91308

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Dns5000
    A yak tenyleg nem jobb annyival, menjel la5el akkor semmi eselye sem lesz. Siman elkezdesz fordulni es tuti nem tud kovetni. Gyorsabb is a la5, szoval nincs eselye.
  • Dns5000
    ma meglottem egy yakot, szepen kigyulland aztan repulok mellette kb 20mre es nezem, hogy milyen szepen eg. Aztan fellorban es hirtelen meghaltam meg egy geppuskanak is vege lett. A gepen kivulrol semmi karcolas sem volt. Pedit tok meszire voltam es semmi lathato nem repult felem, visszaneztem parszor. Kicsit pech.
  • IDZ
    én pe8asokat szeretek löni (5000kgos bonbával felszerelteket) 100méteren... loll
  • IDZ
    Császtok hol lehet ezzel neten nyomni?
  • neuro
    Hadjárat módban ha meghalsz nem tudsz a következő küldetésre lépni. Ha azonban kiugrasz még megúszhatod - ha azonban ellenséges oldalon ugrasz ki, könnyen megeshet, hogy fogságba esel.
  • bazza
  • Seaweed

(ohh linux otthagyta a http-t :P)
  • Seaweed

• bazza
    Épphogy megálltam...:) /modemesek->SORRY!/

• Nyiri
    Fasza ez a legvedelem. Tegnap poenbol ellenseges repterre leszalltam bombazoval ugy, hogy meg ep maradt a gep. Miutan elmenekultem szetlottek a gepet mint az allat, de addig csak csipkedtek. Fullos volt az AI.
  • Seaweed
    Online elesben van, nem mind 1 hogy hol ersz pl foldet!
    (Salamander kivetelevel, nem lehet tenylegesen katapultalni, csak kiugrani.)
  • PLackó
    A katapultálásnak mi értelme ebben a játékban?Ugyanannyi pontot kapsz ha meghalsz a gépben, és akkor is ha katapultálsz.Nem baj én azért szoktam katapultálni.:)))
    De tényleg van jelentősége???
  • Seaweed
    (Alap gameben meg szepen felrobbantal ha csak szarnyveggel is mentel neki!...)
  • Seaweed
    Hat azert ezt igy nem jelentenem ki hogy Yakkal nincs eselyuk ellened! Annyira azert nem isten a yak, csak jo funyironak
  • Seaweed
    Igeen tenyled, fridrih :)
  • Nyiri
    En is utottem mar el ejtoernyost es le is zuhantam. :(

• Nyiri
    Mostanaban a haverokkal csak ugy poenbol 109-kkel repkedunk es egymast lovoldozzuk, de altalaban max 2-3 ezer meteren. Ha tenyleg ilyen jo a YAK foldkozelben akkor atvaltok :)

Tegnap volt egy rohadt nagy makom. Haver ramtapadt es akarmit csinaltam folyton mogottem volt. Eleg jol celzott igy mindket szarnyamat szitava luykasztotta. Alig birtam tartani a gepet. Gondoltam egyet es hirtelen felrantottam elegge ongyilkossag) es levettem a gazt. Mivel eleg szar volt mar a szarny igy nem mentem eleg magasra es mivel nem volt kakao igy stall. A haver tokeletes geppel siman tulment rajtam es pont es igy egy sorozattal szetlottem a motort es lezuhant :)

Ezutan nagy nehezen visszahoztam a gepet es letettem a mezon majd kimasztam. Addigra odaert egy masik haver es szetlotte a gepet. Megusztam elve.

