91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
nalyib #10271 Akkor így születhetett a IXe megfőzhetetlen Merlinje;) -
#10270 Igen én pedig mondtam, hogy nema gép teszi a jó pilótát.
ÉS ez Oleg véleménye is. (tudod aki csinálta a játékot) -
Lysandus #10269 Ezt nem értem. Én Bucsernak válaszoltam. Te meg Oleget idézed. Ezek szerint Bucser lenne Oleg? -
neuro #10268 Ki mondta, hogy minden gép egyforma?
"Oleg: We do not artificially balance anything. We recreate planes as exactly as possible, and whether their relative performance benefits one side or the other, we do not care."
Ja, hogy a Mustang, a SpitIX vagy a Jak-3 jobb gép a játékban, mint a Bf-109G? Lehet, hogy azért, mert a valóságban is így volt... (Flame on! ) -
Lacusch69 #10267 38éves fejjel már nem olyan könnyű... (A német még valamennyire megy. Viszont bizonyos szinten még az orosz is, emiatt el-elcsípek oroszok közti infókat :)) -
Lysandus #10266 Hát sajnos ez is a szituhoz tartozik... -
Lacusch69 #10265 Pont erre gondoltam a 10251 hsz. elejével. -
#10264 meg kell tanulni angolul....
Meg ha egyedül vagyok akkor nem megyek a tömeggel... Azt veszik észre a legkönyebben és vadásszák le őket... -
Lacusch69 #10263 Namost ez szép meg jó, de ha nem war-on vagy, és esetleg egyedül te beszélsz magyarul...
-
#10262 nem azt mondtam, hogy minden gép egyforma.
Azt mondtam, hogy minden géppel lehet jól és rosszul repülni. csak ismerni kell a saját és ellenség gépét. -
Lysandus #10261 Szerintem meg a minden gép egyforma "nóta" baromság. Vannak nyilvánvaló dolgok. Mér nem lehet ezeket szóvá tenni? Nehogy már szemérmesen letagadjuk őket. -
#10260 Baromság. Ne kezdjük megint a Spitfire sokkal jobb gép nótát. Mind a messzerrel mind a spittel lehet lőni és harcolni és repülni. jó taktika esetén több nem nagyon kell. -
#10259 Így igaz. Az Il-2 fejjáték és nem akkor kezdődik amikor végigrepülve a waypointokat megtaláljátok az ellent. Volt hogy supplyztunk csehwaron anno és körbeküldtük a fél mapon a manual supplykat a messerek meg póttartállyal várakoztak egy másik légtérben. Megvártuk mig a muszkáknak elfogyott a benya és északról bevittük a supplyt. A védekező csapat meg megfogta az Il-eket (két a supplyt kísérő gép is védeni ment kettő maradt a supplyval ha végülis mégis történik valami:)
Szóval tervezni és taktikázni. a légiharc a "szükséges rossz"
A Rossz körülményekből kezdett légiharc meg akkor következik be, ha az ellen okosabban taktikázott mint te. -
Lysandus #10258 Mindegy, hogy belemászik vagy belekerül. A szitu kialakítása nem akkor kezdődik, amikor meglátod az ellent. Hanem pl mikor felszállás előtt megbeszélitek a taktikát. Meddig emelkedtek, stb. -
#10257 "esetleg más csapattársad) sz@rban van: mit teszel? Segítesz vagy otthagyod?"
Először is gyorsan átnézem a szituációt. Ha van olyan célpont aki egy támadáshoz kedvezőbb pozícióban van akkor nem a társam mögött lévő gépre ugrok rá hanem a másikra, mert nagy eséllyel az a másik azonnal rám akaszkodik ahogy a társamon lévőre ugrok. Ugyanis azzal nemsegítek a társamnak ha azonnal kinyíratom magam ahogy ő bajba kerül...
"Volt olyan régebben, hogy géppárban, hátrányos energiahelyzetben találkoztunk egy Spit rajjal. Mit csinál az ember ilyenkor"
Sunyulsz és próbálsz ellépni vagy úgy hogy az energia különbséget tartod vagy úgy hogy csökkented (tartod a magasságodat és növeled a tempódat vagy növeled a magasságodat tartva a tempódat (kivéve ha eddig max gázon mentél) Ha meg rátok esnek akkor úgy sem tudsz mást tenni mint védekezni és rávenni a spiteket, hogy eldobják az energiafölényüket. Akkor meg egyenlő talajon tudsz harcolni. A Harc után meg el kell gondolkodni azon (kimeneteltől függetlenül) hogy hogy a francba lehetett a spiteknek magasabb energiaszintje?? -
Lysandus #10256 Ja-ja. Csak ha Spittel repül az ember, akkor jóval több kedvezőbb szituációba mászhat bele az ember. -
Lacusch69 #10255 Szerintem nem általánosan jellemző, hogy valaki "belemászik" egy hátrányos szituba, hanem inkább "belekerül". Volt olyan régebben, hogy géppárban, hátrányos energiahelyzetben találkoztunk egy Spit rajjal. Mit csinál az ember ilyenkor? Hátraarc, és próbálkozik a "nach unten vereisen" taktikával. Csak ott van a probléma, ha az ellenfél hirtelen a felhők közül bukkan elő, és az energiafölényét használva mp-ek alatt utolér...
Vagy a kisérőd (esetleg más csapattársad) sz@rban van: mit teszel? Segítesz vagy otthagyod?
