91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • neuro
    készül a repülhető catalina :)

• FREAK
    semmit
  • Vlala #4347
    Kösz a helyesbítést, nem emlékeztem pontosan (hű, de régen volt már az eredeti IL2...)
    Az utóbbi dolgot nem tudtam... Ha át akarod váltani belső nézetre, mit csinál?
  • pedrohsi
    csak egy megjegyzés:
    az eredetiben is lehetett Me-262-t repülni(mint ahogy most is lehet a nem repülhetőket), csak csinálnod kell egy dogfight mapot, és kicsit átszerkeszteni a configját - régen volt, már nem emléxem melyik az.
    ha belerakod a nem repülhető gépeket is a választhatók közé, akkor - külső nézetből - repülheted őket:)
  • Vlala #4345
    Huuuamindenit... 65 új üzenet. Ti nem gondoltok arra, hogy valaki dolgozik is? Most kénytelen vagyok végigolvasni az összeset ebédszünetben, majd kajálok munkaidőben.

Na jó, komolyxn ne vegye valaki!

Joystick-kérdés: nem a gép számít, hanem a pilóta, mindegy, mid van, ha ahhoz szoktál hozzá.
    Sugárhajtóművek:
    Az eredeti IL2-ben még nem volt sugaras gép, ha jól tudom, akkor a ME262-t sem lehetett meglovagolni. Ez a game egy szimulátor, és könnyedén el tudom képzelni, hogy ezek a kiforratlan gépek tényleg így (nem) működtek anno.
    GO229: az UFO. Tényleg ugyanaz a hajtómű? A gép tényleg fantasztikus, az első kerék mérete a legaranyosabb benne...
    Az én kedvencem a He-162 földközelben. Olyan, mint egy harci helikopter, úgy lehet vele követni a talajt, hogy az üldöző oroszok rendszeresen előbb érnek földet, mint szeretnék... empty fegyverekkel is le lehet vele nyomni 4 fejlettebb szintű orosz vadászt is.

FREAK: a hidas részt még nem sikerült kipróbálnom, tele volt a hétvégém... de ma már végigmegyek rajta!
  • FREAK
    nem is használom, nem erről van szó, de ha akarod úgyis megérted :)
  • arty
    de nem kötelező menned vele :)

én spec nem is tudtam rola, hogy van benne, de ezekután ki fogom probálni :)

haditech topikba nem járok, az azért sok lenne ugy egyben :D
  • FREAK
    arra viszont van haditechnika topik

szerintem nem törvényszerű, hogy aki a játékkal játszik felizgul egy sugárhajtóműre (ami szvsz kurvára nem is hiányzott ebből a játékból)
  • bgabor
    Hát,emberek,mindenkinek csak ajánlani tudom a Go-229-et. Csodálatos gép. Lenyomtam vele 4-4-4 ace szintű B-17-est 10000 méteren. Persze nem egyszerre,három mission alkalmával,mindben 4et.
    Aztán ma este kikapcsolt hajtóművel 3000m-ről levitorláztam vele a mezőre.Olyan lágyan ért talajt,hogy öröm volt nézni.
    Remek gép,bár ugyanazt a hajtóművet használja,mint a Me-262-es,de a hajtóművek minden rezdülését figyelemmel lehet követni a fordulatszámmérőkön és a hőmérsékletmérőkön.
  • arty
    én örülök, hogy egyesek sokat tudnak mesélni ezekről a hadicuccokrol... anno volt kollegám, aki orákig el tudtam hallgatni...

most csak ez a két topik maradt :D il2/lockon :)
  • neuro
    TBF Avenger
  • hiba
    hmm ez miez ?
  • bgabor
    Természetesen nem politikai szempontból kár,hogy a Go-229 nem került bevetésre,repüléstörténeti szempontból értettem a dolgot.
  • FREAK
    irgumburgum
  • Seaweed
    nemkerdeztelek
  • FREAK
    azt már kiszedték 2.04-ben, nem?
  • Seaweed
    haraposnak
  • Seaweed
    Elnezest ha haparosnak tuntem, de ma ilyen napom an ugylatszik.
  • FREAK
    de :)

• neuro
    He-111 és egy bugnak köszönhetően a P-38
  • bgabor
    Hát én mint hajtóművek működéséhez nem,csak kezeléséhez értő laikus gondoltam,hogyha a mai jet-ek el vannak látva hajtómű-tűzoltóberendezéssel,akkor régen is lehetett valami hasonló. Hát tévedtem.

