91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Lacusch69 #12351 Előre is köszi! Végül is a szakmám/foglalkozásom alapján én is megcsinálnám, ha tudnék rá időt szakítani. De ha véletlenül, ne adj isten, stb... Bucsernek lenne igaza (), akkor valahogy kipréselem azt a kis időt... -
#12350 Most csináltatok a csúszótalphoz egy átalakítást. A lényege,hogy esztergáltatok atyámmal egy fém talpat,a műanyag helyett .
Plusz egy kosaras csapágyat akarok alá szerkeszteni. Ha készen lesz teszek fel képet ,szerintem tökéletes megoldás lesz ,és ha még a rugót is kicserélem hát akkor már lazának sem lesz mondható a dolog. -
#12349 JÓ!!:D Majd szólok,de szerintem egy normálisan kearbantartott X52 kihúz úgy 4-5 évet. És mivel van egy rossz darabom ,így alkalmam volt szétkapni,és aszondom abszolute cserélhető benne minden. Ami a problémás az a központi nyák de ha nem dobálja az ember szerintem annak sok baja nem lehet.
-
#12348 Azért azt elmondhatnád, hogy mi nem kapcsolódott a szim vagy Il-2 témakörbe legalább első asszociációként?
MOnitor? joystick? esetleg a Kg13 project?
Úristen kövezzetek meg...
Egyébként is unatkoztam melóban:D jó volt ez a kis vita -
#12347 Ennyi erővel a Gumiszobában is lehetne fojtatni! -
#12346 De legalább van élet:D -
#12345 Kezd kicsit felborulni ez a topic. -
Lacusch69 #12344 http://www.pumaszallas.hu/forum/viewtopic.php?f=3&t=26 -
#12343 KG13 projekt? ez a Katapultüls KG13? -
Lacusch69 #12342 Különösebben nem foglalkozok a külsejével, ha annyira érdekelne, akkor besírtam volna magamat a KG13-as projektbe... -
Lacusch69 #12341 Ilyet nem is feltételeztem... Bár lehet, hogy én hülye vagyok, mert ott vettem az Il-2 1946-ot, 2-300Ft-tal drágábban a CDGalaxis árnál. Igaz, ez azonnal volt, és máshol nem lehetett kapni. -
#12340 Akkor hozzáteszem, hogy a Simped vario Pro-ra feltehető egy az F-16-ost imitáló speedbreak is (ami +2 tengelyt ad a pedálra és ugye így a földön való fékezés teljesen gondnélkülivé válik:) (már akinek ez igénye ez is 100 Euro asszem és még ezt a + 2 tengelyít is símán kezeli a cougar driverből.) -
Solt #12339 nem olcsó, de ha csak egyszer kell megvenni... nekem is fém mániám van, szeretem ha valaminek van súlya, és minél inkább hasonlít az eredeti élményhez mind fogásra, látványra, kezelésre... igaz, hogy ez off, de a G25-be is a fém pedálok miatt zúgtam bele... -
#12338 Sokba. Amit én használok setup drága. Az alap cougar 175-200 dollár kb. Egy Simped Pro rudder ami a Cougarba dugható ergó a programozásba bevonható és gameportos az 135 Euro (jahh ebben is Hall sensorok vannak).
Ezen felül még a gimbalmod a stickbe attól függően kinek mi kell választhatja a hall sensor + über2nxt modot ez crka 350 euro egyben (prop szimeseknek ezt javasolják) és 2 helyről érkezik a csomag USA-ból és Australiaból.
A másik mod pedig az FCC-2 ez Hollandiábol jön Arend Van Oostentől és nincs mozgó darabja ez inkább a jeteseké. Ez asszem perpé 250 Euro talán (én ezt vettem és halál pontosan működik). -
Solt #12337 Menyibe jön ki egy Cougar + upgrade + pedál netről rendelve összesen? -
#12336 MM-ben nem vásárolok "mert hülye azért nem vagyok!!"
Azért számolj utána. 175$ jelenleg kb 30 e ft... -
Lacusch69 #12335 X és Y tengelyt írtam... (Másik topikban)
Nos, egy potméter általában cserélhető, ha már végleg a halálán van, igaz, nem minden boltban kap pont olyat az ember. De, mint ismerjük: "Nincs lehetetlen, csak tehetetlen."
A csúszótalp nekem sem tetszik, de még belefér. (Mint mondtam, van itthon 3, hasonló megoldású joy, egyik szinte vadi új...)
