IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Supercharger = Lader (ném) = kompresszor, sûrítõ és testvéreik.
Lényeg hogy túlnyomást hoz létre, és így nagyobb teljesítmény érhetõ el, illetve a motor teljesítménye nem esik azonnal a nagyobb magasságokon, mert a kompresszor kompenzálja a légnyomásesést.
ötödikes vagyok, de még így is feletted jrok vagy két osztállyal...
Milyen oldal? Milyen hordozón? Ha nem félmondatokat dobnál ide nagy fellengzõsködve, akkor talán meglehetne érteni okostojás.
Milyen oldal? Milyen hordozón? Ha nem félmondatokat dobnál ide nagy fellengzõsködve, akkor talán meglehetne érteni okostojás.
:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

Most tanítsalak meg mondatot elemezni?!
Hányadikas vagy? 😊
Hányadikas vagy? 😊
"Egyébként pedig ha egy kicsit képben lennél, láthattad, hogy van az oldalon SBD Dauntless a hordozón."
Ez a mondat mit jelent???
Ez a mondat mit jelent???
"A helyesírásba belekötni tényleg felesleges,azt jelzi,hogy a kötekedõnek nincsenek érvei,nem tud vitatkozni,ezért a helyesírásba köt bele"
Már bocs, én nem vitáztam senkivel, nem is érzem szükségét hogy érveljek, mert maga a téma nem érint, ellenben az analfabétákról megvan a véleményem. Az ember adjon magára legalább annyit, hogy ha valahol kizárólag "írásban van jelen", akkor tanuljon meg írni, ellenkezõ esetben ne várja el, hogy komolyan vegyék.
Már bocs, én nem vitáztam senkivel, nem is érzem szükségét hogy érveljek, mert maga a téma nem érint, ellenben az analfabétákról megvan a véleményem. Az ember adjon magára legalább annyit, hogy ha valahol kizárólag "írásban van jelen", akkor tanuljon meg írni, ellenkezõ esetben ne várja el, hogy komolyan vegyék.
Riszpekk
Na pont errõl a tudatlanságról vartyogtam, amit a kérdõjelek is jeleznek... 

???
Egyébként pedig ha egy kicsit képben lennél, láthattad, hogy van az oldalon SBD Dauntless a hordozón. 

nem kötözködésbõl hívtam fel a figyelmetek, hogy a B-25 nem hajó fedélzetre termett... fölösleges hõbörögni
Egyébként pedig ha egy kicsit képben lennél, tudnád, hogy lesz SBD Dauntless a PF-ben
Egyébként pedig ha egy kicsit képben lennél, tudnád, hogy lesz SBD Dauntless a PF-ben
Ejj, de sok xarrágó ember...
Ha ennyire unatkoztok, nézzétek hogy nõ a fû.
Amúgy meg a B-25-ös témához. Tisztában vagyunk vele, hogy hajóra nem szállt le sosem, de egyelõre még nem jelent meg olyan elõzetes, hogy lesz valami más tengerészeti bombázó a PF-ben. Addig meg maradnak a B-25-ösök one way ticket-tel. Majd ha lesz más, átrakjuk, természetesen.
Bár amennyire fel vannak csítelve a xar ruszki gépek, még kinézem a készítõkbõl, hogy a B-25-nek is lesz hordozóra leszállni tudó változata...
Eleget gonoszkodtam, jöjjön egy kis reklám:

Ha ennyire unatkoztok, nézzétek hogy nõ a fû.
Amúgy meg a B-25-ös témához. Tisztában vagyunk vele, hogy hajóra nem szállt le sosem, de egyelõre még nem jelent meg olyan elõzetes, hogy lesz valami más tengerészeti bombázó a PF-ben. Addig meg maradnak a B-25-ösök one way ticket-tel. Majd ha lesz más, átrakjuk, természetesen.
Bár amennyire fel vannak csítelve a xar ruszki gépek, még kinézem a készítõkbõl, hogy a B-25-nek is lesz hordozóra leszállni tudó változata...
Eleget gonoszkodtam, jöjjön egy kis reklám:

