91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
#12911 #12902
Sömmi válasz a kommentre. Azt hittem már senkit nem érdekel:) -
#12910 Engem érdekel:) -
#12909 látom a Storm of War BOB már nem érdekel senkit:) -
nalyib #12908 Rendben, akkor is felhoztad, kétszer is, a G2 105% problémát, amiben csak az a furcsa, hogy kiemelendőnek találod, azt meg lényegtelennek, hogy a másik oldalon ezt tucatnyi vadász tudja. (a "7000 fölött megfőzhetetlen P47"-et még nem teszteltem, de majd előszedem már. Azt semmiképp nem értem, akkora hidegben mitől hevül annyira a német motor.)
Nem hiszem hogy érzelmi alapon ítéltem meg egy gépet is (nekem komolyan tetszik az igazi spit! szinte amiatt vettem meg a játékot.)
Azt is tudom hogy program egyetlen ponton sem áll közel az igazán reálishoz, engem az zavar, mikor egy gép(család) megkap valami lehetetlen barom előnyt (bizonyos dolgokról nyilvánvaló, hogy ilyen nincs), a másik meg egyáltalán nem. Egyáltalán, mondjon valaki egy idegesítő "csinált" előnyt a német oldalon, ami szöviknél nincs!
Egy szimulátorban pont az a szép, hogy adott egy szimulációs motor, ami miatt Rajtad múlik a legtöbb minden, és semmi nincs előre szkriptelve - viszont minden egyes (ez esetben) repülőre vonatkoznak bizonyos szabályok, korlátok, így mindig és minden helyzetben van esélyed, és nem csak szerencsével. A spit még nem áll ezek fölött, de azt hiszem ez a "lego-repmodell" már sok szituációban feszegeti a korlátot. (mikor a múltkor írtam a spitről, a gondok legalább fele fizikai képtelenség volt). -
#12907 Gyerekek! Személy szerint tojok már rá ,hogy melyik a jobb :) G2 vel lelövök bármely spitet ,Fókával meg pláne. Csak ne vegyen észre:DD -
Lacusch69 #12906 Szerintem az égvilágon senkit sem bántasz meg azzal, hogy nem értesz vele egyet. A fórum azért van, hogy mindenki elmondja a magáét pro és kontra, vitatkozzunk...
Viszont a számszerű paraméterek sem mindenhatóak. Felhoztam már felületi terhelés ügyben az amerikai gépek nagy magasságú manőverezését, holott kifejezetten magas volt a felületi terhelésük.
Len Deighton (brit író) írt egy jó könyvet az angliai csatáról. Megemlítette, hogy az ott harcoló három (egymotoros) vadász közül az Emil fordult a legkisebb körön, köszönhetően a kisebb fesztávolságának valamint a fékszárny harci helyzetének és az automatikus orrsegédszárnynak.
Spit I. nincs a játékban, Hurri viszont van. Mondjam az eredményt, vagy sejted?
Én már az ős-Sturmovikkal is repültem (igaz, offline), és ahogy telik az idő (pontosabban fejlődik a program) látom, hogy a német gépek egyre inkább alkalmatlanok az 1vs.1 manőverező harcra.
Másik dolog, hogy a nagy német ászok lelövései sem kizárólag BnZ harcmodorban történtek, előfordult ott manőverező légiharc is, bőven. Más kérdés, hogy lehetőleg kerülték.
A magyar taktika meg ugye BnZ-vel kezdődött, és igen gyakran közelharcban folytatódott. Az állítólag sokkal jobban manőverező orosz gépek ellen is. Ha olyan überfasza előnyük lett volna az orosz gépeknek fordulóharcban, biztos, hogy nem mentek volna bele a magyarok.
-
asw27 #12905 Nem kívánok senkit sem megítélni, vagy megbántani. Legyen ez mindenkinek a magánügye, hogy melyik gépet tartja eltulzottnak, vagy alulméretezettnek.
De szerintem nem szabad csak érzelmi alapon dönteni, és alapvető paramétereket figyelmenkívül hagyni csak azért, mert nem szimpatikus, vagy azt sem tudom mit jelent, mi a jelentősége.
