91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • nalyib
    Akkor most ideje összevagdosnod, ami korrektet eddig a spitről mondtál:D

"...nem csak Spitből (és akkor ki tudja még, hány olyan készült, amiről nem is tudunk)"

Hát nekem nem hiányzik hogy a háborúban pár darabbal képviselt típusok tömegesen jöjjenek szembe a játékégen.. mert ezek nem véletlenül nem kerültek tömeggyártásra. (Már van pár ilyen gép "modellezve", némelyiket bevallottan javították fel annyira, hogy így érdemes lett volna gyártani.)
  • Trucker39
    Ma épp repültem eggyel. A MOD oldalon fenn van. Kapott egy B-25 fülke belsőt (sajnos eredeti nincs). 4db SC1000-l, füves reptérről félpályáról elemelkedett a madár. Tetszik a hangja is. Kár, hogy az "official" verzióba nem került bele.

Ezen kivül kipróbáltam a Fw-189; Ju-52; és a Me-323 gépeket is. Szép munkát végeztek rajtuk a MOD készítői. Bár azt meg kell hagyni, hogy az Me-323-l nem egyszerü manőverezni.

Akinek van kedve hozzá, próbálja ki öket :
    MOD oldal
  • AarPoe
    Azért mindentől függetlenül tényleg rengeteg típus/altípus hiányzik a játékból, nem csak Spitből (és akkor ki tudja még, hány olyan készült, amiről nem is tudunk). Én nem rendelkezek annyi lexikális tudással a témában mint ti, de ezt én is tudom.
  • AarPoe
    Az, hogy valaki nem szól, nem jelenti azt, hogy nem is tud. lehet hogy csak fáradt már... :P
  • Rue East
    a normális a 177-es Griff-nél kezdődik gyerekek :)
  • Lacusch69
    Még egy apró észrevétel Shit XIV ügyben: akkoriban a németek már a Me-262-nél tartottak...
  • Lebowski
    haggyál már azzal a szarral.normlis bombázó kell. Kondor. !
    azatuti
  • nalyib
    Hidd el csak egy normális kései Ju-88 hiányzik
  • nalyib
    A szövetségesek összeshasonlító repülései szerint az (190A-9 vs Spit MkXIV) a XIV 30-100 kmh-val gyorsabb a fókánál, ez már jobban is emelkedik nála, és könnyen rá is tud fordulni, ami viszont jobb fordulónál (right-hand turn, gondolom csak ezt jelenti) nem túlzottan jelentkezik! (ebből fakadóan nem lehet szó "csomókötésről")
    Ha a fóka egy gyors orsóval zuhanásba megy, a spit nem igazán éri be, amíg véget nem ér a zuhanás.

Kár, hogy D9 ellen nem találtam hasonlót.

A fentiek alapján, a játék IXe-je csak sebességben gyengébb a valódi XIV-nél (fókához hasonlítva), a többiben legalább olyan jó. (A valódi IXe-ről már volt szó máskor.) Ilyen alapon nem sok értelme volna XIV csodákat tenni a játékba, bár érdekesebb lenne, ha a korábbiakat helyretéve, ilyen hitelesebb előnnyel kellene szembenézni (a dobozolt energia helyett).

A IX lehet hogy 42-es fejlesztés, de a IXe azért 44-es. A Bf-109G is 42-től repül...

Az alacsony felületi terhelésről már mondta valaki, hogy nagy sebességű fordulónál lelassul tőle a gép! 45%..bárcsak ezen is meglátszana:)
    (5-6 körös gyorsteszt: klasszik IXe vs G10, ötszázzal 2k magasan, 180 fok balra. A G10 majdnem másfélszer annyi idő alatt végez, mégsem képes még ugyanannyi sebességet sem megtartani!)

