91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Lebowski
    Tehát a topikéban, és nem a felhasználókéban :)
  • Lebowski
    Szerintem a fejlécben található változó képek közül gondol arra, amelyiken nagyon sok század logó van :)
  • VO101Tom
    jobb vagy baloldal? A név ikont te tudod betenni a beállítások panelen, a jobb oldali bannert meg LeonSilver adja a nevedhez. Azokat egyébként én kalapáltam össze, itt vannak sablonok: SG ikonok
  • zmok
    Már hónapok óta szemezek a fórum bannerének egyik oldalával, ahol az a sok-sok századjelvény látható.
    Ki készítette, valahol meg lehet találni így egyben?
  • Lebowski
    Ezért fogja Irán és Izrael együtt kolonizálni Amerikát!
  • tothgyorgy
    Semmi sincs lejátszva, és a világ nem fekete-fehér.
  • Bucser
    Egyébként irán esetén egy valamit nem szabad elfelejteni. Ők nem arabok, hanem perzsák. Az arabok pedig nem szeretik a perzsákat. Vagyis legalább annyira prüszkölnek tőlük mint a zsidóktól.
  • Solt
    "Az embertömeg önmagában nem elég."

Attól függ, hogy védekezésről, vagy támadásról van szó... Maradjunk annyiban, hogy nem szeretnénk megtudni mi lenne ennek a vége! :)
  • wednes
    Az embertömeg önmagában nem elég. Eleve el kéne juttatniuk oda. Fejlett hadsereg, felszerelés és logisztika kell hozzá. Nem véletlen, hogy Kína és Oroszország fegyverkezési költségében döntő szerepe van a modernizálásnak.

Mellesleg valami készül az "üstben", mert, aki teheti fegyverkezik és növeli a költségvetésből erre szánt keretet. Oroszország, Kína egyre látványosabban, de India és Japán is.
    Jó most az USA valamivel csökkenti, de nekik van ám miből engedniük 530 milliárd dollár évente. :D Ezt több mint a mögötte lévő 6 államnak összesen.
    Kína kb 130 milliárd, oroszok 60 milliárd, de ezt évről évre növelik. Japán 45 milliárd dollár.
  • Solt
    Most meg a zsidó, és a kereszténynek csúfolt katolikus vallási fanatizmussal párosul... ez mennyiben jobb? :) Tudod mi a három említettben a közös? Az alapok... az ószövetségre épül az összes. Intoleráns, kizárólagosságra törekvő mind a három. Olvasd el az ószövetséget... horror filmnek is bőven elmenne...
  • tothgyorgy
    Pont ezért nem valószínű hogy Kína annyiban hagyja. Szerintem bármi áron értsd BÁRMI ÁRON megakadályozzák az olaj orruk elöli ellopását. Egyszerűen nem tehetnek mást. Egyszer évekkel ezelőtt az amik megfenyegették kínát egy atomháborúval. A válsz gyors és nem várt volt: mi készen állunk a halálra, és önök?
  • PhantomAss
    iszlám vallási fanatizmussal párosul az atombomba, ettől félek csak
  • Solt
    Most majd kiderül attól tartok... az sem lepne meg, ha Kína nem szólna bele, hanem megvárná, hogy alakulnak a dolgok... és majd utána...
  • Sanyo
    Tudom jól. :)
  • Her Laca
    De ha az USA rátenyerelne arra a kis sötét folyadékra,akkor tudná pórázon vezetgetni Kínát ,legalább egy kicsit.
    Az egész világ a kőolajra épül jelenleg ,ez tény ,aki befolyással van a termelésre stb az diktál. Usákok meg diktálni akarnak.

• Her Laca
    Sanyókám:) Nekem sincs semmi bajom sem az Usa ,sem más nációbeli emberekkel.
  • Solt
    Az Oroszok tuti Kína mellé állnának, mert egy ilyen ellenséget nem fognak a szomszédban hagyni... inkább velük, mint ellenük.

Kínának nem érdeke az amerikai bukás, mert gazdaságilag azt ők is megsínylenék... viszont az Iráni olaj meg kell nekik...

Papíron az USA a nyerő, de az az embermennyiség amit Oroszország, Kína, és Irán által az arab térség képviselne, elég számottevő lenne... szerintem borulna a papírforma.
  • tothgyorgy
    Clintonné elment kínába és kérte őket ne vegyenek olajat a csúnya rossz irántól. A kínaiak udvariasan mosolyogva kerek perec megtagadták.
  • wednes
    Kína tuti nem örülne neki. Hiszen Iránból sok olajat importálnak és nagyon is szükségük van rá. Oroszok érdekes kérdés, elvileg nekik van olajuk, bár nem véletlen, hogy támogatják az iráni atomprogramot. A csavar, hogy Kína és Oroszország sem éppen puszi pajtások. Itt egy speciális sakkjátszma folyik, amit 3 fél játszik egy táblán.