Nem tudom, hogy mennyire számoltam jól a 6-8 évvel, TVR 2-2.5x X52Pro árba pozicionálta a Cougar+upgrade árát. A MM-ben 60ropiért láttam Prot, tehát 120-150kHuF? X52 NON-Pro 25kHuF... -
#12334 jahh én is most olvastam pont. -
#12333 TrackIR-t cseréltettem vissza közvetlenül a Naturalpointal mert az első példány gyártási hibás volt. Túlképp én kifele küldtem ők meg vissza és a szállítás kiegyenlítette egymást. Ez benne van a pakliban. De az egy kisebb csomag volt. Cougar esetén valóban vaskosabb a dolog, de hajóval ott sem hiszem, hogy olyan ökör ára lenne. De ha nincs importőr akkor ez van. De tegyük hozzá, hogy ha gariban cserealkatrészt kérsz azt elküldik ingyen és bérmentve átvállalva a postaköltséget. Egyedül a hibás alkatrészt kell elküldened nekik meg előtte lelevelezni a hibát. -
VO101 tvr #12332 Ilyenkor, ha vmi baj van a cuccal, hogyan lesz a garancia? Én pl a Cougarral ugy jártam, hoy az első példány hibás volt és cserélni kellett. Szerencsére akkor még Budaörsön volt az importőr és megoldódott a dolog. Netes rendelésnél ez hogy megy?
Egy Cougar dobozában nem kicsi és nem is könnyű, gondolom a postázgatása sem filléres. Főleg ha gari miatt vissza kell küldeni. Még soha nem kellett visszaküldened valamit? -
blash #12331 Van konkurencia is: http://www.engadget.com/2008/01/09/nec-has-their-own-2880x900-curved-gaming-display/ -
#12330 Ami a saiteken feldobja a talpát: gombok hihetetlen gagyi kialakítása, és nekem pl az evon a shiftek semmire se reagáltak már a végén. X-52 rotaryjainak HAL-sensorságáról sem vagyok meggyőződve úgyhogy az ottani potik is behalhatnak de ez minden joysticknál meg nekem a csúszótalpas megoldás sem tetszik. + a bot maga kilazul a talapzaton hosszas intenzív hazsnálat után. (logitechben meg a potik voltak vérgagyi minőségűek)
A másik probléma meg a 190 centi 100 kilós termetemből adódik és abból, hogy mennyire érzem magam bele a szimbe. Nem szeretem ha kisújjal tudom tologatni a botot de ez egyéni szocproblem. -
#12329 Elhasználtam egy evo-t és 2 legotech joyt. Azért vettem cougart mert több joystickot nem akarok már venni (max ezt upgradelni vagy még egy cougart másik moddal:D). -
#12328 Neten rendelek már régóta számtech cuccokat nem magyarországról.
X-52pro volt 190 dollárért és Cougar 175-ért amikor ez élt akkor valamelyik repülős vagy controlleres topickban linkeltem is. Karácsonyi akciókban láttam idén 125 ért és 140-ért is néhol.
Lacusch ha azt mondod, hogy 6 év mire megtérül akkor közlöm, hogy az enyém idéntölti immár a hetedik évét nálam. És ha a M$ is úgy akarja akkor még ennyit elfog. (azaz nem hoz ki olyan oprendszert 5 évvel a vista után amihez nincs driver mert van vistához 64 és 32 bites driver is) -
VO101 tvr #12327 Szétnéztem:
Hivatalos importőre nincs.
De 47e-ért elvileg meghozzák. Sajna ilyenkor a garanciális dolgokba jobb nem belefutni, mert ha mégis, hát nem fognak/tudnak egy másik új bontatlant levenni a polcról. -
VO101 tvr #12326 A Cougar egy lényegesen korábbi fejlesztésű HOTAS mint az X52Pro. A Saitek még nem is álmodott hasonlóról, mikor a már Cougar létezett. De a Cougar hiányosságait minden téren felismerve sikerült az évek alatt valós versenytársat (X52) bevezetniük a rep szimes piacra. Nyolvánvaló hogy a Cougart "másolták" funkcionálisan és igyekeztek egy kissé olcsóbban piacra dobni, ami sikerült is. Cougar van Magyarországon kb 20 db, míg csak X52Pro-ból a többszöröse...
A Cougar nagy előnye a külső design (eredeti F-16 formavilág szemben a futurisztikus Saitek-kel)és hogy fémből van, így a belseje upgrade-elhető. Amire szükség is lehet, mert gyárilag a belseje nem haladja meg az X52 színvonalát.
Upgrade után pedig ismerjük el, hogy durván jó a cucc! Igaz kb az X52Pro árának 2-2,5-szereséért... -
AarPoe #12325 Sőt, még az igazi botkormányoknak is van holtjátéka :)
Elnyűhetetlen joy szerintem úgysincs, ha valami használódik az használódik (ha hiszitek ha nem, az igazi 747-esé is)...más kérdés, hogy ami drágább, tovább is bírja. Én speciel nagyon szeretem az EVO-mat. -
VO101 tvr #12324 "új cougar olcsóbb mint az x-52 pro.. "
Ez teljesen biztos, hogy árulják Magyarországon?
Mennyi az ára és hol lehet kapni? -
Lacusch69 #12323 Ok. Kicsit kemény lett az előbb, mentségemre szóljon, kedves kormányunk megint felbaxott. (Nem jó a tavalyi számlakönyv, vállalkozói igazolvány keresgélése, nyomtatványbolt, ügyfél sík ideg...)
Nem igazán értek egyet (NON-Pro X52!). A szakmám (RTV műszerész) és a foglalkozásom (17 év lakatos szakmai gyakorlat) megtanított arra, hogy ami fém, még nem biztos, hogy jó!
