IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

HF
Bf109es G-2, vagy Bf110es G-2??
Ja és nemtudja valaki, hogy hogyan lehet berakni pályát a quick mission builderbe?? Pl. beszeretném rakni a sivatagosat választható mapnak, ezt meglehet??

Her Laca
Nézd meg a Pumák honlapját. Ott sok hasznos tanács van ,meg a Dongóknál is.
Amúgy meg 200 fölõtt tartsd a sebességedet úgy 220 körül oszt spirálisan emeld.
Az ujj patch -ekben a propellerszög állítás nem sokat ér, így tedd autóra.
Az orosz masinákat így leemelkeded kivéve a La 7 megacsíter gépet:)) de a spitiket már nehézkes,meg a Cobra is necces. Ja kb ennyi. De messerrel,inkább BZ -ni kell
nem dogolni.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Vki tudna nyomni pár anyagot manõvezerés és egyéb oktató cuccot kicsit most félreraktam mayát és élvezem a repülést de sajna gyakran lelõnek, de ha egyszer elém kerül vki akkor kakukk neki :P
konkétan messere (g-2) kéne pl hogyan lehet jól magasságot növelni kevés sebességcsökkenéssel stb elõre is thx

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Her Laca
Értem!:)Mégegyszer mondom nem hitetlenkedni akartam ,ezt jeleztem is. 44 január az idõpont.Kb ennyi vadász volt akkor ott. A luftvaffe utólsó éve, ahonnan ez az adat van.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Szerintem meg helytállóak. Egyébként, ha megnéznéd jobban amit írtam, akkor észrevennéd, hogy nem az van benne, hogy 2261 meghalt, hanem hogy "meghalt, megsebesült, eltûnt", nem mindegy... A veszteségekbe a sebesültek is beleszámítanak.

Dr. David Baker - Adolf Galland, a Luftwaffe leghíresebb pilótája. Galland Bakerrel iratta meg az életrajzát. Az adatot ebbõl a könyvbõl vettem, de máshol is lehet találkozni hasonló adatokkal. Egyébiránt csak meg kell nézni a 101. Puma vadászrepülõ osztály névsorát és a nevekhez hozzáfûzött megjegyzéseket. Az osztály kb 80% meghalt vagy megsebesült a '44 nyarán folytatott harcokban.

A Luftwaffe 150 vagy annál több légigyõzelmet elért pilótáiból (35-en voltak) 14-en haltak meg vagy tûntek el. Ez olyan 40 százalék, de õk voltak a legjobbak! Az alacsonyabb felkészültségû pilóták veszteségi aránya jóval nagyobb volt, fõleg '44-45-ben.

Melyik idõben volt 400 gép a fronton? Én nem írtam idõpontot (asszem 42 eleji adat az enyém).

A mennyország biztos szebb, de a pokolban több az ismerõs. Vezérünk a bátorság, kísérõnk a szerencse.

revizor
Alynye, véletlenül - a sitségben történt csak tudom- én megértelek téged, történelem tanár leszel ha nagy leszel.

lyally <#szomoru1>

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

Her Laca
Ezt az adatot hol láttad? Nem tamáskodni akarok de szerintem ez nem hejtálló.
Galland azt jelentette az ominózus idõben ,hogy a szövetségesek támadásai sújos veszteségeket okoztak igy kb ezer pilótályuk halt meg. A keleti fronton ebben az idõben kb 400 vg volt.

Ruszkiéknál kb. 50 pilóta ért el 30 vagy több légigyõzelemet. Nagyon sok jó pilóta volt itt is csak a kibontakozásuk kicsit nehézkes volt. Akik túlélték a 41-42-es évet azoknak egész jó esélyeik voltak. Az pedig, hogy nem értek el 100 gyõzelmet igen egyszerûen megmagyarázható. Volt, hogy a front minden 8 kilóméterére jutott 1 német vadászgép. Tehát egyszerûen kevés volt a célpont (és sok az eszkimó :))). Ugyanez volt a problémája a nyugati fronton harcolt szövetségeseknek is. Kevés célpont. Amiknál voltak olyan Mustang pilcsik aki végigcsináltak egy bevetéi turnust anélkül, hogy egyáltalán láttak volna német gépet, nemhogy légiharcot vívtak.