Az egy dolog, hogy Kína nem örülne a megszállásnak, de jelenleg nem tud tenni ellene semmit. 1 hordozójuk van még USA-nak 11. Ezért mondom, hogy nem véletlen, hogy USA helyezkedik a táblán mert még megteheti, pont azért csinálják, mert elkerülhető egy sokkal nehezebb konfliktus. De az idő Kínának kedvez.
    Onnan fogjuk megtudni Kína mikor erősödött meg katonailag, mikor lerohanja Tajvant és USA végignézi, mert már nem mer ellene tenni.
  • mijki

1. Lépés: megtévesztés, vagy "csalás"

Mint a vietnámi háború elején(Tonkini incidens) vagy az irak lerohanása("Bár hivatalos indok nincs, a háború előtt az amerikai vezetés Szaddám Huszein esetleges tömegpusztító fegyvereit nevezte fő érvnek, mivel az iraki vezetés nem engedte be az országba a nemzetközi vizsgálóbizottságot, mely ezek meglétét ellenőrizte volna.
    Az invázió után – mivel nem találtak semmilyen tömegpusztító fegyvert – kevésbé kézzelfogható okokat említenek, mint például a szabadság és a demokrácia terjesztése, vagy az iraki nép felszabadítása.").

Itt is belehetne vetni, hogy az egyik amerikai hajó a csúnya-csúnya irániak aknáira botorkált, és egy nyílt hadüzenet. Ennyi, a sok fotel huszár kapja az infót, Irán támadott először, ki kell őket irtani.

2, Lépés: Invázió

Amerikának, meg Izraelnek vannak fejlett F15 és F16-os vadászgépei(link melyek komoly fegyverzetet tudnak magukkal vinni. Csak ugye, minél nagyobb a gép, annál többet fogyaszt, annál lassabb, és annál jobban látszik a radaron. Így valószínűleg, valamennyi fegyverzetet otthon kell hagyniuk, ha nem akarnak légi után tankolni. A célpontokat(az atomlétesítményeket) valószínűleg nem gyenge légvédelem védi. Így a gépek a cél fele eléggé kiszolgáltatottak lesznek. Így én a "sima" vadászgépeket, nem küldeném oda. Inkább a B-2 Spirit lopakodó csupa szárny bombázókra bíznám, melyek képesek elhordani GBU-57 A/B bunkerromboló bombát ami 61 méter mélyre képes behatolni. Ezzel a legmélyebb iráni atom dúsítok és erőművek lerombolhatóak.

Utána jöhetne a szárazföldi offenzíva. A mai modern korban a villámháborút követik, szeretik a nyugati parancsnokok.De mint itt látható, Irán tele van magas hegyekkel, melyeken a páncélosok és utánpótlást szállító konvojok sérülékenyek, sebezhetőek(oroszok és az afgánok háborúja) és a sebességük és a manőverezőképességük is csökken. Ez elég időt adhat hogy az iráni erők felkészüljenek a harcra. Egy ilyen konvoj pl.: BASIR((link) lövedékkel percek alatt elpusztítható. Szerintem a Merkaváknak is fájna egy ilyen. A nyugati veszteségek attól függenének, hogy mennyire harciasan védenék az országukat az Irániak. Például olyan macska-egér harc is kialakulhatna, mint Afganisztán. De Iránnak vannak jól képzett egységei, melyekkel sok fejtörést okozhatnának a NATO-nak. Az biztos, nem lesz könnyű dolga egyik félnek sem.

3, Lépés: Végjáték

A végén, Amerika és Izrael ha veszt, akkor sem vetne be atomot, mert félnek hogy ők is kapnak Irántól. Ha pedig Irán áll vesztésre, úgy vélem, minden atomját Izraelre küldené és eltörölné az országot a föld színéről. Ez globális válságot okozna, világszintű éhezést, stb...
  • Solt
    Hát nem tudom mi lenne a végkifejlet, ha az Oroszok is Kína Irán mellé állna... de nem is szeretném megtudni...
  • VO101Tom
    Játszunk egy kis Defcon-t. Az most olyan hangulatos lenne :)
  • wednes
    Az egész arról, hogy most akar cselekedni a nyugat USA vezetésével, hogy befolyása alá vonja a Közel-Keletet. Hasonló a helyzet, mint 1914-ben. Azért tört ki az I. VH mert a német vezetés arra jutott, most még van esélyük, de az idő nem nekik dolgozik, tehát lépni kell.