Szóval szerintem 10%-nál gyakoribb az a helyzet, hogy hátrányos helyzetben kell harcolnod, annak ellenére, hogy tudod: nem ez a legjobb megoldás...
Ja, ezt ismered?
"Soha ne hátrálj meg a küzdelemtől. Támadj olyankor is, ha kedvezőtlen helyzetből kell, ezzel megzavarod az ellenséget. És ez gyakran vezet oda, hogy máris kedvezőbb pozícióba kerülsz." -
#10254 hát cáfold meg ha akarod:) De úgyis az jön ki, hogy nem nyerhető szituációba mászik bele valaki és ottmarad. Nem repüléstechnikai hibára gondoltam mert az eléggé alap dolog. Hanem taktikai vagy stratégiai jelentőségű hibát követ el. -
#10253 "Az esetek 90%-ban a lelövés még mindig azért van mert balfasz azember és hibázik."
ezzel azért nem teljesen értek egyet -
Lysandus #10252 Egyetértek. -
Lacusch69 #10251 Inkább mondjuk úgy, hogy rájöttem egy-két olyan dologra, ami megkönnyítette a helyzetemet... (tény, hogy nem az általam ismert legjobb Spit pilóták voltak, de akkor is...) -
#10250 "Lementem dogolni a Spitekkel, és kifejezetten dogban csak 1x lőttek le, azt is úgy, hogy 1 vs 2, palástorsó közben nagyon lelassultam, és átesett a gép"
Akkor símán béna volt az ellenfél. -
Lacusch69 #10249 Lementem dogolni a Spitekkel, és kifejezetten dogban csak 1x lőttek le, azt is úgy, hogy 1 vs 2, palástorsó közben nagyon lelassultam, és átesett a gép. Megadta az egyiknek a szerver, mert eltalált előtte egy kósza géppuskalövedék...
A saját balfaszság alatt olyanokat értek, hogy rám BnZ-zett egy Spit, eltalált, hazamentem, és sikeres leszállás után nekigurultam a toronynak. Meg amikor repülés közben konfigurálom a gombokat, és közben lezuhanok... (A "my wife disturb me" esetekről nem is szólva) -
#10248 igen mert az átlag kezdő lemegy dogolni a messzerrel és csodák csodájára kinyírják.
ez nem hiszem, hogy a gép hibája.
Az esetek 90%-ban a lelövés még mindig azért van mert balfasz azember és hibázik. -
Lacusch69 #10247 Valamennyire igaza van Olegnek, tegnap pl. a WarCloudson reppentem G14-gyel, és abszolút nem tűntek jobbnak a szövetséges gépek/pilóták. Le is lőttem 4 Spitet meg egy Mustangot, 2 győzelmemet meg "ellopták". Azt hiszem, 3 vagy 4 veszteségem volt, ebből saját balfaxságként kettő...
Bár az is igaz, hogy egy kezdő egy Spitben sokkal eredményesebb, mint bármelyik Messzerben. -
#10246 Most erre volna néhány keresettlen szavam, de nem akarom ismét felszítani a régi ellentétet a szövetséges és a tengelyhatalmi gépek közötti, égbekiáltó, arcpirító, "kiegyensúlyozatlanságok" témakörben.
Néha eszembe jut repülésközben, hogy kicsit olyan ez a dolog, mint bizonyos játékokban van könnyű, normál, realisztikus, stb. fokozatok. Gondolok itt arra, hogy ebben a szimulátorban, gyakorlatilag, gyárilag bele van építve. Kicsit kisarkítva: ha szövi gépben ülök, könnyű fokozatban megy a szim, ha német technikában, akkor meg realisztikusban.
Tudom, tanuljak meg repülni, vagy üljek át szövi oldalra.
Sajnos, a szövi gépeket nem kedvelem, csak akkor, ha a célkeresztemben repül, repülni meg 2000 óta tanulok. ha jól emlékszem, akkor jelent meg az Il-2 Sturmovik. -
#10245 oleg azon röhög hogy mindenki őket szidja, meghogy egyensúlyozzák ki a gépeket, de szerinte nem lehet mert van 300 féle gép -szal ez így jó és meg kell tanulni jól repülni -
Lacusch69 #10244 Mindjárt az elején: dogfightban nem a gép nyer, hanem a pilóta. Aha... -
#10243 Valaki röviden összefoglalná a lényeget magyar nyelven? -
neuro #10242 Ha még valaki nem olvasta: interjú Oleggel - -
#10241 De igen lesz belőle játék!!
Két hét múlva!! -
#10240 Tudja-e valaki mi van a Storm of Warral?Már mingyárt Augusztus aztán sehol semmi különös hír.Lehet hogy sose lesz már belőle játék? -
#10239 Ez esetben
-
Gb666 #10238 Sehogy csak úgy kérdeztem. -
#10237 Ez a téma milyen módon kapcsolódik a szimulátorhoz?? -
Gb666 #10236 Emlékszik valaki innen a rémecskék kicsiny boltja című rajzfilmsorozatra? A Tv2-n ment régebben. Ha valaki tud ad egy oldal címet? Tudjátok az a zombinyuszi volt benne. -
Gb666 #10235 Még nem. Sztem elfelejtette a srác leadni a rendelést, mert pont múlt hét pénteken telefonáltam be és azt mondta, hogy hétfőn tudja majd leadni. De lehet, hogy csak simán késnek. -
#10234 Gb666: Megjött már a botkormányod? Holnap már péntek lasz. -
T192 #10233 Köszi!! -
sindelnet #10232 Kezdőknek,magyarul...