Csak annyi történt, hogy egy picit más szemszögből közelítettem meg a gyűlölt gépet. Azt emeltem ki, hogy kb. ~ cca , uszkve 30%-al kisebb a spit felületi terhelése mint a Bf-109-é, a Fókáról már nem is beszélve.
Azt nyugodtan ki merem jelenteni, hogy a spit szárnyfelülete és alaprajza jelentősen jobb kialakítású a manőverező légiharchoz,mint a Bf-vagy Fókáé. Ezért gyengébb motorral is lehet jobb, mint a korabeli ellenfelei.Ez nem jelenti azt, hogy jobb volt, de egy lehetőség.
Erről a megközelítésről senki sem írt még semmit sem, ezért bátorkodtam írni róla.
Persze a spit még ettől nem lesz se jobb se rosszabb, de talán magyarázatot adhat arra, hogy nem volt olyan rossz a valóságban, mint azt sokan szeretnék itt a játékban. -
nalyib #12904 Jó akkor nem értem mire jó felhozni csak azért dolgokat, hogy nehogy azt kelljen mondani igazunk van:P -
asw27 #12903 Nem, szerintem fölösleges letesztelni az összes gépet, mert még kiderülhet, hogy ez egy játék és nem a valóság. -
#12902 Hümm hümm
Az IGN megjelensi listáján megjelent A Storm of War battle of britain april 28.-i dátmmal (of course 2008)
Íme -
#12901 Én már ikon nélkül kezdtem onlány. Akkor még szabadúszó voltam Allseeingeye-n németekkel amikor ők repültek. (G2+gunpod powa). Bár nyúztam neten az 1.0-át is :) -
#12900 Tudom. -
#12899 Természetesen, de ott "újraképzés" volt. TG után. -
Lebowski #12898 jaaa peeesze
max később jött. na ennyire régen volt :D -
Lebowski #12897 neeeee.télleg :D -
#12896 Vogelt DonMax a Dongóknál képezte. nem-e? -
Lebowski #12895 hejj de régen volt az a TG,meg DonMax. :) amikor én még kissrác voltam... :D egyvonalban repültünk kb tizen tizenketten,ugy hogy minden be volt kapcsolva.:D mindig más irányított.ikonok is voltak :D akkor még Infrared,NemesZoli is repült. hudetélleg régen volt.Vgogel te még emlékszel rájuk neme?:) -
#12894 -
#12893 Srácok! Nem összekeverni a fókánál az erhöhte notleistungot (megemelt vészteljesítmény)az MW50-nel. Az utóbbi az adalékanyagot tartalmazó befecskendezés, 10percre (aminek ideje nincs modellezve, kiv. a P63asnak az adalékát).
DB-605 doksik 2000es rpm-et írnak utazó sebességnek amit 60%os gázon kéne elérni. A játékban ez +300 rpm-en van kb. Ez is furi. No meg az említett 105%on való túlmelegedés. Nem olyan nehéz a valóságban megfőzni egy mocit :)
btw: kiképzésem idején (huh de rég volt) azzal szivatott DonMax hogy 55-60%on fogyasszunk a távolság miatt. 6500m-ig emeltünk igy, kadétként ideg voltam hogy ilyen "csiga" módon repülünk. Aztán már magam is rájöttem, hogy érdemes spórolni ill. üzemmelegen tartani a motort. Manapság, ha repülök, minden teljesítménynövelő nélkül teszem. Jól jön a plussz idő harc közben amit megtakarítok a +hűtött" motoron. -
Lacusch69 #12892 Nem, nem kevertelek össze titeket (Nalyib kollegával szoktunk együtt repülni) -
#12891 tán csak nem hiányzom?
repülős vitába nem szólok bele:) -
#12890 átolvasva a vitát egy kérdésem van:
hol van Bucser? -
sirdond #12889 szerintem lacus összekevert velem :P
mennyi most a cyborg evo a tescoban?
ja amúgy az ms sidewinder precision 2 re gondolt :) -
nalyib #12888 Várj úgyérted ezt még lehet kapni újonnan? És melyik microsoft pontosan? -
Lacusch69 #12887 Inkább időhiánynak nevezném, mint "nem zavarásnak"...
