91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
#11471 Tessék megvenni a szimulátort! Mindössze 2999 Ft. Nem hiszem, hogy ennyibe tönkre menne a családi kassza. Botkormány nélkül meg szerintem nem érdemes ezzel játszani.
Direkt nem írtam típust, mert abból megint napokra vita lenne. :)
-
#11470 Tisztázzuk először, hogy hány éves vagy ?? -
#11469 Te megfelelő első ellenfélnek tűnsz :)
Ha lehet egy indiszkrét kérdésem, ugye tudok neten menni biztonsági másolattal? Feltételezem, mivel nem kért kulcsot...és ha nem vagyok vak akkor itt nem ubi.com online van hanem hyperlobby nevezetű valami. Eddig csak az FB AEP van meg csak meg kell gondolnom a többit "színes" vagy nem túl színes lemezen szerzem meg. Az a 7k forintos élvezőpálca ígyis sok de remélem hogy nem fogom megbánni. -
AarPoe #11468 Nem akarlak kiábrándítani, távol álljon tőlem, de minél hamarabb átállsz full-reálra, annál jobb, ezt a saját, egymilliószor kilyuggatott bőrömön (is) érezve mondom Neked. A jót könnyen meg lehet szokni, és ez nem egy "becélzom, tüzelek, leesik" játék annak ellenére, hogy ide is le lehet butítani. Később sokkal több sikerélményed lesz benne, ha már most "igazi" gépben repülsz. Az időgyorsítást/lassítást felejtsd el: összehasonlíthatatlan a real-time lövéssel, és ha másfél óra az út a célig+ugyanennyi vissza, akkor annyi. Sok ilyennel fogsz találkozni. -
kriszesz #11467 öcsém sürgösen be kell szereznem ez ta gamet mindíg iylen szimulátrra vágytam és online is ti melyik szerveren vagytok beletelik majd mire jo plota leszek -
#11466 Nem érzem magam Nagynak :)
A Stuka bombázó nagyon jó kis gép. Rengeteget repülök vele. Különösen a Ju-87-B2 verzió a kedvencem. Standard felszerelésként visz magával az ember egy SC1000-s bombát és többnyire a probléma megvan oldva.
A torpedózásban meg nem tudom mi lehet nehéz.
1. Keress egy olyan poziciót, hogy a hajót oldalról kaphasd el.
2. Csökkentsd a magasságot 50-60 méterre.
3. Kapcsold be a levelstabilizátort
4. A bombacélzó nézőkéjét tekerd teljesen előre
5. Az oldalkormány trimmel finoman állitsd be a hajó közepét a nézőkében.
6. Itt jön a "varázslat" én olyan 4-5 másodperccel, a hajóba történő becsapódásom előtt oldom a torpedókat, kikapcsolom a level stabot és emelem a gép orrát és visszakapcsolok a fülke nézetbe.
7. Bumm! Kishajó elsüllyed, nagyhajónak hozni kell még két torpedót.
Ha már itt tartok még egy trükköt megosztok:
Hogyan támadjunk hajókat Ju-88 bombázóval? Ez az egyik kedvenc "sportom".
1. Akasztassunk fel a bombázóra 4 db SC500 bombát.
2. A késleltetést állítsuk 2 sec-re
3. Több hajó támadássa esetén egyszerűsítünk, vagyis olyan megközelítési kurzust veszünk, hogy a két hajó egymás mögött látszódjon.
4. Jön a "varázslat". Lesüllyedünk a víz fölé 20!! méterre.
5. Nem szoktam használni a level stabot mert itt gyorsabban kell dolgozni. Így viszont nagyon könnyen csobbanhatunk, tehát csak óvatosan.
6. Tartva a magasságot, nagyon! közel megyünk, majd oldjuk az első két bombát. Itt, hogy mikor kell oldani, azt nem tudom leírni, hiszen nem számolok, hanem ösztönösen oldok. Mindenki, akit érdekel a dolog gyakoroljon, vegye fel trk-be, stb. rá lehet érezni.
