91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
DarkCruiser #4429 jaj télleg mien patch ek kellenek AEP hez? -
DarkCruiser #4428 helo mindenki! már tegnap is olvasgattam a hozzászólásokat, csak még nem tudtam irni a fórum okossága miatt. még be kell állitgatnom joystickot is meg pedalokat. nemtom ti hogy csináljátok, nekem logitech wingman joyom van, mint botkormány, és egy kormány pedáljai szolgálták anno az oldalkormányt. azóta format volt, uj oprendszer, stb...
kb. még annyi problémám van, hogy van e magyar szerver, állandó, és hogy azt szabad e használni olyanoknak mint én, tehát elmndhatjátok e az IP jét meg a pass ot ha van rá =))
mert nagyon szeretnék magyarokkal repkedni.
amugy repülésszakértés terén kb olyan szinten vagyok mint Vlala, ugy csinálom a manövereket, de hogy immelmann... =)))
ja és jó olvasgatni, hogy vkik télleg ennyire tudják a repülöket, tök jó =))
előre is thx a válaszokat -
bgabor #4427 Kösz az infot. Megszemléltem közelebbről ezt a Ratát,a 20mm es gépágyúkkal felszerelt változata nem rossz.
Sosem értettem,hogy a E széria után miért távolították el a 20mm-es szárnygépágyúkat a Bf-109esből. -
neuro #4426 Ja és a Rata.. a spanyol polgárháborúban hívták a nacionalisták Ratának, ami patkányt jelent. A köztársaságiak Mosca-nek nevezték (légy vagy muslica).
Hivatalos orosz neve Jasterbok (Sas), nem hivatalosan Ishak (szamár). -
neuro #4425 Az üzemanyag keverék, ahogy a neve is mutatja, a motorba jutó levegő-üzemanyag keverék aránya. Nagyobb magasságban, ahol kevesebb az oxigén, ott több levegőt és kevesebb üzemanyagot kell a motoroba juttatni, hogy működjön. -
#4424 RAta az az I-16-os -
bgabor #4423 Én komplex engine managementel repülök,de nemigazán tudom,miben küldönbözne,ha ez kikapcsolnám. Amit lehet kapcsolgatni a motoron,az tök egyértelmű. A turbófeltöltő helyzete le van írva a readme-ben,hogy melyik orosz gépnél milyen magasság fölött kell 1-esről 2-esre állítani. A légcsavar-állásszög is egyértelmű. Egyedül amit nem tudok,az az,hogy az üzemanyag-keverék arány micsoda,és miszerint kell állítgatni. Annyit észrevettem He-111nél,hogyha egy bizonyos magasság fölött 80%-ra veszem vissza a mix-et,akkor nagyobb fordulatszámon mennek a motorok. Nem tudja tehát valaki,mi ez a mix dolog?
Hülye kérdés,de a Rata melyik orosz géptípust takarja? És miért éppen ez a neve?
-
ottar #4422 A Rata?
Nekem nagyon stabilnak tűnt...
Érdekes..
-
Vlala #4421 Kipróbáltam én is, csak nem ment... újra kéne próbálni -
Caterpillar #4420 Pedig sokkal könnyebb Complexel repülni! (miután megszoktad :D)
Én régen nagyon szerettem és jól is repültem viszonylag csak aztán újra kalibráltam a joyt és így már marhakönnyen bedugózik! (nem volt rendesen bellítva a joy és nem lehetett túlhúzni a gépeket)
Egyébként a Rata is egész jól dugózik. -
ottar #4419 Hú, és az milyen könnyen dugóba esik... :-)
Nem egy kezes járgány...
:-)
Könnyű túlhúzni..
Complex engine-t én sem szeressem..
-
#4418 Jaja mert ívben mentél.
De amúgy... -
Caterpillar #4417 Na ez az FR -ben nagyon nagy élmény! Volt már hogy 3000 -ről olyat dugóztam hogy a földön lett vége! :DDD -
ottar #4416 Hát, akkor engem nem nagyon szokott eltalálni.. Tegnap egyedül marattam, 2 messzerrel a valagamban, csak körözni kezdtem, és hívtam a kollégákat..