Itt a video ha valakit erdekel.
igen C-130 kepes ra..a negativ allasu legcsavarlapatok reven.
Van is neten jopar kep, soot anni asszem valahova ide az sg.hu forumra linkeltem videot is az egeszrol..
Van is neten jopar kep, soot anni asszem valahova ide az sg.hu forumra linkeltem videot is az egeszrol..
Talán nem kellene veszekedni. Az emberek máshogyan látják a világot,ez így normális. Ha pedig meg akarunk gyõzni valakit az igazunkról,akkor tegyük azt érvekkel. A helyesírásba belekötni tényleg felesleges,azt jelzi,hogy a kötekedõnek nincsenek érvei,nem tud vitatkozni,ezért a helyesírásba köt bele. Ez nem konkrétan Freak-re vonatokozik,csak általánosság.
A B-25ös témához: Nemigazán hiszem,hogy egy ekkora géppel le lehetett volna szállni a korabeli repülõgéphordozókra. De nem valami ilyesmi volt a Pearl Harbor címû nyálfilm végefelé is?
Egyébként olvastam valahol,hogy az amerikaiak néhány éve kipróbálták,hogy lehet e C-130as Herkulessel anyahajóra leszállni. A terv az volt,hogy ezekkel lehetne utánpótlást szállítani a hordozókra. A kiürített fedélzetre simán leszállt a gép,majd visszatolatás nélkül(!) felszállt. De végül letettek a tervrõl.
A B-25ös témához: Nemigazán hiszem,hogy egy ekkora géppel le lehetett volna szállni a korabeli repülõgéphordozókra. De nem valami ilyesmi volt a Pearl Harbor címû nyálfilm végefelé is?
Egyébként olvastam valahol,hogy az amerikaiak néhány éve kipróbálták,hogy lehet e C-130as Herkulessel anyahajóra leszállni. A terv az volt,hogy ezekkel lehetne utánpótlást szállítani a hordozókra. A kiürített fedélzetre simán leszállt a gép,majd visszatolatás nélkül(!) felszállt. De végül letettek a tervrõl.
nem is akarok másba belekötni, google meg nálam is van, ha hirtelen baromi pontos történelmi információkat akarnék a pórnéppel közölni....
de te tudod, mi a fontosabb, ebbe nem szólhat bele senki
de te tudod, mi a fontosabb, ebbe nem szólhat bele senki
Riszpekk
latod tudok en kotozkodni ha akarok...(es nekem megcsak nem is kell masba mint a mondandoba belekotni...nekem meg megy,..)
gratulalok! te vagy a 123753-ik okostoni aki a helyesirasomba kot bele...mert masba mar nem tud!
ugyes voltal leulhetsz...
ugyes voltal leulhetsz...
Végülis: próbálkozni lehet.. ;-)
Egy gep szemelyzete tulelte..oroszoknal kenyszerszalltak(ott kotottek ki)...de volt tobb gep is a mai kutatasok alapjan (evtizedekig nem tudtak roluk..ujkori kutatasok viszont kidereitettek..), hogy tobb (kb 3-4) gep kenyszertszallt japan kezen fekvo kinai teruleteken, ahol a japanok azonnal kivegeztek az eletbenmaradt szemelyzetet! (szamuralykardal levagtak a fejuket...)
nem akarom a Kata haverját védeni, de azt nem írta, hogy hajóra kell leszállni, legyetek már egy kicsit rugalmasabbak! 😊
Riszpekk
De a Doolittle Raid-re keress rá, és ott lesz a leírás... :-)
Kis tortenelem lecke nem artana! Azon belul is Jimmy DooLittle nevet ajanlom figyelmedbe....es azt hogy B-25-el soha nem szalltak le egyik hordozon sem..csak felszalltak..es 1 (es fel) gep kivetelevel mind odaveszett, annak ellenere hogy a kuldetest sikeresen vegrehajtottak!
Nem tudtak leszállni.. Kínai repterekre akartak, de nem érte el egy gép sem...
A leszállás meg gondolom megoldható lesz. Ha õk anno le tudtak szállni, akkor biztos valahogy le lehet. 😊
Én sem kötekedésképpen mondom, csak szvsz felesleges dologba lett belekötve. 😊 Másrészrõl meg gondolom ezen még lesz változtatás, hiszen a játék ki sem jött, majd az abban repülhetõ típusok és lehetõségek szerint biztosan módosul még...
Én sem kötekedésképpen mondom, csak szvsz felesleges dologba lett belekötve. 😊 Másrészrõl meg gondolom ezen még lesz változtatás, hiszen a játék ki sem jött, majd az abban repülhetõ típusok és lehetõségek szerint biztosan módosul még...
[/cserf][/fülünyúl]
Van ilyen? Pedig viccnek szántam...
És komolyan belecuppan(t) a gép a hálóba? Szegény pilóta feje...
És komolyan belecuppan(t) a gép a hálóba? Szegény pilóta feje...
volt ilyen, sõt még most is alkalmazzák a "barrikádot". de lehet, hogy a B-25-öst még az sem állítaná meg.
Ki kell feszíteni egy hálót, mint a teniszben... ami megfogja a gépeket :-)
