91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • neuro
    A supercharger annyit csinál, hogy a levegő/üzemanyag keveréket összesűríti mielőtt beküldi a motorba, a nagyobb nyomású keverék pedig jobb hatásfokkal működteti a motort.

Repülőgépeknél fontos, hogy a motorba minden esetben azonos nyomású levegő jusson, hiszen nagyobb magasságban a levegő sűrűsége egyre kisebb. Így aztán a repülőgépeknél nem is a több lóerő a lényeg, hanem hogy folyamatosan biztosítani tudják a talajszinten mérhető nyomást.

Megjegyzésre érdemes, hogy ugyan a motor azonos teljesítménnyel dolgozik, mint tengerszinten, nagy magasságban a kisebb levegősűrűség kisebb légellenállást eredményez, így a repülőgép nagy magasságban ezért sokkal gyorsabb lehet, mint alacsonyan.

A turbó feltöltő ettől annyiban különbözik, hogy nem a motor energiáját használják fel a sűrítéshez, hanem a kipufogó gázokat, ezért turbót csak autókon alkalmaz(hat)nak.

Ezt annak idején tanultuk folyadékok és gázok mechanikájából, de már csak halványan emlékszem rá :)
  • VO101 tvr
    A 'supercharger' magyar megfelelője a direkt mechanikus meghajtású kompresszor lehet. Általában kétfokozatú (~3000m környékén kézzel kell váltani), I-185-ön háromfokozatú!
  • Vlala #4467
    Felsimeri az, csak valszleg más játékkontrollered is van, és összekeverik az ID-ket. Nekem a kormánnyal kaptak össze, egyszerűen a Vezérlőpult/game controllrers-nél visszaállítom, hogyx a joy legyen az elsődleges. Így a kormány pedáljait is használhatom ruddernek...
  • sz4bee
    Vettem egy joystick ot (Saitek cyborg 3d gold) es neha elofordul hogy nem ismeri fel a xp akkor mindig ujra kell rakni a programot amit adtak hozza.Van erre gyogymod??
  • neuro
    október 6 körül
  • Negwar
    oks és a PF mikor gyün :P???????
  • neuro
    Szerintem csak a PF megjelenése után. A SimHq fórumon azt írták, hogy megvárják a Pacific Fighters-t, hogy biztosan kompatibilsek legyenek az új gépek mind a két játékkal. Ezért késik a Murmanszk térkép is.
  • Negwar
    Szépnek szépek ezek az uj kokpitok csak mikor jönnek már ki,??
  • neuro
    kicsit szellős :)
  • 42nd Intruder
    Légkondi rulez
  • neuro

Pe-2 cockpit
  • FREAK
    illetve escape-quit mission-apply (vagy refly ha nem tetszik valami)
  • FREAK
    Escape, Apply
  • sz4bee
    Mit kell csinalni akkor amikor mar befejezodott a kuldetes mindenki leszelt en is es akkor nem tortenik semmi mire menjek?
  • FREAK
    a kormány beállításainál lehet kapcsolni, hogy külön vagy egy tengelyen kezelje
  • DarkCruiser
    ahha ertem. előállt rgy uj problémám. a joyom jol beállitottam, és még a kormányom pedálljait akarom beállitani oldalkormánynak. ez sikerült is régebben, csak azóta formatáltunk, és most fejletteb oprendszerrel nem sikerül, mert 2 teljesen külön tengelynek érzékeli a gázt meg a féket, ami autóban jó, de ide sajna nem. van erre vmi ötletetek hogy lehetne mégis megcsinálnom? 2 óra kisérletezgetés után nem jöttem rá, nincs több ötletem :(
    thx
  • Seaweed
    Vegulis mind1 tokre..szerintem lehet siman repkedni orosz gepekel is legiharc kozben..legalabbis nekem soha nem gond.
    (Nemet geppel nem repkedek szinte soha..de ott tudom hogy ha nem auto akkor nehezebb a vezerles)
  • Seaweed
    HOTAS-al nem gond.
  • Seaweed
    rendben..de az nem turbo..
    (charger=tolto..de nem uzemanyag feltolto azaz turbo)
  • bgabor
    Helyesen teszed,csak arra utaltam,hogy harc közben könnyen megfeletkezik az ember ezek állítgatásáról. Ezért jó például,hogy a Bf-109eseknél ezek automatikusan mennek.
  • bgabor
    Yak hattóművén 3 dolgot lehet állítani:
    -a propeller dőlésszögét
    -az üzemanyagkeverék arányát
    -a supercharger állapotát Ez utóbbira gondoltam. Nem tudom a magyar nevét.
  • Seaweed
    nincs...mert nincs fix ip cimu...
  • TBalazs
    Keresd meg a hyperlobby nevű progit, rakd föl, ott találsz szervert, magyart is.

