91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
#1309 A QMB-ben csak 3 pályát lehet választani....Nem? Van sivatagos is? -
neuro #1308 tegnap a sivatgos térképen támadtam P-40-el Stukákat... az egyiket szemből ledaráltam, mikor felrobbant én megpróbáltam elhúzni alatta... nos a bomba, amit a Stuka szállított leoldódott a roncsról és pont rámesett :)
Mi a tanulság: a rácsapás után mindig FELFELÉ kell kitérni :) -
#1307 jahh.. nagyon mást már nem tudsz:) -
Vlala #1306 Ismerősöm mesélte, hogy lelőtték, kiugrott, leért és ráestek a gép darabjai... ebbe halt bele. Refly. -
#1305 Ha pl Quick Mission Builder-ben csinálok egy küldit, és mondjuk lezuhanok a végén, de túlélem, akkor csak simán esc, és quit mission? -
Nyiri #1304 Egyszer kotelekben repultunk 3-n multiban. Szorosan egymas mogott (en voltam az elso, mivel kezdo voltam/vagyok). Hid alatt mentunk volna at, de picit elmertem es beleertem a vizbe, lezuhantam. De a poen hogy a mogottem levo 2 gep is megszopta a robbanas miatt. Jol nezett ki :P
Egyszer rohadt makom volt. 109-l nagyon alacsonyan reptem es ramtamadott a haver es azonnal szetlotte a motort meg az controls-t mivel alacsonyan voltam igy szo szoros ertelmeben a lovesek utan azonnal hasra esett a gep es megallt. Mire megfordult a haver addigra kimasztam a gepbol es elfutottam :) -
Vlala #1303 Talán az is segyít, ha hátrahúzod a botot... de így si csak óvatosan fékezz: Van egy bazi nagy motor előtted, a hátad mögött csak az üres, könnyű vázszerkezet... én is orra buknék :-)
A ME-262 hajtóműve akár egy cseresznyemagtól is képes kigyulladni, a pilóta tényleg "ugrásra készen" ült bele...
Az AEP-ből már csak a madarak hiányoznak, jól nézne ki, ha szembejönne egy dél felé tartó gólyacsapat... (kis barátnőm megállapítása) Milyen jól közéjük lehetne szántani gépfegyverrel! (én meglátásom)
Próbáltatok már híd felett úgy elrepülni, hogy elhagyjátok a kerekeket? Elég gáz, néha a légcsavar előbb fog padlót (pallót) -
neuro #1302 Ahogy Chuck Yeager mondta annak idején: nem a gép számít, hanem a pilóta...
Egyébként pedig rengeteg dolog közrejátszott, hogy a németek ilyen magas számokat értek el, többek között az, hogy ellentétben pl. az amerikaikkal nem csak 1 évig/25 bevetést csináltak végig, hanem akár a teljes háborút végigharcolták 2-3 fronton. -
#1301 A 262-esnél gyakran kigyulladt a hajtómű ezért szinte rajtuk volt a kezük a fedélnyitón. Nem légiharcban fordulózgatás közben estek le (mondjuk ezzel olyat nem is csináltak) Hanem műszaki hiba miatt, vagy felszállás és leszllás közben támadtak rájuk. (Amcsikra jellemző volt hogy levadászták a fel és leszálló gépeket) -
Dns5000 #1300 Heinz Bär 220 16 in Me 262, downed 18 times
ez sem rossz csavo 18x lottek le :D
18x elte tul, kicsit mak -
Dns5000 #1299 Egy 42 yak is sokkal jobb,de ha egy la5el talalkozik akkor semmi eselye nem lett volan, legalabbis a jatekban. -
Dns5000 #1298 hat a 352 lelott gep elegge hihetetlennek hangzik, ha a valosagban is ilyen szarok voltak a nemet gepek mint a jatekban. -
#1297 Mintha morzeznel ugy fekezz ;) -
#1296 Salute! -
neuro #1295 Hello Seaweed! :) -
#1294 Hát ez meg miért eltt kettö -
#1293 mondjuk ne feküdj rá a fékre:) hagyd egy kicsit kigurulni aztán 100 körül huzd meg a botot magad fele és lentvan a manko kerék is. aztán szép ovatossan fékezz gondolj az ABS fékre (rövid sorozatokban) asszem ennyi -
#1292 mondjuk ne feküdj rá a fékre:) hagyd egy kicsit kigurulni aztán 100 körül huzd meg a botot magad fele és lentvan a manko kerék is. aztán szép ovatossan fékezz gondolj az ABS fékre (rövid sorozatokban) asszem ennyi -
antijedi #1291 ctrl + e asszem -
#1290 Idézőjelben katapultálni..."" -
#1289 Ja és hogy lehet katapultálni? -
#1288 Földetéréskor mindig orraállok...Amikor már majdnem megállok, akkor mindig átbillen az orrára....