7. Az első bombák oldása után azonnal fel kell kapni a gépet, mert a hajó teteje magasabban van, mint ahol repülünk. A felkapás után, azonnal visszanyomni a gépet 20m-re, szintbe tenni és oldani a következő hajóra.
Kereskedelmi hajók és rombolók esetében, két bomba elegendő egy hajó elsüllyesztésére. Óvatosan kell ezzel a módszerrel dolgozni, mert egyrész veszélyes a hajók miatt, másrészt rendkívüli módon bosszantja az ellenfelet. Előfordul, hogy csalónak tartanak. :) -
AarPoe #11465 Na, erről beszélek :)) -
#11464 Leszedtem egy olyan pdf-et ahol az összes pilótafülke műszerfala el van magyarázva, de eddig szinte alig hagyatkoztam rá...akkor nézek rá, ha pl. felhőben repülök és nem tudom eldönteni merre van fel és le, akkor nézem a kiegyenlítettség mérőt, vagy a motor fordulatszámát stb. de a kis piros hud a sarokban tényleg nagyon sokat könnyít. Ugyanígy lövöldözéseknél is próbálom úgy kitapasztalni a "deflection shooting" (így találtam rá angolul, magyarul ezt hogy hívják? cél elé lövés?), hogy lassítok az időn.
Amúgy eddig még csak a Me-109 Frigyessel repülök kampányt, próbálok ezzel tisztogatni több kevesebb sikerrel.
Lehet, hogy jövő héten kipróbálom már full realisztikuson de egyelőre el nem tudom képzelni, hogy ne tévedjek el azonnal ikonok nélkül. Bár tudom ezért van a földi irányítás és a vektor haza. -
#11463 Az a baj ezzel a szimmel, hogy eléggé hamar kiszórja az ilyen-olyan arcade szim ACE (kira) pilótákat. Ha komolyan gondolod az IL-2 világába történő belépést, sok munkára és jónéhány csalódásra kell számítani.
Az a tapasztalatom, hogy nagyon kevés az őstehetség pilóta. Sok-sok munkával az átlagos pilóta lehet jó pilóta. Itt a sok munkát néhány száz!! repült órában értem. Nem érdemes túl könnyű fokozaton kezdeni gyakorolni, mert könnyű hozzászokni. Ezt követően nagy mellénnyel kimegy az ifjú pilóta az online szerverekre, ahol nincs Ai pilóta és csúnyán az arcára fagy, de inkább ég a mosoly.
Nem lehet egyből eldönteni, hogy ki milyen tipusú gépekhez, harcmodorhoz fog érteni. A csúcs természetesen a magasszintű vadászpilóta tudás, csak erre a szintre nagyon kevés pilótának van tehetsége, kitartása, stb.
Van aki sok csalódás után kénytelen rájönni, hogy nem lesz egy - a példádnál maradva, Luke Skywalker az Il-2-ben - és átnyergel a bombázókra. Ki merem jelenteni, hogy azt sem olyan könnyű repülni. A bombázás elméletét el kell sajátítani és e mellett mindig ott a legnagyobb probléma, haza is kellene jutni élve. E melett komoly eredményeket és sikerélményt lehet ebben a "sportban" is begyűjteni.
Úgy általában minden kezdő Il-2 pilótának csak javasolni tudom, hogy realisztikus szinten gyakoroljon és lehetőleg élő pilótákkal. Minél több ellenféllel és baráti géppel. Nem kell mindjárt a legkomolyabb szerverekre menni, mert ott nem sok babér terem a kezdő pilótának. Valami egyszerűbbel kell kezdeni. Ne akarjon a kezdő pilóta az összes típusú géppel egyszerre megtanulni repülni. Ez nem az a szimulátor, ahol mindegy milyen gépben ülünk, mindegyik egyformán repül. Néhány(1-3) géptípust érdemes kiválasztani és azokkal gyakorolni nagyon sokat. Ha vadászni szeretnénk, akkor az adott típus előnyeit, illetve annak minél jobb kihasználtságát készség szinten meg kell tanulni. Azt elfelejtettem megjegyezni, hogy a repülés közben szükséges kezelőszerveket olyan szinten meg kell tanulni használni, hogy ne kelljen rajtuk egy pillanatig sem gondolkodni. Pl. fékszárny használata, előretartás ösztönös meghatározása, szemberepülés túlélése (sajnos online ezt is kell gyakorolni), túlhúzási határon repülés, "blackout határon" fordulás és még sorolhatnám.
