91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Lacusch69
    De egy kicsit az...

Van 8 joyom (na jó, ebből 3-at kölcsönadtam), de szerintem ezt vedd meg:

http://teszvesz.hu/item315668204_ms_sidewinder_precision_2_botkormany.html

Hidd el, hogy jobb, mint a Cyborg Evo, mind a kettőt sokáig használtam.
    A Microsoftról az X52 kedvéért, pontosabban annak HOTAS-rendszere miatt mondtam le
  • nalyib
    Az a bajom ezzel hogy ha a "levegőben" nézed az ellent, német géppel általában rég rossz neked... de szövivel sem életbiztosítás.
  • Reval
    Ez igaz, mert a kis pötty elveszik a földi textúrák között, de ha a levegőben nézed akkor szerintem az előbbi állításom igaz.
  • Lacusch69
    Egyszer próbáld ki egy 19"-os sík CRT-n 1024x768-ban...
    Úgy hat-hétezerről figyeld a földközeli gépeket. Amióta 1680x1050-ben játszom, az észlelt célok 90%-át elveszítem...
  • Lacusch69
    Tőlem még nyerhetsz is, ha megoldod 1db wide monitorra a nagyobb látószöget.
  • Reval
    Csatlakozom. Pont ezért azt hiszem, hogy maradok az 1600x1200-nál, hogy ha nem nyerek, akkor legalább ne veszítsek látóteret. A pöttyökre térve
    szerintem azért jobb a nagyobb felbontás, mert így jobban érezhető ahogy a távolság csökken és fokozatosan nagyobbodik a kicsike. Míg ezzel ellentétben a nagyobb pötty mérete sokáig változatlan marad, és csak egy bizonyos közelség után kezd növekedni.
  • Sanyix
    De melyikben??
  • Trucker39
    Az valóban már igen keskeny. Gondolom a Crysis full részletességgel futott rajta :D
  • sirdond
    Már bocs,de ez nem butaság
    Mivel 9000 alatt úgy tudom sehol nem lehet megvenni, és én nem tudom megoldani, hogy mostanában Tescoba menjek,ha ott valóban ennyiért meglehet venni, akkor nekem simán megért 5k-t(ami majdnem a fele), és a másik félnek is megéri,mert abból tud magának venni mégegyet, így ingyen jutott hozzá egy szuper joyhoz
    Így még mindig hülyeség?
    Feltéve persze, hogy tényleg 2300ba kerül
  • Lebowski
    hujujujuj.ennyire ne legyél buta :D több mint kétszereséért vennéd meg??? jájj.figyu mondok egy jobbat: írok neked három pöttyöt és azért kérek 5e ftot.csak azért mert én tudom, hogy hogy kellett azt a három pontot egymás mellé rajzolni. oké??? :D
  • blash
    Eloszor magamnak vennek 8800 gt-t, mar kezd keves lenni a 9600 prom :/
  • sirdond
    Ha valaki megveszi nekem 2300ért, akkor 5000ért átveszem tőle
    A közeljövőben nem tudok tescoba menni
    Szóval lenne valaki oly kedves? :)
  • Trucker39
    Igazad van, de....
    Mint már írtam a configomban 2 db 7600GT mozgatja a képet. Nos, ekkora felbontásnál bizony már kompromisszumot voltam kénytelen kötni, mert igencsak leterheli a kártyákat. Most mondhatnád, hogy ilyen gyenge gépem van, hogy ilyen "ósdi" szimulátor is megfogja. Azért egy apró számításról nem szabad elfeledkezni:
    - 1024x768 felbontásban 786432 pixel kerül megjelenítésre egyidőben
    - 1280x1024 felbontásban 1310720 pixel
    - 3072x768 felbontásban 2359296 pixel