USA-nak most van esélye, mert nem képes még jelenleg senki útját állni. Persze nem tökéletes a párhuzam 1914-el pontosan azért, mert nem képes senki felvenni velük a harcot. :D De az idő ellenük dolgozik, ezért fognak lépni.
  • Sanyo
    Ez a cikk pont ma jelent meg: nytimes.com.

Izraelnek túl messze van és legalább 100 repülőgép kellene hozzá, ez kb. a teljes légierejük harmada. Ennyi géphez sok tanker is kell, de mindössze 7 Boeing 707-ből átalakított utántöltőjük van.

Szerintem az amerikaiak nem akarnak háborút, nélkülük pedig az IAF kidobhatja a legjobb repülőgépei harmadát, mert ez külső segítség nélkül (leszállás vagy légitankolás nélkül) öngyilkos bevetés. A szaúdiak kb. ugyanannyira nem szeretik az izraelieket, mint az összes többi arab.

Még valami. Én az emberek után ítélem meg Amerikát és nem a politikusok után. Éppen ezért én bírom őket, mert sok jó embert ismerek ott.
  • V Domino #51533
    Bocs,elcsesztem a választ.

Akkor életbe lép az #51516 hsz.
  • V Domino #51532
    A kérdés az volt,hogy egyedül meg tudnák-e csinálni?
  • Her Laca
    Egyedül? Nem. Gondolom a térségben egy szúnyog nem tud repkedni úgy hogy arról nem tudnak a AWAC gépek meg a műholdak.
  • Solt
    Demagóg? Oké...
  • tothgyorgy
    Javasolt irodalom : Lengyel Péter Ogg második bolygója
    A mű szenzációs, amikor olvastam (hú de rég volt) nagyon tetszett. Aki ismeri meglátja merre haladunk. Aki nem : egy agresszív terjeszkedő faj végül önmagát pusztítja el.
  • Her Laca
    Mért marhaság?
    Gépek ugyan azok,fegyverek szintén. Minek akkor repkedni egy csomót?
    Én csinálnám ,tuti így oldanám meg. Meddig tart felfesteni azt a Dávid csillagot? Költséghatékony,környezet kímélőbb,stb.

Vagy robotrepülőt nekik. Az még jobb. És akkor még utazgatni sem kell.
    Ha mindenáron a pajeszosokra akarják fogni akkor azokra festeni a dolgot,de úgyse marad belőle semmi.
  • tothgyorgy
    A taktikai töltetet kinek szánod? A védőknek vagy a támadóknak?
    Egyébként én is szarnék az egészre, csak attól tartok sokba lesz ez még nekünk.
  • V Domino #51526
    Ez marhaság.Az én felvetésemben legalább van logika.Tényleg érdekel,ki hogy csinálná meg.
  • Her Laca
    Lófaxt. Max a pilcsiket elvinni valamelyik Iránnal szomszédos usa támaszpontra ,rápingálni az ottani gépekre a csillagot,oszt lehet menni.
  • tothgyorgy
    Most gondolkodom gépfejlesztésen. Jelenleg intel p4 630 procim van. Egy mag 2 szál. Mit profitálna egy két magos p4d -vel vagy dual core -ral?
    Ati 4650 video helyett 4850 vagy 4870 mennyit dobna?
  • Her Laca
    Csak kicsi taktikai atomot nekik az emberbaráti szeretet jeleként:)
    Majd ezt is megmagyarázzák.
    Én kb pont le sza..m amúgy ezt az egészet,ugyanis a nagyvilág is pont ugyanígy vélekedik az én ,vagy mi sorsunkról.
  • VO101Tom
    Pogi. Megnéztem tegnap azt a linket, de nem láttam semmilyen időpontot azon. A hsz-t be tudnád linkelni?
  • tothgyorgy
    Most van izraelben egy ami tótumfaktum. Állítólag azért, hogy lebeszélje izraelt a támadásról. Szerintem meg most egyeztetik a támadás idejét, módját, meg hogy ehhez milyen adatokra és segítségre van szükség. Az amik egyik magas rangú tisztje egyébként atommal is megfenyegette iránt. A sugárzás meg szépen illemtudóan megáll majd a határon.
  • V Domino #51520
    A szaudiak felé simán meg lehetne csinálni.Leszállni ott tankolni,aztán fű alatt a Perzsa-öböl felett.
  • VO101Tom
    Ez demagóg.
  • Her Laca
    Lévén USA fennhatóságú területek felett kéne áthaladnia,így kétlem,hogy ezt titokban csinálnák.
    Ne félj ,még meg is tankolják a gépeket útközben:)