91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Bucser
    "Vagy most már ott tartunk, hogy a Messzer nem is volt hajlamos a kitörésre? "

Ezt honnan vetted?

A nem egészen de hagyjuk dologra meg gondolom a spanyol Buchonokra gondolsz és ott eredetileg egy g2-es vázba vannak építve Merlin motorok mert a DB erőforrásokhoz nem volt utánpótlásuk a spanyoloknak.

forrás
  • Lysandus
    A Spit és a Mustang nem volt hajlamos a kitörésre, ugyanis. De ez most tényleg mellékszál.
  • Lysandus
    Nem egészen. De hagyjuk.

Vagy most már ott tartunk, hogy a Messzer nem is volt hajlamos a kitörésre?
  • Bucser
    A háború utáni spanyol "messzer" az a buchon és nem DB 605-ös van benne hanem egy merlin motor.

Ergo esetünkben irreveláns.
  • Lysandus
    Szerintem teljesen mindegy ebből a szempontból, hogy típusváltásról vagy egy típus továbbfejlesztéséről beszélünk. A lényeg a fejlesztés, mint kényszer.

Nem állítottam, hogy Tobak Fókán repült volna. De volt véleménye a Messzerről, azt próbáltam összefoglalni. Az összehasonlításra ott van Hannig véleménye. Elég autentikusnak tűnik.

Azt pedig senki nem cáfolta, hogy a felszálláskori "kitörés" felcserélése a két típusnál igen durva hiba. És a mai napig nincs javítva. A háború utáni spanyol Messzer változatoknál ez a hajlam állítólag olyan erős volt, hogy repülés közben full gáznál teljesen be kellett lépni jobbra az oldalkormányt.
  • Lacusch69
    "P-40 -> Corsair csere "

Ezt sem nagyon értem, mert úgy tudom nem szolgáltak azonos fegyvernemnél. (Esetleg tengerészgyalogság?)
  • Lacusch69
    "Tudtommal a magyar pilóták a háború végén léptek a képbe (magyarországi bombázások idején) Nagy típusváltásokat nem értek meg szóval nem tudom miről is beszélsz?"

Hmmmm... pl. CR32,CR42,Héja,Messzer 109F4-től K4-ig.
    Szerintem elég jelentős...
  • Bucser
    Tudtommal a magyar pilóták a háború végén léptek a képbe (magyarországi bombázások idején) Nagy típusváltásokat nem értek meg szóval nem tudom miről is beszélsz?

A németek pedig nem építettek új típust a háború alatt tudtommal, csak fejlesztéseket fejeztek be a háború előtt tervezett gépeken.... ÉS különböző field módosításokat esetleg frissítéseket vagy a felhazsnálás különbözőségéből származó kisebb módosításokat hozták és tették be egy másik altípusba.

De nem volt olyan típusváltásuk mint amit egy WildCat -> Hellcat vagy P-40 -> Corsair csere jelentett. Vagy éppen a teljesen új P-51 és Thunderbolt behozatala jelentett. Ez mind háború alatt fejlesztett típus volt. A háború tapasztalatai alapján.

Ráadásul mindannyian tudjuk, hogy a németek egyik előnye a BF-109-es volt az angliai csatáig a másik pedig a tapasztalatuk háborús fronton. (spanyol polgárháború és tudtommal segítettek a finneknek is az orosz finn héborúban)

Az angliai csata során is folyamatosan fejlődtek az angol pilóták, hisz nem ellenséges terep felett lőtték le őket így sokkal nagyobb túlélési esélyekkel indultak harcba mint a németek.

A Tapasztalat rengeteget számított. A magyaroknak nem volt a németeknek baromi sok volt a háború első szakaszában. Meg is látszott. de ez szép lassan elolvadt ez az előny is.
  • neuro
    Bosszankodj csak ha az jólesik... a magánügyed neked is mivel töltöd a szabadidődet.
  • Lysandus
    Na erről van szó!
  • Lysandus
    Ebből: "Igen, de a háborúban nem a gép volt jobb hanem a pilóta nagyon sokszor és ezt akarták ellensúlyozni a jobb géppel." #10285
  • nalyib
    Ez azért rossz, mert akkoriban az játék automatikája nem adott elég fordulatszámot, ezért kellett hozzányúlni. Tehát most állítgatás nélkül kellene olyan jónak lennie.

