91308

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • bazza
    Jó, de én arra lennék kíváncsi TI, hogy csináljátok meg pl a HE-111 bombázását..:) Na mindegy...

-Mi az a "Radiator"?
    -Mi az a "Prop.Pitch"?
    -"Stall!" kiküszöbölése?

Bocs, amúgy meg a topik úgy is nyugodt, nem zavarok senki a kérdéseimmel...Remélem...
  • kiskorúbézoltán #1269
    Elbaxtam ... Próbálj meg magadtól rábökni a "Harcászat"-ra .
  • kiskorúbézoltán #1268
    Hmm , a neuro féle linken ráböktél egyáltalán a "Harcászat" menüpontra ? A kérdéseid javára ott le van írva a megoldás .

Közvetlen link .
  • bazza
    Ja és én a Forgotten Battles-el játszok!
  • bazza
    Amúgy kössz, hogy segítetek, más topikban már rég elkergettek volna...THX!
  • bazza
    A bombázás menetére lennék kíváncsi (it nyomjak mi után)....
  • bazza
    OK
    -Mi az a "Radiator"?
    -Mi az a "Prop.Pitch"?
    -Leírná nekem vki, hogyan bombázzak? (Stuka, HE-111)
    (röviden)
  • Bucser
    Egyébként nem elég leszállni ki is kell lépni a küldetésből. A leszállás mindig egy Hidden Target.
  • Bucser
    Hát nem tudom én csak a Finnekkel repültem campaign-t ott azt mondta a leader, hogy mission Accomplished Just Like The movies... Kiírta, hogy mission Accomplished és ki lehetett lépni akár leszálltam akár nem.
  • bazza
    Ha pl megsérültem, és leszállok vhova, akkor csak ki kell lépni esc-el, és ennyi?

Ja és pl egy repülőteret meddig kell rombolnom?
    Ha leszállok a repteremen, máris kész a küldi?
  • bazza
    Köszi! Kipróbálom!
  • Bucser
    Szóval az átsést nem változtatja arra ott a flaps inkább csak állandó irányhelyesbítésül szolgál...
  • Bucser
    Szerintem azt jelenti a viselkedésben, hogy áramlástanilag megváltoztatja a szárny vonalát tartósan. Ha nem trimmelnél ellen kéne tartanod egy bizonyos mértékig egy bizonyos tempó mellett... A trimmelés arra szolgál, hogy ne kelljen ezzel is folyamatosan foglalkoznod repülés közben... Pl. találatot kapsz és balra elkezd húzni a géped, mert a csűrő kormány megsérült. Kitrimmeled jobbra és így nagyjából egyenesen fog menni a gép. Magyarán nem mászik el a gép orra az általad kiadott iránytól. Egyébként Autopilóta csal és levesz minden trimmet szal ha kikapcsolod újra kell trimmelni. (Mondjuk sérült gépnél nem szabad autopilótát kapcsolni mert belefur a földbe vagy vizbe)
  • Sir IvanHoe
    Ok
    Mit jelent gep viselkedeseben ha le vagy fel trimmelel.pl : ha fel trimmelek nehezebben esik at viszont.... vagy mi?
  • Bucser
    Ki kell Trimmelned a gépet. Minnél nagyobb sebességgel mész annál erősebben kell trimmelni.. Alacsony sebességnél meg vissza kell állítani különben földbe fog fúrni. Alapbeállításból a Ctrl+fel, le nyilakkal tudod állitani. Asszem a bill kiosztásnál Vertical Trimmet kell keresned. Ügyelned kell rá, hogy merre trimmelsz és mennyit mert leszállásnál és felszállásnál teljesen más beállítások szükségesek...
  • bazza
    Akkor néhány dologban segítsetek:
    -Miért megy fel az orra a gépnek, ha nem is nyomok semmit!
    Nem nagyon, de folyton a LE gombot kell nyomogatnom, hogy egyenesbe maradjon...

Ezt ki lehet vhol kapcsolni?
  • kiskorúbézoltán #1254
    A neuro féle linken találod a legjobb - magyar nyelvű - leírást a témához .

A bill.konfighoz sajnos elő kell kotornod egy angol szótárat , hogy tudd milyen kezelőszervet milyen billentyűhöz rendelsz miután alapból nincsen megcsinálva a teljes bill.kiosztás !

Ha nics szótárad használd ezt .
  • bazza
    Igaz, de nekem olyan, kéne, ami konkrétan írja le pl a bombázást, vagy az irányítást, úgy mint a játékban, de magyarul....

Ez az első repülős játékom, és kicsit béna vagyok...

pl nem tudom mivel indítom be a motort(nem találom a controllban)

Ezért kéne ilyen kis "segítség"....
  • neuro
    www.pumaszallas.hu

itt vannak okos dolgok
  • bazza
    Nem tudtok magyar segítséget a játékhoz? Mármint magyar tutorialt!
  • bazza
    Nekem 1,7 Celeron 512MB GeForce 4 MX440-em van...