Egyébként a játékban mely típusok vannak ellátva ilyen berendezéssel?
  • neuro
    Elkezdtem egy speciális hadjáratot készíteni az FB-hez, és mivel már lassan a végén járok a dolognak, szeretném megkérdezni, kinek van kedve BETA TESZTELNI az eddig elkészült küldetéseket?

Akit érdekel a dolog, privátban küldje el az email címét!
  • neuro
    Az IL-2 és a többi igazi szimulátor nem csak egyszerű játék. Pont azt szeretjük benne, hogy a PC-k lehetőségeihez képest megpróbálnak a legjobban hasonlítani az "igazihoz".
  • bgabor
    Hé,nyugi Seaweed,nehogymár leharapd a fejem!
    A gép tervezését kritizáltam,nem a játékot! Arra próbáltam rávilágítani,hogy nemártott volna tűzoltórendszert tervezni egy gyúlékony hajtóműre. A játékot nem kritizáltam,magáról a gépről beszéltem! Nem tudom miért kell így reagálni! A HWSW Lock On topicjában barátságosabbnak tűntél.

A játékokról meg annyit,hogy a Lock On-t és az FB:AEP-et is a lehető legrealisztikusabban játszom, egyedül külső nézetek és a map-ikonok vannak bekapcsolva.
  • Galy
    sir yes sir!
  • Seaweed
    nem
  • Galy
    nem veszed egy kicsit túl komolyan a dolgokat? :D
  • Seaweed
    Mellesleg igy elgondolkozva azon, hogy egy sugarhajtasu axialkompresszoros hajtomuvet egyaltalan hogy lehet elolteni ha eg...khhhm sehogy...tegyuk fel atlovik a kisnyomasu kamrat, beszakad az uzavezetek..es belobban mondjuk a gazolajszarmazek uza amit mar a vegen mint "vegszukseg esetere" hasznaltak, es tudvan lasabban de tartosabban eg...szoval ilyen esetben ez szvsz keptelenseg egy repulo gepnel..meg ha all a foldon...
    itt egy kep, hogy mas is kicsit elgondolkozzon ezen:

(Mellesleg megjegyeznem azt is hogy itt nem mukodne az az elv amivel egy soros vagy egy csillagmotort "oltottak" a haboru idejen..ugyanis az a legtobb esetben, piropatron altal robbantott oltoanyagvolt, ami "korbeolelte" a langolo motort es elfolytotta a langokat(a serulest termeszetesen nem oldotta meg)....nahmost egy mondjuk meg alap allapotban 8000-et porgo jetnel, ha meg talalt is erte, es nem szorult be azonnal (bar ez elvileg nagy valoszinuseggel robbant is, ilyenkor), szoval ha forgott meg, nem sokat ert...a tuzforrasa megvolt...de ez csak egy pelda...tul sok a "ha" a jet hajtomunel...)
  • Seaweed
    Tedd fel a kerdest, hogy szimulatort vagy arcade game-et akarsz e?! Ha Szimulatort fogadd el, hogy megprobaljak a valosagot szimulalni..ha nem, akkro nem ez az ami neked kell!

"A legidegesítőbb például a hirtelen tolóerőnövelés miatti tűz"

Kis tipusismeret radfer! Jumo 004 pont igy viselkedett! Ha nem vagy kepes elviselni, kapcsold ki, vagy jatsz massal (pl Secret Weapons over Normandy)...

"De elég gáz a hajtőmű újraindítási lehetőség hiánya is."

A Valasz ugyanaz! Mi kell valosag vagy fikcio? De ne akarj egy soha nemletezo valosag raeroltetni! (A ME262-t NEM lehetett CSAK inditokocsirol beinditani!)