Örülök azért, hogy van aki a spithez is hozzá tud szólni:)
  • Lacusch69
    Folytassam?
    -Hiányzik a Shit felderítő változata
    -Hiányzik a Swordfish
    -Hiányzik a Bf109T
    -Hiányzik a G6 Late MW50-nel felszerelt változata
    -Hiányzik a Lancaster meg a többi éjszakai bombázó
    -Hiányzik az összes német éjszakai vadász
    -Hiányzik a Fóka torpedóvető változata

Még mindig folytassam????
  • PhantomAss
    meg azon is hogy az angliai csata vége felé már feltűntek a fókák
    amik mindenben túlszárnyalták a spiteket (csak a fordulási sugárban nem), a többi gépről nem is szólva
    e géptől úgy fostak az angolok hogy kommandót szerveztek egy példány ellopására
    de ne kezdjük megint mert estig lehetne írogatni
  • asw27
    A játék alapvető hiányossága, hogy a Spitfire palettából csak néhány repülhető. Hiányzik az elfogó vadászváltozatok közül a XII-es Griffon 2-es motorral -43-tól rendszeresítve, XIV-es Griffon/2fokozatú sűrítővel -44 februárjától rendszeresítve, XVI-os Packard-Merlin motorral -44 szept-től 4db 20 milissel, XXI-es -45-től be is vetették.

Mellesleg a Spit IX-es 1941 es fejlesztés és 42-ben rendszeresítve lett.
    Csak 1656 Le max teljesítménye, a játékban is a csúcs IX-es ~1710 Le-tud.

A Griffon motor pedig 2035 Le-tudott, kb 1 tonnával karcsúbb volt mint a D9-es, és kb. 85kg/m2-el kisebb volt a felületi terhelése, ami 46%-al jobb.

Ezen is el lehet gondolkodni.
  • Lacusch69
    Akkoriban a szimpla Pacific Fightersben kezdőként sokkal könnyedébben lövöldöztem le a Hayatéval a Spiteket, mint most.

Egyébként meg mostantól retteghet minden vörös: sikerült a "csodafegyveremet" úgy beállítani, hogy már látom őket...
  • Lebowski
    hehh. 3.xes szériában ojjan rongyá lehetett verni a messereket spittel hogy gyönyörű nézni. elkezdesz szűkíteni, megvárod míg beér mögéd (ugye akkor még a G2es jobban fordult bármelyiknél, asszem) majd szépen felhúzod az orrát és nézed mikor esik át a messer.sokkal hamarabb mint te...majd lekapod a gázt és ezután az orra magától átbillen így már a seggében is vagy. ezsem másként alakult ki csak gyakorlás és tapasztalat után. mostmár nem esik vissza a spitek orra olyan határozottan mert ezt is megváltoztatták... szal abban is elég kemény ellenfelek voltak... de igaz nem ennyire.

mindegy. 1.21 volt az isten amikor még a vadászokba is volt levelstab:) ("szintbentartó"). na azok voltak a jó idők :D
  • AarPoe
    :))) azért némelyik dinamikus kampányról nem ártana tudni azt, hogy kb. hány küldetésre is számíthat az ember. Jó tudom, ez függ attól is, h hogyan teljesítesz, de a statikus kapmányokra legalább lehet következtetni, ha megnézed a Missions könyvtárban a file-ok számát.
  • VO101 tvr
    Korrekt!
  • nalyib
    Elnézést a többiektől, hogy csak most veszem észre ezt a hsz-t, nem szeretnék semmit hozzátenni, de szeretnélek megkérni, hogy sorold a dolgokat, amit a "bűnbaknak kikiáltott gépre" alaptalan nyavajgásként ráfogtam, szakmailag nem helytálló, esetleg ha valamelyik ellenérvre nem tudtam érdemben reagálni.

Azt hiszem rég külön kellett volna választani (vagy elfelejteni) a "a spit korrekt ahogy van" és az "akkor minek játszol vele" kérdést, mert annyit látok, hogy a kettőből mindig az épp kényelmesebbel válaszolsz (meg sokszor a többiek is).

Már elmondtam, de egyesek azóta újból kérdezték; azért játszom mégis, mert bár a véleményem tényleg negatív, nem túl nehéz a kényes részeket elkerülni, és igen, néha még az "ufovadászat" is érdekes tud lenni:P

Miért írtam ennyit erről a fórumon? Én valahogy egyetlen alkalomra sem emlékszem, hogy feljöttem és csak úgy magamtól írtam volna olyat, hogy "Halljátok ez a spit úgy megy mint egy Gladiator térhajtóművel!"
    Számomra ez mindig úgy kezdődött, hogy baromságokat írkált valaki az erőviszonyokról, vagy magáról A Szent gépről. Na azt hiszem most már tényleg elmondtam mindent.
  • Vogel
    Góbéba csináltunk pár "vadászfordulót", minimális G terhelés mellett. Bazz az recsegett ropogott, és az oktató mondta hogy húzzam még a botot :/

