91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
#1989 Tudomasom szerint a BMW motorok kozott is volt lenyegi sulykulombseg...
Nahmeg ugye ha egy motor erosebb akkor az nagyban valtoztatja a gep vezethetoseget (lasd precesszio..)
Nagyon slamposan nezed a dolgokat..es akkor meg nem vettunk ket ugyanolyan gep kozotti kulonbsegeket. -
#1988 Ertem eeen...tehat az a 15 centi az levegobol van, nincs sulya, csak ugy lebeg a motor a semmiben...eertem en hogy azt a 15 centit nem toltottek ki uzatartalyal, es abban sincsen semmi aminek sulya van....
Haa mondom hogy ertem eeen...
(Basszus legalabb olvasd a konyveket rendesen!..ne csak enyit szurj le hogy "csak enyi a kulombseg"..) -
TBalazs #1987 Ja, motorra általában 801 D-t írtak de láttam C-t is. Ráadásul ez változhatott szériánként is, szóval ez nem egészen egyértelmű. -
TBalazs #1986 A4 ua. mint A3 csak kapott MW50-et, másik antennaárbócot és rádiót.
A5 ua. mint A4 csak a motort a jobb vezethetőség miatt 15 cm-rel előrébb építették.
Ezek tükrében a teljesítmény hasonló lehetett, amit az MW50 tudott megnövelni. -
#1985 Nem biztos, mekkora a sulytoblett es menyivel nott a motor telljesitmenye..ettol fugg szvsz az egesz kerdes.. a valosagban...
Il2-ben meg...nemerdekel.. -
TBalazs #1984 A3 nincs viszont A4 és A5 van, amik szerény feltételezésem szerint (főleg A5 methanollal) jobbak mint az A3 :) -
#1983 "G2 fegyverei nem szarok, meg kell tanulni célozni :))"
Hat ez az -
#1982 "Alfred Price - Az FW 190-es szolgáltaban, Spitfire VB vs FW 190 A3"
Az a konyv nekem is megvan, de hol lattal te A3-at az Il2-ben? -
TBalazs #1981 Az A5-ös majd minden magasságon gyorsabb az összes játékban szereplő spitnél. 7000 fölött lesz csak egyértelműen jobb az egyik IX-es változat.
Emelkedésben elvileg az A3 is jobb volt mint a spit V, a játékban ez nem így van (Alfred Price - Az FW 190-es szolgáltaban, Spitfire VB vs FW 190 A3)
Az A9-el azért nem jó összehasonlítani a K4-et, mert pl A8-ból és D9-ből sokkal több épült, és a K4 D9 összehasonlítás, azért már más eredményt mutat.
(A messer és a fóka építési elvei teljesen mások voltak A messer egy "vitorlázógép" erős motorral felszerelve (versenyló), sérülékeny, kényes, könnyűfegyverzetű. A fóka egy sokkal robusztusabb gép, ugyancsak erős motorral felszerelve (katonaló), kevésbé sérülékeny, strapabíró, nehézfegyverzetű. Nem véletlenül a fókát használták a Sturmgruppék, meg a Schlachtgeschwaderek.)
Azt kell kihasználni ami a játékban megvan, a sebességet, a nagy sebességű fordulást (400 fölött bármit lefordul), a zuhanásból való felrántást.
6000-ről kiválóan lehet látni.
G2 fegyverei nem szarok, meg kell tanulni célozni :)) -
Dns5000 #1980 Kulonben onnan veszem, hogy jobbnak kellne lennie az Antonnak, hogy A bfek minden szempontbol megverik:
1 fordulas: hat ezt azt hiszem nem kell reszletezni
2 emelkedes: 5-10 m/s ot vernek a bfek az fwkre
3 sebesseg: 42es meg kb egyforma a sebesseg de a k4 mar nagyon raver az a9re
A kerdes az, hogy ha valobban ilyen lett volna az Anton teljesitmenye akkor a luftwaffe miert rendelt volan belolle egy csomot amikor a bfek minen teren jobban teljesitenek.
