91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • asw27
    A szimulátor pilóta mint igazi pilóta témához.

Szerintem kb. 30 másodpercig maradna életben egy kiváló szimulátoros egy valódi 109-esben.
    Egy szim.pilótának fogalma sincs mit jelent a valódi precesszió és kb ennyi idő alatt vágódna át a repgép.

Lásd Tobak könyveit. Tapasztal pilóták haltak meg a 109-essel felszállás közben pusztán ezért.

Másik pl. Balesetben lényegesen többen vesztették életüket, mint légiharcban, vagy egy szimpla harci bevetésben.

Vittem már föl repülni szimes pilótát, és gyorsan összetörtük volna magunkat, ha .....
    Azt viszont le lehet szögezni, hogy aki sokat repül szimeken az egy kicsit könnyebben elsajátítja a repülést, de hangsúlyozom, hogy nem tud még repülni.

Egy átlagember 35-45 rep. óra alatt tanul meg úgy repülni, hogy életben maradhat, ha nem tegezi le a repülést.Mellesleg a legtöbb géptörést a ~150 órás pilóták okozzák, mert ők már azt hiszik, hogy tudnak reg.gépet vezetni. Talán az sem véletlen, hogy az oktatói képesítést legalább 250-300 óra után lehet megszerezni, és 21 éves kor is feltétel."talán már benőtt a fejelágya"

Bocs, hogy hosszúra sikeredtem.

ui:Nagyon kevés pilóta játszik Il-2-ővel és bármi más szimmel. sajnos.
  • Lacusch69
    Nem dohányzom... :)
  • Valka
    fordított esetben, emillel le tudok szedni két ász il2 vadászt. a többire nem maradna skuló, (talán még egyre, ha szerencsém van) max a géppityuba, de azzal egy hétig is hiába lőném
  • Valka
    igen megkaptam és már el is kezdtem olvasni.
  • Lysandus
    Gyújtsál rá Tesó! :-)
  • CrazyCharlie
    Hali
    2 napig nem voltam internetközelben, remeg is a kezem... Biztosan megbánom, hogy beleugatok a "szakértő urak" vitáiba, de egyszerűen nem tom megállni.

Fw190 vs. más vadász?

Valósághűek-e a rep. tulajdonságai? PASZZ! Én (még mindíg)NEM tudok vele repülni. Biztosan nehezebben lehet elsajátítani a vezetését, mint a Messernek. Viszont, ha EGYSZER tüzelési helyzetbe kerülök vele az ellenfélnek annyi. A fegyverzet tekintetében bizosan veri az összes ruszki gépet + a Messzereket is. A Fw talán inkább az elfogó vadász szerepét töltötte be, a Messzer volt talán az első számú frontvadász(inkább érzem, mint tudom). Egyébként érdemes lenne utánanézni hány alakulatot szereltek fel Fókával és hányat Messzerrel a II. vh. alatt...

Oleg csalt a Haza javára?

Il-2 vel repülve 1(azaz EGY!) bevetésen 5(öt) Me109 Emillel végeztem, úgy, hogy nem én kerestem a balhét.(offline)
    Tobak Tibor szerint az Il-2-őt úgy volt a legkönnyebb leszedni, ha az emberfia a hűtőjébe lőtt egy rövidet és már percelt is lefelé. A játékban nemigazán akar bejönni...

SANYO:
    Másik hasonló sztori, hogy a gyakorlótéren a lövészet után össze kellett szedni az üres hüvelyeket. Hogy ne kelljen annyit keresgélni, a lövés után mindenki oldalra pillantott, hova is repült a hüvely. Sajnos annyira reflexszerűvé vált ez a mozzanat, hogy éles helyzetben is megcsinálta a kolléga. Nem tom, mi lett vele, remélem nem a fejére céloztak és a mellény végezte a dolgát.
  • Lacusch69
    Én is, csak nem érek rá közben unatkozni...
  • Lysandus
    Bocsi egyébként, de melózok ma is, úgyhogy unatkozom! :-)
  • Lysandus
    Nem valóság??? Hát akkor az életben nincs refly gomb? :-)
  • Her Laca
    Valka!
    Meg kaptad ? Már az emailt.
  • Valka
  • Seaweed
    "Ez úgy ahogy van baromság."