A lővészekről meg annyit, hogy csak a nyomjelző fénye megy el 1000m-re de utána is van hatása párszáz méterig. Bf110 hátsólövésze látványosan demonstrálja ezt.
  • nakato
    Elég sokat szoktam online repkedni mindenféle szervereken. Egyaránt szoktam német és szövetséges oldalon harcolni, s valóban tény, hogy La-7-essel, Spittel jóval könnyebb győzelmet elérni, mint a germán gépekkel. Ezekhez képest olyan csekély módon vesztik el az energiájukat, ami már-már felháborító. Olyan szűken fordulnak meg, ami a fizikának szinte ellentmond. Vagy amikor beleresztek egy egész sorozatnyi 20 milist egy csupa fa Jak-ba, s köszöni szépen, repül tovább...
    Persze, tudom, hogy ez csak egy játék, de az, hogy ennyire nyilvánvalóan (s talán szándékosan) egyenlőtlen a két oldal, szomorú.
    S hogy miért repülők egyáltalán német gépekkel? Mert azokat szeretem. Számomra meghatározó élmény volt a Pumákról olvasni anno a Tobak könyvekből, s ez e is döntötte, hogy melyik II.vh-s gép legyen a kedvencem. Bár a Messzert e nélkül is, csak önmagáért a gépért, csodaszép formájáért is szeretem. A Fóka meg a brutális, enyhén vadállatias kinézetével megdobogtatja az ember szívét. Amúgy is azt vettem észre, hogy a magyar játékosok többsége (kb. 90 %-a) a német gépeket preferálja.
    S hogy miért játszom az Il2-vel, amikor ennyire nem tetszik, hogy egyenlőtlen a küzdelem? Mert szeretek repülni, s mert nincs jobb. Persze fontos, hogy a II. vh a történelmi alapja a dolognak. Próbálkoztam én a Lock On-nal is, de annak a feelingje nem ragadott meg. Mintha egyedül ülnék egy színházban. Meglátok egy markert, megnyomom a tűzgombot, s kész.
    SZóval jó ez az Il2, csak egyértelmű, hogy melyik oldal felé húz.
  • nalyib
    "Az angol könyv azt is írta, hogy ettől függetlenül nem merték végsőkig terhelni a szárnyakat, tehát kb ugyan ott voltak, bár gondolom a nem tetsző részek nem is számítanak"

Én már tényleg kiszálltam a témából (:D), de tudsz róla hogy ha a játékban kb ugyan ott lennének senki nem vitatkozna?

B-24: a nem repülhető AI lövészek szerintem ma is megszivatják az embert, próbáld ki. Van pl az a ruszki négymotoros batár a húszmillis lövészeivel, azok közt valami 4-ből egyszer sem bírtam sérülés nélkül átzuhanni. 1 km-ről mondjuk én sem nagyon láttam még.
  • Her Laca
    :D
  • Bucser
    Végigjátszás van hozzá?

(nemröhög lock_on topicban eljátszották:D)
  • Her Laca
    "ez nagyon ott van ez a gamma, csak most kezdtem tolni de ott van!"

Szerintünk is:) Üdvözlünk a megszállottak között,később nyugodtan lehet vitatkozni,anyázni ,herótozni stb:D
  • VO101 tvr
    LoL...... :-))))
    Istenem....
  • Lacusch69
    Jelentéktelen, hogy bizonyos tartományokban 40km/h-t levett a max. sebességből? Ez most olyan, mintha visszamennék dragbike-ozni, és le kellene vennem egy gyertyapipát, mert Csongrád megyei vagyok...
    Az Emil és a Hurri fordulékonyságának kb. pariban kellene lennie. Hmmm...???
    A B24-es eset egy színes, távolságkijelzésés ikonú szerveren volt, 1.05km, amikor szétröccsent a Hayate motorja. Mivel ugranom kellett, kiírta, hogy kinek köszönhetem, tehát nincs tévedés.

Bucser: én a 3.01-gyel kezdtem online repülni (offline: ős-Sturmovik), de a 3-as szériában a Shitek közel sem voltak annyira kemény ellenfelek, mint a 4-esben.

TVR védelmében: ezt a Shitre vonatkozó megállapítást már többektől hallottam.

