IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Más is megszopta a vagyonadónak nevezett újabb sarc autós részét?
Most számoltam, hogy egy 50-essel könnyítenek évente meg a 14 éves kocsim miatt...
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Sok kortársához képest az is szép teljesítmény, hogy nem kell dosboxban futtatni 😊==)
www.pumaszallas.hu
Viccet félretéve, én is kiváncsi leszek ezekre ... bár nekem most pedál fronton kellene erõsítenem, egyelõre az X-52 még bõven sok is 😊
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...
Gigabyte 6600 GT 128 -al kezdtem, ezután Inno 3d 8600Gt 256, utána Gigabyte ATI4850 1G OC(ez van jelenleg is), és meg vagyok vele elégedve.
Tény, hogy Nvidiánál nem kellett semmit álligatni, és mikor kivettem a gépbõl a 8600-at, betuszkoltam a 4850-et és ugyanúgy szaggatott az IL2 majdnem köptem 1 nagyot, de sikerült beállítani, és szóta semmi bajom vele.
+jegyezném még, hogy csak az IL2 nél volt ilyen problémám, más programnál nem.
"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."
Ez legalább annyira ontopic post mint az alábbi fél oldal tartalma😊
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A 32 bites oprendszerek kezelik a sok memórát, mûködik vele a gép, de a címzés miatt a windowsban csak 3,2GB-ot jelenít meg (és annyit is használ). Ami gond még ezzel, hoyg a 32 bites oprendszerek az alaklmazásoknál is lekorlátozzák, 2GB-nál többet nem használhat egy program.
www.pumaszallas.hu
Tény,hogy nem vagyok egy számítógépzseni,de olvastam róla,hogy a 32bit-es rendszer nem kezeli(vagy csak nem címezi,nem tudom pontosan) 4GB felett a memóriát. Viszont nem mertem váltani 64bit-re,mert azt is olvastam,hogy vannak gondok a driverekkel,most is csak kísérlet képpen raktam fel,tény hogy nem találkoztam driver hiánnyal,ill.hibával.
"Az pedig alap dolog ( szerintem ), hogy vagy driverbõl, vagy program alól állítok be valamit. A kettõ egyszerre... 😉"
Az ATi elõtt Nvidiám volt,ott ha a játékban beállított érték kevésnek bizonyult pl. recés maradt,akkor az nvidia menüjében feltekertem egy kicsit és az felülírta a játékot...nekem ezért nem volt egyértelmû ez a dolog.
Ha meglesz az X52-m, akkor tudok majd újra a játékkal is foglalkozni! 😄
www.smart-bus.hu
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Régen a sört szerettem, most a bort. Kinek mihez van kedve! <#smile>#smile><#worship>#worship>
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Nálam régen Ati volt a nyerõ, most az Nvidia lett... <#worship>#worship>
Tényleg nem akarok kötekedni, de ki nem adnék egy videó kártyáért bõven 100000.-Forint feletti összeget. Ennyi pénzért még szép, hogy soha nincs vele gond. Megjegyzem, a 4870-m jelenleg max 30000.-Forintot ér, és azzal sincs soha gond! 😄
Befejeztem mielõtt elmérgesedik a vita... kezdtek erõbõl érvelni! 😄
www.smart-bus.hu
Ott ahol az Ati gyorsabb csupán 20%-al meg drágább is 20e-el???
Milyen típus?
Egyébként nem akarom teljes egészében vga fórummá degradálni a topikot. 😄 Igyekszem lekattani a témáról! 😄
www.smart-bus.hu
Nekem a GTX295 pl jól beválik. Nincs vele baj egy játékban sem SOHA!
Az meg, hogy nem tud néhányban 100FPS-t csak 90-et, tulajdonképpen az sem érdekel! A fogyasztás meg fõleg nem zavar!
A lényeg hogy nem kell macerázni vele, meg trükközni sem! És ebben mindíg is jobbak voltak a Zõdek.