Másrészt: az IL2 compare lehet pontatlan, de hogy lehet hogy verziónként folyamatosan csúszik ellentétes irányba a két oldal?
    Mindig "rájönnek", hogy ehhez a géphez valójában még pont "5%" hiányzik, a másik meg "5%"-kal jobb mint az igazi?.......Oleg sem azt mondta a Compare-re hogy csalás, csak azt, hogy pontatlan.

Végső soron tényleg nem zavarna melyik gép milyen. Önmagában talán még azt is megszoknám, hogy ezt az "egyensúlyt" már fizikailag inkorrekt dolgokkal teremtik meg. Mert igen, ez csak játék, ráadásul nem is akar több lenni. Őszintén szólva szeretem a Spitet, sokat mennék vele, ha nem lenne unalmas győzni benne. Mert a másik oldalra átülve nem szoktam hátrányban érezni magam, sőt, pihentető (ha nagyon megfogynak a vörösök, mindig boldogan átmegyek, igaz nem spitbe). Furcsa, mert nem is vagyok azokhoz a gépekhez szokva, pedig kicsit másképp mennek.
    Másfelől, a kék oldalról nézve, sajnos az sem hiányzik, hogy néha 2-3x olyan jó pilótának kelljen lennem mint a másiknak, hogy ne ő győzzön.
  • Lysandus
    Hát, látom a te véleményed előtt Olegét sem kellett volna elovasnom. Megmondtad a tutit.

De: az, hogy te mit csinálsz, ha lelőnek, magánügy. Attól, hogy a játék fun, még meg lehet vitatni bizonyos dolgokat. Ettől még ha lelőnek, akkor nyugodtan lótuszülésbe helyezeted magad, és sűrű om-ozás mellett arról meditálsz, amiről akarsz. De más had bosszankodjon már a nyilvánvaló és tendenciózus hibákon.
  • Lacusch69
    "Igen amíg érdemes volt használni a Propeller szög állítgatását."

Pont erről van szó...
  • Bucser
    "A szemberepülést azért mondtam, hogy tiszta, egyenlő helyzet legyen (mint versenyeken). És ilyen emelkedőben ilyenkor tényleg hagytál már ott IXe-t?.. én nem. (nem arról van szó, ha azt mondod elhiszem)"

Igen amíg érdemes volt használni a Propeller szög állítgatását.
  • neuro
    Olvasd el a hozzászólásod, aztán pedig Oleg véleményét és akkor látni fogod miről van szó. Lehet nem ártana előbb olvasni és csak utánna -elni.

A másik pedig, hogy újra jönnek a típusfelsorolások (melyik G változat, ilyenfókaolyanfóka, spitezmegaz stb.) - ez csak egy játék, amit a fejlesztők megpróbáltak (szerintük) leginkább élethűvé tenni. Ha valakinek ez nem tetszik lehet mással is játszani vagy vissza lehet vinni a boltba.

Az igazság az, hogy ha engem lelőttek online v offline soha nem csapkodtam az asztalt, hogy bezzeg Chuck Yeager azt írta, hogy a Mustang 5 perc alatt emelkedett 3000 méterre, a játékban meg kell neki 3p24mp, hanem elgondolkoztam azon, hogy mit bénáztam el és legközelebb mit kell másképp csinálnom. Csak úgy, mint a háborúban nekünk is azzal kell "harcolnunk", amit a fejlesztők alánk tesznek. Ha ez valakinek nem tetszik, lehet keresni másik játékot. De annak, hogy dobálózunk olyan dolgokkal, amikről nekünk fogalmunk sem lehet a háború után 62 évvel, nincs sok értelme, főleg ha hozzávesszük, hogy a "szakirodalmak" sem mondanak minden esetben igazat (és ebbe az utóbbi hibába lehet Olegék is beleestek, de ettől fügetlenül a játék "fun").

De viszont annyira játszhatatlan lenne a kék/piros oldal, akkor nem lenne ennyi rajongója a játéknak és ugyan úgy a süllyesztőbe kerülne, mint mondjuk a BOBII, ahol tényleg repülhetetlenek a gépek.

Ha már valaki azon agyal, hogy bezzeg a messzer/jak/spitfire/thunderbolt a valóságban 21 km/h-val gyorsabb volt 6546 méteren, akkor annak csak azt tudom javasolni, hogy kapcsolja ki a gépet és menjen ki a szabadba egyet sétálni, bicajozni vagy valami, mert ez csak egy játék, aminek a célja, hogy jól érezzük magunkat vele.