Bocs, sietnem kell, még tudnám folytatni...
  • AarPoe
    Te sem gondolhatod komolyan, hogy erre érdemben reagáljak. Bár látom, az előzőnek se volt sok haszna...
  • PrasCo
    Megkövetem magam, Ő a Dongónál volt. Ez megmagyarázza.
  • PrasCo
    Jézusom, Punyek ott van még a százegyesben? Vagy már ilyeneket is beengednek...? Pilóta Úr. :\
  • kiskorúbézoltán #13043
    "Bocs de ezt már máshogy nem tudom kérdezni..."

Ez is ott volt ugye? Előtte többször is próbáltam szép kultúráltan, kimondottan ügyelve, nehogy megsértsek senkit... Amúgy melyik volt sértő? A k*b*sz*tt fóka?

Ha meg akartalak volna sérten olyat is tudok írni, de nem teszem.
    Ha az előző is sértés volt akkor bocsánatot kérek.
  • VO101 tvr
    "bizonyos fokú (alapvető) intelligencia megléte"
    ne kostolgassál már légy szíves kispajtás, tudod mindig van egy határ. :-D
  • VO101 tvr
    "Na de akkor mi a k*rv* *st*n*rt ülsz be abba a k*b*sz*tt Fókába??? Ez itt a kérdés..."
    "A bunkóság ettől még bunkóság marad... "
    ugye ugye?
  • AarPoe
    Azt hittem, egy század alapvető összekötő ereje - többek közt - az ellenfél tiszelete, és bizonyos fokú (alapvető) intelligencia megléte. Hát nem jellemző.
    És ha az iménti roppant elmés megjegyzésed általános érvényű a klánodon belül, akkor egyikőtök sem méltó arra, hogy repüljön. Bocsánat, de ez a véleményem.
  • kiskorúbézoltán #13039
    Miért venném magamra? Bombázókkal repülök, a Spit meg nem az.
    A bunkóság ettől még bunkóság marad...
  • Bucser
    Tvr te is 1.22 óta repülsz. Jól tudod, hogy mindig volt szövi túlsúly. De ezen nyávogni immáron lassan 3 hónapja egy topicban nem hiszem el, hogy nem unalmas.

Kezdő bakfis koromban én is köptem az oroszopkra, hogy csaló gépek meg gyengébben modellezték le a tengely gépeket. de hosszútávon leszarom, mert akkor is 109-est vagy fókát repülötem volna a játékban ha éppen egy Harrier felszállási képességeivel és egy F-22 menetulajdonásgaival bír bármely orosz vagy angol típus. nem érdekel.

Magamért repülök(, mert szeretek) ha repülök, a hangulatlért és nem kicseszett statért. Anno a században is azért jártam repülni ,mert a TS-en közben még jókat lehetett ökörködni. A Stat csak arra jó, hogy megmutasd kinek van nagyobb nemiszerve. Nem értékmérőúje annak, hogy ki mekkora segítség egy légiháborúban. (szerintem többször váltam ki biztos lelövés mögül mint amennyit lelőttem, mert a páromnak segítség kellett, vagy mert éppen ő jobb poziban volt.)
  • VO101 tvr
    "ebbe is bele lesz kötve" ;-) ééérted?;-)
  • VO101 tvr
    Magadra vetted? ;-)

Erős nem erős ez van... :-)
    Akinek nem tetszik nem repül vele. Vagy letörli a játékot.
  • AarPoe
    létedhez, bocs (csak mert tudom, hogy ebbe is bele lesz kötve, mert mért is ne)
  • AarPoe
    az utolsó mondatod már csak a századpilóta-léttedre sem méltó
  • kiskorúbézoltán #13033
    Többség? Tán ha 10 vagyunk ebben a topikban... :DDD

"Egyébként meg az egész VO101 tudja, hogy a Spitfire az olyan mint egy buzi. Meg aki repüli az is az :-D"

Ez ezért egy kicsit erős, így egyszerűen lebuzizni valakit azért mert Spittel repül, nem?
  • VO101 tvr
    Hagyjad már ezeket az arcokat a fenébe...
    Felesleges olvasni is amit írnak... Bucser leírja még le is írja, hogy 3.08-ig repült a programmal. A többség nem repül vele, csak a fórumon cinkeli az emberkéket.
    Mindenki tudja miről van szó, de sokaknak fáj beismerni.
    Egyébként meg az egész VO101 tudja, hogy a Spitfire az olyan mint egy buzi. Meg aki repüli az is az :-D