Nekem is volt Atim, Öcsémnek is volt, haveroknak is volt, mégis mindenki visszatért a "fû-színû", egyszerü és jobb kártyákhoz... Oszt ennyi...
Azt már csak halkan jegyzem meg h nekem is ment tönkre 4850-em.
www.pumaszallas.hu
Én az elejétõl beszéltem általánosságban, hogy ne legyen egyoldalú a sok negatív kritika. 😊 Ha valaki azzal jött volna, hogy az ATI hibátlan, tökéletes, és szinte ingyen van, azt is véleményeztem volna! 😊
www.smart-bus.hu
Boldogan vettem ,Zpogi is boldogan vett ,meg még sokan.
De ha egyszer nyûgös akkor hiába olcsóbb.
Cseszhetem az olcsóságot😊 ahogy egyik kedves ügyfelem szokta volt mondani,hogyaszondja olcsó! de legalább szar is😄
Különben nem is érdekel,lévén csak IL2 meg ROF van a gépemen és majd a BOB lesz.
Ha a BOB jól fog futni ATIN majd elgondolkozom addig meg kell a kutyának😊)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Megnéztem más oldalakon is. Az 5850 már kapható 60000.- Forint környékén, míg a gtx285 már 70000.- Forint környékén. Tehát annyiban módosítok, hogy körülbelül csak 8-10000.-Forinttal olcsóbb a 8-11 százalékkal erõsebb, és 50 wattal kevesebbet fogyasztó HD5850! 😊
www.smart-bus.hu
"Mi az hogy elhanyagolt buherált rendszer."
Az, ami a gondokkal küzdõk 90 százalékának van! 😊
"Hivatalosan megvásárolt XP. Frissen telepítve.
Minden frissítés letöltve ,feltelepítve.
Semmilyen ismétlem, semmilyen más zavaró program nem volt feltelepítve a gépemre csak az alaplapi driverek.
4850 gyártó által megadott driver.
ÉS AKKOR IS SZAR!"
Ezek szerint te kivétel vagy. Erõsíted a szabályt! 😄 Viszont ebben a nagy kavalkádban már nem emlékszem... nálad mi is a szar?
"Ne túlozz.
Teljesítményben bõven állítok neked megfelelõ alternatívát Atikhoz mindenféle árszegmensben.
És árban is."
Igyekeztem nem túlozni. Vegyük a HD5850 vs GTX285 párbajt. A HD5850 átlagosan 8 - 11 százalékkal gyorsabb, ehhez képest a GTX285 90000.-Forint körül mozog, míg a HD5850 70000.- Forint körül mozog!
Mindezt úgy, hogy ez egy friss kártya amibõl még hiány is volt, van, emiatt eléggé túlárazott.
A technológiához pedig annyit, hogy egy HD5850-l szerelt konfiguráció terhelten 50 wattal kevesebbet fogyaszt óránként. Azért ez sem elhanyagolható.
Tehát 8-11 százalékos erõfölény, 20000.-Forinttal jobb ár, 50 wattal kisebb fogyasztás a HD5850 javára. Ezen szegmensben én nem érzem, hogy "zöld hályogtól" (NV mánia) szenvedõ mukikon kívül bárkinek is alternatíva lenne a GTX285 a HD5850-l szemben! 😊)
www.smart-bus.hu
Mi az hogy elhanyagolt buherált rendszer.
Vegyünk engem példának.
Hivatalosan megvásárolt XP. Frissen telepítve.
Minden frissítés letöltve ,feltelepítve.
Semmilyen ismétlem, semmilyen más zavaró program nem volt feltelepítve a gépemre csak az alaplapi driverek.
4850 gyártó által megadott driver.
ÉS AKKOR IS SZAR!
"Minden másban, nagyon lemaradtak. ( technológia, vagyis: teljesítmény, fogyasztás, ár"
Ne túlozz.
Teljesítményben bõven állítok neked megfelelõ alternatívát Atikhoz mindenféle árszegmensben.
