91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • PLackó
    köszi!
    nagyon örülök!!!
    végre...megnézem a topicokat....
  • antijedi
    nem is egy lesz, seaweed nyitott elmult időben pár topicot nekik, nézd végig az ucso pár fórumot :) van köztük jónéhány elég kecsektető is :) (igaz mind az mert sea arcade repülősgamenek szeirntem nem nagyon nyit topicot :))
  • PLackó
    tényleg lesz most valami új repcsis game?mi lesz a neve?
  • antijedi
    igen de akkor elég a HA is nem?
    én azt mondom hogy az hogy hol nyitsz ugye a repülőgéptől is függ mert annál feljebbről nem tudsz..., namost szerintem bőven elég a HALO mert a másik az ugye ugyan az mint a "sima" ugrás csak magasabban van a repülő... :) mert amugy enyi erővel lehetne közepes, középalacsony nagyonalacsony, kicsitmagas, etc nyitás is... :)
    na midn1 végülis igy találták ki csak ez most igy kitört belőlem hogy milyen észlkények az amcsik megint :)
  • neuro
    dehogy fölösleges. pont azért írják oda mert van magas ugrás-magas nyitás és magas ugrás-alacsony nyitás is :)

A HAHO ugrás pedig nem nevezhető "normálisnak", mert pl. az amerikai hadseregben csak a Deltások és a Navy Seal-ek ugranak ilyen magasból (esetleg még pár speciálisan erre kiképzett Green Beret és Ranger). Az ilyen magasságból történő ugráshoz már oxigénmasz és speckó ruha szükséges.
  • antijedi
    érteni értem, és nem kötözködöm csak ez a szokásos amcsi önsztárolás... , semmi értelme nincs külön megnevezést adni oylanak ami már addig is normális volt, mondom hogy nagy magaság addig ok de ha nem irják oda hogy hol nyitják abbol az következik viszonylag hamar miután kiugrotak a gépből és nem alacsonyan ugye..., szal ennek tök fölösleges volt + megnevezés szerintem arról már ne is beszéljünk hogy milyen hülyén hangzik :)
  • neuro
    uhh hát én egyáltalán nem értem mit is akarsz ebből kihozni... kiugaranak 10 kilométer magasan, majd ejtőernyőt nyitnak 9800 méteren. Ha tényleg nem érted, akkor guglizz rá, ha pedig csak kötözködni akarsz, akkor inkább hagyjuk a témát
  • antijedi
    igen de azt már takarja a HA ... a nyitás a repülőhöz képest van :P
  • neuro
    Biztosan azért van külön neve, mert ez MAGASAN történik. Közönséges ejtőernyősök max. 2-3000 méterről ugranak.
  • antijedi
    ezt értem de ettől még a sima magasan nyitott ugrásnak minek külön néve? az a normális a halo meg inkább csak katonai... :)
    én akkoris a HALH ra szavazok :P
  • neuro
    Még egy kis info a HAHO/HALO témában:

HAHO
    The HAHO technique is used to airdrop personnel at high altitudes when aircrafts can fly above enemy skies without posing a threat to the jumpers.
    In a typical HAHO exercise, the parachuter will jump from the aircraft and deploy his parachute at a high altitude, 10–15 seconds later after the jump (typically at 27,000 feet or so). The parachuter will use a compass to guide himself while flying for 30 or more miles. The soldier will use way points and terrain features to navigate to his desired landing zone, and along the way, he must correct his course for changes in wind speed and direction; making for a tricky navigation problem.

Ha magasan nyitnak több tíz perc is eltelik, amíg földetérnek, próbáld már meg 20 percig a fejed fölött tartani a kezed...
  • antijedi
    öszintén megmondom a "saját" foruma nekem nagyon nem jön be, sg valahogy sokkal kiforottabb :)
  • Seaweed
    inkabb az zavara hogy nem a sajat forumaba raktad, ott "kell" az ilyen
  • antijedi
    amugy csak ide volt egyszerü msot beirnom ami zavart olvasgatás közben, ha nem teccik keressetek egy moderátort és del őket, én nem sértődöm meg rajta mert télleg nem ide vág :)
  • neuro
    HAHO - High Altitude High Open
    Magasból ugarnak (10km) és magasan nyitnak
    Van olyan ejtőernyős ugrás, ahol magasból ugranak, de alacsonyan nyitnak (HALO).
  • antijedi
    nemtom de ez a topic már rég nem az il2 ről szól, vagy csak távlatokban :P
  • Seaweed
    ennek mi koza az il2-hoz?...attol fuggetlenul, hogy fingom sincs rola hogy mirol beszelsz...
  • antijedi
    sajnos lusta vagyok :) amugy csak ez a kettő ami nagyon szembeötlő volt :) meg amugyis már szivemheznőtt az sg foruma :)
  • antijedi
    de ezt a hahot akkor sem értem..., az ok hogy nem kell fen tartani a kezeket de ennek müköze ahoz hogy mikor nyitnak ernyőt? valami idiota volt aki ezt igy elnevezte :P ha már ragaszkjodnak az ilyesmihez lehetett volna pl HALH nagy magasság lent a kéz :PPP
  • Seaweed
    te most az ott talalhato hibakat irkalod ide be?
    (Neuro!!!!!!!!! Nem eleg feltuno a forum link!!!!!)
  • antijedi
    pedüg csak a végén a különleges szót gépeltem el :P
  • Seaweed
    ezt csak en nem ertem, vagy masnak kellene hozza egy enigma? :)
  • antijedi
    " 1993 – Szomáliában a Task Fore Ranger részeként megpróbálták foglyul ejteni Mohamad Farah Aidid helyi hadurat."
    Task Force-ot akartál irni nem? :)
  • Seaweed
    ooo bocs...tokre elfeledtem, hogy ott is fentvan
  • antijedi
    izé, mi az a HAHO minden standard ejtőernyőt "magasan" nyitnak gyk amikor kiugranak a gépből, ebben mi a klönleges? :)
  • neuro
    http://bop.agria.hu

Seaweed tessék reklámozni a BOP oldalt :)
  • Seaweed
    www.il2sturmovik.com
  • Blasta
    Tudtok adni egy linket, ahonnan leszedhetem a legújabb peccset?

