91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • riviera
    Akkoriban jöttek rá, hogy mind1 mekkora a gép tömege, teljesítmény kell. Az angolok majdnem 2x akkora teljesítményű motorokat építettek mint a németek. A háború elején nézd meg milyen gépek ellen repültek a messerek.. jó hogy pozitívan jöttek ki belőle. AZtán koppantak. Ilyen a világ.
  • Isegrim

Mert én nem... dolgom volt épp, pedig dekurváramegnéztem volna. Sajna már nem is fogjuk, mert közben összetört de csúnyán, a motor kiszállt a gépből néhány méterre annyira...
  • Isegrim

Jajaja, én voltam az a rossz magyar bétateszter aki szivárogtatott ki képeket meg infót a készülő csodáról... aztán a sturmo olyan jó lett hogy lettek megint magyar századok, az egyik ismertebb alapításában magam is részt vettem, csak már nem vok benn aktív. :)
  • neuro
    ez ugyan így igaz volt a keleti frontra, ahol a német pilóták úgy lőtték le a 2-3 órás tapasztalattal rendelkező oroszokat, mint az anyaggalambokat... a nyugati fronton soha nem értek volna el ilyen "jó" eredményeket (lásd pl. BoB, ahol nagyjából egyenlőek voltak az esélyek)
  • riviera
    Pont ez a baj át kellett építeni a szárnyat. Erről beszéltem eddig is.
    Magyarul a gép nem vált be és toldozták-foltozták. Nincs ezen mit szépíteni.
  • Bucser
    A sárkányhoz képest motorteljesítményben nem volt elmaradva szóval a Lóerő tömeg aránya nagyon jó!!!!!! Sőt Aerodinamikailag is jó volt nagyon az a gép!!! És nem túlmisztifikálva volt hanem a legyártott /elvesztett gépek és lelövések aránya magáért beszél és az egy főre jutó légi győzelmeké is (és ne csak expertékről beszéljünk mert a háború utolsó évében már 2-3 órás tapasztralattal rendelkező "suhancok" is vezettek gépeket sajnos...
  • riviera
    "Szóval a 109-es modern konstrukció volt a háborúba lépéskor de eljárt felette az idő nekem ez a véleményem."
    Erről van szó.
    Nem a gép teljesítményét vitatom. Maga idején egyedülálló volt de egyszerűen többet vártak tőle mint amit tudott. Ennyi.
    Ennek tükrében az utókor is túlmisztifikálja pedig igencsak el volt maradva. (motorteljesítményben főleg)
  • neuro
    A Hurricane MkI-ben benne van a porlasztó hiánya, és akadozik is rendesen negatív terhelésnél :) Majd a BOB-ban lesz Spit MkI, ami szintén ilyen akadozós volt.
  • neuro
    1940-ben kezdték TOVÁBB fejleszteni a 34-es sárkányt.
  • Bucser
    Ajj de sajnálom, hogy nem láthattam a "piros hetest" repülés közben még anno:(
  • Bucser
    mióta is 1999 vagy 2000 óta toltad a index prápelleres tápicban?:)
  • Bucser
    Kérdés mit számítasz alapnak?? Az első konstrukciókat amik már a Spanyol polgáráborúban szerepeltek?? mert azok éppen csak hogy átestek a csapatpróbákon... Mert az baromira nem hasonlított szárnyat tekintve a későbbi friedrich szériához.... Igazából az új anyagok sajtolási módszerek tették lehetővé ,hogya kurfurstoknak félelmetes teljesítményük volt (meg ugye a mercedes motor folyamatosa fejlesztése de az is a 601-esre épült akármit teszünk vele)... Csak nem a 109-esbe kellett volna ölni a pénzt hanem a Schwalbe-ba (Sturmvogel:) Hitler agyréme volt) 3db Mk-108-as ágyú az orrban!!! NA ez a durva:)

Szóval a 109-es modern konstrukció volt a háborúba lépéskor de eljárt felette az idő nekem ez a véleményem. ÉS hogy a játékhoz kapcsoljuk valahogy nem jön ki az a fölény ami a gépet az első időkben olyan jelentőssé tette (mert akkor már nem csak a pilótákról volt szó) (arról nem is beszélve, hogy a 39-es angol gépek a gladiátor kivételével nem vesztenek a teljesítményükből negatív túlterhelésű manőverek során holott ebben minden szakirodalom megegyezik hogy biza ki kihagyott a motor és ezt a németek kegyetlenül ki is használták.
  • Isegrim

Nem hiszem hogy bevetették volna, de te itt a sárkány alkalmatlanságát vitatod és erre volt ellenpélda. Maga a szárny pedig egy az egyben az alap volt, némi helyi megerősítéssel persze, ami ilyen esetekben megszokott dolog. Mindenesetre 3 MK 108-as G-6sokat bevetettek a harcokban, ezek szintén megerősített szárnyakkal voltak.