A "repülõgép-hordozós raj" kijelentést... mert elég nehéz lesz leszállni a hajókra fékezõhorog nélkül.
igaz igaz P-47-en sõt ha jól emlékszem P-51-esen is nagyobb motorteljesítény (fordulatszám) fölött bekapcsol a "turbó" de ez független a supercharger-tõl
Nem kötörködni akarok, de...
"A században lesz egy repülõgép-hordozós raj is, valószínûleg Hellcat, Corsair és B-25 Mitchell gépparkkal. A századskinek módosítva lesznek az online háborús játékokhoz. Ha lesz rá érdeklõdés, egy mûrepülõkötelék is alakulhat vegyesen a század pilótái közül."
A B-25 egy kivételtõl eltekintve soha nem repült hordozóról.
"A században lesz egy repülõgép-hordozós raj is, valószínûleg Hellcat, Corsair és B-25 Mitchell gépparkkal. A századskinek módosítva lesznek az online háborús játékokhoz. Ha lesz rá érdeklõdés, egy mûrepülõkötelék is alakulhat vegyesen a század pilótái közül."
A B-25 egy kivételtõl eltekintve soha nem repült hordozóról.
A kompresszor a fõtengelyrõl kapja a kajtást, a turbó a kipufogógázoktól, de ez nem zárja ki, hogy repülõgépmotoron alkalmazzák. Pl. Pratt & Whitney R-2800 (P-47, F4U)
Mindkettõ rendszer a motor szívótérnyomását emeli, amit a mûszerfal kijelzõjén kísérhetünk figyelemmel számos géptípuson az il2-ben.
Mindkettõ rendszer a motor szívótérnyomását emeli, amit a mûszerfal kijelzõjén kísérhetünk figyelemmel számos géptípuson az il2-ben.
http://turulfeszek.uw.hu
Fizetett reklámot láttak, hallottak. 😊 Na jó, csak megkértek rá, hogy linkeljem ide... 😊
Fizetett reklámot láttak, hallottak. 😊 Na jó, csak megkértek rá, hogy linkeljem ide... 😊
[/cserf][/fülünyúl]
A supercharger annyit csinál, hogy a levegõ/üzemanyag keveréket összesûríti mielõtt beküldi a motorba, a nagyobb nyomású keverék pedig jobb hatásfokkal mûködteti a motort.
Repülõgépeknél fontos, hogy a motorba minden esetben azonos nyomású levegõ jusson, hiszen nagyobb magasságban a levegõ sûrûsége egyre kisebb. Így aztán a repülõgépeknél nem is a több lóerõ a lényeg, hanem hogy folyamatosan biztosítani tudják a talajszinten mérhetõ nyomást.
Megjegyzésre érdemes, hogy ugyan a motor azonos teljesítménnyel dolgozik, mint tengerszinten, nagy magasságban a kisebb levegõsûrûség kisebb légellenállást eredményez, így a repülõgép nagy magasságban ezért sokkal gyorsabb lehet, mint alacsonyan.
A turbó feltöltõ ettõl annyiban különbözik, hogy nem a motor energiáját használják fel a sûrítéshez, hanem a kipufogó gázokat, ezért turbót csak autókon alkalmaz(hat)nak.
Ezt annak idején tanultuk folyadékok és gázok mechanikájából, de már csak halványan emlékszem rá 😊
Repülõgépeknél fontos, hogy a motorba minden esetben azonos nyomású levegõ jusson, hiszen nagyobb magasságban a levegõ sûrûsége egyre kisebb. Így aztán a repülõgépeknél nem is a több lóerõ a lényeg, hanem hogy folyamatosan biztosítani tudják a talajszinten mérhetõ nyomást.
Megjegyzésre érdemes, hogy ugyan a motor azonos teljesítménnyel dolgozik, mint tengerszinten, nagy magasságban a kisebb levegõsûrûség kisebb légellenállást eredményez, így a repülõgép nagy magasságban ezért sokkal gyorsabb lehet, mint alacsonyan.
A turbó feltöltõ ettõl annyiban különbözik, hogy nem a motor energiáját használják fel a sûrítéshez, hanem a kipufogó gázokat, ezért turbót csak autókon alkalmaz(hat)nak.
Ezt annak idején tanultuk folyadékok és gázok mechanikájából, de már csak halványan emlékszem rá 😊
A 'supercharger' magyar megfelelõje a direkt mechanikus meghajtású kompresszor lehet. Általában kétfokozatú (~3000m környékén kézzel kell váltani), I-185-ön háromfokozatú!
Felsimeri az, csak valszleg más játékkontrollered is van, és összekeverik az ID-ket. Nekem a kormánnyal kaptak össze, egyszerûen a Vezérlõpult/game controllrers-nél visszaállítom, hogyx a joy legyen az elsõdleges. Így a kormány pedáljait is használhatom ruddernek...
Vettem egy joystick ot (Saitek cyborg 3d gold) es neha elofordul hogy nem ismeri fel a xp akkor mindig ujra kell rakni a programot amit adtak hozza.Van erre gyogymod??
október 6 körül
Szerintem csak a PF megjelenése után. A SimHq fórumon azt írták, hogy megvárják a Pacific Fighters-t, hogy biztosan kompatibilsek legyenek az új gépek mind a két játékkal. Ezért késik a Murmanszk térkép is.
kicsit szellõs 😊