91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • neuro
    itt vannak régi szimek: nemsokára lesz jópár letölthető cucc is :) http://bop.agria.hu
  • TBalazs
    mondom 80-as :)
  • TBalazs
    Na megnéztem ,mert nem hagyott nyugodni, az ACE 1985-ös a Fighter Bomber 1989-es, aZ F-19 1987-es, mindegyik közelebb van a 20-hoz mint a 10-hez :)

Sőt 83-ban volt már FS I IBM PC-re, korábban Apple és TRS-80-ra is megcsinálták, az FS II pedig már C-64-en is ment.
  • Falconer
    97es évjáratból megvan a Digital Image Design által fejlesztett F22 Air Dominance Fighter. Rohadt jó játék, a fegyverek és radarmódok kezelésének megtanulása nem 10perc volt, de ez csak előnyére vált a játéknak.
  • TBalazs
    Már megint valami abszolút hülyeségen kezdtek el vitatkozni, tökéletesen feleslegesen.

Inkább soroljon valaki nekem 80-as évekbeli repszimet...
  • TBalazs
    Nincs igazad, már 94 környékén is voltak repülő szimulátotrok, Red Baron, Dogfight, meg hasonlók, 96-97 környékeén megjelent az EAW stb. A 80-as években pedig Commodore, Amiga, meg mittomén mire is írtak repszimeket.
  • Falconer
    Namármost én repülésben eléggé otthon vagyok, makettezem is, olvasója vagyok pl az Aero magazinnak, szoktam venni aranysast is stb...
    A második világháborús gépeket is ismerem, csak most éppen nem ugrott be hogy a nagy szart amivel emberkedtem kb. fél éve Pe hanyasnak hívták!!!!! Ez olyan nagy baj?
  • bgabor
    Én kedvelem. Remekül el lehet csevegni vele a repülésről,professzionális módon. Én úgy viszonyulok az emberekhez,ahogy azok hozzám,és sokra tartom az őszinte embereket. Bár nem vagyok online player,tehát az online repülés világára nincs rálátásom. A fórumbeli személyeskedéshez pedig nem akarok,és nem is tudnék hozzászólni,mivel nemrégóta járok ide,viszont azt látom,hogy az ebben a topicban postolók szinte kivétel nélkül normális,repülést szerető emberek,csak néha hülyeségeken összekapnak,és akkor képesek oldalakon át egymás vérét szívni. De hát ez minden emberi közösségben előfordul,így itt is.
  • neuro
    ne legyél már troll...
  • neuro
    több lesz-e ő attól, hogy ismeri a típusokat?

nem

Jobban repül

igen

ügyesebben céloz?

igen

Jobban élvezi?

igen
  • mEkLaU
    Beleolvasgattam a fórumba!Ez a Seaweed nevü egyén mitöl szenved?Vagy mit erölködik itt?Annyira rosszul adja elö:(
    Én nem értettem soha az ilyeneket:)Ti szeretitek öt?:))
  • FREAK
    "Sok embernek több mint hobbi a repüléssel (még ha szimulátor is) és a háborúval foglalkozni..."

Ez világos, de ilyeneknek is van külön fórum, ahol nyugodtan beszólhatnak, ha valaki nem ismer fel egy gépet. De ez a játékosok, nem a háborúkattantak fóruma...
  • FREAK
    "de azért még Seaweed-nek meglehet róluk a véleménye"

Persze, a véleményéhez joga van. Kérdés, hogy több lesz-e ő attól, hogy ismeri a típusokat? Jobban repül, ügyesebben céloz? Jobban élvezi? Ne felejtsük el, hogy csak egy monitort bámulunk, ami elég messze van a valóság érzetétől, így semmi értelme a valóságot hajszolni egy ilyen játékban. Be kell kapcsolni a feliratokat, és akkor tudod, kivel állsz szemben.

De még egyszer, nem az a baj, ha valaki túlzásba viszi, az magánügy, de ha leszólja azokat, akik tudják, hol a határ, ezzel önmagát minősíti...
  • arty
    max az ACE-re emlékezhetnek, vagy a fighter bomberre, de az nem 20, hanem 10 eve volt :D
  • TBalazs
    Szerintem jópár ember még 30 év múlva is jó érzésekkel fog visszaemlékezni a sturmovikra, van 1-2, 30-40 közötti haverom, akik úgy emlékeznek a 20 évvel ezelőtti repülős játékokra mintha ma lett volna... Sok embernek több mint hobbi a repüléssel (még ha szimulátor is) és a háborúval foglalkozni...

Az iskolában tanultak 90%-ának se veszed soha hasznát az életben :))

A játék valóban nem lesz jobb, viszont neked jobb lesz mert nem mindegy, hogy egy ellenségre mész rá vagy egy saját gépre tök fölöslegesen.
  • neuro
    viszot lehet, hogy vannak olyanok, akiket jobban érdekel a hadtörténelem vagy a repülés, mint téged, így jobban is ismerik ezeket a gépeket.

Vann aki komolyabban veszi ezt a játékot, mint az átlag. Abban persze igazad van, hogy nem sok hasznát vesszük az életben, hogy tudjuk mi a különbség a Mustang és a Focke-Wulf között, de mi nem csak játszunk vele, hanem egyfajta hobbiként tekintünk rá (és minden szimulátorra).

Persze nincs "jogunk" leszólni azokat, akik kevésbé éreznek rá az ízére, de azért még Seaweed-nek meglehet róluk a véleménye.