És árban is.
Igen,simán telepítsd a 4.09-re,ez csinál neked egy JSGME.exe-t,ahol tudod állítgatni a különbözõ dolgokat attól függõen,melyik szerverre akarsz menni.A Spit vs 109 mod szerverhez kell a Zuti mod v1.1.
A hardveres témához annyit,ha 2 enemy manõverezik a 6 órámban,a legkevésbé sem izgat,hogy recések-e az élek<#mf2>#mf2>
A hülye azért erõs, de nem csak a vga, ( driver ) szereti a karbantartott rendszert. Egy normálisan karbantartott és frissített rendszer sok szívástól megkíméli az embert. 😊
"Nem mindegy annak a szaros videó kártyának ,hogy én speciel milyen rendszert használok. Azért van a driver,hogy onnan pakolja fel magának azokat amik szükségesek a használatához"
Nem mindegy neki, ugyanis egy elhanyagolt, össze-vissza buherált rendszerre nem tudnak felkészülni a driver készítõi. Õk optimális állapotot feltételeznek. Azt pedig ne várd el egy vga drivertõl, hogy tartalmazza a windows, a directx, az alaplapi driver, vagy éppen a legfrissebb hangkártya drivereket. 😊
"És mivel az átlag user nem programozó ,mi több tojik az egészre ,a gyártóknak kell olyan megoldásokat csinálniuk (hülye biztos) hogy gond nélkül mûködjenek a termékeik."
Minden ellenkezés nélkül, ehhez nem is kell programozónak lenni. Egyébként pedig nézz be egy GTA IV, vagy egy ETS topikba. Nincs a világon olyan szoftverfejlesztõ, aki ennyire hülye biztos drivert írna! 😄
"NV ezt szerintem jobban csinálja."
Ez tény! Ez az egy amiben még jobbak. Minden másban, nagyon lemaradtak. ( technológia, vagyis: teljesítmény, fogyasztás, ár ) Az ATI szoftverei bonyolultabbak, és sok esetben nem tökéletesek. Ezért írom, hogy meg kell szokni, ki kell ismerni. Ehhez idõ kell, de, ha túl van rajta az ember, onnantól hamar orvosolható minden nyûg.
Mindezek ellenére nem vagyok ATI õrült, csupán azért írom amiket írok, mert a véleményem szerint sok tétel kimarad a számításból, amikor valaki ítéletet hoz. Ha az NV csinálna jobbat és olcsóbbat, azonnal visszaállnék. Ez nem hovatartozás kérdése nálam.
www.smart-bus.hu
Váltásnál, ( gondolj csak egy mobil telefon váltásra, mondjuk nokia vs sony ) ha az új dologgal valami gondunk van, mindig az az elsõ reakció, hogy szar, mert a régi így és így. Lehet, hogy csak más. Mások a nyûgjei, az igényei. Utána kék járni, meg kell szokni...
Millió variáció van, hogy mi lehet a gond, de, ha egyszer sikerül belõni, utána már nem lesz vele nyûgöd...
Amit hirtelen javasolni tudok.
- gyártó oldaláról beszerzett driver
- a CCC tüzetes átvizsgálása
- a catalyst AI probálgatása
Ui.: Az pedig alap dolog ( szerintem ), hogy vagy driverbõl, vagy program alól állítok be valamit. A kettõ egyszerre... 😉
www.smart-bus.hu
Jómagam abszolút nyitott vagyok mindenre,soha ismétlem soha nem preferálta semmilyen gyártó termékeit sem (kivéve autóban) .
Régen az ATI a minõség, a kiegyensúlyozott teljesítmény garanciája volt.
Koromnál fogva (ez nem érdem sajnos ,hanem állapot)😄 igen sok videó kártya megfordult nálam. Általában felsõ kategóriás hardvereket veszek mivel azok garantálják a hosszútávú biztos mûködést. Én nem szeretek félévente turkálni a gépemben. Ennyi a bevezetõ.