Különben mindegy, én 110%-on megyek vele, ha melegszik, 100-on visszahűtöm... -
Lacusch69 #12886 Ugyan hidd már el, hogy MICROSOFT a Cyborg Evo helyett! -
nalyib #12885 Ugye nem akarod hogy megnézzem, hány szövi gépet nem lehet megfőzni 105-ön....:P -
asw27 #12884 Azért az megnyugtató, hogy a G2/105% nem zavar senkit sem.
A K4C3-esetében biztos én tévedtem, mert nem szoktam jegyzetelni, csak ezek maradtak meg bennem róla. Bár lehet, hogy a hűtő is teljesen nyitva volt. 270-280KM/h-nál úgy sincs sok ellenállása.
A BF 270km/h -nál (IAS) emelkedik a legjobban.
Hacsak 1 percel is később melegszik túl a motor máris igaz közel vagyok a leírtakhoz.
Tesztelni kell és kiderül. -
nalyib #12883 Jártam ma tesco-ban, fogdostam Cyborg Evo-t kicsit. Azt vettem észre, hogy nehezen akar kimozdulni középről. Ez idővel kopik kicsit, vagy megszokjátok hamar?
Mert pl Logi Atk 3 pl nagyon szépen és finoman mozog, ha nem kopna meg is tartanám..
A felső két gombot meg alig tudtam úgy megnyomni, hogy az alatta lévőhöz ne érjek..ezzel nem szokott gond lenni?
Mindenesetre sokkal "világháborúsabb" stílusú a fogás és a mozgás is, mint a Logi, ez biztos:)
Nem tudja valaki pesten melyik tescoban van akciósan? Most pont tudnék hozatni... -
nalyib #12882 Semmilyen fóka nem ér nyomába "fagymotorban", azok tíz percet bírnak jó esetben (teljesen hideg motorral kezdve) és utána kezd tönkremenni.
A XIe-t leteszteltem (nem csak max. gáz, WEP is!), teli tank, nagy póttank, és nem hogy megfőzni, de pár mp-nél tovább overheat-en sem tudtam tartani! Ha megjön, tedd emelkedőbe, visszahűl! Gyorsítva megvártam míg elfogy az összes benya (asszem 1-1,5 órát jelentett összidőben) de nem történt semmi.
A "nehezen melegszik" meg "leszállásig WEP" azt hiszem nagyon messzi kategóriák.....
Ha a többiben találsz túlzást az is érdekel, én sosem szerettem olyat mondani a játékról, amit nem próbáltam ki.
(Az igaz, hogy az egész játékra rá van téve ez a "turbózás", hogy minden következmény nélkül lehet WEP-ezni, az ehhez használt folyadékok sem fogynak el, meg overheat is bármennyi jöhet, csak egyszerre ne túl sokáig. Viszont a "ne túl sokáig" értékét, meg hogy mennyire is melegszik egy motor, természetesen úgy variálják ahogy jónak látják.)
-
Lacusch69 #12881 Kipróbáltam a K4C3 dolgot... Vagy Te tudsz nagyon valamit, vagy én vagyok nagyon hülye hozzá, de álló gépnél beszúrtam a 110% + WEP-et, 260km/h állandó vízszintes és 25m/s emelkedései sebességgel 5300m-nél jelent meg a túlmelegedés felirat. Kb. ott, mint a mezei K4-nél, D9-nél. Lehet, hogy 3-500m-rel később. -
#12880 Ja és a Spit jellemzésében semmi tulzás nincs:))) Sőtt mintha mértékletességet vélnék fölfedezni benne:D -
#12879 Csak annyit fűznék ,hozzá ,hogy biza a messerrel 50-60% on kb ugyanojan gyorsan mehet az ember ,mintha ful gázon tolná. És rengeteg üzemanyagot lehet spórolni. Persze magasság fügvénye is a dolog ,de próbáljátok ki. -
asw27 #12878 Érzékelek némi túlzást a spit jellemzésében, de azért van alapja.
Bár már magam is tapasztaltam néhány érdekességet, de az is tény, hogy a fóka is jól bírja a 'WEP'-et(nem ugrik be a német név) full gáz nyitott hűtővel.
Ezenkívül a Me109 K4C3 is álló helyzetből WEP +110% gáz mellett is kb 6-7000 méteren melegszik meg ~25-30m/sec-es tartós emelkedéssel. De, a G2-őt sem nagyon lehet megfőzni 105%-os gáz mellett.