Haver (akit lelottem) azt mondta makom volt :) Ezzel egyet ertek kell ertsek. Olyan lyukas volt a szarny csoda volt, hogy egyaltalan repult. :P
  • Vlala #1333
    Én is... bár már engem is ütöttek el ejtőernyőzés közben. Égő gépből woundeden kiugrom, elütnek egy MIG3-assal...
  • neuro
    Én is erre akartam kilyukadni: béna voltam és megérdemeltem, hogy lelőttek :) - a pilóta a lényeg nem a gép.
    Egyébként pedig "Friedrich" :P
  • Seaweed
    (Sorry a par elirasert, notirol irtam..most elhuzok viszont dolgozni.. )
  • Seaweed
    Nah jah, le lehet loni foldkozelben messzerrel is orosz gepet de ez erosen tipusfuggo! Nahmeg meg erosebben pilotafuggo! Mert az a pilota aki a sebessegfoleny + magassagfolenyt szemelott tartva megy bevetesre, mindig folenyben van!
    De meg akkor is sokkal konyebb egy F szeriaval (bazz mar elfelejtettem mi a neve..ez van oregszem ), mint egy Gusztavval!!
  • Seaweed
    1326:
    Nem ezt mondtam azert!
    Azt mondtam hogy ok azzal jok, mi (azert en mar reg nem vagyok szerintem olyan kepzett (kiestem), mint anno), mi meg azzal a tipusokkal amit mi repultunk.
    De azt egybol latom hogy neked nem jott le, hogy a ket oldal alltalaban meroben mas taktikat hasznal(t), es probal(ta) az ellenfelere raeroltetni. Ami ugye ha bejon jo mert gyozelem a vege minden oldalrol, es egyben adva vagyon, hogy akkor ezek igencsak kulomboznek ha ennyire veszelyesek a masikra.
    (...es igen! egyaltalan nem volt konnyu a Fokakat irtani, es a legtobb esetben a csapatmunkanak volt koszonheto, hogy az egyes estek hogy alakultak, es annak hogy az ellenefel milyen kepzett volt! Barmij hulyen is hagzik, pont mint anno a haburaban valosagban....)
    (Tehat anelkul, hogy magam/magunk magasztalnam, valoszinu hogy azert tortenhetett meg minden mert jo csapatmunka allt fent esetenkent, es esetleg roszabb pilotat lottem le mint en...persze azt egy szoval se allitottam hogy engem soha nem lottek le! Dehogynem :D...sokszor is..de pl eles harcokban (mint a VEF volt) kenyesen megprobaltam ugyelni arra, hogy loss/win aranyom 1.0 felett maradjon ;) )

1327:
    Nem igaz! A Fokak sokkal gyorsabbak! Hasznald a Complex engine Management-et!! Nagyon nem mindegy am!
    Amugy megintcsak azt tudom mondani ha olyan egyennel dogfightolnal aki mesterien teker egy fokat, akkor Yak-9-el nem sok eselyed van ellene! (Taktika-taktika-takika! Nem quake, nem leloni minden arol! Feledatot telljesiteni, meg ha azt "mashogy erjuk el"...*

