91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Valka
    lassan ideje lenne már megérteni, hogy nem azon van a hangsúly, hogy ki győz, meg ki nem győz. próbálj már meg ettől elvonatkoztatni.
  • Seaweed
    Nida' mit talaltam a vinyomon! [nosztalgia mod on]

Shadow a vezer, 100-as meg 101-es a kisero... :D

• Valka
    bár ez nem tilos...
  • Valka
    egyszerűen csak túl elfogult vagy.
  • Seaweed
    Rendben van nincs.
  • Seaweed
    Jah egyebkent emlekszem pl VEF1-ben anno tortenelmi huseg kedveert mindig korabbi gepekkel mentunk*(azt oszottak ki) es ugy is tudtunk gyozelmet aratni...jah majd most jon az hogy mert jobbak az orosz gepek...LOL

*.:volt hogy 43-ban 41-es geppel kellett menni, aztan megis kivertuk a fritz kutyakat a krimrol meg meg sok-sok helyrol
  • Valka
    nincs itt semmilyen ellentmondás.
  • Seaweed
    "pont ez a lényeg. ezek a gépek nemigen játszottak szerepet a háború alatt. csak azért kerültek be a játékba, hogy a vörös oldalnak is legyen esélye... akár csak az la7. de ha megfigyeled a magukra valamit is adó pilóták nemigen repkednek az ilyen gépekkel."

Egyebkent erdekes....anno eloszeretetettel mentunk LaGG-3-al, meg MiG-3-assal is ha kellet....sot "RATA puver!"....oszt LA-7 meg sehol se volt akkoriban...de nem nem ez az ellentmodas. Elemezd amit irtal. Elvileg tanitjak az iskolaban a mondatelemzest.
  • Valka
    most kamion! mi az ellentmondás?
  • Seaweed
    Most oszinten te hany eves vagy?! 8-10?! mert hogy egy 8 eves gyerek nem talaja meg az ellentmondast az rendben van de te......?!
  • Valka
    hol itten az ellentmondás?
  • Valka
    ja. mér' nem csinálnak a németek is valami jó kis repszimet???
  • Seaweed
    Nahjo en itt befejeztem..itt latom hogy ez meddo vita lenne mert hiaba tobbszaz szakirodalom amikbol taplalkozva esetleg epkezlab mindenre nyitott vitaba szallnek...a "falon pokkal" egyik semmi sem veheti fel a versenyt....

• Seaweed
    Te figyi! Nem tunt fel hogy a mondokadban ket mondaton belul kerulsz ellentmondasba sajat magaddal?!
  • Valka
    szerintem ez egyértelmű
  • Valka
    a nagyanyám testvére repszerelő volt az egész háború alatt és még utána is. tőle vannak az infók és hidd el, hogy látott falon pókot... a háború után is szerelő maradt. azt mondta, mikor a háború után behozták a jakokat, meg a többi orosz csodát, ő meg a többi német gépekhez szokott szerelő nem tudta, hogy sírjon-e vagy nevessen, mikor meglátták azokat a "kávédarálókat".
  • Valka
    "...a MiG-3U nem allt nagy letszamban hadrendben(osszesen alig tobb mint 50db-ot gyartottak a MiG-3U-bol!!), maga a tipus(MiG-3) is igen kevesett szerepelt a fronton mert nem voltak megelegedve vele a pilotak.(Mivel eleve a 41 jun.-dec kozti idoszakban (O.B.) szazaval semmisultek meg, sok a foldon igy visszarendeltek a maradekot kikepzo alakulatokhoz es Moszkva legvedelmere) Eleve nagymagassau elfogovadasznak keszult. Illetve a 185 az egy prototipus..."

