannak akarják, nekeik ez tetszik, ha nem tetszene akkor nem ilyen lenne.
    A normális gondolkodású emberek meg próbálnak változtatni meg tartani magukat ahhoz, hogy ők márpedig nem lopnak csalnak hazudnak.
    Ez megy is egy darabig de aztán rájössz ,hogy egy életed van. Az idődet konvertálod át munkával pénzre nem mindegy ,hogy mennyi az annyi.
    Mindezt mondom úgy ,hogy imádom a hazámat, de erről nem a hazám tehet hanem az emberek akik hagyják hogy ilyen legyen.
    Pikk pakk rendet lehetne ám rakni, csak éppen magyarországon az élet részévé vált a korrupció, semmi sem működik nélküle.
    Mindenki szeretné ha Magyarország végre rendbejönne de senki nem akar tenni érte, képzeld csak el hirtelen mindenhol dolgozni kellene, nem csak bejárni és eltölteni a napot.
    Otthon voltam fél évet tavaly, gondoltam nekimegyek a fősulinak, könyvet kellene írni arról ,hogy miket tapasztaltam, kezdve a budapesti albérletkereséstől, a munkahelyi viszonyokig és az emberek viselkedési normáiig.
    Siralmas, otthon még mindig kommunizmus van a felyekben,