*:Pelda:
    Tegyuk fel mesz egy adott geppel egy masik adott tipus ellen, amik kozotti kulombseget tudvan a nemet gepnek nem nagyon ellenfele, nagymagassagban! Ezert ep esszel fel se mesz abba (pl:8000 meter) a magassagba, vagy ala ahol a fritzek ezzekkel portyaznak. Inkabb lent maradsz foldkozelben es a feladatra koncentralsz, ami tegyuk fel egy tamado IL-4 kotelek tamogatasa/ vedelme. 1200 meteren.
    A fritzek se jonnek le, veled fordulozgatni, mert tudjak, hogy a te Yak-1-el meg a toleroddel szemben nincs eselyuk, igy csak boom&zoom-al tizedelik a tamado koteleket!
    Nos ha ilyenkor hulye vagy es felmesz "rendet rakni" megerdemled a kovetklezmenyeket! A te feladatod ilyenkor ilyen pozicioba lenni, ahonnet az elkodorlt b&z bol kijott gepet meg tudod loni, es vagy per a b&z-o gepeket megzavarni, tehat hogy ok ne tudjak a celjukat elerni! (gyk.: tizedelni a nepet!) De meg mindig nincs vege!
    Tehat mint latszik, nem csak az a cel hogy lelodd minden aron az ellenefelet! (persze itt jonnek az olyan aprosagok, hogy pl adott szituban Yaknak sokkal kevesebb a loszere mint a Fokanak, igy ha kifogytal irtozatos fenysebesseggel kell eltunni a helyszinrol mert bedaralnak, ha rajonnek hogy nincs skulo!...es egy Yak-al DE meg egy Lavocskinnal is igen nehez meglepni egy Foka elol, ha azt egy kepzett, a fent irtakat, es meg a tobbi tobb tucat le nem irott "szabalyokat", doktrinakat, (vagy emlithetnek a tipusismeretet is ami igen jelentos tudasbazis) ismero pilota vezeti!
  • neuro
    A probléma az, hogy sok kezdő megpróbál fordulózni földközelben a messzerekkel és a focke-wulf-okkal, ami nagy hiba. Ha elsőre úgy tűnik, hogy nincs esélye a német gépeknek az oroszokkal szemben, akkor mondjuk próbáld ki a La-5-öt egy Me-109G6 ellen például 8000 méteren (5000 méter felett szerintem minden orosz gép használhatatlan). Persze ne AI ellenféllel, mert az képes arra, hogy leáll veled fordulózni.. mondjuk lőttek már le engem földközelben is Messerschmitt-el :)
  • Dns5000
    sajan, nincs normalis netem :(
    igy nem tutdok jatszani csak gep ellen :(
    De probald ki la5 el yak9 ellen, aztan forditva. Az AI legyen ace ra allitva. Es amikor mar rajottel, hogy melyikkek a konnyebb, akkor probald ki a yak9et barmelyik nemet gep ellen, aztan forditva. Kivancsi vagyok a velemenyedre.
    Nallan az eredmeny: nemet gepnek semmi eselye Yak ellen, yaknak semmi eselye, la5 ellen.
    Az egesz azon mulik, hogy melyik gep fordul gyorsabban, mivel sebessegben kb egyenloek, egy picivel talan a la5 gyorsabb.
  • Dns5000
    hmm, elobb meg azt mondtad, hogy nem olyan rosszak a nemet gepek, aztan meg hogy milyen konnyu oket lag3al irtani. A la5 meg fenyevekre van a lag3tol. Akkor most mi van?
  • Seaweed
  • Bucser
    Nem is te lennél:)))
  • Seaweed
    Mai napig az egyik kedvencem:

(Bar lehet, csak azert mert ehhez fuzodik a legtobb legigyozelmem )
  • Seaweed
    Csak egy pelda meg:
    -Nagyon sokan szidjak a LaGG-3-as szeriat! Hat en ezt soha nem ertettem! Miert? Mert oda voltunk erte! Nagyon pontosan kell igaz vele loni, meg kicsit gyenge is a motorja, de ugy fordul ahogy egy korabeli nemet gep se tud! Ha volt olyan hulye a fritz hogy lejott foldokozelbe (amihez tegyuk hozza, hogy ez volt a celunk), fordulozni, akkor lehetett az akarmilyen geppel, tuti o huzta a rovidebbet, meg 3vs2-nel is!
    (Hmm hanyszor volt hogy VEF-en tulerot is legyurtuk foldkozelben! Volt hogy Fokat LaGG-3 type 4-el felrobantottam.)

Tehat meg mindig amondo vagyok, hogy a tipusismeret sokkal tobbet er mint a tuzero, ha valaki ki tudja hasznalni az adott tipus erenyeit a masikkal szemben akkor mindegy hogy milyen hatranyok vannak (nem szabad a helyzetbe belemenni!), es mekkora a tuzero.
    De elismerem, sokkal konyebb nagy tuzerovel vadaszni!
    (Csak egy pelda: LaGG-al, Yakkok elso tipusaival soha nem megy az epeszu pilota megasra bombazora(vadaszra meg plane nem)! Max ha tuti nincs vedovadasz! De meg akkor sem! Gyak egy 88-ast epp le lehet szedni egy full tarral egy Yak-1el!...persze ez annyira szitufuggo! Ha ordenale tuleroben vagyunk akkor:"miert ne?" )
    Vegezetul: Tulkeppen ezzel nincs is baj! Ez mind igy volt rendesen is! Ha az ember olvas egy par visszaemlekezest igazi pilotaktol, akkor maris tisztabb a kep!
  • Seaweed
    (jezus...menyj? :D LOL vagyok..."menj")