És ha teszem azt arról vitatkoznánk, hogy a Starcraftban melyik a legjobb egység, akkor ugyan úgy találnál olyan embereket, akik "jobban értenek" hozzá, mint te vagy én...
  • Falconer
    "attól meg nem lesz jobb a játék, hogy 2 mérföldről felismered az összes 6 pixelből álló gépet....."
    Na ez lol

• FREAK
    bár lehet hogy ha az illető múzeumban akar dolgozni, akkor tök jó, hogy ennyi mindent tud a gépekről :)
  • FREAK
    ...és eltelik pár év, és már arra sem fogsz emlékezni, mi volt a címe annak a "régi repülős játéknak"...

nincs azzal semmi baj, ha valaki 60 éves orosz gépekkel álmodik, de egyrészt a világon semmi hasznát nem veszi, másrészt talán nem kéne leszólnia azokat, akik csak játszani akarnak egy játékkal amíg szórakoztatja őket

attól meg nem lesz jobb a játék, hogy 2 mérföldről felismered az összes 6 pixelből álló gépet.....
  • bgabor
    Szerintem erről ne nyissunk vitát. A gépek felismerése/ismerete jól jön játék közben,de sajnos az egyetemen nem ebből kell vizsgázni,és a csajok is falra másznak az ilyen témáktól.
  • FREAK
    miért, szüksége lesz ilyen jellegű tudásra az életben? kizárt... akkor nem mindegy? CSAK egy játék... tökéletesen élvezhető akkor is, ha egy gép nevét sem tudod
  • Falconer
    Hát azt tudtam hogy Pe, de hogy hanyas az nem ugrott be
    Egyébként a többit vágom
  • Seaweed
    en inkabb nem arra lennek buszke hogy fingom sincs a tipusokrol...
  • Seaweed
    aha persze...
  • Falconer
    Jóvan mán! Én is be tudom kapcsolni és megnézni! :)))
  • Seaweed
    Petlyakov Pe-8
  • Falconer
    :DDDD a stukás az szép lehetett
    Én azt csináltam hogy quick misssionban beraktam havernak egy rakás qrva nagy ruszki bombázó (nemtomminekhíjják, a legnagyobb) És raktam rájuk asszem 5000kg os bombákat, és benyomtam hogy cél egy reptér!
    Olyan lett a füstjük, mintha atombombát robbantottak volna!
    Ha meg a bombázókat alacsonyra raktam, a lökéshullám porrá zúzta őket:)))
  • Falconer
    lb=font 1kg=0.45font
  • bgabor
    Kipróbáltam a híres Mustangot is. Árulja már el valaki,mi ez a kapcsolgatható "HUD"/célkereszt rajta. Először sima célkereszt,aztán célkereszt és Gyro,majd sima Gyro. Mi ez?

Továbbá: A rá tehető 1000 lb-s bombák 1000 kilósak?

A D5ös Stukán is van valami bombacélzó készülék,azt hogyan kéne használni? Most néztem,tud 1800 kg-os bombát is vinni. Csináltam is egy különösebb célzás nélküli zuhanórepülést,és sikerült az 1800assal egy egész falut eltüntetni a térképről...
  • Seaweed
    igen ha te vagy a pk.
  • TBalazs
    Ha te lennél akkor asszem igen (régen játszottam kampányt).

Már hogyne lehetne :) legfeljebb elkezd sipákolni, hogy húzzál vissza a helyedre :) (kiválsz már az elején a kötelékből és otthagyod őket).
  • bgabor
    Csak egyféle fegyverkonfiguráció választható a küldetés előtt. Ha én lennék a vezér,én választhatnék?

-Nem lehet lehagyni a vezért.
  • Falconer
    Áhhh, kezdek képben lenni
    Valamelyikőtök esetleg nem osztaná meg az AEPet DCn?
  • TBalazs
  • TBalazs
    Hídhoz tök fölösleges 500 kilónál több bomba (talán még egy 50-estől is beborul bármelyik a vízbe:)), szal rakjál kevesebbett, azt hagyd le a vezért :))
  • Falconer
    Mi az az AEP????
  • TBalazs
    Az AEP-ben van 110-es, 1.22-ben nincs.
  • Falconer
    De neked pé honnan a francból van BF110ed?
    Nekem megvan a 1.22es verzió alapból és nincs
  • Falconer
    Ja
  • bgabor
    Na próbálgattam a Bf-110 el a hadjáratot,de nem sokra jutottam vele. Századasi rangban vágtam neki,így a négyes kötelék második gépét repülöm. A feladat a következő: Lerombolni egy hidat a frontvonal mögött. Felszállunk. Irdatlan nehéz tartani a lépést a vezérgéppel,lévén hogy a gépen 1200 kg bombateher van,és az ő motorjaik nem melegszenek túl. Nade mind1,hűtő nyolcas pozícióban,95%os gázzal követem a vezért. Kb 20 perc repülés után megérkezünk a célterületre. Orrunk előtt ott van keresztbe a híd,1500 méterrel lejjebb. Erre vezér kiadja a parancsot a támadásra,és kb 45 fokos szögben rárepül a hídra,és a két féltonnás bombával azonnal telibe találja,mintha csak valami korunkbeli lézervezérlésű cuccot használna. Mission Complete. Én pedig még nem is csináltam semmit. Mi értelme ennek? Én meg tudok semmisíteni egy hidat, de én úgy szoktam,hogy az út vonalát követve párhuzamosan repülök a híddal,és közvetlenül felette repülök el,és ekkor dobom le a bombát,és így megsemmisül a híd. Általában első próbálkozásra sikerülni szokott,de mivel a helyes megközelítéshez némi idő kell,ezért nulla az esélyem arra,hogy én semmisítsem meg a hidat,hiszen nem tudok versenyezni a vezér irreális,de valahogy mégis hajszálpontos bombavetésével. Ezután mégis mit kéne csinálnom? Leoldani a bombatehet és hazarepülni?