Ha meg bombázunk, akkor tudni kezelni a bombacélzót, zuhanóbombázásnál "érezni az oldási pontot, az előretartást, a kiemelést, erős légvédelmi tűzben, kaotikus zuhanással megközelíteni a célt, nulla méteren repülni stb.
Ez egy olyan szimulátor, ami jónéhány éve kinn van a piacon és még nem csináltak jobbat azóta sem a kategóriájában. Nem a grafikai csillogás miatt repül vele az ember, hanem a szimulátorban lévő, rendkívül sokféle variációs lehetőség miatt. Már többször leírtam, ez az a szimulátor, amit évek óta használok és még mindig tanulok. -
#11462 Nekem a tutorialok alapján könnyebbnek tűnik az, hogy kinézek a padlón, behúzom a légféket, megnyomok egy gombot és aztán felhúzom mint az a számolgatós nagy magasságból való bombázás. Most jól összekavartál -
AarPoe #11461 A válaszokat meghagyom a Nagyoknak (bár attól, hogy nem értek hozzá, még elmagyarázhatnám :))), de a Stuka hangja lelkes fan-ek munkája, és igen, a játékban is hallható. Határozottan NE kezdj Stukával bombázni, mert szerintem a legnehezebb mind közül, beleértve a torpedózást is! -
#11460 Én is nagy Luftwaffe fan vagyok, de egyelőre még csak megközelítőleg-realisztikuson játszok, főleg a kamera nézetek és navigációs segítségeket igénylem még.
Eddig billentyűzettel nyomultam, régen az x-wingben ugyanis nagy ász voltam egér + bill. kombinációval :)
De az a tapasztalatom hogy itt mindenki élvezőpálcát (= joystick) használ, szóval rászántam magam hogy veszek én is egyet.
Azt hallottam hogy mindenféleképpen olyat vegyek amelyiket tudom jobb-balra is tekerni, és hogy úgy érdemes beállítani, hogy a tekerés a rudder, a rángatás pedig Aileron. Csak az a baj hogy az ilyen élvezőpálcika 7k forintnál kezdődik, de névnapom alkalmával hajlandóak lesznek majd rááldozni úgyis.
Szóval a lényeg, hogy ilyen élvezőpálca jó ennek? Vagy van valami amire külön figyelni kell választáskor? Mert én ilyen téren elég lama vagyok.
Meg még arra lennék kíváncsi, hogy a bombázás megtanulását csak akkor kezdjem el, ha már nagyon prö vadász vagyok? Végignéztem a Heinkel és TB-3 tutorialokat, nem rossz vasmadarak csak mégis elég bonyolult meg nekem macerásnak tűnik elsőre ez a trimmelés dolog (joyyal könnyebb?).
Gondolom hogy stukával érdemes előbb a bombázást kezdeni és majd utána tanuljak bele a rendes stratégiai bombázókba?
És végül: a játékban alapból van stuka légisziréna vagy a tutorialban és filmekben csak kúlnesszeffekt? -
Lacusch69 #11459 Zekén nincs oldalkormány-trimm. (ha jól emlékszem) -
AarPoe #11458 Tudom mi az a trim, használom is mindet, de a zekék nagyon makacsak.. -
Lacusch69 #11457 Nana, bő 30percnyi marad benne... -
Richtofen #11456 Az oldalra húzás a motor nyomatéka, és több aerodinamikai hatás miatt van. Az oldalkormány trimmelésével valamelyest kompenzálható.
Barátod a trim (rendelj hozzá gombokat). Igazítani lehet a különféle kormányfelületeken ébredő felhajtőerőt a bot és pedál használata nélkül, bizonyos határok között. Nem minden gépen van minden kormányfelülethez.