Engesztelesul:

• Seaweed
    ....
    Hat en igen keveset repultem nemet oldallal! Mindig is orosz gepekkel nyomtam (ez ugy evidens, azoknak akik ismernek). De csak anyit tudok mondani, hogy akik "mesteri" szinten bannak/banntak a nemet gepekkel, akikkel egyutt nyomtuk neten, azok igencsak durvan adtak elo fokaval!
    De most akkor ne dicserjem mar agyon szegeny "fritzberenceket" (Copyright by en ;P), es csak anyit mondok, menyj fel egy kulfoldi szerverre, ahol skillesebb playerek vannak! Hat vert fogsz izzadni La-5-ben a fokakkal szemben! Foleg ha elkezdenek Boom-and-Zoom-olni neked!
    (Nah most ne ertsd felre, nem akarom a tudasod lealacsonyitani, mivel nem is igazabol tudom mit tudsz...de nekem az jon le a mondandodbol, hogy lehet kicsit-kicsi a tapasztalatod!(ami ugye nem baj, de en meg vagyok olyan hulye meg mindig, hogy az igazsagerzetem nem hagy kussolni))
  • Seaweed
    Borsokopkodovel konyebb! (es erosen verziofuggo!)
  • Seaweed
    Nem ertek veled egyett!
    En azert vallakoznek ellened egy Yak-9-el!!!
    ...es abban is biztos lehetsz, hogy jopar pumas is Fokaval!...
  • Dns5000
    ja es probalj meg a leggyengebb spitfire ellne harcolni fw190el. A valosagban iszonyatos folenyben voltak az fw190ek, volt, hogy 1 nemet 9 spitfiret lott le 1 nap. Es 52 gepet vesztettek az angolok 1 nap alatt egyetlen lelott fw190 nelkul. A jatekban ez kb forditva van.
  • Dns5000
    Ti lottetek mar le embert 20mm es gepagyuval? :D
    Nem az ejtoernyot, az konnyu, hanem a pilotat :D
    nekem 2x osszejott :D
  • Dns5000
    jo azt tudom,hogy a nemetek 300-1000 bevetes alatt szedtek ossze a 200-300 killt. De ha a jatekbeli nemet gepekel mentek volna tuti meghalnak barmijen jo pilotak legyenek is. Ja most lottem szep parszor egy 44es yak9et(ace ai) la5el. Semmi eselye nincs szerencsetlen yak9nek. Yak9el ugyanilyen siman lovom szet a fw190d9et. Akkor most kepzeld el, hogy szegeny fw190d9es pilotanak milyen eselye van la5 ellen.
  • bazza
    Kössz!Vak vagyok...
    Torpedóval elég nehéz "lőni"... Elsőre kilőttek, másodjára kilőttek, harmadjára kilőttek, negyedjére kilőttek, ötödjére... sikerült elengedni a torpedót, de közben arréb mászott az a fránya fajó...hajó:)
  • neuro
    Quick Mission-ben meglehet adni tankokat célpontnak, a krími térképen pedig vannak hajók alapból.
    De ha más nem ott a Full Mission Builder és abban olyan küldetést csinálhatsz magadnak, amilyet csak szeretnél.
  • bazza
    Hogyan lehet gyakorolni a torpedózást, tank-és konvoj bombázását? A Quick Mission B...-be csak 3 pályát lehet választani, és tankokat se lehet ellenfélenek(se hajókat)...

Én most a Forgotten Battles-el játszom, szóval akinek megvan, az mondja....

Szeretnék már a Balatonnál menni! De nem küldetést!
  • Seaweed
    Ilyen extra esetekrol jut eszembe: Anno az alap game patch-ek nelkul alkalmas volt foleg Yakokal, olyan TARAN manover vegrehajtasara amibol elve lehetett kijonni ;) (Yak-1-el parszor daraltam is igy )