IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
Amit most leírtál az nagyon sok emléket ébresztett bennem, úgyanis én is annó nagyon sok hasonló tanárral találkoztam az alatt 18 év alatt, amit az iskolapadban töltöttem.
Egy valamire rájöttem: nem biztos te vagy ti vagytok a hülyék, ellenkezõleg! Ha egy tanár nem képes átadni és felkelteni a diák érdeklõdését és sikerélményeket nyújtani az akár kevésbé jó képességû gyerekben is akkor lehet hogy a tanárral van. Ja, hogy flusztrált mert nem becsülik meg sem anyagilag sem sehogy és inkább a "kis pöcsökön" éli ki önnön szerencsétlenségét szivatásokkal? Ez túl bonyolúlt kérdés hogy megválaszoljuk az okait...
Eredeti mondandómra visszatérve. Nekem szerencsém volt, mert a béna tanárokat valahogy mindig a "profik" váltották tanulmányaim során és bennem az maradt meg, hogy akkor még sem én vagyok a hülye.
Egyetemen elejétõl kezdve rohadt erõs kémiánk volt, de én jó voltam benne és szerettem is, de arra emlékszem hogy az elméleti elõadást élveztem a tanár miatt, de gyakorlaton már engem is megszivattak a sztöchiometriával. Márpedig te ilyen feladatot kaptál! Emlékszem, minket csak úgy engedtek be laborba gyakorlatokat végezni, ha elõtte megírtunk egy 5 kérdéses "beúgrót" (3 elmélet + 2 számítás) 5 perc alatt magyarán a puskát sem volt idõd elõ venni ha volt és ha még is, nem tudtad volna hová tenni mert olyanok voltak a "terepviszonyok". És ha csak az elméletre válaszoltál de nem számoltál semmit, akkor kibasztak és mehettél év végén könyörögni, hogy pótolj hogy meglegyen a féléved. De ez EGYETEM volt ami egy kiképzõ tábor és nem a 11. osztály ahol alapozni kéne!
Mint mondtam én szerettem és jó voltam kémiából és annó a feladatodra a megoldást biztos kivágtam volna (Ha Tisztességesen meg van fogalmazva!!!), de én már közel nyolc éve nem foglalkozom ilyesmivel és a munkám során sem vagyok rákényszerülve, hogy ilyen területen mozogjak. Így inkább csatlakozva Glo-hoz (tudom, hogy neki is nagyon erõs kémiája volt) inkább bölcsen hallgattam és hallgatok ahelyett hogy még jobban összekavarjalak.
A tanácsom az ifjú Padavan, hogy ne hagyd hogy ilyen vagy olyan okokból kifolyólag elvegyék a kedvedet az egésztõl! Próbáld túlélni mert nem tudhatod mit hoz a jövõ és még lehet, hogy nagyon megszereted ezt az amúgy csodálatos tárgyat/tudományt!
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Azért köszönök mindent, eddig se jutottam volna nélkülitek. Igazából hiába koncentráltam nem is értetemsemmit abból ahogy magyarázott. Összesen 3-an kaptunk is vmi végeredményt, de egyik se volt jó.
Azt a részét tudom a dolognak hogy meg kellett volna szorozni az anyag tömegét a különbséggel majd elosztani a moláris tömegével mindkét esetben de a többirõl segéd fogalmam sincs és már e se írtam. Azt mondja a tanár azután hogy senki se érti, hogy ezt nem jelenthet nekünk problémát csak nem akarjunk, majd elmondta pontról pontra hogy szerinte miért logikus és egyszerû a feladat és hogy ezt akár 10 perc alatt is megtudtuk volna csinálni ha forditunk rá idõt. És számitsunk rá hogy benne lehet a következõ röpdolgozatban. Mellesleg a röpdolgozatokat is mindig ugy szedi e hogy 2 percet ad rá szó szerint, kikeresem a függvény táblából és már vége is.
