91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • bgabor
    Eddig nálam a Pacific Fighters stand alone volt fent. Ha most le akarom szedni és FB+AEP merged installal feltenni, akkor az FB+AEP-re kell patchet tennem mielőtt rátenném a PF-et? A PF utáni merged patches dolgokban képben vagyok, csak azt nem tudom, rá lehet e tennem a sima FB+AEP-re a PF-t.
    Akkor most hogy is van ez?
  • Bucser
    áá még valami a sebesség megmarad.: ez is relatív mert nem csökken olyan mértékben mintha lekapod 0-ra a gázt és kinyitod a flapset landingbe.

MOndjuk a sebesség soha nem marad meg csak vízszintesen repülve ebben igazad van:D szóval akkor helyesbítek: kevesebb energiát vesztessz rövid távon mögötte cakkozva minth beállsz mögé mert így van esélyed a magasabb energiaszinttel eltűzni ha jönne a tgársa míg ha beülsz mögé nos arra mondják, hogy Sitting duck (bár az szerintem shitting duck:D)
  • Bucser
    igaz igaz:) ott a pont:)

De valószínűleg az alacsonyabb sebességű gép mögé érkezéssel van gondja mert egy hasonló sebességűt egyenes követni nem olyan nehéz:)

MÁsrészt a cikkcakkozást nem csak oldalkormánnyal lehet elérni:) tehát mindkét állításom is valamilyen szinten helytálló nem?

(elképzeltem mert vizuális típus vagyok és szerintem a cikkcakkozás alatt azt értette mikor gyorsabban repül mint az előtte lévő és az ütközés elkerülése végett jobbra balra fel-le csűr és emelkedik és próbál visszatérni olyan szögben, hogy az enemy a reviben legyen:)

HA meg odlalkormányba lép bele valaki az nem cikkcakk tulképp hanem csóválás a gép függőleges tengelye mentén nem?? (hogy is mondták nekem mindig az oldalkormány nem a fordulásra való:D szóval azzal nem tud cikkcakkozni:)
  • TBalazs
    "cikkcakkban követés az nem rossz mert igy megmarad a sebességed" - hát ez nemigazán van így, mert a sebesség csökkeni fog, ami lassabb gép mögött nem rossz, de hasonló sebességű gépnél nem a legjobb megoldás.
    Később írod, hogy "oldalkormányt is csoválhatod azzal is lassítasz elég kiadósan". Ha léped az oldalkormányt, akkor cikcakkban repülsz nem :))))
  • GixEr
    koszi! kiprobalom oket amint IL2 kozelbe jutok.
  • Bucser
    na akkor alap dolgok:

"-Meg surun kerulok "dugohuzoba", kijonni belole csak ritkan sikerul"
    Próbálj figyelni a gépre ha remeg egy állásszögnél az nem jó mert átesési határon vagy. Ha nincs kinyitva Flaps akkor nyisd ki combat állásba vagy olyan manővert csinálj amivel egy kevés sebességhez jutsz. Dugóhúzot pedig gyakorolni kell. A lényeg, hogy a forgással ellentétes irányba terelni a gépet és az orrát megpróbálni lefelé tolni. (magyarul megszűntetni a több tengely körüli forgást) leadja az orrát ha leveszed a motorteljesítményt viszont ilyenkor csak óvatosan add vissza mert a motor újra becsavarhat egy dugóba vigyázz vele.

"-Az ellenseges gepet csak cikkcakkban sikerul kovetni :) (felteve, hogy en veszem eszre elobb)"

cikkcakkban követés az nem rossz mert igy megmarad a sebességed... viszont nehezebb célozni:) HA be akarsz állni mögé stabilan felvéve az ő teljesítményét akkor mikor elég közel érsz hozzá vedd le a motorteljesítményt és ha kell nyiss Flapseket megint valamint az oldalkormányt is csoválhatod azzal is lassítasz elég kiadósan.

