IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Supercharger = Lader (ném) = kompresszor, sûrítõ és testvéreik.

Lényeg hogy túlnyomást hoz létre, és így nagyobb teljesítmény érhetõ el, illetve a motor teljesítménye nem esik azonnal a nagyobb magasságokon, mert a kompresszor kompenzálja a légnyomásesést.

ötödikes vagyok, de még így is feletted jrok vagy két osztállyal...

Milyen oldal? Milyen hordozón? Ha nem félmondatokat dobnál ide nagy fellengzõsködve, akkor talán meglehetne érteni okostojás.

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

Most tanítsalak meg mondatot elemezni?! Hányadikas vagy? 😊

"Egyébként pedig ha egy kicsit képben lennél, láthattad, hogy van az oldalon SBD Dauntless a hordozón."

Ez a mondat mit jelent???

FREAK
"A helyesírásba belekötni tényleg felesleges,azt jelzi,hogy a kötekedõnek nincsenek érvei,nem tud vitatkozni,ezért a helyesírásba köt bele"

Már bocs, én nem vitáztam senkivel, nem is érzem szükségét hogy érveljek, mert maga a téma nem érint, ellenben az analfabétákról megvan a véleményem. Az ember adjon magára legalább annyit, hogy ha valahol kizárólag "írásban van jelen", akkor tanuljon meg írni, ellenkezõ esetben ne várja el, hogy komolyan vegyék.

Riszpekk

Na pont errõl a tudatlanságról vartyogtam, amit a kérdõjelek is jeleznek...

???

Egyébként pedig ha egy kicsit képben lennél, láthattad, hogy van az oldalon SBD Dauntless a hordozón.

nem kötözködésbõl hívtam fel a figyelmetek, hogy a B-25 nem hajó fedélzetre termett... fölösleges hõbörögni

Egyébként pedig ha egy kicsit képben lennél, tudnád, hogy lesz SBD Dauntless a PF-ben

Ejj, de sok xarrágó ember...
Ha ennyire unatkoztok, nézzétek hogy nõ a fû.

Amúgy meg a B-25-ös témához. Tisztában vagyunk vele, hogy hajóra nem szállt le sosem, de egyelõre még nem jelent meg olyan elõzetes, hogy lesz valami más tengerészeti bombázó a PF-ben. Addig meg maradnak a B-25-ösök one way ticket-tel. Majd ha lesz más, átrakjuk, természetesen.
Bár amennyire fel vannak csítelve a xar ruszki gépek, még kinézem a készítõkbõl, hogy a B-25-nek is lesz hordozóra leszállni tudó változata...

Eleget gonoszkodtam, jöjjön egy kis reklám:

Seaweed
Itt a video ha valakit erdekel.
Seaweed
igen C-130 kepes ra..a negativ allasu legcsavarlapatok reven.
Van is neten jopar kep, soot anni asszem valahova ide az sg.hu forumra linkeltem videot is az egeszrol..
Talán nem kellene veszekedni. Az emberek máshogyan látják a világot,ez így normális. Ha pedig meg akarunk gyõzni valakit az igazunkról,akkor tegyük azt érvekkel. A helyesírásba belekötni tényleg felesleges,azt jelzi,hogy a kötekedõnek nincsenek érvei,nem tud vitatkozni,ezért a helyesírásba köt bele. Ez nem konkrétan Freak-re vonatokozik,csak általánosság.

A B-25ös témához: Nemigazán hiszem,hogy egy ekkora géppel le lehetett volna szállni a korabeli repülõgéphordozókra. De nem valami ilyesmi volt a Pearl Harbor címû nyálfilm végefelé is?

Egyébként olvastam valahol,hogy az amerikaiak néhány éve kipróbálták,hogy lehet e C-130as Herkulessel anyahajóra leszállni. A terv az volt,hogy ezekkel lehetne utánpótlást szállítani a hordozókra. A kiürített fedélzetre simán leszállt a gép,majd visszatolatás nélkül(!) felszállt. De végül letettek a tervrõl.

FREAK
sajnálatos, hogy van, akinek nem

az a csúnya monitor egyre több embert megbûvöl...

Riszpekk

FREAK
nem is akarok másba belekötni, google meg nálam is van, ha hirtelen baromi pontos történelmi információkat akarnék a pórnéppel közölni....

de te tudod, mi a fontosabb, ebbe nem szólhat bele senki

Riszpekk

Seaweed
latod tudok en kotozkodni ha akarok...(es nekem megcsak nem is kell masba mint a mondandoba belekotni...nekem meg megy,..)
Seaweed
neked...de engettesek mar meg hogy mas ne ugy nezzen valami mint ahogy te....
Seaweed
pedig nagyon ugy fest....
Seaweed
gratulalok! te vagy a 123753-ik okostoni aki a helyesirasomba kot bele...mert masba mar nem tud!

ugyes voltal leulhetsz...
FREAK
meg le lehet szállni egy rendes kifutón is, ha minden kötél szakad 😄

Riszpekk

FREAK
szamuráLY? 😄 nyelvtanórán is a törikönyvet bújtad, mi? 😄

Riszpekk

Végülis: próbálkozni lehet.. ;-)
Seaweed
Egy gep szemelyzete tulelte..oroszoknal kenyszerszalltak(ott kotottek ki)...de volt tobb gep is a mai kutatasok alapjan (evtizedekig nem tudtak roluk..ujkori kutatasok viszont kidereitettek..), hogy tobb (kb 3-4) gep kenyszertszallt japan kezen fekvo kinai teruleteken, ahol a japanok azonnal kivegeztek az eletbenmaradt szemelyzetet! (szamuralykardal levagtak a fejuket...)
FREAK
nem akarom a Kata haverját védeni, de azt nem írta, hogy hajóra kell leszállni, legyetek már egy kicsit rugalmasabbak! 😊

Riszpekk

De a Doolittle Raid-re keress rá, és ott lesz a leírás... :-)
Seaweed
Kis tortenelem lecke nem artana! Azon belul is Jimmy DooLittle nevet ajanlom figyelmedbe....es azt hogy B-25-el soha nem szalltak le egyik hordozon sem..csak felszalltak..es 1 (es fel) gep kivetelevel mind odaveszett, annak ellenere hogy a kuldetest sikeresen vegrehajtottak!
Nem tudtak leszállni.. Kínai repterekre akartak, de nem érte el egy gép sem...
FREAK
de ez csak egy játék....