Ha egy kicsit gyorsabb lenne akkor mar lenne ertelme a dolognak. -
Dns5000 #1979 ja a spitfireek meg 6000m folott isznyonyat jok, szoval ott meg pont forditva van azokat csak alacsonyan lehet megverni -
Dns5000 #1978 A g2 viszony nagyon tapos , csak a fegyverei szarok.Persze az ai nagyon rosszul kezeli. -
Dns5000 #1977 jo de 6000 rol nem veszel eszre senkit, mert sokkal lentebb szoktak lenni. A9 meg d9 is csak mw50+110% el gyorsabb mint a la7 3000 felett is. De ezt max 1-2percig hasznalhato mert tulmelegszik. Viszok a yak3at tenyleg meg lehet verni 6000m folott. -
#1976 Nem zuhant! 20-30-as vari meg igen messze van a zuhanastol...
Hat nem tudom, en azzal (ugye most azzal nyomom hadjarat) foldkozelbe siman legyurom a F-4 meg G-2-ek amik jonnek..
(Persze ebben a 2 ShVAK-nak nagy szerepe van..) -
neuro #1975 A légiharc egyik alapszabálya, hogy soha ne kövess gépet zuhanásba :)
Ráadásul MiG-3-al én nem is mennék 3000 méter alá, mert földközelben elég gyengén muzsikál. -
#1974 Ok felfogtam hulye vagyok :P
Mas:
AI igencsak meglepett minap! 1942, Mig-3 2xShVAK, Sztalingrad, hadjarat, nyar: Jonnek bombazok, kiserik oket messzerek.
Megyek Mig-el 4000-re hogy jo nagy sebessegel tudjak racsapni Heinkel-ekre. Ramugrik 2 Messzer (1 gepar), majd elkezdek veluk fordulozni 4000-rol enyhe spiralban ereszkedve, hogy a sebesseg nojjon..
Ahogy az AI-nak FELTUNT!!!, hogy csokken az elonye, es lassab "beerem" forduloban, elobb a vezer valt ki eros bal fordulobol, egy hirtelen jobb leboritassal, majd fordulot koveto kiseroje is!!
-20-30-as varioval sullyedtek..en meg utanuk... 700Km/h-nal mar aggodtam, hogy ezek behuztak a csobe...hirtelen a geppar akik egymas utan sulyedtek (egy foldkozeli legicsata bontakozott ki elottunk), en meg utanuk egy irtozatos kb 9G-s fordulot vagtak be 7-800Km/h-nal (ez azert szerintem kicsit csalas volt AI reszerol)...kb enyivel mehettek.. mivel en mentem-mentem utanuk..de tudtam 700 fole nem szabad menni, mert szethullik a gepem.. zakatolt is... mar gaz levele, tollak fekezo allasban (vitorla)...gepem egyben van...ekkor mondom most mar ugysem erem oket utol, fel kene huzni...belehuztam ovatosan e ugyletort a bal szarnyam tobol mint a sicc ... -
TBalazs #1973 Naja, de nézz meg egy '44 év végi gépet pl A9 vagy D9, ezek 3000 felett gyorsabbak és jobban is emelkednek mint a La-7.
Egyébként meg érdemes felmenni 6000 fölé fókával is , mert ruszki barátaink ritkán látogatják ezt a magasságot, és a magasságot sebességre lehet váltani. -
TBalazs #1972 Seaweed, valamit nagyon benéztél :))
Senki nem bszélt most arról, hogy a valóságban a fóka 6000 mennyit ment. A játékról volt szó és a gépek tulajdonságairól amit a JÁTÉKBAN mutatnak, nem a VALÓSÁGBAN.
-
Dns5000 #1971 Te nem vagy normalis :D
Amugy a T34 volt a legjobb tank a 2. valaghaboruban ha mar itt tartunk :P. A haboru utan mindenki azt masolta.