Egyetlen egyszer sem találtak el... :-)
Aztán jött egy cimbi, messzerek szétrebbentek, utána le is szedtem őket.. :-)
-
Vlala #4415 Nekem már sikerált, igaz, nem teljes fizikával (complex enginet inkább a gépre bízom), és 5000 m-ről indultam... -
Caterpillar #4414 Próbáljátok meg kivenni a P-39 -et dugóból! -
#4413 Az AI akkor talál ha az előtte lévő gép nem kanyarodik.
Ha már kis ívben repül akkor mellé lő :)
Bezzeg ha engem támad akkor mindig hajszálpontos :) -
ottar #4412 Igen, azt szoktam, hogy mögötte repülök, aztán kb. 1 km-re elkezdek ereszkedni, jótávol, sebességgyűjtés, úgy hogy ezerrel emelkedve kicsit alulról-hátulról végigsorozzam.
Nemtom, nekem valahogy az orosz gépek jobban bejönnek, lehet h. azért, mert ha itt gépet váltok, az látványosabb. :-)
-
ottar #4411 B239..
Na az télleg olyan. repülök egy finn kampányt, az szinte szárnyvégen megfordul.. :-)
-
#4410 HE-111-et nem bántani, lehet hogy épp én ülök benne! -
#4409 igaz, a lövész veszélyes... hát nincs más hátra, hátulról alulról kell faragni, vagy első körben kilőni a fritz szemét :D -
#4408 hát szvsz stall!-t ír akkor is, amikor zuhansz, vagyis minden olyan esetben, amikor a fizika átveszi tőled az irányítást :D
belegondolva.... gépfüggő, hogy ki lehet-e hozni belőle, van amelyiknél marad pár százalék kontroll, van amelyik rögtön szét is esik, és van amelyiket lehetetlen "megborítani" (nem jut eszembe a neve, valami B-2xx talán, ilyen kis rövid, mokány gép, iszonyat műrepülő képességekkel) -
ottar #4407 Igen, viszont nem jó célpont, mert kicsi, és ha mögötte vagy, akkor a lövésznek ki vagy téve, és a sebezhető részeit nem látni.. Jobban szeretek ju 88 asok és He 111-ek ellen menni, a motorjukra célzott pontos rövid sorozatokat nem szeretik.. :-)))
-
ottar #4406 Az a Spin akar lenni (a dugóhúzó), a Stall meg az átesés. Dugóhúzóba már elég régen nem estem szerencsére, mindig sikerül a határon belül repülni, stall az néha előfordult, szerencsére elég magasan, és sikerült kihozni belőle (vhogyan lefelé fordítva a gép orrát, sebességet nyerni..) volt olyan, hogy így ráztam le a rámtapadt germánt, persze véletlenül átestem előtte, és jónagy sebességgel sikerült alulról elkapni utána.. :-) -
neuro #4405 nekem csak nagyon lapos dugóhúzóknál szokott gondot okozni, hogy "egyenesbe" rakjam a gépet, de ha van elég magasság, akkor nem probléma
-
#4404 viszont nem egy műrepülőgép, elvileg elég könnyű hosszú távon rátapadni -
#4403 hát meg kell szokni a gépeket, az első két Ta-152 missionömnél vagy tízszer kellett A-t nyomnom, az utolsó kettőnél egyszer sem
amúgy nem tudom, mennyire gyakori az, hogy stallból ki lehet hozni egy gépet (nem az átesős, hanem a dugóhúzós), lehet, hogy típusfüggő, nekem geci ritkán sikerül, van olyan gép, amivel soha
van egy pilóta ismerősöm, ő azt mondta erről, hogy ilyen jellegű gépeknél ilyen esetben olyan erővel rángat a botkormány, hogy gyakran törés-zúzódás a vége, és lehetetlen egyáltalán egyenesben tartani
de biztos van itt pár szaki, aki többet tud erről mondani -
ottar #4402 Ja, és rá kellett jönnöm, hogy a germán bombázók közül a stukát utálom legjobban, baromi nehéz lelőni.... :-(
-
ottar #4401 Hát monnyuk ha otthagyom a gépet, hogy a leszállást rendezze le magának, és csak a csattanásra kapom oda a fejem, az annyira nemjó... :-(
-
ottar #4400 Hát, stallból többnyire sikerül kihoznom.. Szerencsére nem sokszor jutok odáig.. Hm. Lehet hogy az alapokkal kezdek tisztában lenni?! ;-)
Hát, szerintem elég hosszú sorozatokkal operálnak.. Én csak akkor lövök ha biztos a találat, 200 mnél messzebbre nagyon ritkán, és akkor is csak nagyon rövid sorozatokat, inkább abból többet.