Tehát én azt látom,hogy mióta az AMD megvette az ATI-t (jelzem AMD -s rendszerem van) és belementek egy nagyon komoly árversenybe nagyon eltértek a régi ATIS hagyományoktól. Több a szöveg mint a valós teljesítmény. Példa erre 4850 nagyon fejlett valami és gts250. De bármely kategóriát fel tudom hozni példának. Egy elavult technika kb ugyanazokat a paramétereket hozza . A mezei usert pont nem érdeklik a szépen megfogalmazott "kinaiul írt"paraméterek õ csak használni szeretne valamit amit összekuporgatott pénzébõl megvásárolt.
Írta itt valaki ,hogy hülyék az userek mert nem megfelelõen karbantartott ,frissített rendszerekbe akarnak Videó kártyát tenni. Hát berosálok.
Nem mindegy annak a szaros videó kártyának ,hogy én speciel milyen rendszert használok. Azért van a driver,hogy onnan pakolja fel magának azokat amik szükségesek a használatához.És mivel az átlag user nem programozó ,mi több tojik az egészre ,a gyártóknak kell olyan megoldásokat csinálniuk (hülye biztos) hogy gond nélkül mûködjenek a termékeik.
NV ezt szerintem jobban csinálja.
Nv volt eddig A "marketing cég" de úgy látom a másik nagy is tanult tõle mert sikerül eladnia ugyanazt többedszerre.
Egy a lényeg. A pénzemért elvárom ,hogy
jól és megbízhatóan mûködjön ,minden más huszadrangú.
A kevés szabadidõmet meg ne fórumok böngészésével kelljen eltöltenem ,mert vacakol valami.Lenne még mit mondanom de fölösleges ,MINDENKI CSINÁLJON AZT AMIT AKAR😊)
Sanyonak pl az nvidiával volt gondja, ati-ról válltva akadt az il-2, azzal szûnt meg a hiba, hogy a két magos gépén az il-2 futását fixálta az egyik magra (programkezelõben jobb klikk a futó folyamaton, majd affinitás beállítása), vagy ez:
"FOR MULTI CORE SYSTEMS ONLY!
Open conf.ini and browse to find ;ProcessAffinityMask
Now remove the semicolon to uncomment the ProcessAffinityMask and set it to a value of 2 like this: ProcessAfinityMask=2 . This will force IL2 to use the second core. The first core is heavily used by Windows thus is more appropriate to run IL2 in the Second Core.
Trust me, you'll notice an increase in game performance!"
www.pumaszallas.hu
Mellesleg az Ati 9800pro óta csak Ati került a gépeimbe és soha semmi gondom nem volt sem repülõ-, sem autószimulároros programokkal.
A PC-nek valamennyi "barkácsolás" olyan velejárója, mint az autónak az olajcsere. Az alternatíva pl az XBox, itt számon lehet kárni a gyártón a dolgokat.
www.smart-bus.hu
Megnéztem a Warbirds szervert,látom már mi kell a spit vs. 109-hez,a 4.09m nem= a 4.09b1m-mel.4.09m-et letöltöttem.
UP 2.0 most jön lefele torrentrõl,ezt simán rá kell a 4.09-re telepíteni?Ebben is lesz olyan JGME beállítófájl mint a HSFX-ben?Ez az Ultrapack tulajdonképpen?
Én nem vitatom,lehet,hogy én nem bírom beállítani rendesen az 5850-es kártyámat,szerintem más már nem is lehet,mert elég sok variációt kipróbáltam.
Tehát akkor,kezdjük az elején,9800GTX+ 512mb ram Winfos Vista 32bit,minden fasza(berak a gépbe,driver install)IL-2 mûködik rendesen full beállítással.
Kijön az 5850,gondolom én,milyen jó lesz nekem ez a kártya majd az új BoB-hoz(meg amúgy is elég erõs,elleszek vele egy darabig),hát beszereztem...