Mi ugy ahogy van baromsag?! Nah ezert kene hasznalni azt a nyamvadt "Válasz erre" gombot az isten szerelmere mar!

Egyebkent heh'?! Most lemaradtam valamirol ki hasonlit es mit es hogy?! Vagy most mi van?! Ez jatek. Jatek is marad...nem valosag.
  • Her Laca
    Ez úgy ahogy van baromság. Az Il2 -őt nem lehet egy komoly szimulátorhoz hasonlítani. Még viccből sem. Beszélgettem Dr Varga Ferenc ynugállományú repülő ezredessel,pont erről . Mosolygott a dolgon. Mondjuk párezer órát eltöltött a levegőben repült mindennel ami volt a hadseregben ,sőtt tagja volt annak a pilótacsoportnak akik kipróbálták az F16-ost meg a Grippent,meg a Mirage-is. Hát egy ilyen ember véleménye csak ér valamit asszem.
  • Falconer
    Lol :DDDd En egesz jol birtam kovetni. Most jo napom ugylatszik, vagy vmi
  • Seaweed
    Jah volt par hsz amit en is atugrottam mert elkezdven olvasni fogalmam se volt hogy kinek vagy minek irta.
  • Bucser
    nem tudom.. elvesztettem a fonalat miután paran meg mindig nem jottek rá mire való a válasz gomb...
  • Lysandus
    Á, dehogy! :-)
  • Seaweed
    Most tulajdonkeppen mar mirol is megy a vita?! Vagy egyszeruen kije az utolso szo parbaj megy?!
  • Valka
    a repülési technikákat nyilván nem de a 3D-ben való tájékozódást és a helyzetfelismerést igenis fejleszti egy ilyen játék is
  • Seaweed
    ma toppon vagy!
  • Valka
    több emberrel is megismertettem ezt a játékot és kezdetben mindíg nekem kellett navigálni őket, mert egy 90 fokos vízszintes forduló után már azt sem tudták hol vannak, vagy merre tartanak, pedig csak egy egyenesen repülő fegyvertelen bombázót kellett követniük.
  • kiskorúbézoltán #9170
    Rögtön azután , hogy realizálták : Szt.Péter nem az admin nickje .
  • Valka
    ez biztos. ez a játék alapból is fejleszti a gondolkodási és koncentrációs készséget. valószínűleg hasznára vált volna az akkori pilóták kiképzésénél is, még akkor is, ha köze sincs a valódi FIZIKAILAG is megtapasztalható repüléshez, és a repmodell sem az igazi
  • Seaweed
    De valyon mikor jonnek ra hogy nincs refly gomb?!
  • Bucser
    Erre mondtam: tovabb tart kinyirni a rossz reflexeket es ujakat beled ultetni, mint friss hússal kezdeni..

Dehát a szakik megint megmondják a tuttit.... a szimesek biztos jobban repülnek tojáshéjjal a seggükön igazi gépet:) Igaz bátran zuhannak le:)
  • kiskorúbézoltán #9166
    Szevasz Sanyo !
  • kiskorúbézoltán #9165
    Nem csak a levegőben ... :)
  • kiskorúbézoltán #9164
    Ha megfelelően használják akkor nem , de rossz megközelítéssel sokkal több bajt okozhat mint amennyit használ .
  • Sanyo
    A helyzetfelismerést és a szitut begyakorolni nagyon jó egy szimulátor, de rendes kiképzés helyett alkalmazni, szerintem nem jó ötlet. Talán egy régi Top Gun-ban olvastam a rendőrök lőkiképzéséről. A gyakorlópályán ment a lövöldözés, kiürült a tár, a hapikám felállt tárat cserélni. Jött az éles helyzet, tár kiürült, hapikám felállt ahogy a kiképzésen tanulta, majd jól lelőtték. Hja, a céltábla nem lőtt vissza. :) Több hasonló eset után megváltoztatták a kiképzési módszereket.