Ha benne van, az is elég, ha nincs, akkor meg minek pazarolni... :-)
-
#4399 mondjuk egy ilyet én is végignéztem tegnap....
különben ahol nem sík a talaj (pedig általában az, sux), ott inkább én repülök, legalább van benne valami élvezet
ködben is nagyon jó, amikor szinte csak a műszerekre hagyatkozhat az ember, és komoly szívrohamot okozhat egy hirtelen feltűnő gyárkémény :D -
neuro #4398 én már milliószor láttam, hogy az AI beül egy másik gép mögé és mint az őrült rátapad a tűzgombra. Egyhuzamban több másodpercig tüzel még akkor is ha "látja", hogy a lövései nem találtak. -
ottar #4397 Nekem is csak olyan helyen volt eddig gond, ahol nem sík a talaj... :-)
Szóval aztat nem szeresse. -
#4396 ja, STALL-nál mindig jól jön az "A" billentyű :D
amúgy a lövéssel nem feltétlenül értek egyet, sok olyat láttam már, hogy kizárólag akkor lő, ha biztos a találat, és akkor is csak annyit, amennyit muszáj
szerintem az ritkább, amikor összevissza lődöznek, bár az is igaz, hogy a most lenyomott 9 campaign (Ta-152) mission alatt összesen egyszer kaptam találatok (meg egyszer már leszállás után) -
neuro #4395 ez azért van mert az AI "csal" :)
Mivel a mai PC-k még nem bírnák sebességgel, ha minden repülőgépre ugyan azokat a fizikai erőket kellene kiszámolni, így az AI pilóták könnyített fizikával repülnek (jobban gyorsulnak, ritkábban esnek át, több G-t bírnak stb.) ezért aztán a felszállás után simán elhúznak.
cserébe azonban rosszabbul lőnek és nagyon hamar elpazarolják a lőszerkészletüket, és persze a taktikus gondolkodás sem az erősségük :) -
#4394 ha bombázóval repülök, akkor többnyire végigrepülöm a távot, ez még a Memphis Belle hatása, szeretem a bombázás minden percét átélni felszállástól leszállásig -
Vlala #4393 Aham, én is vagyok így ezzel... én úgy szoktam,hogy rögtön az előttem lévő után indulok, így lépést tudok velük tartani. A complex engine management állítólag megoldás erre, én még csak kétszer használtam: egyszer szétnyírtam a motort, másodszor a kifutón crasheltem...
-
#4392 100%=110% ofkorsz..... -
#4391 nekem ezzel az a bajom, hogy - máig sem értem hogyan - az AI sokkal gyorsabban repül
felszállok, és 2 perc múlva 4-5 kilóméterre vagyok a vezérgéptől, pedig 100%-on tolom sík flaps-szel... :/ bekapcsolom az AI-t, és voilá, már ott is vagyok.... -
neuro #4390 Lehet, hogy csak én vagyok ilyem mazochista, de amikor lehet én mindig végigrepülőm az útvonalat is manuálisan.
Főleg akkor, ha nem én vezetem a rajt, így aztán lehet gyakorolni a kötelékrepülést. Nagyon jó kis tréning ez is, ami fontos online repülések közben.