És mindez után megkérdi, ugyan minek kell lépésrõl lépésre csinálni, az is csak idõveszteség és képes volt az egészet felirni egy sorba amibõl semmit se fogtam fel. Óra végére sajgott a fejem, semmit se értettem a dologból és aon gondolkodtam hogy a p.csba megyek át ebbõl a k.vaszemét tantárgyból:S
Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.
www.pcpilot.hu
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
R.I.P. White Europe
Na kémi off mer még a végén ledoktorál bammeg😄
A Béna.
www.smart-bus.hu
...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
😊)))))))))))))))))))))))
Si vis pacem, para bellum.
...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...
R.I.P. White Europe
Eszembe jutottak a régi sulis dolgok,puskázások,lógások,házi másolása az óra elõtt,mint az õrült stb.A rekordom komplett szakrajz feladat másolása egy szünet alatt a 0-ról,még a rajzlap sem volt megkeretezve.<#mf2>#mf2>
R.I.P. White Europe
Domin azthiszem te is mondtál egy tuti megodást, hogy 0.01 mm lesz a rézbõl, ezért is köszönet ez lesz az übermegoldása az egésznek<#taps>#taps>
Ata, a dologban van áram, elektrokémiát tanulunk és a vas réz ionok oldatában van😊
ugyhogy most fogom magam, elveszem a réz felét, azzal megegyezõ menyiségû aranyra cserélem,kikeesem annak sûrûségét és megoldom a feladatot😄
Gida, ez nem szánalom😊 itt nagyon sokakat sokkal jobban ismerek mint a legtöbb osztálytársam😊
Az arany tömegét úgy számoltam,hogy mivel a réz elveszíti a felét(0,01mm-t),akkor elvileg 0,01mm aranynak kell rámenni,hogy kijöjjön a végsõ 0,02mm-es vastagság.
R.I.P. White Europe
A kör felülete viszont nem ennyi, 12,5 cm-el számold a az r2*PI-t.
Ez megad egy térfogatot, beszorozva a sûrûséggel kiad egy számot, aminek majd a felét elveszti, ezzel semmi gond nincs, egyszerû szorzás. Nekem az nem tiszta hogy az arany tömegét mi alapján számolod, az is adott vastagságú (akkor hiányzik a feladatból), vagy -ha már kémiaórára kell- a megmaradt rézzel kémiai reakcióba lép. De ezt már meghagytam Mesternek, csinálja meg mindkettõt, azt' a tanár eldönti melyik tetszik neki.
www.pumaszallas.hu
Szánalom...<#eplus2>#eplus2>
Isten áldja a pogányokat!
R.I.P. White Europe
Amúgy meg én is utáltam a kémiát...
A Béna.
A vödör területe:40x78,5=3140+1952,5 ez az alja=5092,5 négyzetcentiméter.Ezt beszorzod 0,002-vel(0,02mm cm-ben),így kijön 10,385 köbcentiméter.A réz súlyával beszorozva (8,9 gramm) felvesz 92,4265 gramm rezet.Ha leadja a felét-46,213 gramm,marad rajta 46,213 gramm réz.A vödör felületét beszorozva 0,001-el(0,01 mm az aranyréteg vastagsága,mert a réz elvesztette a felét) szorozva az arany súlyával lesz 98,27 gramm arany rajta+46,213 gramm réz=144,48 gramm súlynövekedés
R.I.P. White Europe
www.pumaszallas.hu
<#confused>#confused>
Dióhéjban ennyi, csak a reptérfoglalás kissé bonyolultnak látszik, de ha meglenne, akkor egyedi lenne. Ja és humán beavatkozás nélkül is megy a harc, de ki akarom egyensúlyozni, hogy a humán faktor befolyásolja a pálya kimenetelét.