Van egy jó mondás, nem biztos hogy jól idézem: "Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van." Szóval lehetsz nagyon jó légiharcos elméletben, szimulátorban vagy papíron, a levegőben ritkán jön össze a papírforma.
  • kiskorúbézoltán #9162
    Ott nem a szimuláció a lényeg hanem a csapatmunka erősítése + ha olyan a progi hogy van visszajátszás akkor az elkövetett hibákat is jobban meg lehet mutatni a páciensnek .
  • Falconer
    Hat nem karos az biztos.
  • Lysandus
    Akkor csak van valami haszna! :-)
  • Falconer
    Pszichologia. Belejonnek a lovolodozesbe aztan akkor majd a harcteren is batrabban nyomulnak, ahogy megszoktak a CoDban :D
    Amugy a LockOn mig29 versenyen resztvettek hivatalos magyar mig pilotak, es azok mondtak, hogy a profibbak olyan harceljarasokra rajottek, amiket nekik a repulotisztin tanitanak szakkepzesben es allamtitok...
  • Lysandus
    Mer hogy akkorát esik a szerencsétlen mint egy ólajtó, oszt jól lelövik miatta...
  • Lysandus
    Csak akkor azt áruld el nekem, hogy mi a fenéért bátorítják az amerikai katonákat, hogy szabadidejükben szimulátorozzanak. És itt nem csak a pilótákra gondolok. Hanem pl a kommandósokat FPS-re. Ott sem teljesen ugyanaz a kettő. Azt nem tudod lemodellezni, hogy rálépsz egy vakondtúrásra és orra esel rohanás közben, és kampec.
  • Lysandus
    Ahogy gondolod...
  • Bucser
    "Világos, de sokkal hamarabb belejönnél"

Lóf*szt...

A műszerek ismerősök lennének és ennyi... egy csomó szimulátorból származó hibás reflexet kellene újra tanulni. A valódi gépen előbb nézel aztán újra nézel majd újra nézel és max utána nyúlsz valamihez. Ugyanis ha ott félrenyulsz nem elég visszatolni a flapset felszállás közben hanem valszeg sírt is ásol magadnak...
  • Lysandus
    Világos, de sokkal hamarabb belejönnél. Amiben viszont jobban állunk az a helyzetfelismerő képesség, amelyet a játékban is tanulni lehet, illetve előbb-utóbb csak kialakul. Ez rímel arra is, hogy a II. vh-ban a legtöbb pilóta azt sem tudta mi történt vele. Pár év után ez a hardcore játékosokkal már nem igazán fordul elő. Kivéve, persze ha laggol a host, vagy valami bugba ütközik az ember! :-)

Szal azt nehezen tudnám elképzelni, hogy valaki sok netes tapasztalat után az első "éles" bevetésén sehall, selát Dömötörként repülne. Ez azért nagyapáink korában előfordult! :-)
  • Sanyo
    Bemásolom ide az index hasonló topikjába írt hozzászólásom:

Csak akkor, ha az első éles bevetést megelőzte 1000 gyakorló légiharc. :) A játékban simán belerongyol az ember a légvédelem közepébe, ez szöges ellentétben van azzal ahogy a mieink akkoriban cselekedtek. Persze ők is csináltak hülyeséget, aztán vagy túlélte az illető, vagy nem. :(

Az elméleti tudás semmivel sem pótolja a tapasztalatot, szóval ha az ember egyből Raptorral tanul meg repülni, nem járja végig a szamárlétrát, nem élné túl az első felszállását sem. Volt alkalmam Cessnát repülni, a fel és leszállás kivételével én vittem a madarat. Az elején be voltam tojva, aztán sikerült felengenem és nagyon élveztem azt a 15 percet. Gurulás, emelkedés, fordulózás, gázt adni/elvenni, pedált lépni, áhh. Életem nagy élménye. :) Mégsem mondhatom azt, hogy azóta tudok Cessnát vezetni, mert egy kis hiénázás még nem tett a levegő doktorává. :D

Állóképesség (G terhelés, ugye), légzési technikák, egy pillanatnyi kihagyás és komoly veszélyben az életed. Szóval a véleményem az, hogy _nem_ lenne jobb egy szimulátoros.

Valaki más véleménye esetleg? Érdekelne.

itteni kiegészítés: a legtöbb pilóta nem tudta megmondani, hogy lőtték le
  • Seaweed
    OFF:
    Multkor (nyar vegen) eszembejutottal mikor Fehervaron alkoholizaltunk...:D (Belgaban)
    ON: