91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Her Laca
    Nos én készséggel meghalgatom a véleményed,ha szerinted így van nekem mindegy. De ne vond kétségbe amit mások mondanak. Nem tudom repülsz e wart ,de én azért szoktam és biza hidd el meg lehet lépni a La 5 fn től .
    De nem akarlak meggyőzni gondolj amit akarsz. Bár a statisztikák is azt mutatják ,hogy ha fókával megyünk sokkal eredményesebbek vagyunk bármi ellen.
  • Lysandus
    Csak nem te vagy a szóvivője? Egyébként nyugodtan megkérdezheted.
  • Lacusch69
    Ilyesmi statisztikája VO101.Sanyónak is volt. Szerintem nem állítaná ugyanezt, de a kedvedért megkérdezem tőle...
  • Lacusch69
    Szimen IS gyakorolnak. Meg Jak-52-esen. Aztán Kanadában...
  • Lacusch69
    Egy iskolakör még nem éles harci bevetés... Ott nem nyomhatsz Refly-t, ha szitává lőnek... Különben a gondolatmeneted szerint elég lenne a magyar pilótákat egy Gripennel bővített Lock On-nal kiképezni?
  • Lysandus
    És melyik peccs volt az? Az A6-os utoljára asszem a 3.03-ban volt gyorsabb, mint a La-5FN.
  • Lysandus
    Szerinted az igazi pilcsik nem szimen gyakorolnak először??? Ma már a kiképzés 90 százaléka szimen megy. Nem lényegtelen, hogy olcsóbb. Utána élesben már csak azt nézik meg, hogy mennek a szimen begyakorolt dolgok élesben.
  • Lysandus
    Meg fogsz lepődni. Volt már olyan magyar szimes, aki vezetett igazi repcsit. No persze az oktató a haverja volt. De minden különösebb előkészület gyakorlás nélkül. Ő vezette végig az iskolakört, le- és felszállással. Természetesen nem egyedül repült, az oktatóval, de az egyszer sem nyúlt a kormányokhoz.
  • Lysandus
    Azt nem mondom. De az átlagosnál biztos hogy jobbak. Egyébként ezt nem én találtam ki, asszem 123_Rafaeli (+100 túlélt küldi +100 légi győzelem egy huzamban) írta a Bellum fórumban.
  • Gundark
    Egyszer úgy ábrázolták hogy mi a különbség a szimulátor és a valóság között : Fektess le egy 10m hosszú és 15 cm széles deszkát a földre. Menj végig rajta úgy hogy ne lépj le. Ez a szim. Tedd meg ugyan ezt 30 méter magasan. Ez a valóság :) No és ne feledd el ez csak egy "játék" szim. Az igazi szimulátor "picit" komolyabb.
  • Lacusch69
    Még valamit. Ha olvastad a "Pumák földön-égen"-t, akkor tudod, hogy több éves kiképzés és tanulás után ültek Tobakék Messzerbe. Szerinted azokat a tantárgyakat és gyakorlati oktatást pótolja egy számítógépes játék?
  • kiskorúbézoltán #9100
    #9096-ra ...
  • kiskorúbézoltán #9099
    Persze , csak kapnátok a fen eketek alá egy párnát , hogy kilássatok ...
    [bocs , magas labda volt]
  • Her Laca
    Testvírem:)
    Meglehet többet repkedek vele,mint gondolnád:))És igen próbáltam meglógni ,sőtt nem csak próba volt . Meg is lógtam, Ha neked az nem megy hát azt nagyon sajnálom.
  • Lacusch69
    Ezt most komolyan mondod? Máshonnan példa, de ide is értelmezhető:

Légy szíves, mutass már nekem valakit, aki a MotoGP2 progiban baromi jó, és még nem ült nagyteljesítményű motoron. Aztán küld le hozzánk, és versenyezzünk egyet... Én sohasem mentem az említett játékkal, ellenben 16 éve motorozok (8 év dragbike versenyzés is volt közben) kifejezetten nagy teljesítményű motorokkal. Nem hiszem, hogy nem én nyernék...