De berakhatok neked ide képet olyan 109-esről, ami a hasa alatt egy 500 kilós bombát, a szárnyai alatt pedig egy-egy 250 kilós üzemanyagtartályt hordoz, na erre mondd hogy gyenge a szárny ! :)

De igazából nem akarok vitatkozni, mint mondtam nem tegnap óta buzizom a témát, elhiheted hogy a 109eseket elég jól ismerem összes hibájukkal és erényükkel együtt, és így mondom azt hogy igenis nagyon jól sikerült, sok szempontból zseniális konstrukció volt aminek persze megvoltak a maga gyengéi, de az a néhány tízezer légigyőzelem a típussal azért nem volt teljesen véletlen.
  • riviera
    Kérdés hányat vetettek be ebből és a háború melyik szakaszában.
    ja és mennyi köze volt ennek a módozatnak az alap szárnyához.
  • riviera
    a 109est toldozták-foltozták a legjobban sztem mivel az alaptípus a sárkány miatt egyszerűen korlátolt volt.
  • Isegrim
    Hmm. És mi van ha erre azt mondom Bf 109 K-6 ?

Három 3centis MK 108as gépágyú, kettő ebből a 'gyenge' szárnyakban, és két nehézgéppuska. A motor 2000 LE-s DB 605DC, és valami 150 kg páncél. Ráadásul nem csak papíron létezett, tkp a 109K-4 nehézvadász változata volt, a háború vége előtt Tarnewitzben tesztelték. Valami 2300 LE-n dolgoztak, de előbb befejeződött a háború, ez a legrosszabb esetben is egyenértékű a szövik motorteljesítményeivel.
  • riviera
    Ehhez a kipróbált pilóték járultak hozzá nem maga a gép imo.
  • riviera
    Sárkányzerkezet nem tette lehetővé a megfelelő fegyverzetet a háború végére és motorteljesítményben igenycsak lemaradtak a németek a háború alatt.
  • imp99
    viszont az én álláspontom hogy nagyon megbabrálták a dolgokat és igencsak eltér a valóságtól a messer képessége nem véletlenül maradtak fent legendák a messerről és hírhedt gépként emlegették amit nem éppen mutat az il2,...szerintem
  • imp99
    Egyetértek
  • Isegrim
    Hmm. A 109F-et 1939ben kezdték tervezni, a munkák nagy részét még ua. az évben befejezték, 1940-re lettek készen teljesen a tervezéssel. Gyakorlatilag nem volt lényegi különbség a 109F és későbbi G/K sárkányok között.

Na most ehhez tessék azt hozzáadni, hogy a szövi oldalon sem volt bizony egyetlenegy olyan bevetett gép sem, amelyet 1940 után kezdtek volna tervezni. A legtöbb még regebbi is volt, ideértve a P-38-at, a P-47est, a Spitet amin 1936 után gyakorlatilag csak rontottak aerodinamikailag, a P-51es is akkortájt készült.

A 109est nem toldozták-foldozták, hanem egyszerűen BEVÁLT, jól fejleszthető konstrukció volt, igaz, nagyon körülhatárolt feladattal (elfogóvadász).
  • riviera
    Én úgy tudom jelentős módosításokat végeztek a szárnyon is mivel hidegzuhanyként érte a németeket, hogy a RAF 8 browningot szerelt az új gépeibe.
  • Isegrim
    "mellesleg nem azt mondom, hogy a Bf109 über alles mert a G6 utani szeriák egyre jobban lemaradtak teljesítményben a hasonló évjáratú orosz és amcsi gépekkel szemben de a játékban ez valahogy fordítva van megcsinálva..."

Ezzel nem tudok egyetérteni, szerintem - szerényen megjegyzem, kutattam kicsit a témát - elég jól lépést tartottak, inkább a szövik jöttek fel a németekkel egy szintre technikailag. Persze ez az egál a LW szempontjából katasztrofális volt, az utánpótlást illetve a számarányokat figyelembe véve.. A G-14, G-10, K-4 nagyon jó kis gépek voltak, eleget is gyártottak belőlük, csak ugye a háttér egy szétbombázott infrastruktúra, tapasztalatlan piloták és üzemanyahiány volt 10x-es túlerővel szemben.

Alapvetően a Messzer azért maradt gonosz kis gép a háború végéig, mert kurvamód egyszerű de hatásos receptre épült, baromi pici, kis légellenállású, könnyű sárkányba beleraktak egy bivalyerős motort, a repülőtulajdonságai pedig jól eltaláltak voltak, aerodinamikailag eléggé innovativ volt, gondolok az orrsegédszárnyakra. Rakjál be egy Trabantba egy 500 LE-s motort, meg egy 600-as Mercibe, na ugyan melyik lesz a fürgébb... ugyanez áll a könnyű messzer és a nehéz, üzemanyaggal teletöltött amerikai kísérővadászok között is, a súlynak ára van.
  • neuro
    Nem volt rossz gép a 109-es de az F szériával gyakorlaitlag kihozták a sárkányból a maximumot. Tehettek bele erősebb motort meg erősebb fegyverzetet, akkor is csak egy 1934-ben tervezett gép maradt.