A németek nem feltétlenül a magasabb rendfokozatú expertéket hívták haza a kiképzõközpontokba oktatni (bár erre is volt példa, Nowotny), hanem inkább az alcsonyabb rendfokozatú (hadnagy, törzsõrmester, stb), de tapasztalt pilótákat. A magasabb rendfokozatúakra szükség volt a fronton, ha õk hazamennek nem maradt volna aki vezeti az egységeket. A veszteségek elég magasak voltak. Pl. 1944 jan. és máj. között a Luftwaffe 2283 vadászpilótából 2261-et elveszett (meghalt, megsebesült, eltûnt). Ez 99%-os veszteség...

A motovációról annyit, hogy azért voltak jópáran akik hittek Hitlerben. A háború után persze ezt nem volt túlságosan célszerû hangoztatni. Ajánlom Heinz Knöke - I flew for the führer (magyar cím: A hazámért repültem - hááát majdnem :)) címû könyvét. Természetesen ez sem egy a fasizmus mindenekfelettiségét hangoztató könyv, de a cím sok mindent elmond.

A mennyország biztos szebb, de a pokolban több az ismerõs. Vezérünk a bátorság, kísérõnk a szerencse.

Her Laca
Azért szerintem Olegék nem igen fognak kiadni vacak játékot ,Ubi ide vagy oda.:))

Bucser
mindegy mennyire bugos:D Lsd Lock On:) Mondjuk azert a Maddox games megbízhatóbban teljesített mint az eagle dynamics

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Az E3-on novemberre ígérték és az UBI biztos kihajtja addig belõlük :)

Her Laca
Na itt egy link a BoB ról képek.http://www.pacific-fighters.com/en/screenshots.php

Her Laca
Oleg féle BOB asszem majd év végén várható. Vagy jövõre? A grafika az gyönyörû. Lehet róla képeket találni.

nem olyan rossz az, csak csal benne az AI

Bucser
kijött már rég de sok köze nincs a szimuláláshoz:) Bop.on asszem van róla cikk...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Battle of Brittan 2 Wing of vicstörí

Egyébként Kurt Rider pocsék könyveket írt sztem még az én szókincsem is nagyobb a zuhanást 3 féle képpen írta le és ezt megismételte 120-aszor sorry az OFF-ért.
Azokat is olvastam de nem erre céloztam amikor idéztem.

Bucser
Bob2? azmiaz?

BOB2 kijött már?

Her Laca
Mindenesetre maga a tény, hogy önként jelentkeztem a légierõhöz, eleve elég nagy bajba sodort. Ezután a Me 262-essel szerzett tapasztalataimról, illetve a gép teljesítményérõl és mûszaki jellemzõirõl faggattak. Kérdéseikre készséggel válaszoltam. Még mindig a reflektorok fényében álltam, minden rezdülésemet figyelték. Végül a tolmács megkérdezte:
– Hajlandó lenne a mi megbízásunkból repülni a típust?
– Miután megtaláltam a családomat, miért ne? – feleltem. Kihallgatóim ismét halk beszélgetésbe kezdtek, aztán újabb kérdést kaptam:
– Szeretnénk hallani a véleményét a Vörös Légierõrõl.
– Nem tartom sokra – vágtam rá õszintén, gondolkodás nélkül. – Csak a sokszor tízszeres, vagy még ennél is nagyobb számbeli fölényük miatt tudtak minket legyõzni.
Kijelentésem derültséget keltett kihallgatóim körében. Rövid sustorgást követõen orosz vezényszó harsant, mire a reflektorok kialudtak, és behoztak egy széket nekem. Ahogy szemem hozzászokott a fényviszonyokhoz, észrevettem, hogy körülöttem U-alakban asztalok állnak, az asztalok mögött pedig 14 orosz tiszt ül. Közvetlenül velem szemben egy tábornok ült, õ vezette a kihallgatást. Az asztalon egy jegyzettömb hevert elõtte, amire töltõtollal néhány sort írt, majd kitépte a lapot és átnyújtotta nekem.
– Ez egy igazolás az orosz hadifogságból való szabadulásáról – tájékoztatott a tolmács. – Havonta jelentkeznie kell a haldenslebeni parancsnokságon, és a rendelkezésünkre kell állnia. Menjen, keresse meg a családját.
Ekkor olyasvalami történt, amit soha nem hittem volna, hogy bekövetkezhet. A tábornok felállt, feltette a sapkáját, parancsot adott a többi tisztnek is, hogy álljanak fel és õk is tegyék fel a sapkájukat, aztán mindannyian katonai tisztelgésre emelték kezüket.
– Mi, szovjet katonatisztek – mondta a tolmács a tábornok szavait fordítva – tiszteljük a német katonák bátorságát. Maradjon elérhetõ, szükségünk lesz magára. Most elmehet.