Ültetsd át az egészet a repülésre, és megkapod a választ...
  • Valka
    úgy véled, ha visszamehetnénk az időben, mi lennénk a 2.vgh legnagyobb ászai?
  • Lysandus
    Jó ember! Te mikor játszottál utoljára? A Fókát nem csak az amcsi gépek érik utol. Próbáltál már meglógni La-5FN elől A6-ossal? Semmi esélyed egy az egyben. Komolyan mondom megáll az eszem. Hajtogatjátok itt ugyanazt a marhaságot mint egy mantrát: hogy tök mindegy milyen a gép, minden a pilótán múlik. Tényleg azt ajánlom, hogy próbáljátok már meg az A6 vs La-5FN-t egy az egyben. Semmi esélye a Fókának. És ugye a Hannig könyvből ennek pont az ellenkezője derül ki.

Más: Persze, hogy a II. vh-ás felvételeken általában egyenesen repül az enemy. Ott nem volt refly gomb. Én azzal a véleménnyel értek egyet, hogy az il-2-es szimulátorral játszó virtuális pilóták sokszorosan tapasztaltabbak, mint az átlag II. vh-ús pilcsik voltak. Minél többször lövik le az embert, annál tapasztaltabb ugyanis.
  • PhantomAss
    vagy ezt is ajánlhatom:
    Alfred Price: Az fw 190-es szolgálatban
    (érdekes részlet, hogy az angolok annyira fostak a fókától amikor megjelent, hogy eksönt szerveztek egy példány ellopására:O)
  • Her Laca
    Nekem megvan pdf ben is 1.20 MB Ha adsz egy mailt vagy msn t elküldöm
  • Valka
    kösz.
  • Lacusch69
    Hannig könyve nekem megvan, Karácsonyra kaptam kedvesemtől. Bármelyik nagyobb könyvesboltban esélyes.
    Ajánlom még:
    M.Spick: Ászok
    M.Spick: A Luftwaffe ászai
    ...és még több könyv az írótól...
    Toliver-Constable: Erich Hartmann
    Tobak Tibi bácsi könyvei
    Becze Csaba: Elfelejtett hősök
    J.Scutts: a Messerschmitt BF109 története

Gyakorlatilag bármelyik plázában vagy nagyáruházban érdemes szétnézni, vagy a kiadótól rendelni (Hajja&Fiai)
  • Valka
    bár éppen most találtam egy könyvet a régi cuccaim között. : )
    Karlson Paul
    A Gépmadár
    1938-as kiadású, kicsit régebbi mint kéne... nem hittem, hogy egyszer ez lesz a bajom
  • Valka
    kösz a tippet. megpróbálom felhajtani valahonnan. az erről a témáról szóló könyvek nem túl könnyen beszerezhetőek, sajnos.
  • Her Laca
    Nos ezzel teljes mértékben egyetértek. Még annyit hozzá tennék,hogy bizony egy egy fejlesztést nagyban meghatározott egy egy személy. Aki talán ragaszkodott bizonyos elképzeléseihez ,mégha az nem is volt helyénvaló.
  • Her Laca
    És még valami. Sokan ahhoz mérik a gépeket,amiket a dog szervereken produkálnak.Ez nem jó megközelítés,véleményem szerint.
    Ellenben egy coop ,vagy netalán war bevetésen már nem az a fontos ,hogy hogyan fordul ,emelkedik az a gép. Ott a szituáció már kicsit életszerűbb.
    Ott már gondolkodni ,mérlegelni kell. Mint ahogyan az igazi pilóták is cselekedték. Ha nem így tesz az ember lelövik. És az nem jó:))Össze kell vetni a gép (játékbani tulajdonságait) az ellen gépeinek tulajdonságával,
    ez alapján meg határozni a taktikát,és nem bele menni kétes helyzetekbe. Ha kell hát meneküljön az ember ,szégyen ide ,vagy oda.
    Na többet nem akarom osztani (a nem is létező ) észt:))
  • Lacusch69
    Igen, nagyjából arról van szó, hogy az iparilag kb. egyformán fejlett országok kb. egyforma teljesítményű technikát állítottak elő.
    Azt hiszem, pont ebben a TopGun írásban van az, hogy mindegy, milyen volt a Spit vagy a Messzer, ha nincsenek, akkor lett volna helyettük más.
  • Her Laca
    Véleményem szerint közel egyenrangú gépek voltak.
  • Her Laca
    No meg fogalmaznám sőt összegezném a tanulságokat.
    Megint csak oda lyukadunk ki,hogy a pilótán múlik minden. Mint az életben sem volt máshogy . Mert ugyi pl spit-tel is voltak eredményes pilóták ,messer ellen,meg fordítva. És voltak áldozatok. Jó sokan. De bármelyik gép tipust ide lehet venni, a pilóta tudása az a döntő. A gép az csak pluszt adott egy kiemelkedő egyénnek. De ülhetett a szerncsétlen pilcsi bármibe is ,ha nem volt tapasztalata,és összefutott egy nála tapasztaltabb ellennel. Mert a németeknek is az volt az előnyük ,hogy a pilótáikat nagyon magas követelmények elé állították ,és komoly képzés volt. De ha megnézzük a háború vége felé ,már az ujjoncok nagy része csak célpontnak volt jó ott is. Pedig gép az volt ,dögivel FW ,BF,stb.
  • Lacusch69
    Nem teszem le a nagyeskükt, de az egyik régebbi TopGunban írta azt hiszem, Sárhidai úr, aki a "Légi háború M.o. felett" c. könyvben is társszerző.
    Lehet, hogy tévedek az írót illetően, de arra világosan emlékszem, hogy egy levélírót "helyretett" a Spitek felsőbbrendűségét illetően...
  • Bucser
    Hát az úgy tudom, úgy hallottam és a pista azt hallotta és úgy mesélte dolgok nem sokat segítenek egy gép manőverezőképességének/nehézkességének értékélésében. Rádasul Hartman példájából is tudjuk (Murphy törvényei óta) hogy nem minden azonos tervek alapján készült repülő szerkezet működik ugyanolyan eredményességgel. Szóval ezt az így jobbak voltak úgy jobbak voltak ezt hallottam olvastam tudtam vitát hanyagoljuk... Az igazság úgyis valahol az Angol és a német szerzők állításai között van.. Az amcsiékkal meg köszönőviszonyban sem általában...