pont ez a lényeg. ezek a gépek nemigen játszottak szerepet a háború alatt. csak azért kerültek be a játékba, hogy a vörös oldalnak is legyen esélye... akár csak az la7. de ha megfigyeled a magukra valamit is adó pilóták nemigen repkednek az ilyen gépekkel. úgy látszik nem értetted. az, hogy melyik fw-ről van szó, az meg sztem egyértelmű.
  • Sanyix
    Nincs a fókán elcseszve semmi. Csak meg kell szokni meddig lehet vele elmenni. Sok gyakorlással úgy tud repülni a határon az ember, hogy összevissza rázkódik a gép az erős manőverektől, de soha nem dugózik be. Én jobban is szeretem mint a messzert.
  • Her Laca
    Ja még valami. A8 szárnyba bele két 108 as ,és ha jól repülöd akkor isten gép. De ott van a mustáng is. Kb ugyanúgy kell vele harcolni mint a fókával. Megvan itt az egyensúly. Jó a la7 az más ,dehát ennyit engedjünk meg a verescsillagosoknak ,elvégre csak a saját játékuk.
  • Her Laca
    Hát ha azt nézzük hogy valóban a FW190 -esről mondták még a szövetséges pilóták is ,akiknek volt alkalmuk kipróbálni ,hogy talán a második vh legjobb gépe volt akkor van némi igazságod. De ez is egy érdekes kérdés ám. Mivel pl az amik mindig is szerették felmagasztalni az ellenségeik haditechnikályát. Olegnek ahogy én hallottam a kedvenc gépe a fóka.
    Nem hinném ,hogy nagyon el akarná cseszni. De kiktől származnak az infórmációid? Most komolyan kiváncsi vagyok. Én is ismerek egy pár veterán pilótát,bár sokszór kicsit fentartással kezelem a mondandólyukat.
  • neuro
    "Oleg bá bármelyik időszakra megengedi, hogy történelmileg csak egy kicsit is hiteles erőviszonyok alakuljanak ki az oroszok rovására."

Ezt honnan is veszed? Részt vettél a fejlesztésben? Oleg mondta neked?

...vagy csak a nagytudású fórumosok sírására hagyatkozol?
  • Seaweed
    #9049= nah ez az igazi siras rivas! Errol van szo! Van benne "első kézből származó infó", meg "meltanytalansag" meg "Oleg egy fasz" (kepletesesen), meg "nem tudom elviselni"... azert csak mert a foka olyan amilyen....megis ezzel akar jatszani...hat kerdem en akkor tenyleg mazopista'?! Az!...jatsz Valka CFS3-al akkor!
    (Mellesleg elegge hianyosak szemmel lathatoan a tortenelmi informacioid...a MiG-3U nem allt nagy letszamban hadrendben(osszesen alig tobb mint 50db-ot gyartottak a MiG-3U-bol!!), maga a tipus(MiG-3) is igen kevesett szerepelt a fronton mert nem voltak megelegedve vele a pilotak.(Mivel eleve a 41 jun.-dec kozti idoszakban (O.B.) szazaval semmisultek meg, sok a foldon igy visszarendeltek a maradekot kikepzo alakulatokhoz es Moszkva legvedelmere) Eleve nagymagassau elfogovadasznak keszult. Illetve a 185 az egy prototipus...mit akarsz vele?!...szerintem azok a bizonyos "első kézből származó infóid" vagy hulyesegek, vagy egyoldalo es pontatlan valamik.....
    Vegyel a kezedbe szakirodalmat (nem! ne pilotak beszamoloit!*) osszefoglalo konyveket, es tipusleriasokat...aztan vagdalodz!

*.: mert azok mindenek alltalaban csak nem objektivek....mindig olyan jokat mosolygok a tv-ben is a veteran pilotak omlengesein az altalauk repult tipusokrol(legyen az Spit vagy Mustang vagy Messzer)..hogy igy meg ugy a legjobb, meg jobb se letezett azota se....hehe lol...

Mellesleg megjegyeznem hogy az alltalad emlegetett "fw" az Focke Wulf mint gyarto....ebben van 189 meg meg jopar tipus is....

"ez a bánásmód a fw-al nem méltányos!"