Mostanság az IP címhajhászsás elég ritka.
  • FREAK
    én haverokkal szoktam (na az túlzás) nyomni, publikus szerverről nem tudok
  • DarkCruiser
    szóval publikus magyar szerver nincs amit elárulnátok hogy mi is az IP??!! hát kár :(
  • Seaweed
    Azlenne elvileg az uzemanyagsurito!? Nem?!
  • neuro
    Szerintem ő a Superchargerre gondolt..
  • Seaweed
    Igen a Klimov M-105 (es variansai) szivomotorok voltak.
  • Seaweed
    Tudtommal nem volt egyik Yakon sem TURBO!!
    Szivomotor volt az osszes! (uzakeverek aranyt akartal mondani nem? ;))
    (De mingyart elokapom S/Q Yak Fighters fuzetem)
  • 505thZajcev[PT]
    Amikor nekem ;)
  • Vlala #4439
    Jó, inkább először repülni tanulok meg rendesen, aztán jöhet a harcolászás...
  • bgabor
    Valóban nem olyan nehéz,de ugyanezt egy Yak-al légiharc közben elővezetni már elég komplikált. Pl:légiharc közben a magasság szerint állítgatni a turbófeltöltőt...
  • neuro
    heh mikor lesz nekem pénzem x800-ra :)
  • Seaweed
    ATI tulajoknak! Reszlet a ma megjelent 4.9 Catalyst driver, "Fixed in this driver"-bol:
    "# IL2 Forgotten Battles: Playing the game under Windows XP with an ATI RADEON™ X800 series installed no longer results in the display corruption and the game failing to respond when FSAA is enabled and display is set to either 1200x960 or 1600x1200 "
  • neuro
    Igaz, másik játék, de hátha érdekel itt is valakit:

Elkészült a Lock On legújabb, 1.02-es verziójához a magyar nyelvű billentyűzetkiosztás lap. A PDF formátumú, nyomtatható dokumentumot keressétek itt: http://bop.agria.hu/letoltes.php
  • Vlala #4434
    Tegnap elővettem a kézikönyvemet, és megpróbáltam egy IL-2-essel komplex engine managementtel repülni - quick mission, no ellenfél.
    Rajzoltam egy fehér négyzetben egy "T" betűt is az oldalára :-)
    Nem is olyan nehéz ez. propeller állásszöge, fuel-levegő :-) aránya, mindennel szépen el lehet játszani.
  • Bucser
    Akkor tévedtem ez van:) Örülj neki...
  • TBalazs
    "Az e széria majdnem teljesen fából készül"

Lol. Na, ekkora baromságot már rég olvastam... a 109-es a kezdetektől teljesen fémépítésű volt...

Az F-4-ben is és a G-1 ben is már 1db MG151/20-as volt, nem csak a G-2-től.
  • Bucser
    a tömege miatt... G2 visszakapott egyet az orrba... Az e széria majdnem teljesen fából készül, míg az F egyes elemei (szárny és orr fémből, míg a G sorozat már telljesen fémből készült.. ÉS először az e-ről F-re való átállás során nem volt erősebb motor és csökkentették a fegyverek tömegét...
  • FREAK
    2.01 - 102 MB
    2.04 - kb 24 MB