ha ehez hozzá veszem, hogy ezekből a képekből jó lenne legalább 30 db-t látni másodpercenként, bizony igen csak megizzasztja a gépet.
    Szerintem jól érzékelhető, hogy mijen jelentősen megnő az az adatmennyiség, amivel a videokártyáknak megkell birkózniuk. Ehez hozzá jön még a szinmélység, meg az általad hiányolt élsímítás is, ami tudvalevő, hogy jelentős erőforrás igénnyel bír.
    Az amit hiányolsz, bizony jó lenne, csak épp a meglévő kártyákkal ezt nem tudom megvalósítani. Ha szeretnéd, hogy szép képeket tegyek fel (élsímitott), lepj meg kettő darab 8800 GT kártyával. Megígérem, hogy onnatól kezdve, csak élsímított képeket teszek fel. Sőt, úgyis fogok repülni :D
  • Trucker39
    Igen, tudok. Úgy gondolom, hogy kb 20 perc repülés után téged sem zavarna, csak épp úgy kellene el rugdosni valakinek a monitor elöl. :)
    Komolyra fordítva a szót, nagyon hamar megszokható és legalább annyira zavaróvá válik, ha egy monitoron nézem, mint ha hirtelen fejkövető nélkül kellene repülni! Aki ismeri ezt a szituációt, az tudja miről beszélek. :)
    Olyan, mintha lebénult volna a pilóta a gépben és nem tudja mozgatni a fejét! Borzalmas :D
  • blash
    Elsimitast tolhatnatok aze' ra :F
  • Trucker39
    Nos akkor legyen BF-109G2.

Akármilyen betonos reptéren :)
    FOV 70 fokon (azért ennyin, mert FOV 90 fokon játszhatatlan)
    SaveAspect=1 itt azért 1 mert a TH2G ez írja a honlapján
    Use3Renders=1 itt meg azért egy, mert három monitoron van megjelenitve

screenshot

Valószinüleg mindkettönknek igaza lehet, ugyanis más elképzelés alapján jeleniti meg az IL-2 képét az ún. widescreen technológia és másképp a TH2G.

Itt pedig egy FOV 90 fokon készített screenshot:

screenshoot FOV 90

Ha megfigyeled, a kép közepén tulajdonképpen ugyanazon kezelőszervekig látható a kép, mint az általad készített képen. Minimális eltérés látható, de az szerintem az elmozdulásomból származhat.
    Azért írtam korábban, hogy FOV 90 fokban játszhatatlan, mert ekkor már a szárnyak annyire előre állnak, hogy a két oldalsó monitor nagyobb szögben történő beforgatásával sem kompenzálható a hiba.

Kiegyezünk döntetlenben ?? :)
  • Rue East
    azért azt tegyük hozzá, h ez a "valóságban" (3 db monitoron) egészen máshogy néz ki :)
  • hetti
    Valamelyik pesti tesco-ban 2300Ft körül van akciosan a Saitel Cyborg Evo!!
    Nem szabad kihagyni!! Nálam 2 évnél tovább birta pedig nem 2 hetente használtam.
  • Lacusch69
    Készítettem két screenshotot, mindkét esetben egy Bf109G2 áll a veszprémi reptéren, FOV 90fokon.

Monitor: Samsung SM 223BW, 1680x1050 natív felbontás.

Első esetben SaveAspect=0, vagyis widescreen (16:10) kép:

http://img2.tar.hu/lacusch69/img/33721429.jpg#3

Második esetben SaveAspect=1, vagyis normál (4:3) kép

http://img2.tar.hu/lacusch69/img/33721431.jpg#3

Látható, hogy wide módban nem látszik a szélvédő felső, vízszintes merevítése, illetve a jobb alsó sarokban az üzemanyagóra csak félig jelenik meg a normál módhoz képest.

Remélem, hogy ezzel minden eldőlt...
  • nalyib
    Azért ha szélesen terül el előtted, ráadásul ferdén is vannak betéve... egyáltalán nem ugyanaz:)
    Pl a max. látószög sem torzít, ha közel hajolsz a monitorhoz.
  • Scottt
    Te ezzel tudsz játszani? Szvsz nagyon zavaró
  • nalyib
    Jó az a logitech, csak zavarni fog hogy nem tudsz rendesen oldalkormányozni (az Atk3-mal nem lehet), aztán 1 éven belül lemondhatsz a finom célzásról is, minimum az egyik tengelyen (akkor is, ha kíméled). Engem nem zavar nagyon mert a régi botomnak akkora deadzone-ja volt mint a fél célkereszt, de valószínű én is elajándékozom és veszek magamnak egy Cyborgot.

