91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Seaweed
    En is gondolkoztam 19" wide megoldason....de mivel oda lyukadtam ki hogy a gepem ugyis cserelni kell, es a 19"w epp a regi gep miatt lenne, igy inkabb csere utan egy 20-22"wide lesz majd...egyszer...ha nyerek a lotton
  • Seaweed
    Miert ne erne meg?! Nativ felbontasokban kell gondolkozni es maris megeri...aki meg nem tudja hogy miert kell TFT/LCD-nel nativ felbontasban gondolkozni annak tok mindegy hogy egy 14"-es 8 eves Yakumo monitort nez vagy egy 24"-es wide Eizot....SZVSZ!
  • panther112
    ezt a képet kerestem:) de enm találtam, csak a gépemen van meg. na ebből is látszik, hogy enm éri meg 19"-est venni.

Ja ez enm is ez az, ezen nincsenek fent a pixelméretek, nekem még az van letöltve, valami francia weblapról.
  • Seaweed
    http://prohardver.hu/html/monitor/p202_2080s1/p20-2/sizes.png
  • panther112
    Biztos, hogy el fog terjedni, notebook-oknál már tavaly több 16:10-est adtak el, mint hagyományosat (csak japánban nem). 20" fölött, meg szinte csak ilyen arányban kapsz monitort, arról nem is beszélve, hogy a hdtv-k, plazmák már régóta wide arányúak (igaz azok 16:9) és a jövő digitális sugárzását, már eleve ezekre szánják. A legtöbb dvd-film is 16:9 arányú, sokkal kevesebb értékes felületet veszítesz, ha wide-on nézed-> többet látsz a filmből, és kisebb lesz a lefeketített csík (sokkal). A legtöbb 2008-ra bejenlett játékból való screenshot is 16:10 arányt mutat (pl. crysis videó...)
    Szóval szerintem a 19" volt az utolsó széria, amit 5:4-ben gyártottak, a 20"-as van 4:3-ban (2-3 modell csak) meg 16:10-ben (a 90%), 21" fölött pedig elvétve 1-2 4:3 99%-ban 16:10, 16:9 arányúak. (És ha belegondolok, hogy egy 20-as wide, alig 5-10 ezer forinttal több, mint egy 4:3-as 19"-es, akkor komolyan nem értem ki vesz ma még önszántából 19"-est 1280x1024 vs. 1680x1050, nagyon erősen érezhető kölünbség, ebből kifolyó pixelméretbeli előny a wide javára- mármin hogy sokkal kisebbek a pixelei-> élesebb kép, közelről nehezebben kivehető rácsozat, és 2,5 centivel nagyobb képátló, szerintem nem komplett, aki 19"-est vesz manapság.)
  • Her Laca
    Ja és a monitorom egy ViewSonic G90f. Mondjuk 100 120 hercet lazán frissít még magas felbontásban is.
  • Her Laca
    Na most megnéztem itthon. A max amit enged az 1600 x1200 32 biten
  • panther112
    Ezt azért nem engedi valószínűleg a játék, mert fix látómezejő (FOV). Alapban 4:3 arányra írták meg (a játék által megjelenített látómezőt), mivel azonban 5:4 arányban akarnád játszani, de a játék látómezeje mindenképpen 4:3, ezért ez torzoláshoz- nyújtás, vagy vertikális levágáshoz vezetne. A legtöbb játék vagy levág egy kicsit, vagy torzít (szimulátorok, fps-ek vágnak, stratégiaiak pedig nyújtanak többnyire), ez a játék pedig egyiket sem teszi. A levágást amúgy a legtöbb esetben bizonyos file-ok megnyitásával, és ottani változtatásokkal el lehet érni. Ehhez egy kis segítség: itt. A játék alap menüje a 4:3-akat engedi 800x600, 1280x960, 1600x1200. ű