Egyébként mindenki sír, hogy a Fóka milyen szar. Akkoriban a fóka legnagyobb erénye az instabilitása volt és mivel nem volt még fedélzeti komputer (kivéve az autogerate) sem flybywire pont az instabilitása adta a legnagyobb előnyét. A minden tengelyen fordulékonyságot.. de pont emiatt az instabilitás és a Hatalmas motorerő miatt viselkedik úgy a játékban ahogy... JA hogy nem tudjátok elég finoman kormányozni?? tegyétek a joy-t a földre ragasszatok rá egy botot és próbáljátok úgy:) Nem véletlenül volt a botkormány olyan hosszú:)
  • Lacusch69
    Írhattam volna Hurrit is... Egyébként úgy tudom, hogy a negatív G-s manőverek kivételével a későbbi Spitek nehézkesebbek voltak az I-II-nél.
  • Bucser
    BTW

Használjátok már a VÁLASZ ERRE gombot pls!!!
  • Bucser
    Hol látsz te a játékban elsősorozatos 39-es 40-es spiteket? (igen Mark 1-ről beszélünk)
  • Her Laca

Ez onnan van.

A Fw 190-es teljesítménye és repülési jellemzői egyaránt magukért beszéltek. Zuhanásban sebessége meghaladta a 700 km/h-t. Minden tengelye körül rendkívül mozgékonyan tudott fordulni. Gond nélkül szűk fordulóba lehetett rántani, ha áteséshez közeli állapotba került, azt a csűrők erős rázkódásával jelezte. Ha valaki ezt figyelmen kívül hagyta, a gép magasságát vesztve egy szempillantás alatt csinált egy fél gyorsorsót, amit szinte teljes lehetetlenség volt követni. Légi harcban elegendő magasság esetén ezzel a módszerrel biztosan le lehetett rázni az üldöző ellenséges gépeket. Ez a „beépített” menekülési taktika rengeteg Focke-Wulf pilótának mentette meg az életét szorongatott helyzetben.
  • Her Laca
    Ja és Valka.
    Olvasd el ezt:Norbert Hannig
    A Luftwaffe szolgálatában
    Harcaim a keleti fronttól a Birodalom védelméig
    Elég jó, és a krapek jószerivel csak Fókával repült.
  • Her Laca
    Igen:)) Ismerős az érzés:)))De legalább tanulhat az emberfia. Úgyis csak jobbtól érdemes tanúlni.
  • Lacusch69
    "mert azok mindenek alltalaban csak nem objektivek....mindig olyan jokat mosolygok a tv-ben is a veteran pilotak omlengesein az altalauk repult tipusokrol(legyen az Spit vagy Mustang vagy Messzer)..hogy igy meg ugy a legjobb, meg jobb se letezett azota se....hehe lol..."