Kártya berak a gépbe(alaplapot is kellett cserélnem,a régi beszart)Win 7 32bit feltelepít,legújabb Ati driver(9.12)felrak,élsimítás maxra a driveren belül is és a játékban is,(Rise of flight) elindít...az élsimítás nem mûködik!!Mivan??
Egy hét utánakérdezgetés a PH fórumon,mire megtudom,hogy az úgy nem jó ha mind a kettõnél beállítom az élsimítást,mert egymást akarják felülbírálni oszt összeakadnak(NV-nál persze mûködik,dehát én vagyok a maradi,leragadtam egy elavult technikánál 😊)
Drivernél alkalmazás vezérelt,játékban beállít...mûködik!
Nézzük az IL-2-t elindít,menü betöltésnél kockák vannak a betûk helyén,meg az egész képernyõ szürke!!?? Nézek bután...gondolom valami nem stimmel a Windows-al,hát újra telepítettem,de ugyan az,egy régebbi ATi driver megoldotta a problémámat(9.10;nem tudom miért nem ezzel kezdtem) a fölött ugyan ezt produkálta mind,de mára már ezt is megoldottam,némi utánaolvasással,Oleg fórumán,egy atioglxx.dll nevû fájlt bekell másolni az IL-2 mappájába.Milyen egyszerû,nem???
Na,végre elindul rendesen az IL-2.Igen ám,de az fps 15-20 körül mozog,fasza nem? Egy directx 9-es játék kifekteti a csúcstechnikás kártyámat(mindegy hogy mennyien vannak épp a szerveren,és kipróbáltam az élsimítási beéállításokat is,de azt most nem részletezném).
Nesu javasolta,hogy rakjam vissza a Vistat mert Win 7 alatt neki is szaggatott,na ezen felbuzdulva Winfos Vista újratelepít,szinte semmi változás. Na fussunk neki a Win 764bit-nek hátha az majd jobban kihasználja a többmagos procimat meg a 4Gb memóriámat.
Ezen szívások után annyit értem el,hogy csak néha esik az fps 25 alá!!!
Én sem vagyok NVidia fan,bár eddig csak ilyen kártyáim voltak,most kipróbáltam az Ati egyik legjobb kártyáját és lassan egy hónapja szenvedek vele,miközben mondjuk egy GTX285-öt beraktam volna,simán elfutna rajta minden.Gond nélkül!
A fórumos témához hozzászólva,sem az ATi driverek topicjában sem az 5850/5870 topicjában nem kaptam rendes választ,volt ahol még válaszra sem méltattak,kivéve az Azonnali VGA-s kérdések órája-topicban.
Ahogy PC-hez való alaplapok közül is van jobb, rosszabb, és arról sem az Intel az AMD vagy a Microsoft tehet, ha a gagyi kínai olcsó alkatrészekbõl összetákolt szar elfüstöl.
Ha ez így van, akkor pedig nem csak azt kéne nézni, kinél melyik sorozatú graf chip halt meg (és dögöljön meg a gyártója), hanem azt is, hogy a konkrét kártyát ki, hol és mibõl gyártotta... nem? <#miaz>#miaz>

www.pumaszallas.hu
Azért sok dologra az a válasz, hogy júzer error, mert elképesztõ miket csinál némelyik. Olyanokat nem fognak fel, hogy hiába dx11-s a win7, sok játéknak kell a dx9-s csomag. Aztán hiába mondja az ember, hogy próbálkozzon a catalyst AI állításával, vagy indítsa rendszergazdagént a telepítést is, és a programokat is. Mindenre az a válasz, hogy úgy csinálta, de nem jó. Nem egy olyan csóka van, aki rátelepíti az új drivert a régire, mondván úgyis felülírja... egy idõ után az ember megunja, és lerázásképpen marad a user error.
A dirt2-t direkt az ati hiszti miatt tettem fel. Nálam persze nem csinálta. Ezzel nem azt mondom, hogy másnál nem lehet baj, csak nálam annyira nem jelentkezett egy hiba sem, ami másnál igen, hogy egyszerûen sokszor nem hiszek a hisztizõknek.