"Felszallaskor olyan a repulo mint egy vadlo befogaskor (ossze vissza megy)"

Mert képzeld el hogy 1800 és 2500 lélekszámú ménes van azokban a motorokba szóval ne csodálkozz:) óvatsosan add rá a motorteljesítményt amíg meg nem szokod, hogy milyen fordulatszám mellett milyen erővel kell az oldalkorményba lépni és merre. De erős oldalkormány aktivitás javasolt fel és leszállásnál különbena tornyon vagy a fűben végzed:)

"A trimmeles meg mindig nem megy :("

Pedig nagyon egyszerű a lényege, mindig arra trimmelj hoigy a géped adott sebesség mellett egyenesen menjen, ha elengeded a botot. először erre szolgál utánna lehet vele fordulót szűkíteni gépet stabilizálni de először annyi a lényege, hogy boom and Zoom közben mikor 650-el zuhansz a ruszkira akkor az orrára trimmelj különben fel akarja majd húzni az orrát (kiszedve magát a zuhanásból) ha már túlmentél a célon akkor trimmelheted a farkára vissza. Majd ha megint egyenesen körözgetel akkor neutral allasba teszed a trimmet és ha valamerre bukik (emelkedik vagy süllyed ) ellenkező irányba adsz neki gy kis trimmet vertikálisan..

Bombázóknál van csűrő és oldalkormány trimm is ezeket igazából bombázáskor kell hazsnálni és ha elszáll valamelyik motor:)
  • GixEr
    Sziasztok!
    HAt nem egyszeru repkedni, foleg ha lonek... Van meg mit gyakorolnom....
    -Meg surun kerulok "dugohuzoba", kijonni belole csak ritkan sikerul
    -Az ellenseges gepet csak cikkcakkban sikerul kovetni :) (felteve, hogy en veszem eszre elobb)
    -Felszallaskor olyan a repulo mint egy vadlo befogaskor (ossze vissza megy)
    -A trimmeles meg mindig nem megy :(
    hirtelen ennyi jut eszembe amihez orulnek egy-ket tippnek/tanacsnak. De barki el tud latni egy kezdot tanacsokkal es le is irja oket azt megkoszonnem!
  • Bucser
    ja :) újabban egyre jobb viccekkel jön ki mikor csak azért ad ki új patchet más sorszámmal mert leaked lett az előző:D (és szvsz a 4.0 jobb volt sokkal mint a 4.01) de ez megint csak az én szubjektív véleményem:)
  • Bucser
    hát igen kérdés, hogy kinek mi kell kályhahuszár:D
  • Seaweed
    Oleg nagy mokamester
  • TBalazs
    Állítólag télleg 2 hét. Aug vége, szept eleje. Oleg csak azt felejtette el odaírni, hogy 2005 vagy 2006 :DDDD
  • bgabor
    Jaja, Shift+F1. Én rögtön átraktam a numerikus Ins-re, mert sokkal jobban kézreáll.
  • Seaweed
    Ket het mulva?
  • neuro
    Úgy tudom csak a BOB-ot nyomják. Meg talán benne vannak az ex-Wartime Command-ban is.
    Az FB-hez most jön majd ki az Ostfront meg még a nyáron egy új patch a JU88-al meg a Moszkítóval (legalábbis ezt ígérik).
  • 42nd Intruder
    lol :D
  • Seaweed
    Tenyleg nem tudja valaki hogy Olegek mi a fenen dolgoznak?! BoB-on csak? ..es ez eddig tart?!
  • Bucser
    sajna nem lesz rá:(
  • 42nd Intruder
    Majd, ha lesz rá igény :PPPP
  • 42nd Intruder
    Sorry, de webkamerával nem lehet olyan jó képet csinálni, szomszédhoz meg most nem mászok digifényképezőért :D
  • Seaweed
    Barmenyire is faj, sose fog ilyen szintre eljutni a Lock On! Errol tett a kiado, es most tesz a fejleszto is!
    (Mellesleg folyamatban van dobozos FC-m is...majd akkor mond ugyanezt, ha Lock On topicba rakom azt a kepet )
  • 42nd Intruder
    LOMAC szebb így
  • Seaweed
    Az alapot itthon is megveheted CD Galaxisban 2K..d.e szerintem tuskoban vagy mas hypermarketben ezer pezeta kornyeken is felelheted! Enyit meger szvsz.
  • Bucser
    NEkem AEP meg alap IL-2 hiányzik még:(
  • neuro
  • Seaweed
    Megjott az AEP...vegre teljes a gyujtemeny