KÖSSZ!
  • kiskorúbézoltán #1249
    PIII. 1G , 256 mb SD , Gef2GTS gépre már érdemes felrakni , de lehet , hogy ez alatt is egy kicsivel .
  • bazza
    Kössz...A gépigény?
  • PLackó
    Különálló.(nem kell hozzá a Sturmovik .A gépigényét nem tudom.
  • bazza
    Mi a gépigénye a gémnek?
    Ja és a Forgotten Battles egy különálló gém? Megy a Sturmovik nélkül is? AMúgy szerintem király kis gém, csak bírja a gépem!
  • Dns5000
    uzemanyag levego kevereket lehet 120%ra rakni.
    De csak La es yak gepeken talatam eddig, meg supercharger allitas is csak ezeken van. A tobbin mind a 2 auto es nem lehet manualisan allitani egyiket sem :(.
  • Dns5000
    igen, rosszul, max 100% lehet.
  • Bucser
    A prop Pitchet ha jól emléxem lehet állitgatni 5 %-onként bár mostanában nem játszottam Joy hiány miatt. ÉS így fel lehet vinni 110%-ra. Ugyanúgy mint az Engine-t de lehet ezt rosszul tudom.
  • Dns5000
    Mv50 arra eleg, hogy kb 10kmht versz vele az 42es la5re a 44es fw190d9el. Ha nem hasznalod siman utoler.
  • Dns5000
    Engin fightinhoz nem szol hozza senki?
    Egyszeruen nyugodjak bele, hogy nemet geppel semmi esely 1 az 1 ellen?
    Most probalgattam, hogy a la5 8-10perc kovetes utan feladja es elmegy haza,ha kozben folyamatozan marad le. Megfordultam rarepultem 650-700kmhval, de nem okoztam benne komoly serulest es a 2 loop utan mar szembe jott velem es persze szetlott. Na ennyit az engien fightirgrol. Amikor az orosz gepek meg a loopot is fele akkoraban csinaljak, nem csak a turnoket.
  • Dns5000
    hmm, probalgattam a propeller picht alligatni, max sebessegel megntem egyenesen olyan 1000m korul es szinte minden gep lassult tolle ha lejjebb vettem. A fw190d9nel meg minimalis vagy semmi elteres nem mutatkozott. De gyorsabb nem lett tolle egyik gep sem. Szoval vegsebessegben tuti nem segit az alligatas, viszont a motor nem is ment tonkre tolle. Mivel alapban 100% all, ezt levettem 0 ra igy csak csokken a fordulatszam. Elmeletileg tultorgetesnel lenne gaz, de az nem lehet megcsinalni mert alapbol 100% van, vagyis ilyenkor porog a legtobbet a motor.
    A gyorsitast nehez lenne lemerni, van ra valami 5let?
  • Arwenke
    Miert van az hogy nem tudok jatszani neten?
    Minidg conection timeout kapok.
  • Vlala #1238
    hű, de rég írtunk ide... már a 3. oldalon volt a topic :-)
    A 10000 m-t cska úgy őéldának írtam, de tényleg félreérthető volt, köszi a helyesbítést.
    Hosszú hétvége lesz, lehet nagyokat repülni... ezalatt kitalálok még valami jackassos baromságot, amit egy repülővel meg lehet csinálni :-)
  • neuro
    Erről már volt szó, de ismétlés a tudás anyja:
    Egyes típusoknál 3-4000 méteren érdemes visszább venni a keveréket (60-80%-ra) hogy több oxigént kapjon a motor. Másik fontos dolog a Supercharger, amit gépektől függően 2500-4000 méteren kell kapcsolni 2-es fokozatba.
    A prop pitch az, amit VLala leírt. Német gépeken (és mondjuk a Spit MkIX-en) ez automatikus, de sokkal jobb eredményt érhetsz el ha manuálisan kezeled (jobb gyorsulás, nagyobb végsebesség stb.) - hátránya, hogy ha nem figyelsz 2 perc alatt tönkrevághatod vele a motort...
  • [NST]Cifu
    A levegő-benzin keverék állításnak nem csak ilyen 10.000 méter felett van értelme, hanem már párezer méteren is. Már 4.000 méter felett érzékelhető...

A másik dolog meg ugye a különféle extra dolgok használata (MW50, GM1, stb:).
  • Vlala #1235
    Előző hozzászólásom: Bocsi, az VAP250-es...
    A propeller állásszöge (prop pitch) olyan, mint a váltó az autóban... az ideális fordulatszámot tudod vele tartani. (ezt nemrég tanultam Neurotól)
    A benzin-levegő keveréket a magasság függvényében kell állítanod, olyan 10000 m felett már nagyon ritka a levegő, nem tesz jót a motornak.
    A német gépek általában a fegyverfölényre helyezték a hangsúlyt, és érdekes módon a németek repülni is tudnak velük... nekem még nem megy olyan jól...
  • Nemcso
    Bf-109-nél pont előtted van az a műszer mely mutatja forduláskor a géped helyzetét : elfordulásjelző, golyó. Arra figyelj, hogy a műszer alján lévő fekete pont, ne mozduljon ki középről, mert ellenkező esetben nemsokára jön az átesés.

Olvasd el a www.pumaszallas.hu -n lévő anyagokat.

Itt az egyik, a műszerekről
  • Nyiri
    Hela.

Hogy lehet gyorsan megfordulni 109-l? Haverral szoktam multizni O mar regota nyomja es akarmikor szembe talalkozunk es elmegyunk egymas mellett O rohadt gyorsan fordul es maris a seggemben van :( Realistic-n nyomjuk.

Ha en tulhuzom akkor stall es vege :(

O mikor kerdeztem azt mondta, hogy erzes :)))

Hatha tud itt jobban is segiteni. THX
  • Sir IvanHoe
    Ehh
    Van valahol Magyarul leirasok ezekrol a speci beallitasokrol es motor managmentrol?
  • Dns5000
    ha nagy a sebbeseg kulonbes akkor persze, hogy nem tudsz utanna menni, lehet hogy leveszi a sebesseget 0ra, kiengedi a maxra a flapset, esetleg kis roll meg a forulo elott es ha te nem lassitas persze, hogy nem tudsz utanna menni.