Egyébként sok helyről hallottam már azt a hülyeséget is, hogy nem jó a tft monitor mert torzít:) Pl. az xp alap háttérképeit, különösen a holdat oválissá... A kép 4:3 arányú, ha kirakja egy 5:4 arányú megjelenítőre, még jó hogy torz lesz. Vagy szerkessze át a képet levágással, ami kb. 5 mp, avgy töltsön le 5:4-es képet háttérnek. egyébként sok ember használta a crt-jét is 1280x1024-en egy időben (amikor ezzel akarták eladni a tft-ket), mert örült neki, hogy 'többet' is tud uazon a frekvencián. Csak abba nem gondoltak bele, hogy így ha utánaállítják a vetített képet a kávához, akkor értékes felületet veszítenek, kisebb lesz a crt monitor által használt képátló...
  • Lacusch69
    Nem esküszöm meg rá, de szerintem a régi(?) 17"-os monitoromnál nem adta ezt a lehetőséget (2048x1536). (Persze az egy 2002-es tucatmonitor volt)
    GF7800GT-m van, de ha felugrasz a Pumák fórumára, akkor NateDog-ot kérdezd meg erről, neki GF8800GTS-e van.
  • panther112
    Két külön dolgoról beszéltek. Sanyyx-nak igaza van abban, hogy tudatos különbséget nem nagyon tudsz 50Hz fölött tenni. Szemből 100Hz fölött nem érzékelsz, és olyan 120-130Hz a villogás érzékelésének a határa a periférikus látásnál. Persze egy légy számára még 200Hz is lassan leúszó képek sorozata lenne...

TFT esetén nincs villogás, mert minden pixel külön van vezérelve, így bőven elég a 60-as frissítés is, mivel az ember ennél több mozgásátmenetet nem tud feldolgozni, a zavaró villódzás pedig nem jelentkezik az egyedileg vezérelt pixelek miatt (nem kell minden mp-ben 60-szor újra kirajzolni a képet a monitorra, mint a crt esetében- mondjuk ott jobb esetben inkább 100-szor- elég csak ott váltani a pixeleket, ahol valóban van átmenet.)
    TFT-k képminősége pedig igencsak megugrott, nekem egy EIZO T962-es trinitronom volt, ami talán a valaha gyártott egyik legjobb crt monitor volt, de mivel már 7 évesnél is idősebb, messze gyengébb színei voltak már, mint a mostani tftmnek, nem is beszélve az egyéb hibáiról. A minőségi crt-k gyártása 2-3 éve leállt, ha most akarsz venni, akkor pedig 4 évesnél újabb darabot beszerezni esélyed sincs (a viewsonic tart még egy minőségi darabot gyártásban, de az 160ezer ft+ a postköltség, amiért behozzák az országba...). Az újonnan kapható crt-k pedig rosszabbak, mint egy jó tft. Ha kifogsz 20-25 ezer ft-ért egy jó állapotú 3-4-5 éves darabot, vagy még nem ment szét a sajátod konvergenciája, geometriája, a Moiré-t még be lehet normálisra állítani, és a fényereje sem ment totál szét, akkor érdemes lehet crt-n maradni, de ha nem akkor mindenképpen tft.
    És ha már tft, akkor pedig wide, egyre több játék támogatja, és elmondhatatlanul különb, mint az 5:4-es arány (sajnos tft-re ezt az idióta arány vezették be marketingfogásból, mert 1280x1024 sokkal jobban néz ki, mint 1280x960, mert mind2 1000 fölött van, húha). Eltűnik szinte minden csőlátás érzésed, mert oldalra akkora területet jelenít meg, ami már beleér az ember periférikus látásába. Ennek köszönhetően oldalra jobban érzékeled a mozgásokat, ezáltal pedig sokkal jobban benne vagy a képben, sokkal kevésbé van az az érzésed, hogy egy képernyőt nézel. Engem vasvillával kéne visszazavarni az 5:4, vagy a 4:3 arányra:)
  • Her Laca
    Mondjuk lehet ,hogy inkább vga függő a dolog nem?
    Nekem 6600GT m van a gépben.
    Tényleg ha valakinek van egy combosabb kártyálya az leírhatná ,hogy milyen felbontásokat enged,már ha enged egyáltalán.
  • Lacusch69
    Bocs, egy "már" kimaradt... :-) Erre még emlékeztem, mert ez a szakmám (RTV műszerész), de '90-óta nem csinálom...
    Ja, érdekes, de alaphelyzetben nem jelenít meg a játék 1280x1024-et, csak az említett 1280x960-at az utána következő pedig 1600x1200.
  • Bucser
    Pontosabban ettől felfele.
  • imp99
    mondjuk én észreveszem ha 60Hz alatt fut a monitor és marhára zavar...
  • Lacusch69
    Szerintem ez VGA és/vagy monitorfüggő. Az én konfigomon 2048x1536x32 a max. Persze nem ebben használom, hanem 1600x1200x32-ben (4xAA). Igaz, a monitorom egy ócska, 8-9éves Infotronic 21" CRT, 9eFt-ért vettem, de az általam használt felbontásban tudja a 85Hz-et. Az FPS-t még nem néztem, de városok felett szerintem 25körülire esik vissza (Kb. ennyit képváltást lát folyamatosnak az emberi szem másodpercenként.)
  • Lebowski
    az biza. de ha 1024re rakod akkor is jó lesz csak a monitor felső és alsó szélén egy kb 7 milis fekete csík lesz. (legalábbis az én 19 colos monitoromon. széthúzni nempróbáltam.) de elég szépen néz ki.
  • Her Laca
    1280 X 960 ami alapból a legmagasabb.
  • Her Laca
    Nos utánanéztem. Most ugyan a játékot nem tom megnézni,de az alant említett felbontást csak akkor tudja ha a config iniben átírjuk. Majd ha haza megyek megnézem ,hogy alapból miket támogat.
    [window]
    width=1280
    height=1024
    Na ezeket kell átírni asszem.
  • Falconer
    Nemtudom, mostmar laptopom van egy ideje es nem jatszom. Ha jol emlekszem az volt a felbontas. (Biztos, hogy nem 1600*1200)
    Neked milyenek vannak a korul?

