91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • TBalazs
    Hát nemtom, azé olyan sok ész nem kell hozzá. Monnyuk pl. a német gépeken LITER felirat van az üzemanyagmérő műszeren :)))) (mily meglepő:)))))

Nálunk volt olyan, hogy 3-an ugrottak online bevetés végén, mert nem érték el a repteret. Nem lehetett hazamenni időben, mert a ruszkik többen voltak és több benzinjük volt :))
  • Bucser
    ha feltűnt Bf-109-esről beszéltem mert annak a motorja érzékeny ezen mókára.
  • Bucser
    propeller állásszöget:)

csak a 100% a legkisebb ellenállású érték tehát túlpörög a motor:)
  • neuro
    Bf-109-esen volt már hogy éppenhogy beestem a bázisra az utolsó csepp benzinnel :)

Pár gép maximális repülési távolsága:

Spitfire MkVb 1826km
    BF109G6 700km
    A6M2 3107km
    Fw-190 900km
    P-38 1448km

http://www.aviation-history.com/index-aircraft.htm
  • Sanyix
    Sebesülés nélkül is érdemes, visszavenni. Amúgy 100%-os prop pitch-el erősebben húz a motor, én 100%-on használom, akkor veszem lejjebb amikor kezd a normális fölé emelkedni a fordulatszám. Melegedni meg nem igazán melexik mert általában nyitott radiatorral repülök, csak ha lőnek rám akkor zárom le. És nem zúztam még így le egy motort sem. Legutoljára amikor szétment a motor azis egy telitalálat miatt volt. Mellesleg aminél automata (bf-109) ott azon hagyom a prop pitch-et. Fogyasztásról meg annyit, hogy eddig még soha nem jutottam el oda hogy kifogyjon az üzemanyag, mert a leghosszabb küldetés amit csináltam az 1óra 20 perc volt Yak-6ossal azhiszem, Ki-84el meg 1óra 5 perces volt. Ennyi idő elég volt minden eddigi karrier küldetésre. Igazából a legtöbb gépnél azt sem tudom melyik az üzemanyag mérő, mert pl nemtudok se németül, se oroszul, se japánul
  • imp99
    nah akkor ez tisztázva, de kipróbáltam manual prop pitch-et és sokkal túrbósabb a moci jobban lehet vele emelkedni....szerintem...viszont az nem mindegy és nem értem...miért van az hogy 3000-es fordulaton 100% powerrel elkezd lassulni a gép míg 2500-es fordulaton 100%-on gyorsul? ki érti ezt....

Jah és mégegy kérdés butuska fejemnek: A prop pitch most a fordulatszámot növeli vagy a propeller állásszögét? mert akkor minden meg van magyarázva
  • Bucser
    "Bucser, a 210-es nem Bf előtagú, hanem Me."

én is utánnanéztem:) igaz
  • neuro
    Sebesült motornál és zuhanásban is érdemes visszavenni a prop pitch-et.
  • TBalazs
    Ruszki típusoknál, nem feltétlenül kell állítgatni. Én legalábbis amikor (ritkán) repültem orosz típussal, felraktam 100-ra, azt hadd mennyen. Fókánál se nagyon kell állítgatni, de a messernél, elég sokat kell vele játszani, mert a motor nem bírja. Sima egyenes vonalú repülésnél 50-60%-ra is vissza kell venni, mert különben túlpörög, de amint változtatsz valamit, a prop pitchet is változtatni kell. Elég macerás dolog és sok gyakorlás kell hozzá, hogy ne égesd le a mocit a 40-50 perces bevetés végére. A kommandogerät az utóbbi peccsekben egész jó lett, mi nem is használjuk a prop pitchet, maximum 1v1-es dogfightnál nagyon kiélezett helyzetben.

Bucser, a 210-es nem Bf előtagú, hanem Me.
  • neuro
    Magas fordulatszámon minden gép sokkal többet fogyaszt, jobban melegszik a motor stb.

Felszállásnál, emelkedésnél 100%-os/auto Prop pitch, radiátor full open, utánna érdemes visszavenni az útvonalrepüléshez 60-80%-ra géptől függően. Leszállásnál, harcnál újra 100% vagy automata.
  • Bucser
    őőőő??? biztos jól gondolod, hogy mindig 100%?:D

mert ha te 100%-ra felnyomod a prop pitchet a 109-es messerbármelyik változatában (ez alól kivétel a meredek nagyon állásszögű és alacsony sebességű folyamatos emelkedés) akkor leég a motor. Jobb esetben csak nyikorog és kb 10 perc múlva adja be a kulcsot rosszabbik esetben azonnal megáll....