Egy gyakorlottab pilóta felér 2-3 ace ellenféllel, szóval az online játék frusztráló lehet az elején (nekem még most is az :|) -
AarPoe #11455 Srácok, srácok, nagyon kedvesek vagytok, köszi, de kicsit vissza a gázt :) az utóbbi 2 napban többet asszimiláltam, mint az utóbbi fél év repülése alatt. :)
Lacusch: na igen, ez tényleg tuti, engem is szedtek már le így...csak az emelkedést élje túl az ember. Nagyon nehéz belőni, hogy pont mögé kerülj, vagy ne repüld túl az ellent. Egyébként én kifejezetten jól tűröm a monotonitást, 100km-eket vonalazok bombázókkal, ez nemgond.
Gyakorlásból jövök, tapasztalataim:
1. TÉNYLEG biztosabb a lövés a 3-as gombbal, legalábbis nálam.
2. A Seafire, zeke és egyáltalán a legtöbb japán gép húz oldalra (az EVO-m óta tudom, hogy ez nem a joy hibája)
3. Az Ace szintre beállított ellenfelek határozottan jobbak, mint a Rookie-k :DDD -
Richtofen #11454 Ma délután reppentem egy kicsit; BLion meg Twitch a mennyekből szadizta a népet p47d-ben. Kerestem a csodafegyvert, elképesztő, hogy nincs egy értelmes magassági vadászgép a tengely oldalon a WarCloudson. A Dora csak szenved, semmivel nem tűnik jobbnak az Antonnál 6000 felett. A K4-es mesza jól muzsikál, de mire eléred a magasságot, marad 15 perc harcra elég benzin :( -
Lacusch69 #11453 Az egyik, elég jónak mondható szerveren (WarClouds) ma és tegnap összesen 5 bevetést mentem, 6 gépet lőttem le (5 vadász, 1 bombázó), mindezt veszteség nélkül. A stat szerint az eddigi, 59db 109K4 bevetésemen az átlagos repidő kb. 21perc volt, de mivel az gurulóúton ütközések is egy-egy bevetésnek számítanak, meg a felszállás közbeni lelövések is, így kb. 30-40 perc egy jól sikerült bevetés.
Nem lehet sok gépet lelőni, de amikor nem megyek le 0m-re segíteni valamelyik csapattársnak, gyakorlatilag alig lőnek le. Akkor is csak olyankor ha elbambulok, és meglep az ellenfél valamelyik, hasonló taktikát alkalmazó gépe.
Picit talán uncsi, de emelkedés és útvonalrepülés közben is állandóan figyelni kell a PFS, a Pegasus, a =815= és esetleg (ha nem velünk vannak) a DEY egységek tagjai miatt... -
Richtofen #11452 Amilyen távról lőni szeretek, ott nem számít az esés ;) -
Richtofen #11451 :) Amikor szövetséges géppel repülök, általában futni hagyom a megsebzett gépeket (főleg Messzereknél), mert azok hajlamosak úgyis útközben bedögleni, meg lukas szárnnyal nehéz őket letenni. -
Richtofen #11450 Sokféle szerver van sokféle feladattal. Földi/vízi célpontok támadásától kezdve (a másik félnek pedig megvédeni kell) felderítésen keresztül, adott számú ellenséges gép megsemmisítéséig bármi lehet a feladat. Szimpla henteléstől a komoly dinamikus hadjáratokig. -
#11449 nem tudom számomra 6 óráról a legnehezebb lőni mivel a lövedék esése miatt vagy túllövök rajta vagy rövidet... akkor már szögből és elétartok...
Egyébként nagyon sokszor nem úgy jön össze egy-egy lelövés, hogy elkapjuk oszt leesik.. lehet, hogy elkapod a motorját és 10 perc múlva leesik. Vagy éppen a szárnyát kapod el kiskaláccsal aztán összetöri magát leszállás közben. -
Neoncsoves #11448 magyar-e vagy -
Richtofen #11447 Tippem: 9-10 év. -
kriszesz #11446 ok elnézést tehát mien küldik vannak onlineon??? gondolom bombázos vagy megkell védeni városokat stb???benne van pearl harbor is ugye??:DD -
Richtofen #11445 Ja és igen: valóban 6-óráról a legbiztosabb a célzás; ilyenkor legkisebb a sebesség különbség, de legkisebb a célpont profilja is amit eltalálhatsz; ilyen szitu ritkán jön össze tisztán, csak ha abszolút nem vesz észre.