• Her Laca
    "Nekem a PF volt a legutolso verzio, 1280*1024ben 19es monitoron elegge idegesito volt elsimitas nelkul..."
    Sorry hogy megkérdezem,de ezt te hogy tudtad produkálni?
    Akárhonnan nézem a game nem ismeri ezt a felbontást.
    De lehet én vagyok a figyelmetlen!
  • Sanyix
    FPS hajszolásának crt monitor mellett sincs értelme, mert az emberi sem úgyis max 50 képkockát tud megkülönböztetni másodpercenként, szal 50 fps elég. Az más kérdés, hogy bizonyos bugos játékokban hatása van az fpsnek az ugrás magasságára :DD
  • Falconer
    (Rohadt Safari....)

• Falconer
    Na ennek meg uanna nezek, most elkezdett erdekelni.
    De azt tudom hogy nagyon nem voltak elajulva tole... :)
    Amugy pl Far Cry-ra is van olyan patch ami tamogatja. De van egy olyan fogadasom, hogy es soha nem fog elterjedni.
    TFTt meg addig nemveszek amig nem latok egy olyat, aminek van legalabb olyan kepminosege mint a CRTmnek.
  • Falconer
    Na ennek meg uanna nezek, most elkezdett erdekelni.
    De azt tudom hogy nagyon nem voltak elajulva tole... :)
  • panther112
    Van értelme, mert sokkal szebb látványt nyújt. Meg főleg lesz értelme az új grafikus motorok, meg dx10 alatt, csak szerintem az még 1-2 év, mire lesz rá játék.
    Amúgy fps szám hajszolásának csak crt monitor mellett van értelme, a tft úgyse tud 60 fölé menni, rakhatsz alá bármilyen erőművet, néhűány darab állítható 70, ill 72-re, de ez monitorfüggő. Az enyém pl. 60-at tud és kész, a régi crt-vel 100 fölött tudtam AA-t játszani, ezzel pedig fixen 60. Szóval akinek tft-je van, az felejtse el a magas fps-t, cserébe kárpótolja a 16:10 képarány (ha wide darabot választ), oldalra sokkal többet fog látni, mint a többi játékos, persze ez alaposan terheli a vga-t, pl. 4:3 arányú monitorral majdnem teljes grafikán ment el a legtöbb játék, így wide-on (persze csak azoknál a játékoknál, amik hor+ megoldásúak, vert-, és nyújtásnak nem) örülök, ha megvan a közepes minőség.