Azert nincs tuzoltorendszer, mert az oka a 44-45-os haborus viszonyokban keresendo! (Mellesleg egy vadasztipuson se volt) Sokkal nagyobb gond volt az hogy a Jumo 004 uzemidje alig erte el a 3-4 orat, mint az hogy ha kugyulladt el kene oltani! HA KIGYULLADT es nem robbant fel, a PILOTAK szinte MINDIG dobbantottak a gepbol!!... Haboru volt..nem jatek otthon a gep elott!

Komet azert amiert irtad! Mert nem "hajtomuve"(klasszkus) volt, hanem torlosogar raketa volt tulkepp beepitve egy sarkanyba..aminek nem volt fokozatmentes uzemanyag rendszere!

"Kár hogy soha nem került éles bevetésre"

Miert is kar????
  • arty
    ugylátom ott drágább, máshol 10k alatt van....

és sulinetben már sehol :(
  • neuro
    "Kár hogy soha nem került éles bevetésre."

Nem olyan nagy kár az... :)
  • bgabor
    A Me-262 kapcsán én is sok furcs dolgot észleltem.
    A legidegesítőbb például a hirtelen tolóerőnövelés miatti tűz. De elég gáz a hajtőmű újraindítási lehetőség hiánya is.
    A másik,amit nagyon nem értek,hogy ezekre a korai sugárhajtőműves típusokra mi a fenéért nem szereltek tűzoltókészüléket? Szerintem az ilyen gépeket nagyon fontos lett volna elleátni ilyesmivel,lévén hogy az ellenséges lövedékek nyomán is gyakran tüzet fognak. Meg aztán a szárny-üzemanyagtartály csak néhány centire van a hajtóműtől. Ha tehát valami miatt megyullad a motor,ami ezeknél a gépeknél nem ritkaság, rögtön el kéne oltani. De tűzoltórendszer hiányában csak a hajtómű leállítása marad.
    Egyébként vizsgálgattam a Me-163B Kotmet-et is. Annak újra lehet indítani a hajtóművét,viszont a tolóerőt csak 0-35-65-100 százalékra lehet állítani. De ez biztos a spéci rakétahajtómű miatt van. Viszont kevés a lőszer a gépágyúihoz. Egyébként a legjobbakat a B2-esre hasonlító csupaszárny Gothaval repültem. Az nagyon tud. Kár hogy soha nem került éles bevetésre.
  • neuro
    ahh img-vel akartam :)

• neuro
    http://www.il2sturmovik.com/forgotten_battles/devupdate/030904/akagi1.jpg

bump :)
  • Bucser
    De ha szemberepült egy ratával és egy egészségeset kiköptél a kabinból az is eltömítette a hajtóművet:)
  • Seaweed
    (hat pedig ezzel mellehibaztal :D...csak egy konkretumot tudok de azt nagyon..a Mig-29 GSh-301-es agyujaba felvaltva vannak 2 toltenyenkent a repeszrombolo, nyomjelzo, panceltoro loszerek tarazva (150db)
  • antijedi
    aham értem, és én laikus még azt hitem egy falyta fegyver csak egy fajta golyot lő általában :DDD
  • Seaweed
    ode..ezt is azt is.. tudo a hevederben egymas koveti a: egy megymag, egy cseresznyemag, egy borso, egy bab, egy dunakavics, es igy tovabb :DDD
  • antijedi
    multkor még nem cseresznyemagot köpködtek? :DDD
  • Seaweed
    De pl a Mig-29-en van akumlator(aranycellas) ami elvileg 10 inditast bir ki biztosan (ebbol 5 van engedelyezve, mert az aksi veget is jelentene az..es gondolhatod nem olcso egy ilyen aksi..radasul 2db van a gepen), es az inditohajtomu az akumlatorrol inditja a hajtomuvet...
    De nem csak igy lehet...van olyan fokozata az RD-33-nak amiben a leallt hajtomu magatol ujraindul...(persze a megfelelo lepesek megtetele utan)