Vadász-vadász harcban legtöbb lelövés szerintem fordulóban történik (próbál kitérni a bitang). Géptől függően nem szokatlan, hogy 1-2 másodpercig nem is látom a célpontot lövés közben, mert az elétartás miatt a gép orra kitakarja, ezt gyakorolni kell ;) -
#11444 MIelőtt a Mehet gombra nyomsz legyél szíves és olvasd át aztán javítsd ki a gépelési hibákat, mert közel olvashatatlan amit írsz... -
kriszesz #11443 ajhha ti aztán háborus veteránok vagytok mnien küldik vannak onlineon?? robbantsd fel a hidat még nem játszottam onlineon ilyen játékkla de biztos kir -
Richtofen #11442 időigényes, de attól függ milyen játékra vágysz. Ha a durr-bele akciót szereted, akkor nem emelkedsz olyan magasra, viszont sokkal gyakrabban halsz meg magad is (mert minidig van valaki, aki több energiával rendelkezik). Ha ügyelsz arra, hogy túlélj, akkor ritkábban érintkezel ellenséggel, és csak a számodra kevésbé kockázatos akciókba mész bele. -
Richtofen #11441 ööö, meg a' Elvis. -
Richtofen #11440 Sok gyakorlás kell hozzá; előbb-utóbb rá fogsz érezni, hogy merre mozdul a préda. Általában véve is az az elv, hogy nem oda irányítjuk a gépet, ahol az ellenfél van, hanem ahol az ellenfél lesz. Ez vonatkozik a lövésre is általában. Egy 500-600kmh-val haladó gép elég nagy utat tesz meg, mire egy 100-200m-ről kilőtt lövedék odaér hozzá -
Richtofen #11439 Talajmenti? :D Kikérem magamnak!
Inkább adaptív; ha 0-méteren kergetik egymást, akkor elég 2000m-ről zaklatni őket, ha 8000-ről terrorizálnak a p47-esek, akkor nem vagyok talajmenti ;) -
#11438 Az összes vadász taktikája a várok magasan körözök takarékra vett motorral majd ha látok valamit legalább 1000-el alattam már borítok is rá és durr bele többnyire úgy, hogy azt sem látja honnan jöttem. Ez a titka a sikeres vadászatnak:) -
#11437 Kollega. Nem visszintesen közelítünk az ellen felé ,hanem magasról csapunk rá jóóóóóóóó nagy sebességgel. Na ezt általában nem nagyon veszi észre senki, de ha mégis és kitér hát továbbmegyünk oszt a sebességbeli fölényünket kihasználva megint magasságot gyűjtünk oszt újra támadunk. Tapasztalatom szerint a negyedik rácsapást már nem nagyon védi ki senki.
-
#11436 Úristen ha ezt a kőszívű nyelvtan tanárom látná elsírná magát és eltörné a fejeden a naplót és kiugrana az ablakon -
AarPoe #11435 Nem időigényes kicsit a 7-9ezrezés? :) -
#11434 A király az a JIMI volt aszt hiszem. -
AarPoe #11433 Ezt eddig mind értem, de HOGY tudjátok 50-100mre megközelíteni a vadászokat, 6 órára? Nekem ez eddig sem sikerült, 250-300 méternél nem kerülök hozzájuk közelebb (persze ennek megfelően is találnak a fegyvereim), annyira fürgék.
De, elmozdítom, trigger-ezéskor megmoccan a mancsom, nekem pár mm is elég...maximalista vagyok :D
Richthofen, pü ment -
Lacusch69 #11432 Nem tudom, én ismerek jópár pilótát, de hogy ki mennyire király...