Ha meg tok mind1, hogy hogyan emelkedik a la7 akkor miert akadsz ki rajta ha ez valakinek nem tetszik???
Akkot akar nyugyottal emelkedhetne lassaban is.
Azert az tulzas, hogy barkit lever egy jo pilota egy sokkal rosszabb repulesi karakterisztikaju geppel. Persze a rosszabb gep is sokszor nyerhet jobb piziciobol vagy jobb pilotava. De ugyanolyan energia helyzetbol, kozel azonosan kepzett pilotaval nem valoszinu. Jo pilotaval a la7nek egy ido utan biztosan tobb lesz az energiaja es a masik gepnek vege. -
Dns5000 #1970 Igen a digitalis mutat annyit, ez az epp melletted levo levegohoz viszonyitott, legiharcaban ezt erdemes nezni mivel ehhez viszonyitva csinaloda a manovereket nem egy foldi ponthoz viszonyitott sebeseged alapjan. A nem nagyon erdekel hogy az 300km/h az sokkal tobb a foldhoz kepest amikor eppen atesek. Montdtam en, hogy mennyinek kellne lenni a sebessegenek???? Vagy hogy tobbnek kene lennie??? -
#1969 Nah most akadtam ki...
Mar megbocsass DNS5000, de nyugottan kapd fel a vizet..
Ekkora marhasagot, beszelni arrol hogy mi hogyan van egy jatekban...szimulator..jah szimulator-JATEK!....
Isten PC(!)-je se lenne eleg csupan egyetlen gep rendes(valos) repulesi modelljenek a lemodellezesehez....es akkor meg csak repul..Nem hogy lo meg harcol...
Mar a kezdeteknel is amelette kardoskodtam, hogy Oleg Maddox-ek azt valtoztatnak amit akarnak, es ugy nyulkalnak bele egy mar megszokott "dologba" ahogy akarnak..engem nem erdekel...CSAK az egyensulyt tartsak fent...mert akkor nem lesz jatszhato a jatek! JAAATEK!
Jah kertem..sokan jonnek , hogy igy meg ugy a haboruban a nemet gepek igy meg ugy jobbak voltak...meg az asok asz..meg azok a hatalmas legigyozelmek...
Khmm..MOST is azt mondom hogy ez egy jatek..az meg egy vilaghaboru volt...emberekkel, akik meghaltak..konyec..vege nincs tovabb a film megall...egyaltalan fel tudjak egyesek fogni mi az a HALAL?...
Nah ha kb igen akkor kezdjenek el ezen az uton haladni..es jussanak el oda, hogy ha mar bla-bla-bla igy meg ugy jobbak voltak a nemet gepek, de nem a Harmadik Birodalom nyerte meg a haborut.. 43-44tol a keleti frontom nem ok voltak legter urai...
Hogy miert?...MERT IRTOZATOS TULEROVEL ALLATAK SZEMBEN!...tokre nem szamitott, hogy milyen gepekkel mentek.. pont mint a T-34..az sem volt a csatamezok tejhatalmu ura..de annyi volt hogy zso szerint eltapostak a naci kutyakat...
Nah ha idaig eljutottak a virtualis alomvilagban elok..akoz kezdejenk el gondolkozni azon, hogy mi lenne ha Valosagos lenne az a kis burok amiben elik virtualis pilota eletuket...
Ad1: Senki sem jatszana vele, mert az ilyen hipp hopp lenyomunk egy legicsatat virtualisan, senkit sem erdekelne, mert vagy mindenki nemet geppel menne, vagy mert igy ...nem...jatszana. Ad2: Lenne szep nagy bukta egesz game, epp ezert, mert "tul realis"..es FB-ig meg AEP-ig el se jutott volna..
Jo lenne?...
Nah ugye hogy nem...
Akkor talan megis az en "egyensuly" emletem a jo?...
Akkor minek sirunk (tok) ezert meg azert...sirjatok inkabb az egyensulyert!!!