World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105
Sajnos holnap elsõ órám😞
Igy kaptam: vonjak be rézzel kivûl belül egy 40 cm magas 25 cm átmérõjû vasvödröt, ha a vödör vastagsága 0.02mm és a réz sûrûsége 8.9g/cm a köbön. Menyi lesz a tömegváltozás ha ezután a vödröt bevonom arannyal, és a réznek az 50%-a feloldodik, ha az aranynak 19.3 g/cm a köbön a sûrûsége? no kiszámoltam a vödör aljának a terûletét uy hogy pivel beszoroztam a sugár négyzetét, és ezután kiszámotam a vödör kerületét, majd lerajzoltam a vödör oldalát kiteritva, ahol a 40 cm és b 78.5 cm. a kettõt összeszoroztam és az aljával összeadtam majd megszoroztam ezt 2-vel.Ez 7261.2 cm a négyzeten .Ezután átváltottam a kapott területet köb mm-re, és beszoroztam az 0.02 mm-es vasagságga.a kapott szám 1292.28g Megkaptam egy számit az anyag menyiségérõl, ezt beszoroztam a réz sûrûségével igy megkaptam a tömeget. majd megnéztem hogy a vasnak kisebb az elektronnegativitása mint a réznek és a vas 2 elektront tud felvenni még a réz egyet leadni vagyis akkor egy vashoz 2 réz megy. ezután megkerestem a moláis tömegüke, és a vasat kivontam a két rész különbségébõl, a moláris tömegeknél. Majd összeszoroztam a megkapott tömeget az 1292 grammot a vas moláris tömegéel és elosztottam a két anyag küönbségével igy megkaptam hogy a vödör 1644.45 gram lesz.
És jelenleg itt tartok.
World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105
Hogy jött ki a vödör rézzel bevont tömege? Megvolt adva felület, vagy molszám, vagy akármi, amennyi vassal reakcióba léphet a réz? Az az oldat amiben leoldod, az a reakcióba lépett vas felét is leoldja, vagy sem? Nem baj ha offolsz, de akkor írd le a kérdést ahogy kaptad 😊
www.pumaszallas.hu
"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."
Tedd fel sztem egy kémiai fórumon 😊
Vödör+ réz fele + arany - vödör súlya = a tömegváltozás értéke.
Éppen hogy átmentem kémiából még anno, kerültem mint mókus az erdõtüzet, úgyhogy nem biztos, hogy jót mondok.
(matekot is útáltam)
Ha van mondjuk egy 1292.28 g-os vasvödröm, mit réz ionok oldatába mártok (vagy mi) akkor azt számoltam ki hogy ezután a rézzel bevont vödör tömege 1644.45 g lesz. Ezután arany ionok oldatába mártm, amitõl a réz 50%-a feloldodik, menyi lesz a tömegváltozás? na ez egy feladat része ennél bonyolultabb meg nem biztos hogy jók a számitásaim, de ha az a rohadt vasveder be van már vonva rézzel, és berakom az arany-ionok oldatába, és a fele leoldodik, akkor miknek a molárs tömegével kell számoljak? azt a kb 400 gram rezet elosztom kb 200-ra, és azzzal számolok, vagy a réz alatti vas is számit és azoknak az együttesének a moláris tömege kell?
Mégegyszer bocs, csak holnapra kell, lehet osztályozzák, és az osztályból se igazán tudja a kémiát senki....
Az utána következõ pálya (horvátország) is bugos volt kicsit, kiugrás után sokáig nem lehet reflyt nyomni, a front ide-oda ugrált. Nem volt leírás, hol vannak célpontok, mit is kéne csinálni. A szlovák meszák meg külön viccesek szövi oldalon horvátországban... A radaros 110-es viszont tetszett, még nem repültem, kipróbáltam volna a Schräge Musicot, de nem voltak bombázók <#violent>#violent>
Ha egy tanácsot elfogadsz, pár gépes gépkiosztás (kiegyenlített), védett repterek, esetleg pár AI vadász és bombázó bõven elég. Kis térképek legyenek, közeli repterekkel, közeli földi célokkal (kis területen legyenek a célok). Amíg csak pár játékos játszik rajta, elveszünk a nagy térképeken. A mozgó AI-kkal nincs gond, csak a haditengerészetet kellene visszább fogni, azok nagyon nagy területet fognak le...
www.pumaszallas.hu
Ata: a próbálkozásaidnak van szerepe abban, hogy este nem találtam a magyarszárnyakat?
"Elment nálunk a melegvíz a panelban, gondoltam átmegyek a szomszéd csajhoz, megkérdezem náluk is elment-e, vagy csak minket érint a dolog.
-Szia, István vagyok a szomszédból. Nézd meg légyszives van-e nálatok melegvíz, mert nálunk elment.
Csaj bemegy, majd kis idõ múlva visszajön:
- Van, csak hideg!"
<#nyes>#nyes><#nevetes1>#nevetes1>