Az amerikaiak megtehették, hogy ha egy gépük elavult terveztek egy vadonat újat. A németek azonban idő és anyaghiány miatt csak a 109-es toldozták-foltozták, ami a háború végére menthetetlenül elavult. Nem a gép volt a jó, hanem a tapasztalt német pilóták.
  • Bucser
    Bocsásd meg műveletlenségemet de tudtommal a Messerschmitt 109-es kifejezetten motoros teljesítményrepülőnek készült verseny repülőként is alkalmazták (mint azt a rengeteg sebességrekord is mutatta). Az pedig, hogy egyáltalán elférjen a lőszer azért volt gond mivel eredetilegaz MG FF géppuskák dobtára a tárban helyezkedett el majd kicserélték a hevederes rendszerre. NEm a lőszer hanem az ágyú elhelyezésével voltak gondok mivel Messerschmitt nem akarta feladni a kitűnő tulajdonságokkal rendelkező szárnyprofilt éppen ezért született meg az orrágyú gondolata (ugye a Friedrichtől kezdve) volt a az orrágyú rendszerben előbb csak a 15 mm-es az F2-ben majd a 20 mm-es az F4-től kezdve. Igaz hogy rengeteg field mod változata volt ( ha gondolod be tudok tenni egy elég részletes útmutatót hozzá) de a szárnyprofilt nem változtatták meg soha az eredetitől eltérőre. (nem véletlenül nem került bombazár a szárny alá és a géppuskákat is eltávolították onnan)

Ez volt az én véleményem uff:)

mellesleg nem azt mondom, hogy a Bf109 über alles mert a G6 utani szeriák egyre jobban lemaradtak teljesítményben a hasonló évjáratú orosz és amcsi gépekkel szemben de a játékban ez valahogy fordítva van megcsinálva...

NA mindegy hagyo a Luftwhinerkedést:)

Szóval nem véltlenül használt még a spanyol légierő egy ideig Bf109 Gustav sárkányokkal rendelkező Buchonokat...
  • riviera
    Azért a híres bf-109esen ezer módosítást hajtottak végre, hogy egyáltalán elférjen a lőszer az alapvetően vitorlázógépre hajadzó gépben. Német gépeknek nagyobb a füstje mint a lángja....
  • Bucser
    Én sem vágom mi az a Bop2:D

Egyébként nekem kezd kicsit elegem lenni, hogy valahogy a német gépek mindig fine tuning-on esnek át(mindig ezt használják vagy az adjusted szót) és egyre szarabb tulajdonságokkal repülnek míg az muszka masinák mintha csak az égre teremtek volna.. nyoma sincs annak, hogy a mig3 mekkora egy rakás szar volt és mennyire utálták azok is akik repülték vagy a Lagg3-at (csak ugye olcsó volt) meg hogy a Lagg-3 fa szárnya miket ki nem bírnak (ugye ez már szinte vicc kategória) De a manual prop pitch az csít.... Az amcsi gépek botrányos aerodinamikájáról már nem is beszélve (Dogfightolni szite lehetetlen velük mert lépten nyomon átesnek... A csak Boom and Zoom meg unalmas..)

Szóval tudom, hogy Olegéknek a fejlesztés az orosz terjesztésben térül meg nagyrészt mert ott önmaguk terjesztik de azért nem kéne ennyire nyalni a seggét az orosz játékosoknak.....
  • Seaweed
    "olegféle BOP2"

???????????????????????????????????????????????????????????

talan oleg fele BOB!!!
  • Sanyix
  • Seaweed
  • Sanyix
    Sztem az olegféle BOP2-re gondoltál :)
  • Thanatos
    szvsz a BOB-ra godnol csak az nem kieg :)
  • neuro
    szerintem valamit félreértettél...
  • neuro
    Ju-88-as és a Moszkító még megjelenik a nyugati piacon is patch formájában. Az IL-10 a Ki-huszonvalahány és a Pe-2 lesz csak az orosz addonban + térképek.

Ja, másik hír az Ostfron októberben jelenik meg az X1-nél.
  • imp99
    nem de volt szó egy il féle kiegészítőről teljesen új motorral.... kb 2 hete
  • neuro
    A hivatalos fórumon folyamatosan megy a nyafogás hogy a messzerek csíter gépek mert a kézi PP állítással előnyt lehet szerezni légiharcban. Persze nem tudom, hogy Olegék mennyire foglalkoznak a sok amerikai hőzöngésével, ezt a pletykát szintén csak valamelyik fórumon olvastam, lehet hogy egyáltalán nem igaz.
  • Bucser
    MElyik szót nem érted abból, hogy ADDON???? Kiegészítő lemez olyan mint az AEP volt....NEm lesz semmilyen graf más csak benne lesznek az új gépek meg mondjuk 2 új pálya
  • imp99
    és ennek lesz a grafója más? vagy az egy másik game?
  • Bucser
    már jópárszor leírtuk, hogy addonCD- formájában fog megjelenni oroszországban az új gépekkel mint amilyen az Ace Expansion volt. Sajnos Európai terjesztésről még mindig semmi hír.. (jó kis konvertibilis rubelért majd meg lehet venni)
  • Sanyix
    Mármegint nemlátok repülhető JU-88-at sem, és mosquitot sem :P