Ezt kimásoltam !! Az ami pilóták meg komoly pénzt is kaptak ha lejárt a szerzõdésük. Mondhatnám zsoldosok voltak:) De szerintem az õ propagandájuknak sem volt mellékes egy kimagasló pilóta. Bár õk inkább a japikra hajtottak.

Bucser
Az amerikaiaknak igazán idejük sem volt kiemelkedõ légi statisztikát gyártani pilótánként mivel önkéntesek voltak és egy idõ után lejárt a szolgálati idejük. (vagy bevetésszámhoz vagy letöltött idõhöz volt köthetõ) Másrészt pedig (az Európai fronton) fõleg bombázó kísérésre koncentrálódtak a feladataik és ott meg a számbeli fölény nagyon segítette õket valamint a Reich légvédelmének alacsony száma. (pl mikor 12 gépet felküldenek egy 60 gépes kötelékre ugye..)

Her Laca
Én meg nyiltan ki merem jelenteni.:)))Megjegyzem a jó pilótáikat a németek is visszahívták kiképzõnek. A lentebb említett könyvben is van szó róla. Persze nem a legnagyobb ászokat de pl Norbert Hannig is vagy 30 légigyõzelemmel rendelkezett.
Na most ezt nem tudom pontosan de utánanézek. Az oroszok közt meg alig volt kiemelkedõ pilóta már az összlétszámhoz viszonyítva. Persze itt is akadtak !
Volt ,hogy csak a kötelék parancsnoka tudott navigálni ,és ha azt lelõtték akkor a többiek csak keringtek mint a Gólya bizonyos terméke a levegõben. De a nyugati fronton sem volt ritka a 100 körüli légigyõzelem a Német pilóták közt.
Mondjuk minden tiszteletem a Britt ,Lengyel stb pilóták elõtt. Õk valóban emberfelettit cselekedtek a csatorna fölött.Viszont késõbb az ami pilóták már csak jószerivel a létszámfölényükkel daráltak. Meg a háború különbözõ szakaszait is érdemes megvizsgálni,hiszen amikor a saját hazád fölött harcolsz gondolom más a motíváció is.

Bucser
Kurt rieder nevû drága magyar író írta õet?? mert kb mindben ugyanazt irja:D

A kiskatonák akik lent a földön futkostak biztos,h jobban hatása aaltt voltak a nácizmusnak, de a pilóták szerintem kevésbé, én már most olvasom a 10 könyvemet ami pilótákról szól különbüzõ íróktól és mindegyik kihangsúlyozza, hogy nem vérre szomjazó nácikról lett volna a szó a levegõben. pl:
Erich Hartmann is amikor lelött egy oroszt, megkereste és vendégüllátta és bemutatta neki a bf109-est stb..stb.. szóval azért mert egy-két olyan ember kerül a kormányzói székbe aki "ELMEBETEG" azért nem mindenki lesz olyanná, sokan átláttak führeren.

Bucser
A kötelezõ sorozás van nincs mit csinálni....

ROF: Rate of fire (tûzgyorsaság). A hajóknál és a tüzérségnél lehet megadni, hogy milyen gyakran tüzeljenek az eredeti ROF-hez képest, százalékban.

Home base: multis dogfightnál így todod megadni, hogy egyes bázisokon milyen repülõgépet választhatnak a játékosok.