Tehat mi a bajod peldaul a Fw-189-el?!!
  • Valka
    voltaképpen a FW 190 az én bajom. az, hogy az összes messzer szart se ér a G2-től felfelé, már nem nagyon izgat, de az, hogy a 2.vgh egyik legjobb-ha nema legjobb-vadászgépét ilyen szar helyzetbe állítani azt már nem tudom elviselni annak fényében ahogy az orosz gépek be vannak állítva. elhiszem én, hogy van aki marha jól repüli így is az fw-t, de attól még méltatlannak találom ezt a bánásmódot. mindenki, még a nyugati országok szakértői is többnyire ezt a gépet tartják a legtöbbre, még a saját gépeik előtt is. mindenhol arról olvasni, hogy milyen egyszerűen vezethető, gyors és rendkívül jól manőverezhető gép volt. ehhez képest a játékban úgy viselkedik, mint egy köcsög primadonna, elég egy apró rossz mozdulat és irányíthatatlanná válik, az meg, hogy mennyire manőverezhető, szerintem nem kell ecsetelnem. első kézből származó infóim vannak a gépről, nem csak a dokumentumok adatai alapján ítélek és az a meggyőződésem, hogy méltánytalan Oleg bá hozzáállása a kérdéshez, különösen, ha figyelembe vesszük néhány unalomig emlegetett orosz gép tulajdonságait. az a helyzet, hogy érzelmileg kötődöm ehhez a géphez de gyűlölök vele repülni, mert SZARUL VAN MEGCSINÁLVA. nem is bánnám én a többi "szupergépet", csak ez az egy nyavajás fw lenne olyan amilyennek lennie kéne. és kurvára nem érdekel, hogy az orosz játékosok nem tudnának vele mit kezdeni, asszem' még így sem lehetne okuk a sírásra. elvileg ez egy szimulátor, hát legyen is az. a G2 ellen meg ott van a mig 3u és a 185 m71 ugyan az az évjárat. egy percig se hidd el, hogy Oleg bá bármelyik időszakra megengedi, hogy történelmileg csak egy kicsit is hiteles erőviszonyok alakuljanak ki az oroszok rovására. sajnálom, ha durván fogalmaztam, tudom, hogy ez csak egy játék, de meg kell, hogy értsétek; valahol határt kell húzni a kompromisszumoknak is, különösen, ha egy olyan dologról van szó, amelyik (asszem mindannyiunk számára) ennyire fontos. és ha már tenni nem lehet ellene, legalább ne csináljunk úgy, mintha minden ok lenne. ez a bánásmód a fw-al nem méltányos!
  • Lebowski
    jah srry nemláttam az idézetet :)
  • Lebowski
    vki kérdezte hogy melyik hurri fullad le..
  • kiskorúbézoltán #9046
    Ööö , ... és ?
  • Sanyix
    MK I. tud lefulladni. MK II. már nem.
  • Her Laca
    Értem. Nos ez is azt bizonyitja ,hogy van jó meg nem annyira jó pilóta.
    És innentől asszem felesleges is a gépek tulajdonságait firtatni:)
  • Lacusch69
    Dogolás alatt manőverező harcot értettem 1-2 ezren... És onnan nem "gyorsul el" a Mustang sem, és a P47 sem olyan hirtelen.
    Pl. van Maddog41-nek egy tisztán PF szervere. (A magyarok közül DarkSide-dal repülünk ott, mostanában néha, régebben sokszor...) Ott aztán gyakori, hogy a hülye amerikai faszagyerek lejön forgolódni 1000m alá P47-tel meg a Mustanggal a Zerók meg a Hayaték ellen... Mennyit lelőttünk már :)
    Az viszont igaz, hogy amikor a VF101-esek vannak fent, akkor ilyen könnyű győzelmek nem fenyegetnek...
  • Her Laca
    Nézd az 1-2 ezer nem is baj ,csak ha leáll forgolódni. No de ha nekiereszti a madarat hát az életbe nem éred utól. És itt jön képbe a jó és a vacak pilóta.
  • Lacusch69
    Csak ha a Mustang-pilóta butuska, és lejön 1-2 ezerre dogolni, akkor könnyen meghalhat...
  • Her Laca
    Hát a G2 -ő azért nem a megváltó.:) Egy mustánggal bármikor leharcolja az ember. Ahoz már lassú azért. Bár ma lelőttem egyet war on ,8000 ren.
    Én lepődtem meg a legjobban.
  • Lacusch69
    Körülményektől függ. G2 gyakran jobb a '44-45-ös gépeknél is, ha sikerül a megfelelő (számunkra kedvező) harcmodort az ellenfélre erőltetni.
    Az meg, hogy a "német gép jobb", de "az oroszok többen vannak" eleve lehetetlen, mert akkor a (témában nem érintett) többség német gépekkel akarna repülni, nem lenne "egyensúly".
    Én tulajdonképpen nem is lázadozok a gépek repülési tulajdonságainak különbözöségén, tudom, hogy létezik, de ez van... Sokkal jobban zavar, ha az ellenfél "sportszerűtlen". (Vagy gyakran a saját csapattársam...)
  • Her Laca
    ""Gyengébb géppel erősebb , jobb ellen vagy jó géppel de túlerő ellen ? Szerintem jó móka lenne ...""
    Ja mennénk online wart 10 orosz VS 5 német ellen. Jó móka lenne az biztos ,csak sose indulnánk el:))
  • Her Laca
    Valka!!
    Nem értek valamit. Most mi is a baj tulajdonképpen?
    Hogy nem domborodik ki a különbség a gépek között. Dehogynem. Csak nem úgy ahogy neked tetszene.:) Vagy az ,hogy az orosz lelő? És ez neked fáj ,holott meg vagy győződve róla ,hogy te is jó vagy.
    Mert ha az utóbbi ,hát annak a legegyszerűbb orvossága az az ,hogy te is ugyanolyan géppel repülsz. A tudásbeli különbséget így lehet lemérni.
    Megjegyzendő ,hogy 42 ig nem nagyon van a messernek ellenfele még a játékban sem. Sőtt a G2 még a 43 as gépekkel is pariban van.Hát utána van egy kis ez meg az de meg lehet azért oldani:)
    Ott a fóka. Igaz nem egy dog gép ,de hatékony az mán biztos:)
  • Valka
    hadd idézzek tőled :
    "Valóban , kiegyensúlyozottat írtál , de nekem ettől feláll a szőr a hátamon .