(Amit velemenyem szerint helylel kozzel, meg is tudtak a kezdetektol (beta nem hivatalos demo nalam a kezdet) orizni Olegek!)
Nah ezt most jo hosszu lere eresztettem...de ki tudok akadni az ilyen "10 meter per szekundum"-os kijelentesektol.. -
#1968 "A la 7 meg vagy 10m/s-al gyorsabban emelkedik 6000ig"
De ez a legLoLabb kijelentes...csak tudnam honnan tudod ezt igy kijelenteni...
Egy JATEK alapjan....LOL...ROTFL...nem bocs..egy jatekban?...nem tok mind1 hogy egy jatekban hogyan emelkedik egy La-7!?... LOL...ROTFLMAO...
-
#1967 ...lassan mar ott tartunk hogy az a nyamvadt Foka miert nem emelkedik ugy mint a Lock On-ban a Mig-29-es...
Vicc az egesz...nem tok mind1 hogy menyivel megy, es hogy emelkedik...en kapasbol tudok jopar virtualis "pilotat" aki barkit ledaral az egrol barmelyik Fokaval... -
#1966 480Km/h mihez kepest? jobb also sarokban levo digitalis mutat enyit vagy az ora? (nem ugyanazt mutatja)
Maskulomben szerinted mennyivel kellene mennie egy Focke Wulf FW-190A9-nek 5000 meteren?
1000-el? 900-al? 800-al? 700-al? 600-al? Lemerted? Kimerte le?
Honnan tudod?
???
En egy valamit tudok biztosan! Nemetorszag elveszette a haborut. Ez meg egy JATEK! (ez utobbirol nem vagyok telljesen meggyozodve...ugyanis egyesek azt hiszik ez a valosag...) -
Dns5000 #1965 6000m en mar nagyon visszaesik az Anton teljesitmenye nem erdemes addig felmenni vele.
Sajat meresem szerint 5000m en az a9 480at megy csukott radiator 100%+mw50+100% propeller pichel, igy nem melegszik tul, de 110%al csagy 490et megy. A la7 100%on 480, 110% meg 500 es nem is melegszik tul.
A la 7 meg vagy 10m/s-al gyorsabban emelkedik 6000ig. Szoval majdnem dupla gyorsan. De nem is a la7 a fo problema. -
#1964 Nem mond. Nem olvasok olyan koynveket :P
Vagy haditechnika, vagy hadtortenet, vagy tortenelem, vagy Sci-Fi..tobbi nem erdekel... ;) -
#1963 Someone's Misery:) Mondjuk annak akinek a seggébe kerülsz:)
Egyébként Mond neked valamit Stephen King: Misery című könyve??? Csak onnan jutott eszembe a dolog:) -
#1962 " 4 különböző kifejezést találtam:
misery: baj; nyomor; nyomorúság; szenvedés;
Keresés a kibővített szótárban :
3 különböző kifejezést találtam:
misery: gyötrelem, kin, baj;
put someone out of one's misery: megszabadítja a kínjaitól; sajnálatból megöl;"
Melyikre gondoltal ? -
#1961 Miért nem miserY néven?? még stílusos is lenne:) -
#1960 Az elobb nem ment ;)
"Szoktam" :P...neha ha ramjon meyek online..
MisterY neven -
neuro #1959 nem hót az meg, most is ott vagyunk... milyen néven szoktál mostanában repülni? :) -
#1958 Mivan ? Lobby meghot? -
#1957 -
TBalazs #1956 Való igaz, hogy soha nem repültünk ilyenn gépekkel, de ez asszem nem feltétlenül a mi hibánk :)) (viszont sokat olvassuk mindkét oldal technikai leírásait)
Azt viszont lehetetlen lemodellezni, hogy minden gép és fegyver kicsit másképp viselkedjen, mint a másik (legalábbis egyenlőre).