Ha egy katona ideológiamentes, akkor elveszik a morál és azzal együtt a háború. Ha a német pilóták valamilyen szinten nem hittek volna Hitlerben (most ne menjünk bele, hogy miért és mivel tudta megbolondítani a németeket), akkor nem kockáztatták volna az életüket, fõleg a háború elején, mikor egyértelmûen agresszorok voltak. ('42-43-ra el is veszett a hit a führerben és onnantól biztos volt a vereség)
És ugye azt se felejtsük el, hogy a dagadt Göring volt az egyik fõnáci.

Persze az ideológia ott volt a másik oldalon is: ha az amerikai bombázók személyzete nem hitte volna, hogy õk most a Föld leggonoszabb hatalmával harcolnak valószínûleg nem csinálták volna végig azt a 25 küldetést.

De ez ugyan így igaz minden háborúra a Little Bighorn-tól Irakig.

Aki pedig nem hiszi el a politikusok hazugságait az egyszerûen nem áll be katonának...

Bucser
Igazából nem jelenteném ki ilyen nyíltan, hogy a német pilóták messze jobbak voltak mint a többi társuk. A nagyszerû erdmények azért születtek mert a tapasztalt öreg rókák nem tértek vissza soha a frontról tanítani az ifjoncokat hanem mind az 5 év alatt a fonton teljesítettek szolgálatot halálukig. míg az macsik az eredményes pilótákat hazahívták (akárcsak az oroszok) hogy adják át tapasztalataikat az újabb generációknak.

Her Laca
Azt azért tudni kell,hogy a pilóták bármely oldalon is teljesítették a kötelességüket, nagyrészt ideológiátol mentesek voltak. Egyszerüen szerettek repülni és így alakult a sorsuk. A mai vadászpilóták sem azért válasszák a katonai repülést mert le akarnak lõni valakiket,hanem mert a legjobb, leggyorsabb gépeken itt tudnak repülni. Az meg tény ,hogy a 2.VB-n:)) a legjobbak a német pilóták voltak ,úgy keleten mint nyugaaton. Van egy könyv a cime: Norbert Hannig
A Luftwaffe szolgálatában. Ajánlom figyelmedbe . Jól lehet érzékelni a repülõk lelkivilágát,hozzáállását. Ha belegondolunk a repülõk elég különleges emberek,már maga az sem egyszerû,hogy a levegõben érzik jól magukat. Az egyszeri embereknek már ez is elég húzós gondolat nemde. Azt akarom evvel mondani,hogy álltalában aki repül az szereti a kihívásokat,és nem kevés versenyszellem szorult belé. Nem csoda hát hogy mindeggyik hajszolta a sikereket. A számok meg magukért beszélnek asszem. Ja még a Szovjetunió is rehabilitálta Hartmant igaz csak a halála után.

Szerintem tölts be egy ismert mapot és nézd meg mi micsoda énis így csináltam..

Volna egy pár kérdésem az editorral kapcsolatban ! Mi az a ROF a hajoknál mit befolyásolok vele ? Ja és mi az a home base ( hazai bázis ) amihez repülögépeket lehet hozzárendelni mi ennek a funkciója ? Hova kell ezt az ikont elhejezni ? Ja és még a campangin generátorral kapcsolatban azt szeretném megkérdezni hogy az létrehoz egy carrier nevü mappát de mégis a missions-ból tölti be a küldetéseket mire kell ez a mappa ? Ezt onnan tudom mert le szoktam törölni amikor modositom a carrier missziokat mert a Dgen által szerkeztet missziók elég gagyik . Vannak viszont problémáim a pacific carrierel 5-ik , 6-ik missionál kiakad a dgen vagy ngen ami miatt kihal a küldetés . Miért ? Voltak-e már valakinek problémái a csendesóceáni carrierel ?
joesszoké :)
éncsak a okos emberk gondolattyait írtam le! vala...
<#vigyor2>
A Do335-ös nem prototipus!
Ha kikacsolod az elsõ motort, és csak a hátsó megy akkor tiszta Skoda...