Nagyon idegesítő...főleg akkor, amikor 3 Yak után füstölögve leteszem a Hurricane(?)-omat, és erre a végén nem orrabukok?...Hát DE! -
kiskorúbézoltán #1287 Szeva' Seaweed ! :) -
#1286 Hartmann -
(Persze miert is menne a hivatkozas...) -
#1284 Sziasztok
Olvasgatok..de azert lusta vagyok en mar egy fullos kikepzest osszedobni..
A celzashoz anyit tennek hozza:
Ha jol emlekszem Erich Hartmann mondotta 44-45 tajekan mikor a JG52 vel visszavonuloban volt mar magyarorszagon, egy kerdesre, hogy "akkor lovok mar ha az ellenseges gep telljesen kitolti a revit".
(Ez sok mindent megmagyaraz! Tapasztalatbol tudom ;))
+1 bonus nektek
-
#1283 Nekem semmi bajom vele... Jót röhögök rajta, hogy a 7,62-eseket így hívjuk:) -
antijedi #1282 miért mi a baj a meggymagköpködő kifejezéssel? :DD -
#1281 Bizonyos sebességnél zuhanás közben minden gép ráz mint a rossz orosz mosogép centrifuga közben. Ez is gépenként változó... Az állandó felrántásról meg annyit, hogy olvasd e a trimmelést... -
#1280 Asszem shift F1-el átmész Gunsightba mikor olyan 2-300 méterre megközelíted a gépet delete-el közelre hozod a célkeresztet és imádkozol, hogy egy fél másodperces sorozattal sikerüljön eltalálnod a gép szárnyát az ágyúval vagy a pilótát a puttyogókkal:)(meggymagköpködő rá az itt meghonosodott szakkifejezés:)) 180 fokban hátulról szinte semmit nem sikerülhet leszedni... Próbáld a twistel olyan helyzetbe hozni a géped, hogy az enemynek olyan 120 fokra legyél majd az oldalkormányt(twist) teljesen vágd balra ha a másik gép jobb oldalára mentél (persze ez szigorúan vadász és fordulóharc esetén) Így egy rövid sorozat erejéig sikerülhet oldalról a pilótafülkét és a motort is telibekapnod... aztán húzás onnan.... De nincs fix tanács célzásra.. van amelyik gépnál más jön be... Az elé célzás persze erős alapkövetelmény.... -
#1279 Engem az zavar, hogy a kormány mindig rángatózik (felránom, visszaugrik)! Lehet, hogy így realisztikus, de akkor is! E miatt még nem nagyon tudok légicstázni, csak bombázók ellen! -
#1278 Ezt nézzétek !!!