Riszpekk

Kata
A leszállás meg gondolom megoldható lesz. Ha õk anno le tudtak szállni, akkor biztos valahogy le lehet. 😊

Én sem kötekedésképpen mondom, csak szvsz felesleges dologba lett belekötve. 😊 Másrészrõl meg gondolom ezen még lesz változtatás, hiszen a játék ki sem jött, majd az abban repülhetõ típusok és lehetõségek szerint biztosan módosul még...

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Hm. Rákerestem.

Ezek szerint annyira nem ismeretlen fogalom...

[/cserf][/fülünyúl]

Van ilyen? Pedig viccnek szántam...
És komolyan belecuppan(t) a gép a hálóba? Szegény pilóta feje...

volt ilyen, sõt még most is alkalmazzák a "barrikádot". de lehet, hogy a B-25-öst még az sem állítaná meg.

Ki kell feszíteni egy hálót, mint a teniszben... ami megfogja a gépeket :-)

A "repülõgép-hordozós raj" kijelentést... mert elég nehéz lesz leszállni a hajókra fékezõhorog nélkül.

FREAK
és ez kizár valamit?

Riszpekk

igaz igaz P-47-en sõt ha jól emlékszem P-51-esen is nagyobb motorteljesítény (fordulatszám) fölött bekapcsol a "turbó" de ez független a supercharger-tõl

Nem kötörködni akarok, de...

"A században lesz egy repülõgép-hordozós raj is, valószínûleg Hellcat, Corsair és B-25 Mitchell gépparkkal. A századskinek módosítva lesznek az online háborús játékokhoz. Ha lesz rá érdeklõdés, egy mûrepülõkötelék is alakulhat vegyesen a század pilótái közül."

A B-25 egy kivételtõl eltekintve soha nem repült hordozóról.

A kompresszor a fõtengelyrõl kapja a kajtást, a turbó a kipufogógázoktól, de ez nem zárja ki, hogy repülõgépmotoron alkalmazzák. Pl. Pratt & Whitney R-2800 (P-47, F4U)
Mindkettõ rendszer a motor szívótérnyomását emeli, amit a mûszerfal kijelzõjén kísérhetünk figyelemmel számos géptípuson az il2-ben.

Kata
http://turulfeszek.uw.hu

Fizetett reklámot láttak, hallottak. 😊 Na jó, csak megkértek rá, hogy linkeljem ide... 😊

[/cserf][/fülünyúl]

A supercharger annyit csinál, hogy a levegõ/üzemanyag keveréket összesûríti mielõtt beküldi a motorba, a nagyobb nyomású keverék pedig jobb hatásfokkal mûködteti a motort.

Repülõgépeknél fontos, hogy a motorba minden esetben azonos nyomású levegõ jusson, hiszen nagyobb magasságban a levegõ sûrûsége egyre kisebb. Így aztán a repülõgépeknél nem is a több lóerõ a lényeg, hanem hogy folyamatosan biztosítani tudják a talajszinten mérhetõ nyomást.

Megjegyzésre érdemes, hogy ugyan a motor azonos teljesítménnyel dolgozik, mint tengerszinten, nagy magasságban a kisebb levegõsûrûség kisebb légellenállást eredményez, így a repülõgép nagy magasságban ezért sokkal gyorsabb lehet, mint alacsonyan.

A turbó feltöltõ ettõl annyiban különbözik, hogy nem a motor energiáját használják fel a sûrítéshez, hanem a kipufogó gázokat, ezért turbót csak autókon alkalmaz(hat)nak.

Ezt annak idején tanultuk folyadékok és gázok mechanikájából, de már csak halványan emlékszem rá 😊

A 'supercharger' magyar megfelelõje a direkt mechanikus meghajtású kompresszor lehet. Általában kétfokozatú (~3000m környékén kézzel kell váltani), I-185-ön háromfokozatú!

Felsimeri az, csak valszleg más játékkontrollered is van, és összekeverik az ID-ket. Nekem a kormánnyal kaptak össze, egyszerûen a Vezérlõpult/game controllrers-nél visszaállítom, hogyx a joy legyen az elsõdleges. Így a kormány pedáljait is használhatom ruddernek...

Vettem egy joystick ot (Saitek cyborg 3d gold) es neha elofordul hogy nem ismeri fel a xp akkor mindig ujra kell rakni a programot amit adtak hozza.Van erre gyogymod??
október 6 körül

Negwar
oks és a PF mikor gyün 😛???????

\"This is a good day to die!\"

Szerintem csak a PF megjelenése után. A SimHq fórumon azt írták, hogy megvárják a Pacific Fighters-t, hogy biztosan kompatibilsek legyenek az új gépek mind a két játékkal. Ezért késik a Murmanszk térkép is.

Negwar
Szépnek szépek ezek az uj kokpitok csak mikor jönnek már ki,??

\"This is a good day to die!\"

kicsit szellõs 😊