Példát én is tudok, valamely Galland könyvben olvastam, hogy az öreg pilóták válogathattak az új gépekből és természetesen a "jobb" gépeket választották (itt konkrétan a messer E3-as ról volt szó). A ződfülüeknek meg maradtak a "roszabb" gépek.
Hát mondjuk az is ritka, hogy kb 50 ember egyazon héten ugyanolyan béna legyen, ráadásul nem is egy hétig :))
ui.: egy szóval sem említettem, hogy ez nem csak sírás :))) -
#1955 "A fegyverek hatékonyságáról meg annyit, ha gyengék a fegyvereink akkor mi sírunk, ha a változtatás után túl erősek lesznek akkor meg a ruszkik. Így megy ez már régóta :))
Szerintem ez csak siman siras! Egyikunk/kotok se repult soha ilyen gepekkel, sot tovabbmegyek..legtobbje megcsak kezifegyverrel sem lot, nemhogy 20mm-es repulogepfedelzeti agyuval...
Szoval ne mondja nekem senki, hogy igy-meg ugy...ez hulyeseg...
(meg amugy is, ket ugynolyan gep es gep kozott is vannak oriasi elteresek...meg a mai kifinomult technika melett is! Erre csak egy peldat tudok: 96-97-ben Coca nem veletlen repult a 23-as oldalszamuval murepet! Azert mert az egesz ezredbol annak volt a legerosebb hajtomuve! (sajat bevallas szerint) (azota kicsereltek, mert lejart az elettartama a szoban forgo hajtomuveknek)...es ha ezt a szamitast is viszonyitjuk, akkor 50 evvel ezelott is biztosan voltak ilyen kulombsegek...szoval kapasbol meg 1 ok ami miatt ez csak siras..es semmi alapja sincs!)
(ez mind olyan mintha a CS-sek minden heten, attol fuggoen, hogy milyen benak azon a heten, nyavajognanak Valve-nak hogy steam-en keresztul pocsoljek CS-t, mert gyenge a D.Eagle...) -
TBalazs #1954 Az il2-ben 2 féle német 20mm-es van. Az MG-FF és az MG 151/20. Ami MG 151 és nincs mögötte a /20 az 15mm-es.
A fóka sebességéről meg annyit, hogy lehagy, majd minden vele egyidőben megjelent gépet, sőt az A5-ös a La-7 esnél csak egy kicsit lassabb, 4000 méter felett, alatta kb 40 km/h-val. Közel sem egyidőben jelent meg a két gép ugyebár.
www.barans.ru/upload/il2com/il2c_v24.rar
ez egy táblázatban, grafikonokkal mutatja a gépek emlekedési, sebességi, fordulási tulajdonságait
A fókával meg kell tanulni repülni és meg szokni azt, hogy máshogy kell vele repülni mint a messerrel (főleg a hírtelen belerántások kerülendők, mert rögtön átesik).
Szerintem a G2-vel összehasonlítani a fókát nem a legjobb dolog. Főleg, hogy nem egymás ellen harcoltak, ráadásul a fóka minden magasságon gyorsabb mint a G2 (jó, 9000 felett már nembiztos:)).
A fókában 4 20-as van, a messerben meg 1. Ha valaki elédkerül, akkor annak sokkal nagyobb az esélye arra, hogy kinyúvadjon (persze ha messerben 30-as van akkor az kicsit változtat a dolgokon :)).
A fegyverek hatékonyságáról meg annyit, ha gyengék a fegyvereink akkor mi sírunk, ha a változtatás után túl erősek lesznek akkor meg a ruszkik. Így megy ez már régóta :)) -
#1953 vagy megsem? .. LOL...
nah jo8... -
#1952 itt loszer, mert a linkeles em jo (jo csak Apache tiltja)
-
Dns5000 #1951 jovanjovan :D -
#1950 Ezek mind 20mm-es ShVAK (repulogep fedelzeti fegyver azt jelenti :"Shpitalny-Vladimirov Aviatcionnaya Krupnokalibernaya") loszerek, es mind mas fajta!