Akkor kinek higgyünk? Azoknak, akik nem is ültek benne?

Csak egy példa a félremodellezésre: L.Deighton a Vadászrepülőkben összehasonlítja az angliai csata gépeit. A manőverező-képességről írja, hogy elméletileg a legkisebb sugarú körön az Emil fordult, de ezt az átlagos pilóták kevéssé merték kihasználni, féltek a Messzer gyenge szárnyaitól. Innen jön a tévhit, hogy a brit gépek fordulékonyabbak voltak.
    Namost azt mindenki tudja, hogy milyen a játékban az Emil vs Spit fordulóharcba keveredni...
    Ezzel nem azt akarom mondani, hogy sz@r az egész, hanem azt, hogy egy picit el van csúsztatva a dolog. Persze ettől még tényleg sokkal inkább a játékosok tudásától függ a dolog. Pl. tegnap este mentem NateDoggal 1vs.1-et, azonos géppel. Inkább nem írom le, mi történt...
  • Her Laca
    Na éppen ez az.Azt készséggel elismerem,hogy a német repülők tevhnikai szinvonala magasabb volt ,ahogyan azt a rokonod is konstatálta. De az élet azért nagyban más volt mint itt a játék. Ha megnézel eredeti filmfelvételeket,és elemzed mijenek is voltak a légiharcok ,hát el lehet gondolkozni. Nagyon kevés volt a manőverező légiharc,a megtámadott repülők (lett légyen az bármely oldal gépe) szinte egyenesen repültek. A lelőtt pilóták nagyon nagy hányada nem is látta ki lőtte le. Persze voltak kivételes pilóták ,de nem ez volt a jellemző. Ha úgy harcolnánk ahogy azt akkoriban tették ,hát nem nagyon repülne senki sem.
    Vagy pl ha két gép elmegy egymás mellet 400 al és az egyik visszafordúl a másik meg megy tovább egyenesen ,szerinted valaha utól tudná érni?
    De mégegyszer mondom,ez nem a valoságot modellezi le teljes mértékben ,nem utolsó sorban a pilóták között sincs különbség mint az életben volt. A magyar pilóták visszaemlékezéseikben is elmondják,hogy az orosz gépek jobban fordultak,nem is nagyon álltak le velük fordulózni.
    Meg hát az is ritka volt ,hogy egy az egyben küzdöttek. Tehát most vegyük gorcső alá a Fókát. Sajnos nem tudjuk pontosan milyen is volt valójában,de abban egyetérthetük ,hogy valóban egy remek gép lehetett.
    És nézzük itt a játékban mit is teljesít.A felszállásnál nem egy fürge madár ,de ha beindul akkor elég dinamikus tud lenni. Emelkedni kevésbé tud mint a messza ,viszont 400 körül tartva a sebességet istenien fordul.Orsózni nagyon jó lehet vele.Nekem az jött le vele kapcsolatban,hogy nem szabad a sebességét elkopni hagyni. Zuhanásban utólérhetetlen,talán csak pár ami gép áll vele pariban.A tűzereje meg egyenesen fantasztikus. Visszintesen is jó a sebessége ,kevés gép éri utól.Ha csapatban repülik akkor félelmetes egy fegyver.Igazi BZ gép.
    Dogolni nem jó ,de kérdem én tudsz példát az életből amikor fókával leálltak dogolni ? Mert én még nem nagyon találkoztam ilyetén visszaemlékezésekkel.Nos nem akarok okoskodni ,lehet nem jól látom ,de szerintem meg kell tanúlni kezelni és akkor minden ok.Nézd La7-tel meg La 5FN -nel,no meg G2-vel bárki tud repülni,de fókával nem. Ha megtanul vele az ember akkor elmondhatja ,hogy kitört az átlag közül.és egy magasabb szintre lépet:))Na akár felfoghatjuk kihívásnak is a dolgot.
  • Valka
    nos, mindent összevetve írtam egy kritikát. egyesek szemében ennek nincs értelme és valahol igazuk is van. de csak azért, mert lerágott csont. viszont attól még lehet igaz.
  • Seaweed
    Jah bocs..en evekig abban hitben eltem hogy ez egy harcirepulo szimulator..es nem Flight Simulator n+1. Dehat te biztosan jol tudod!