Amúgy a BOB gépigényét nem fogjuk tudni eldönteni, mert annyira egyikünk sem ért a dologhoz, nekem volt egy ötletem, hogy az fps-ekhez képest még ez a grafika sem vészes, de elég sok ellenérvet hoztatok fel, így most már nem mernék fogadni- mondjuk szerintem mind annak örülnénk, ha nem lenne nagy igénye, de ez persze már más dolog:)
  • Falconer
    Olvastam arrol en is. Ha jol emlekszem csak olyan jatekokkal megy amik tamogatjak. (vagyis nem sok). Es akkor is csak alig emelkedik az fps szam plusz az effektek sem lesznek jobbak. Valami olyasmit irtak, hogy mivel realisabban jeleniti meg a fizikai dolgokat ezert pl egy robbanas sokkal gyorsabban (idoben nem fps-ben) megy vegbe, ami meg kozel nem olyan latvanyos mint egyebkent.
    Szoval az osszefoglalasban vmi olyasmi volt, hogy ha ki akarsz probalni vmi ujat akkor vedd meg, egyebkent szinte semmi ertelme.
  • Sanyix
    Azt se felejtsd el, hogy fps-ben pár négyzetméteres területet kell megjeleníteni, legtöbbször szögletes dolgokkal, il2-ben meg 80km-et (ezt nemtudom pontosan, de kb ilyen messzire kéne látni tiszta időben, így van a lock on-ba, gondolom itt is).
  • panther112
    Egyébként lehet majd kapni valami átalakítót, amire rá lehet tenni régebbi vidkártyákat, és fizikát lehet vele számltatni, szerintem lehet, hiogy árban barátságosabb egy ilyen eszköz beszerzése, mint egy teljes gépcsere.
  • panther112
    Félreértés ne essék, én nem lehúzni akartam a játékot, szerintem is angyon jó grafikája van, csak szerintem ez önmagában nem okoz nagy gépigényt, más típusú játékok, pl. fps ennél szebb grafikával is mennek mai átlagos gépeken. Egy szimulátornál nincs is igény olyan szépen kidolgozott talajra, mint egy fps esetében. Meg aért azt se felejtsétek el, hogy itt néhány lövedéken kell élsimítást végezni, egy fps-ben meg folyamatosan a növényzeten, a lövedékeken... Egy szó, mint száz, én nem hiszem, hogy a grafikai javulás miatt jelentősen ugrik agépigény az il-2-höz képest, ha mégis megugrik, akkor valami más miatt.
  • Falconer
    Te is felreertesz. A talaj grafikat nem en fikaztam... Csak reagaltam, hogy ha szar a talaj grafika akkor is lehet nagy a gepigeny.
  • Bucser
    Ne tudom nezted azt a talaj grafika-t??? Hasonlítsd már légyszíves össze egy másik SZIMULATOR vagy STRATÉGIAI játék talajábrázolásával... Valamint kering a neten egy nagyfelbontásu BOB video.. szedd le nézd meg.. van egy rész mikor Szantoföldek felett repülnek 500 meter kornyekén... Igen csak szép..

mellesleg a felhőzet karpotol mindenert:)
  • Falconer
    Nekem a PF volt a legutolso verzio, 1280*1024ben 19es monitoron elegge idegesito volt elsimitas nelkul...

• Lacusch69
    Full realban sokkal könnyebb távolabbról azonosítani a gépeket.
  • Falconer
    "Jó, de a gépigény nem biztos, hogy a grafikából ered"
    En is ezt mondom. Te irtad, hogy valszeg nem lesz nagy a gepigenye, mert a talaj grafikaja olyan, mint egy ot eves fps-e. En meg erre reagaltam, hogy attol fuggetlenul lehet bazinagy gepigenye....
  • Sanyix
    Ez nálam nem gond, ugyanis nem használok élsimítást, örülök ha a gépem simán extreme grafikán elviszi :)
  • Lacusch69
    Mit értesz "MANUÁLIS VÁLTÁS" alatt?
  • Her Laca
    Csak annyit tennék hozzá! Örüljetek ha karácsonyra kijön ,de szerintem majd jövő tavasz:)
  • Scottt
    Pls help NE HASZNÁJATOK MANUÁLIS VÁLTÁS mert nálam össze omlott tőle az il-2 mikor megnézném a saját gépem,kötelékem h beállítsam a fegyvert stb akkor nem hozbe semmit a gép képe heléyn pedig mikor más kötelék gépét nézme meg akkor emg minden rendben van tud vki erre orvos lást?
  • Lacusch69
    Ráadásul az összes látható lövedékre számol élsímítást. Egy jól védett város, reptér, vagy anyahajó esetén jó erősen leesik az FPS.
  • Sanyix
    "sokkal inkább a megfelelő fizikától. Egyenlőre azt is a videokártya számolja"

Nem, éppen az a baj, hogy a proci számolja, közben a videokártyának ez sokkal jobban menne :)