Régebben Te írtad, hogy a C. teljes belét upgradelni kell, egy másik joy áráért. (Ha nem ezen a fóruman, akkor máshol, de erre határozottan emlékszem). Ergo: valami nem egetrengető minőségű öntvényből készül, némi utánmunkálással.
Ebben az összefüggésben már többszöröse az ára egy mezei X52-nek.
Vagyis, ha 2(!) évet kihúz egy X52, akkor már megérte, a C. (upgraddel együtt) 6-8év alatt térülne meg.
Másrészt: mi dobja fel a talpát a Saiteken? Cyborg evo-im voltak már (2db, +1db ST290), nekem egyetlen problémás dolog a csúszószár kenése volt, hogy egyenletesen mozogjon. Sok anyagot kipróbálva a marhafaggyú jött be a legjobban.
A joy belsejében levő mozgó kontaktusokat teflonos vagy szilikonzsírral kenni kell (nem ördöngősség), meg a potikba ritkásan egy kis kontaktspray. (De ezt már a joyos topikban leírtam).
Egy kis fantáziával a rugó feszíthető.
Egyébként van annyi előnyöm, ha tönkremegy a csúszószáron a tányér, szemre a Cyborgé kompatibilis lehet vele (persze a mérés dönti majd el).
Ezzel a lötyögés jelentősen csökkenthető.
Bár azt sem értem, miért olyan roppant fontos, hogy ne legyen holtjátéka: Online gamekben néha akkora lagok vannak, amik sokkal zavaróbbak egy kis lötyögésnél (Melyik személyautónak nincs kormányholtjátéka? Pedig ott élesben megy...)
Persze, ha előben próbálnék egy C.-t lehet, hogy maximálisan igazat adnék, nem vitatom. De az is lehet, hogy nem. Ízlések és pofonok...
Részemről nincs harag! -
#12322 Ennek elég hosszú múltja van, de ha személyes sértésnek veszed akkor sry, nem úgy gondoltam.
A Saiteket úgy általában szóltam le (nem pedig a te saitekedet). Nem pedig azért mert olcsó HOTAS. (kérdezd meg nyugodtan bármelyik 102.vo-st általában a pénzel gizdázás az utolsó tulajdonság amit fel lehet rám hozni.)
A Cougart nem azért istenítem mert olyan kurva drága (btw új cougar olcsóbb mint az x-52 pro.. na erre mit lépsz?) HANEM MERT jobb és PONT.
FÉM. ez egy olyan elévülhetetlen tulajdonsága ami felülír bármilyen gagyiműanyagból készült hűdedesignos megoldást.
Azután használj egy x-52-t mondjuk 3 évig mindenáldott nap legalább 3-4 órát és meglátjuk mennyire lazul ki kopik ki megy tönkre. Másrészt élményben sem ugyanaz. (az a kisújjal mozgatható bot engem rohadtul zavar.)
Nem a pénzről van szó. Hanem az élményről.
ennyi.
Ezennel a vitát be is fejeztem ha te is így látod jónak. -
Lacusch69 #12321 Off. Nem emlékszem rá, hogy motoros fórumokon bárkinek is sz@roztam volna a gépét, mert nekem 3millkós GSXR-em volt (van), neki meg csak ennek az árnak a felére-harmadára futotta (kivéve Madmaxxet, de az csak poén volt).
Ennyit a dolog emberi oldaláról.
On. -
#12320 ? A Cougarom már össze van téve:) Darabokban volt!
Egyébként szólj majd ha meghalt a 2 X-52-d is:D én akkor még mindig a TM joyal fogok nyomulni:D (nem beszélve arról, hogy legalább 4 évvel hamarabb vettem a joyt mint te és használva volt:D) -
#12319 Lehet, hogy szerinted fos, de én szeretek vele repülni.
-
Lacusch69 #12318 Annyira ne sírj, nekem is pont ilyen MS joy volt az előzőm. Most X52-őm van, ami nagyon jó, de nem ér annyival többet, mint amennyivel drágább.
Ráadásul sokáig tartott rászokni (de már nem cserélném vissza) -
#12317 Annyira fos jaj jaj:) A Cugar az nem fos ,csak pl a tied darabokban már több éve:) De sokkal ,sokkal jobb mint a mi működő szar ,gagyi műanyak X52 -őnk. Bocs de ezt nem hagyhattam ki:)))))))))
DE nem azért írtam,hogy újra kezdjük a vitát ,tehát nehogy rá kezdj:D -
Szerintetek miért térítem a népet, hogy az x-52 fos?:D -
Sidewinder #12315 Ó Istenem,de sajnállak xxddddd
Már fáj a szemem a sok sírástól,hogy milyen rossz neked.
Csak egy Cougar pedállal,jaaaj.De rossz neked:D -
kiskorúbézoltán #12314 Ehh, micsoda krőzusok vannak itt, Kúgár pedállal, három moncsi vegy egy moncsi de az akkora mint egy felborított pinpongasztal... :DDD -
Lebowski #12313 ott a kis újsággyűjtemény azé befigyel :) -
#12312 nekem csak ez jutott (csak azóta más az asztal a számítógép meg a szék)