Hisztizõk alatt értsd a retardált topikokat. Pl GTA IV. Na onnan például semmiféle ati, vagy egyéb más mûködésbeli hisztit nem tudok komolyan venni. Elképesztõ fazonok vannak ott, akik annyit nem értenek a saját gépükhöz, hogy naprakészen tartsák. Persze, ha nem mûködik valami, akkor az egybõl szar. Ez általános reakció. Ha valami nem megy, az szar. Meg sem fordul a többség fejében, hogy õ csinál valamit rosszul. Ugyanilyen általános reakció a user error is. Ha valaki olyan hibával áll elõ, ami vagy "egyedi", vagy ritkaság, vagy a többségnek nincs vele gondja, akkor erre egybõl rávágják, hogy user error. 10-bõl 7 esetben az is. Persze vannak kivételek, ez is tény...
Egyébként pedig egy javaslat. Ha valakinek driver gondja van, akkor érdemes a gyártó oldaláról, és nem az ati, vagy az nv oldaláról letöltött driverrel próbálkozni. Nekem ez pl bejött a gigabyte 8800GT esetén, amikor rendszeresen kaptam csak ArmA alatt olyan üzenetet, hogy "az illesztõprogram nem válaszolt"... :S
www.smart-bus.hu
Az AA jelenlegi formájában durva pazarlásnak felel meg, szerintem kövgen konzolokban sem alkalmazzák majd ilyen formában, lehet ott már látunk igazi adaptívat.
www.smart-bus.hu
még egy vidkarit se tudunk beállítani
egyébként nincs értelme vitatkozni, mindenki vegyen amit akar, de pls atisok ne akarjátok már bemagyarázni hogy user-error miatt nem megy valami
örüljetek hogy nektek nincs vele gondotok azt jónapot
ha nektek az kell akkor vegyetek atit
nekem volt évekig, szívtam eleget, most nvidiával nincs gondom, leszarom hogy csak átnevezik a kártyáikat és nem dx11-es, hogy lepénzelnek mindenkit, nekem az a fontos hogy jól mûködjön
gondolom a bia hh, saboteur és a többi gém is usererror..
na egy a lényeg legyen peace azt vegyen mindenki s3 trio-t
GOOBY, pls
Igazad van, nem vagyok képben, azt sem tudom milyen az a deferred shading ... De azt tudom, hogy míg nVidia kártyáknál 2 kattintással megy a dolog, ati-val csak szopunk ... Igaz, hogy 3rd party SW, de legalább megoldható ... a HDR csak példa volt ...
"Ati-n meg van adaptive aa, sima msaa fsaa az 3 módban, meg a dx10.1-es (ami pl nem sok nv-n van). Ennél több aa eljárás meg nincs."
Atinál még trükközéssel elõhozható volt régebben az EATM pl ... De baszhatom a sokféle szép AA-ra vézõdõ rövidítést, ha nem csinálnak semmit ... nem?
(nVidia-k pl.: tudják kombinálni õket ...)
De szépek ezek a szavak: de egy a végük: 24xAA Edge Detect és Adaptive AA és minden maxon, és recés a kép ... Ez a bajom ... Ebben hol az user error?
Érthetõ mit akarok mondani? Leszarom, hogy csalnak a 3dmarkban, vagy a dx20-al ...
De amit odahazudnak az mûködjön ... és ne csak kodban ... Ha egy game kódja szar, had tudjak már driverbõl AA-t állítani ...
És egy kérdés: Ezt Ati topikban is megfigyeltem: Miért mindig minden juzer error, ha valaki szidja az Ati-t, mert valami nem mûködik neki de a problémára nem tudnak megoldást mondani? Mert a nem mûködõ AA-ra az elsõ válasz az juzer error, a második meg hogy vegyek tápot ...
No komment ...
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"