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

HF
Mûxik mind.
Nekem a Do335ös teccik a legjobban :D
Elég királyul is néz ki. Van egy könyvem amiben írnak róla. Ez volt az egyetlen egyszerre toló-húzó motoros gép. Jó kis prototípus <#circling>

Offtopic témához ha szabadna annyit hozzátenni, hogy szerintem ha az ember olyan II. vh-s hadsereget akar látni amelyiknek nem volt kedve harcolni, akkor az olaszt és a franciát kell megnézni.
Akármilyen jól felszerelt/kiképzett egy hadsereg, csak akkor tud jól teljesíteni ha jó a morál, vagyis a katonák meggyõzõdésbõl teszik amit tesznek.
lac coo
De csak "dombornyomott" hitelkártya jó hozzá, a sima Visa meg ilyenek nem !

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

bejelentkezel az ubi odlalra, berakod a "kosárba" a kiválasztott terméket.
ezek után egy olyan oldalra kerülsz, ahol meg kell adnod a kártyád számát, a rajta szereplõ nevet, a lejárat dátumát és a három jegyû kártya kódot.
ha elfogadták az átutalást kapsz egy linket, ahonnan letöltöd a bootyboxot, azt feltelepíted, majd a bootybox leszedi és felrakja neked a programot amit megvettél.
ha végzett a bootyt nyugodtan törölheted, de elõtte a letöltött játékot érdemes kiírni cd-re az aktiválási kódot pedig leírni egy papírra :)

Hogy (milyen módon )kell fizetni az AEP-ért ha megrendelem az ubi shop-ban.Lécci segitsetek mert soha nem rendeltem külföldrõl neten semmit és így nem tom,hogy hogyan kell fizetni.Plíz Help!

Bucser
KV: errõl sem vagyok meggyõzõdve. Témát inkább jegeljük sztem mert ez erõsen offtopic.

de neuro, azt azért remélem belátod hogy az SS és az SA követõi azok télleg nácik voltak, viszont akik kinntvoltak a fronto azok nem... sima egyszerû kiskatonák akiknek megparancsolta a szimpatikus hitlerbácsi akinek volt kenyere hogy mennyél harcolni ésakkor jó lesz neked meg a családodnak.szóval a hadsereg nagy része az kényszerbõl harcolt...
<#eljen>

HF
Ok, töltöm õket
Van egy kis lemaradásom...
Összesen úgy 400mega
THX

Bucser
F.A.Q...

HF
Hi mindenki.
Megvan a teljes sorozat, vki megtudná mondani a patchek sorrendjét és hogy honnan lehet letölteni??
a www.il2sturmovik.com oldalon néztem, de össze vissza vannak az update-k
THX

Egyébként ha vki tudna küldeni képeket hogyan öltözködtek a pilóták milyen szerkókban repkedtek annak is hálás lennék mivel a repülõhöz egy pilóta is dukál :)

Nah végre fent vannak a képek, már csak pár mapet kell megfesti :)

Hát úgy tette a dolgát mint az elleség ha nem õ lõ akkor õt lövik le.
Ha pl angol lett volna akkor jobban megérdemelte volna? nem õ tehet rõla h hova születik, arról nem is beszélve ahogy a könyvek írják még a führer ajánlatát is visszautasította h a jobbján üljön...

Miért, mit érdemelt volna?

Szerintem csak azért mert valaki lelõ százvalahány ellenséges gépet, az nem olyan "teljesítmény", amiért feltétlenül megérdemelné, hogy ágyban, párnák közt haljon meg - fõleg akkor nem ha egy diktatórikus és elnyomó rendszer katonája ként teszi ezt...

Én becsülöm azokat a németeket, akik a Heer, a Kriegsmarine és a Luftwaffe kötelékében harcoltak a második világháborúban, de azért ne felejtsük el, hogy milyen ideológiát szolgáltak azzal, hogy fegyvert ragadtak - a náci SS és SA-ról már nem is beszélve.

Na, indulhat a flém... <#bee1>

Viszont még mindig nem tudom elképzelni hogy nézhetett ki a "Lufbery-kör" mert nemhiszem h kör alakba rendezõdtek a repülõk....plz vki firkancson egyet paintbe felülnézetbõl és küldje el ide: [email protected]
mert marha szar úgy olvasni h nem látom magam elött a formációt :(
Jah angolt ne kopizzon nekem senki mert nem tudok angolul :P
ELÕRE IS KÖSZÖNÖM! :)

UI:ha végre müxik ftpserverem feltöltök pár képet a készülõ spitfire mk 22-rõl