Abszolút nem értek ezzel egyet , miért akarnak kiegyensúlyozni egy - elvileg - történelemhűnek szánt szimulátort ? Ha egy német gép pl. jobb volt akkor annak olyannak kellene lennie , hogy akkor nehezebb lesz orosz oldalon ? Hja kérem ez a szimulátor része a dolognak . Ha esetleg több az orosz darabszámra ? Na ez a történelemhűség lenne talán . Gyengébb géppel erősebb , jobb ellen vagy jó géppel de túlerő ellen ? Szerintem jó móka lenne ...

Persze ez csak egy kósza gondolat de számomra erről szólna egy szimulátor ."

vazze' gyakorlatilag ugyanezt pofáztam tegnap egész este
  • Her Laca
    Nézd adok egy jó tanácsot.Biztos van egy társaság akikkel szivesen repülsz.Nos valaki kreáljon egy hostot lejelszavazni és csak ti vagytok benne. Mi is ezt tesszük ,pl a 77PX esekkel jóban vagyunk igy összeállunk és nemritkán tizenhatan is lövöldözzük egymást. Tegnap épp egy őrületes dogolást csináltunk amiből film készűl. DE a lényeg ,hogy jól szórakozunk .Közben jókat beszélgetünk ,mifene,így szerintem élvezetes a dolog.
  • Lacusch69
    Ha szeretnék században repülni, jelentkeznék a "Jack Daniels vadászraj"-ba
  • Lacusch69
    Igen, pont ezt szoktam (szoktuk) csinálni. Csak az a probléma, hogy kevés jó színvonalú szerver van (3-5). Többnyire vagy óvodásoknak való beállításokkal mennek, vagy nem elég jó a pingem hozzájuk...
  • Her Laca
    Az nem jó:)) Abban nincs élvezet. Itt mint írtam az élvezetek összekapcsolása lenne a cél. Mondjuk elképzelek egy online war bevetést és a rádiózást:)) (Hányat látsz? Négyet,nem nyólcat. Hol? Mindenhol.