Just my 2 cents...
  • nalyib
    "A Fw 190-es teljesítménye és repülési jellemzői egyaránt magukért beszéltek. Zuhanásban sebessége meghaladta a 700 km/h-t. Minden tengelye körül rendkívül mozgékonyan tudott fordulni. Gond nélkül szűk fordulóba lehetett rántani, ha áteséshez közeli állapotba került, azt a csűrők erős rázkódásával jelezte. Ha valaki ezt figyelmen kívül hagyta, a gép magasságát vesztve egy szempillantás alatt csinált egy fél gyorsorsót, amit szinte teljes lehetetlenség volt követni. Légi harcban elegendő magasság esetén ezzel a módszerrel biztosan le lehetett rázni az üldöző ellenséges gépeket. Ez a „beépített” menekülési taktika rengeteg Focke-Wulf pilótának mentette meg az életét szorongatott helyzetben." - Norbert Hannig

Ezúton track-pályázatot hirdetek az előbbiek szerint..:) (de mit jelenthet a "rendkívül mozgékonyan"? merthogy itt a fókánál kb csak a jenki gépek tudnak téglábbak lenni)

A szemberepülést azért mondtam, hogy tiszta, egyenlő helyzet legyen (mint versenyeken). És ilyen emelkedőben ilyenkor tényleg hagytál már ott IXe-t?.. én nem. (nem arról van szó, ha azt mondod elhiszem)

Lacusch: leszek fent, majd figyelem a lobbyt
  • Bucser
    Hannig mit írt pontosan?

Tobak meg tudtommal nem repült Fókán csak messeren így összehasonlítási alapja nem nagyon lehetett... a többi ML-ben szolgálatban álló géphez képest valóban vadabb volt a messzer.
  • Bucser
    ?

ezt miből vetted le?
  • Lysandus
    Ugyanaz a Merlin moci volt a Mustangban is.
  • Lysandus
    Dehogynem. Hannig ezt írta. Ő repült Messzeren és Fókán is. Tobak meg azt írta a Messzerről, hogy kifejezetten nem volt kezelhető gép. Nagyon észnél kellett lenni, de ha észnél volt az ember, és uralta a gépet, akkor a Messzer meghálálta.
  • Lysandus
    Most nem értelek... Akkor minden német, magyar pilóta übermensch volt? :-)
  • Bucser
    Soha senki nem írta azt a történelemben, hogy a fóka kezelhetőbb volt mint a messzer.... Jobban irányítható az volt. Mivel sokkal instabilabb volt a sárkány kialakítása. De távolról sem jóval kezelhetőbb.
  • Lysandus
    Igen. Sőt a Mustangnál is.
  • Bucser
    Alap dolog: nem repülök szembe senkivel egy magasságon. Ha meg igen azonnal fordulok 90 fokot és 180-al emelkedek 110 gázon.

És IXe-nél gond volt a negatív G lévén nem volt közvetlen üzemanyag befecskendezés.... Ez a motor hibája volt nem a gépé és a IX-est erre építették.
  • Lysandus
    A Fóka könnyebben kezelhető volt mint a Messzer. Felszállásnál a hirtelen gázadásra bekövetkező balra húzás a Messzer jellemzője volt, nem a Fókáé. Azért ez elég nagy hiba.

Ja, meg azt is állították róla (az A3 és a Spit V összehasonlításakor az angolok) hogy minden tekintetben jobb mint a Spit. Emelkedés, sebesség, gyorsulás, stb., kivéve a horizontális fordulás.
  • Bucser
    Igen, de a háborúban nem a gép volt jobb hanem a pilóta nagyon sokszor és ezt akarták ellensúlyozni a jobb géppel. Ugyanis ott nem lehetett végtelen tapasztalatot szerezni és tanulni a hibákból.

ott nem volt refly... Ezért építettek új gépet. ha minden pilóta túlélt volna minden lelövést akkor soha nem építenek jobb gépet mert a pilóták a jelen gépekkel is egyre jobbak lettek volna.
  • nalyib
    Háát.. én elég nagy gondnak találom, hogy felszállástól tankporzásig (póttank esetén is) boost-tal mehet a gép.... a IXe-nél még mindig gond volt a negatív G?
    Rakatszám vannak ilyen kis alázások, és sokkal zavaróbbak mint a repmodell.