Szóval mondjuk ha fél évnél többet fogsz játszani vele, szeritem nem nagyon bánod meg az Evo-t.
  • Bucser
    Én látom, hogy most pár hétig nem fogok írni
  • Lebowski
    hajjaj.előre látom a vita kezdetét:)
    én azt mondom neked hogy szánjál még rá pár ropogóst és vegyél 10k körül. saitek cyborg evo-t szokták ajánlani. sztem megéri, hiszen sokáig tod nyuzni.
  • sirdond
    Hello
    A joystickos topicban is kérdeztem,de ez egy kicsit aktívabb :)
    Szóval szeretnék játszani a game-mel, de elromlott a joyom
    Milyet tudnatok most ajánlani úgy 5000 Ft-ig?
    Logitech attack 3 esetleg?
  • Bucser
    A Légy is hasonlót láthat:D
  • Trucker39
    Amit belinkeltem korábban képet, azt látom repülés közben. Ettöl még lehet, hogy igazad van, csak nekem nem tünt fel, hogy valami esetleg hiányzik a képről. Esetleg össze lehetne hasonlítani más, widescreen monitorok látható képével, hogy hiányzik-e róla valami.
    Most már van néhány komoly monitor használatban. Érdemes lenne képet készíteni a látható fülkéről és belinkelni ide, összehasonlításképp.
    Természetesen azonos fülkéről és azonos nézetből lenne célszerü.
    Amit készítettem képet, az a következő paraméterekkel rendelkezik:

- Ju-87B2
    - Normar wide állásban a nézet
    - álló helyzetben a gép
    - prinscreen-l kimentve a kép, mert a Fraps képtelen kezelni.
    - a kép
  • Lacusch69
    Igazából ezzel sem vagy előrébb, vagy a tetejéből és az aljából vág le egy kicsit (SaveAspect=0), vagy két fekete csíkot tesz a képernyő szélére, de akkor legalább a teljes 4:3-as képet látod (SaveAspect=1).
  • Lacusch69
    Bizonyos szervereken lehet, talán a "Skies of Valor"-on van lehetőség belső nézetben repülni vele, de a fülke a Bf-110G tipusé, és nem lehet a lövész pozíciójába váltani. Szerintem a repmodellje is a 110-esé lehet...
  • Bucser
    mert nincs hozzá cockpit.
  • bukren
    Bocsánatot kérek hogy ilyen voltam! Ma elolvastam az FAQ-t is. De egy problémára itt se találtam valászt! A kérdésem az lenne ,hogy ha Me210Zertöster-rel repülök akkor miért nem lehet belső nézetre váltani?
    Trucker39 kösz a linket elolvastam és már értek mindent!
  • AarPoe
    http://youtube.com/watch?v=o_bJfHzaLkg&feature=related
    LOOOOL! :D Mindenki nézze meg! :)
  • Trucker39
    Ha nem szeretsz olvasni, akkor gondolom, ez sem érdekel:

Expand Your Horizon - Go Widescreen

Azért remélem, van itt olyan, akit érdekel. :)
  • Reval
    Ha monitor felbontását is 1680x1050-re állítod, akkor szerintem el fog indulni. Nálam ugyan ez volt a helyzet.
  • blash
    Akkor itt se varjad a valaszt, mert nem lesz majd kedved elolvasni...
  • Her Laca
    Milyen a monitorod ,meg a videókártyád?
  • Bucser
    Pedig baromira nem ártana előbb olvasni és utána nyavajogni válaszért.

A piros F.A.Q. felirat nem esik le ha megbirizgálod.
  • bukren
    Ha van időm gépezni akkor nem olvasgatni van kedvem hanem inkább játszani!
    Azért kösz a választ!
  • bukren
    Addig eljutok, csak miután beállítom 1680x1050-es felbontást utána nem indul el a játék!:((
  • Bucser
    vannak karrierek amik csak akkor mennek ha angolra van állítva a játék nyelvezete. De FAQ-ban le van írva. csak olvasni kéne.