• repvez
    A TG-ben meg 799 az IL-2FB.
  • repvez
    Az elsö kérdésedre a válasz:shift+F1.Ez középre hozza a célkeresztet.
    A control menüben nézd meg melyik gombokra van kiosztva a trimm és válltoztasd meg hogy kézre álljon vagy ragd rá a joy HAT gombjára és igy könnyebben beállithatod az egyenes repülést.
  • GixEr
    Sikerult, mukodik (az 5-6 lepes nem kellett)
    Repulesi kerdesekkel zaklathatlak benneteket?
    1, az olyan gepeknel ahol a celkereszt nem latszik, hogyan kell celozni?? (a celzoplexirol "lelog" a celkereszt, es legtobb gepnel igy van).
    2, Hogyan trimmeljem ki a gepet(hogy a joy elengedesekor ne rantsa fel/le/oldalra stb)??
  • GixEr
    most rakom ujra, akkor az 5-6 nelkul. lassuk kb 10 perc es megtudom...
  • Sanyix
    Ha egyszer felpeccselted 3.03-ra mér akarod mégegyszer. Ha pedig a 4.01-et et lehet 3.03-ra rakni mér akarod a 3.03-at 3.04-re peccselni?
    Szóval 5-ös 6-os lépést nemkell.
  • Bucser
    5-ös lépés nem kell

és igen a merged installhoz az m jelzésű patcheket kell feltenni. és az oldal is jó... milyen linkeket kértél?:) Ott van minden a a hozzászólásodban:)
  • GixEr
    haliho!
    lenne egy kerdesem: milyen sorrendben kell telepiteni? (filenevekkel ha lehet vagy linkekkel)
    Az en teoriam szerint:
    1, forgotten battles
    2, ACE extension
    3, Pacicic Fighters
    4, pf_303m.exe (100Mb)> installs over versions 3.0 (out-of-the-box), 3.01 and 3.02
    5, pf_v301m_to_v303m.exe (57.6Mb) > installs over versions 3.01 and 3.02
    6, pf_v303m_to_v304m.exe (19.3Mb) > installs over version 3.03 merged
    7, pf_v401m (141Mb) > installs over version 3.03/3.04
    ??? (forras a hivatalos update-k oldalrol
  • TBalazs
    Zuhanásban akkor pörög túl a motor, ha manual prop pitchet használsz auto helyett és nem figyelsz (nem veszed vissza). Zuhanásban inkább a sebesség a veszélyes, könnyen el lehet hagyni a gép bizonyos részeit :))
  • Sanyix
    Max zuhanáskor pöröghet túl a motor.
  • nagyrenato
    Köszönöm szépen ALL!
  • TBalazs
    Túlmelegedni általában akkor szokott a motor, ha a gázkar sokáig 110%-on van, tehát full gázzal repülsz. Ezen némileg segít ha a hűtőt (radiator) kinyitod, de bizonyos idő után ilyenkor is ki szokta írni, hogy overheat. Típustól függ, hogy mennyi idő elteltével. Fóka pl egész jól bírja a 110-et nyitott hűtővel, messer már nem annyira. Teendő, le kell venni a gázt. Általában elég 100% és néhány másodperc múlva kiírja, hogy engine normal. Ezután várni kell még pár percet és lehet megint nyomni a 110-et.

"ha nagyon meredek szögben hajtod a gépet" - ez mit takar? Meredek emelkedést? Ha 100%-al emelkedsz meredeken, akkor nemigen lesz overheat.

"túlságosan magasra szállsz" - Ha 100%-on repülsz 10000m-en 1 órán keresztül, akkor sem fogja kiírni, hogy overheat.
  • GixEr
    Meg is vettem, ugyhogy tenyleg ennyi.

offtopic:
    Volt meg pld.: MystVI.(2DVD) szinten 990,-
  • Esrohnoil
    Akkor kérlek az történik h. túlmelegszik a motor. Ez előfordulhat ha nagyon meredek szögben hajtod a gépet, v. túlságosan magasra szállsz...
  • nagyrenato
    Sziasztok!!! Most szereztem be a Forgotten Battlest, nemtom miért de eddig a KVdarálók kimaradtak az életemből... Belátom, nagy hiba volt! :D Segítséget szeretnék kérni... Mi a teendő amikor azt írja a gép, hogy engine OVERHEAT! Nemnagyon értek a régi gépekhez, még most ismerkedem velük, de nagyon tetszik... Előre is köszönöm... :D
  • Bucser