"..hogy azon képességeit használják a saját gépnek amiben az jobb."

Örülök, hogy valószínűleg válaszolni tudsz a következő kérdésre: szemberepülsz 109-ben (rád bízom a változatot) egy XIe-vel, azonos sebességen, magasságon, egy "ugyanolyan jó" pilóta ellen, mint te. Ezután melyik, a spiténél jobb képességére építesz a gépednek? Vagy az összes 109 rosszabb volt a IXe-nél?
  • Lysandus
    Próbáld meg a játékban a Fókával a légiharcot függőleges manőverekre építeni.
  • Lysandus
    Az a háborúban is előfordult, hogy pl. a Wildcat pilóták arra fogták a veszteségeket, hogy a Zeró jobb gép. Szerinted ebben semmi igazság nem volt? Ha a gép annyira nem számít, akkor minek töltötték az időt a mérnökök nmondjuk a Corsair kifejlesztésével? Csak hogy elüssék az időt?
  • Bucser
    Tök lényegtelen. Hülye aki a fókával 250-es tempóval leáll dogolni. ráadásul a Fóka légiharcát tudtommal nem a horizontális manőverekre építették hanem a függőlegesekre...
  • Lacusch69
    Gondolom, a közelharcba beletartozik a fordulékonyság is. Szerintem a legtöbb gép (Messzerek is!) jóval nagyobb szögsebességgel fordulnak, mint a Fóka (FFB-s joyon lehet érezni, mikor fog hamarosan átesni)
  • Bucser
  • Bucser
    Mit nevezel közelharcnak?? A Fóka nem esélytelen csak lejjebb kell venni a joystick érzékenységét mert nagyon könnyen átesik és gyorsan reagál. a II.vh leginstabilabb sárkánya volt. Ezt a PILÓTÁK ellították róla. jobb kezkben csodákra képes. és közelharcban azért volt ütőképes mert 4ágyú volt rajta. egy sorozat egy halál. Az orsózási sebessége most is megvan...
  • Lacusch69
    Hali!

Kicsit később WarClouds?
  • Gb666
    Tudom, hogy ez rossz topic ilyen célokra , de a többibe már hónapok óta senki nem írt és itt talán tudtok segíteni. A pirates of the caribbean 3. része már kijött pc-re?
  • Lacusch69
    Ha már flame on:

Jobb mint 109G melyik? Mert ugye abból is volt elég sok változat...

Inkább olyan dolgok fájnak, hogy pl. hová lett a K4 emelkedőképessége. Ami mondjuk a 2.04-ben még megvolt. 30 vs 25m/s... vagy a legjobb teljes fordulókör 20 vs 23.5s...

Azt már nem is feszegetem, hogy a háború utáni elemzésekben és visszaemlékezésekben az Anton Fókák a "közelharc királyai" voltak (a keleti fronton is). Tény, "Fókából" nem vagyok túl jó, de közelharcban esélytelen...

Tudom, hogy közhely, de pl. a magyar pilóták a Mustangot tartották mumusnak, a La7-est meg egálnak (meth.nélkül használva a Messzert). A Jakokat nem...
    Kérdés még, hogy ugye az amerikaiak igen nagy létszámfölényben voltak, és többnyire magas E szinten... Szóval egy-az-egyben is olyan rohadt jó lett volna a Mustang?
  • Bucser
    ÉS akkor mi van ha vannak jobb gépek? ez a háborúban is így volt. de arra fogni hogy azért lőttek le, mert te X,Y a másik meg Z,ZS gépben ült baromság. nem véletlenül voltak a repülési eljárások és taktikák Azért hogy ezeket kiküszöbnöljék, hogy azon képességeit használják a saját gépnek amiben az jobb mint azok amikkel szembe kerülhet.
  • Bucser
    A Merlinnel szerelt angol gépekkel nem az a gond, hogy megfőzhetetlen hanem az, hogy kivették a negatív G hatását.
  • Lysandus
    Abban egyetértünk, hogy nem a gép teszi a jó pilótát. De gondolom abban is, hogy vannak jobb gépek és vannak rosszabbak. Vagy van annak valami különleges oka, hogy erről ne beszéljünk?