VERI TENKSZ!
  • DarkCruiser
    dejo, nyissatok már neki egy külön topicot
  • Falconer
    Ehh, a retilátor megvolt, nyomhattad a rakétákat mint állat
    A DID F22 ADFfel is játszottam vagy 2évet, az iszonyú jó játék, ma is csak a grafikájával van bajom
    Abban volt az amikor az egész területen körbe kellett menni, végtelen sok lőszered volt, és időre kellett teljesíteni a chekpointokat, aztán a végén kaptál egy pontszámot...
    Emlékszel rá? A vöröstengeren sikerült átjutnod? Mert engem ott mindig lekaptak a Rafaelek
    Nagyon benne van még a fejemben a game minden mozzanata :)
  • arty
    kösz! nekem is eszembejutott, csak nem volt időm utánanézni :) igazad van :) esküszöm, nekem olyan mintha csak 3-4 éve játszottam volna ezekkel :)

mondjuk sikerként talán csak az ACE légitankolását könyvelhettem el, mert a 3D fighter bomber frémrátája nem tett lehetővé tul élvezetes légimutatványokat :) (értsd: 1- fps)

én az ACE2-t szerettem, osztott képernyőn haverok ellen... ahh... és micsoda menüzenéje volt!!! :D

másik nagy kedvencem volt az F15(vagy F14???), az is szépen ment, jo kis karriert lehetett benne játszani :) sajnos táj 0. Ellenben az F19 a komplex vektorgrafikájával szintén csak látványra volt jo, ráadásul sokat töltött :) ... F16 ... na, ezzel keveset játszottam, vektoros volt, de egyszerü, elég folyaamtosan futott... F18/Hornet (ezt nem tuti h igy hivták) - fura gfx, és nem is emlékszem mit lehetett benne csinálni :(

Nem is emlékszem mi készült még emlitésre mélto c64en ... PC-n nekem első a f29/retailator volt, soros kábelen :) Majd F19/F117/F15 ... DID F22 (ez a game, amivel talán a legtöbbet játszottam).

Amugy ilyen mult után sem volnék képes hang alapján gépet felismerni, de tisztelgek azoknak, akik igen, kicsit frusztrál is, hogy engem egyik játék sem érdekel ennyire mélységeiben - engem minden játék leköt :D
  • DarkCruiser
    hát ez nagyon lol amiket itt összeírtok
  • Reaper
  • Seaweed
    aha
  • Reaper
    A lelke mélyén szeret!

Flame rlz...
  • Kata
    LOL!
    Mondja ezt egy olyan, aki csípőből ribiz le...
  • Vlala #4673
    vesszetek már össze na
  • Seaweed
  • Seaweed
    sajnos en mar csak ilyen vagyok..ha valakit megbantok az egy dolog, reszemrol alaptalasnul tudatosan soha, ha megis akkor elnezest is kerek., aki ismer az tudja ezt rolam.
    Soha sem voltam egy kifinomult csondes szemelyiseg, es nekem a repules, a szimulatorok a haditechnika, a haboruk, a tortenlem mindig is tobb volt egy jateknal, egy-egy mondatnal a forumon...
    most ez vagy el fogadja valaki vagy nem...aztan megprobal jol belemrugni, en meg "szetflamelem az arcat"...jah bocs hogy nagykepu lennek? ..az ...tagadtam ezt valaha is?..
    Mindamellett azokat becsulom es tisztelem, es szivesen diskuralok veluk a temakrol akik egy 5 eves gyerek jatekigenyenel komolyabban vesznek egy ilyen szimet mint pl az IL2...
    S hogy van e hasznom belole...van...legiharcban hangjarol megismerem a mogottem kevero gepet, eleg messzirol megismerem a sziluettjet...es azt mar mondanom se kell azoknak akik komolyan csinaljak az egeszet, hogy mekkora haszna van egy ilyen komlexitasu gamenel annak hogy a tipusokat ismeri az egyen. Ismeri a korlataikat, ismeri a telljesitmeny adataikat, az oaltala "repult" geppel szembeni hatranyait, vagy elonyeit, amikbol mindig elony kovacsolni legiharcban. Ismeri a tortenelmi legiharc doktrinakat, es azt hasznalva az esetek 99%-ban hatasosan tud az ellenfele ellen fellepni...es meg hosszasan sorolhatnam....

Nem kell engem szeretni, ebben a korban amiben en jarok mar nem vagyok raszorulva ilyen gyerekes dolgokra, de termeszetesen jolesik ha valaki lat bennem valamit es nem az irigyseggel tulfutott butasagabol eredo kisebbsegi erzesebol, csipobol ruhell engem, 3 oldal elolvasasa utan...bar mint mondottam nem hat meg...de nem is normalis az en "olvasatomban"..
    Azt mindig is tudtam hogy az sg forumaban nem egy kategoriaba sorolhato topiclatogatok talalhatok, mint mashol...

de..kar a szot csepelnem...

mas:
    #4665:
    http://bop.agria.hu (szim muzeum!)

• TBalazs
    Áháháhá... Thx!