Kilőttem a gép orrát:)
A levegőben lógnak:) -
Nyiri #1277 Atneztem a pumaszallast, de nem talaltam jo doksit (vak vagyok lehet) a celzasrol. Tudna nekem irni valaki errol egy rovid helpet. Hogy kell jol celozni? Multiban szoktuk nyomni de altaban rafekszek a tuzgombra fel percig mire eltalalok valakit. Engem meg neha 1-2 rovid sorozattal eltalalnak. Elore is thx. -
#1276 A hangok nagyon ászok! Meg a törés! Nyami!!!!
Most lőttem szét néhány He-111-est, egy Bf-109-essel!
Húúúú....... -
Vlala #1275 Nekem a Stuka-féle zuhanóbombi jön be. Meg a Ju-87G, a két marhanagy ágyújával. -
#1274 Köszönöm!
MINDENKINEK! -
neuro #1273 He-111 és TB-3-as bombázás nem kezdőknek való. Nekem még soha semmit nem siekrült velük eltalálni. Viszont torpedózásban már sokkal jobb vagyok :) -
Vlala #1272 Bombázás? (Inst)CIFU-nak talán igaza van, de ha mindenképp bombázni akarsz, bombázz:
1. Tartsd a gépet stabilan, kellő magasságban. egy pici rántás a kormányon, és méterekkel arrébb megy a csomag. Válts a bombázótiszt nézetébe, Shift+F1 a célzóbigyóba (az a ketymety a padlón előtted) nézéshez, ide elvileg beállítottál 4 gomb(óc)ot, amivel a magasságot és a sebességet kell beállítanod (increase/decrease Bombsight attitude, meg asszem Bombsight speed) - nekem a shift+ü,ó,ő,ú állt kézre - a tényleges értékekre. Ezzel kaptál 2 vonal között egy metszéspontot, ha beleér a célpont, potty. Elsőre nem fogod eltalálni, ha igen, akkor malacod van, ne bízd el magad. :-)
Végigmentem egy küldetést IL-2 faroklövészként, az sem egy leányálom... csak azoknak ajánlhatom, akik nem szoktak vonaton háttal ülve hányni. Egy órán keresztül nézed a saját farkatokat, és húznak el mellettetek a felhők, és azt sem tudod, merre repülsz... itt kezdődik a mazo. -
#1271 Azt javaslom haladj lépcsőzetesen, felejsd el a He-111 bombázást addig, amíg nem vagy tisztába a repüléssel rendesen. Kezd a korai gépekkel és haladj szépen felfele. Aki a Me-262-vel kezdi az sose fog megtanulni rendesen repülni a korai gépekkel...
-Mi az a "Radiator"?
Egy angol szótárat azért elővehetnél. A Radiator ugyanis a motor hűtőjét jelenti...
-Mi az a "Prop.Pitch"?
A légcsavar tollak állásszöge. Ne b@szogasd, majd 2-3 hónap múlva, ha már kezdesz belejönni...
-"Stall!" kiküszöbölése?
A 'Stall' az átesést jelenti, a gép szárnyairól levállik az áramlás, és örvények jönnek létre -> megszűnik a felhajtóerő, és jobb esetben átesel, rosszabb esetben dugóhúzóba kerülsz. Kikerülni hogy lehet? Egyszerűen: figyelj oda a géped korlátaira, ne repülj túl kis sebességgel, és ne fordulj túl élesen. Gyakorolni kell. És ismét: kezd a repülést a stabil gépekkel (pl. a duplafedelűekkel), és csak fokozatosan válasz egyre érzékenyebb gépeket (kerüld az elején a kései Bf-109-esekkel, FW-190-esekkel, Ta-152-essel, P-39-essel és társaikkal a szűk fordulózást).
És tényleg nézd meg a pumaszállást... -
#1270 Jó, de én arra lennék kíváncsi TI, hogy csináljátok meg pl a HE-111 bombázását..:) Na mindegy...
-Mi az a "Radiator"?
-Mi az a "Prop.Pitch"?
-"Stall!" kiküszöbölése?
Bocs, amúgy meg a topik úgy is nyugodt, nem zavarok senki a kérdéseimmel...Remélem...