mellesleg azért érdemes kapcsolgatni a prop pitchet mert a kommandogerat sem tökéletes.
  • Thanatos
    különbenis a bf az a battlefield nem? :DDDD
  • Sanyix
    De minek kikapcsolni, ha automata. Amelyiknél nem automata ott is, csak ritkábban kell hozzányúlni nagyobb sebességeknél, amúgy mindíg 100%.
  • Bucser
    LOL:D minden gépnek kikapcsolható az AUTO prop pitch. minden bf-nek... hosszú őrjáratot pl 60% gáz 100 %prop pitchel csinálunk.. egyébként talán be kéne menni billentyűzet állító menübe és beállítani rá egy gombot... hogy Prop Pitc auto/manual.. nem nehéz aztán meg ugye kézzel kelkl állítani szal az állításhoz is kell gombot állítani lehet ugyanugy decimálisan állítani mint a gázt mondjuk de lehet úgy is hogy lépteted 5 %-onként. Ja és kikapcsolod vigyázz mert zuhanásban könnyen felszalad a propeller fordulatszáma és leégeti a motort.

Sok sikert.

Ja és ne csak azt írd mán, hogy BF mert a BF-110-es is messerschmitt és BF meg a Bf210-es is. szóval a gép neve Bf-109 Messerschmitt
  • Falconer
    De, csak nem jutott más eszmbe.
  • Sanyix
    Tényleg magyar il2 multiszerver nincs? Bár gondolom nincs, hiszen itt nemsok multi szerver van szimulátorokhoz...
  • Sanyix
    Annak automata a későbbi változatainál, és nem lehet kikapcsolni, de nem is kell.
  • imp99
    bf-109 a/s nem jó?
  • Falconer
    Jobb géppel kéne menni :D
  • imp99
    a fordsulaszámot a BF-re értem
  • imp99
    nah inkánbb mondja meg nekem vki hogy hogy lehet a propeller fordulatszámát? mert nekem sehogy se megy mivel lehet kiakpcsolni az auto propot?

Jah és vki adhatna pár repülős tippet mert multyn beleeresztek 3 tonna töltenyt egy gépbe és semmi karcolás mellettem meg 5 méterre elrepül egy töltény és leszáll a szárnyam......
  • neuro
    Régen volt már kép...

• Sanyix
    ÁÁ de idegesítő a karrier menüje, küldetésben ki-84-el olyan szépen oldalba zúztam 2 hellcat-et, egy másikat meg 650 méter távolról lőttem le, mert nem tudtam utólérni. Erre a küld végén reflexből rányomok a main menü-re, mint single mission-ban... Miért kell apply-zni is ha eccer sikeres a küld akkor automatikusan el kéne menteni.
  • Falconer
    Irigylem ezeket a problémákat :D Én meg nem tudom peccselni, mert akkor nem hajlandó karriert csinálni a rohadék.
  • Sanyix
    4.01-es és áll a motor teljsen, a propeller is.
  • 42nd Intruder
    Bár igen az autorotációnál meg nincs gyújtás.....
  • 42nd Intruder
    Ok, csak gondoltam akkor lehet autorotáció (vagy mi a szösz) és az lehet, hogy eredményezi. hanyas verzió ez?
  • Sanyix
    Nem. Szerintem bug. Ahogy lejjebb veszem a mixet, eltűnik a füst, ha följebb viszem megint füstöl, álló motorral.
  • 42nd Intruder
    Propeller forog?
  • Sanyix
    lollolol... Nem.
  • PrasCo
    Csak halkan jegyzem meg: Nem lehet, hogy kigyulladt a motor? ;) :DDD
  • Sanyix
    Szted hol lehet a propellert lekapcsolni a dugattyúkról? Miről beszélsz? Van olyan hogy motor leállítást, és nem csak a propeller áll le, hanem az egész motor. Ezt a dugattyúrákapcsolásos dolgot honnan veszed?
  • imp99
    bár ha leűllítod a motort és még mindig akkor lehet bedarálátál egy madarat :D
  • imp99
    figy a kocsik is füstölnek 0 km/h -val nem??? attól még a motor dugattyúi járnak csak nincs rákapcsolva a prop-ra.
  • PrasCo
    Alapjáraton a Babetta is füstöl 7000 méteren. ^^
  • Falconer
    Idő kell míg kiszellőzik :DDD
  • Sanyix
    Teljesen álló propellerrel? :)
  • imp99
    azért füstölög mert a dugattyúk még dolgoznak...
  • Bucser
    mert mw50-et csak 2000-es fordulat körül lehet ráengedni. visszaveszed a gázt és úgy tolod rá.
  • Sanyix
    Hát nem kell nyomni, semmire sem jó, max az FW-190 F-8 nál, mert ott nem vágja szét a motort, szóval nyugodtam lehet használni.

Amúgy ez a mixture dolog érdekesen van megcsinálva, felmegyek jó magasra, 100%-os mix-nél, de a leállítom a motort akkor is füstölög :D ha kisebb százalékra veszem a mixture-t akkor nem füstölög. Nekem furcsak, hogy álló motor füstölög a keverék miatt...