Olvasmányaim szerint a db-motorok utazó szívótér nyomása 1.15 ata.
(sok játékos biztos nem is érti miről beszélgetünk.)
A játékban ritkán engedem 1.4-ata alá. Tehát a valóság és a játék nem csak odaát nincs köszönő viszonyban egymással.
Tartok tőle, hogy más sem közlekedik 50-60%-os gázzal a játékban.
-
#12877 Ott a pont. -
nalyib #12876 Meglepetést, na azt egészbiztos, továbbá elmondom még mit tud a spit: 70km/h-nál csodaszépen manőverezni, vészteljesítményen menni akár órákon át (IXe), négy gépágyúval ugyanúgy mozogni mint kettővel, propelleren függeszkedve kiröhögni az üldözőket, többszörösen (!!) leemelkedni a brit tesztek szerint Átlagban Ugyanúgy (némely években meredekebben!) emelkedő Fókát, kis sebességnél többszörösen legyorsulni a britek szerint is JOBBAN gyorsuló Fókát, szitaszárnnyal tovább harcolni (mialatt a 109 látható szárnysérüléssel már azonnal harcképtelen), füstölő (!!) motorral harcolni, lángoló, járó motort többször eloltani majd hazaszökni (én csak tapasztalatból lövöm addig, míg szárnya van..)
Most a többi nem jut eszembe. Ha szerinted ez túlzás, gondolj rá hogy ezt is játéknak szánják és el szeretnék adni. A spit a könnyített beugró az online játékhoz. De ki is lehet próbálni. -
asw27 #12875 A felhajtóerő nem pusztán a sebesség függvénye.
Ha 500 km/ó-val száguldozik a masina, a felhajtóerő még lehet zéró.
A spit sem fordul helyben, csak lényegesen szűkebben mint a fóka.
Ha még ráadásul függőleges összetevője is van a fordulónak, akkor valóban úgy tűnik mintha helyben fordulna. Mellesleg én sem szeretek spit ellen harcolni, de én tudomásul veszem, hogy az elliptikus szárny-alaprajz és a relatíve kicsi felületi terhelés, valamint a közel azonos LE/súly arány miatt, bizony tud meglepetést okozni.
Mindenesetre a repülés elég bonyolult függvényrendszer eredménye, amit még az átlag-pilótáknak sem oktatnak, csak elemi szinten, hogy tudjon mit mondani, ha megkérdezik. -
Lacusch69 #12874 Namost a Messzerek orrsegédszárnyai, illetve a fékszárnyak harci üzemmódja növelték a szárny íveltségét, de ez papíron nem mutatkozik a felület javára, ergo a felületi terhelésben sem szerepel számszerűen.
A kisebb felületi terhelésű gép instabilabb, vagyis jobban fordul (egyértelmű), ellenben sokkal nehezebb(nek kellene lennie) a pontos célzás a "zötykölődés" miatt, és érzékenyebb a légköri viszonyokra.
Egyébként, ha már a felületi terhelésnél tartunk: 4000m felett a nagyobb felületi terhelésű amerikai gépek miért kötnek csomót a németekre? -
nalyib #12873 Én lennék a legboldogabb játékos, ha csak a fordulózásról lenne szó, nem is érdekelne az egész. (illetve az igen, hogy szerintem ilyen szerencsétlenül, mint a fóka sok helyzetben, "semmi" nem fordulhat)
Az is szép lenne, ha az egész csak a felületi terhelésen múlt volna.. felhajtóerővel?..szerintem 500-nál már csúnyán ment volna, ha olyan sokkal több felhajtóereje van..nem? nem épp előnyös eltúlozni egy relatíve gyors gépnél. Még valami, ha egy gép "helyben" megfordul, az utána megnézheti a km-óráját.. (mármint a valóságban) -
asw27 #12872 Spit kontra Fóka, ME109.
Valakinek eszébe jutott már, hogy a spit felületi terhelése kb 30%-al kisebb, mint az évjáratnak megfelelő Fókáé vagy Me109-é?
Lehetségesnek tartjátok-e, hogy a felületi terhelés szoros összefüggésben van a felhajtóerővel és fordulósugárral?
Talán ezt is érdemes mérlegelni.