91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101Tom
    Arra azért kíváncsi lennék, hogy felhúzáskor a 10G-nél mit anyázhatott a madár, hátán azzal a szarral
  • Her Laca

MEGVAN!
  • bralph
    Igen, de ott az orosz a "napból jött" és mivel épp egy emelésre próbál ráhelyesbíteni/ kiutazni belőle, ott hirtelen változhat a magasság és előáll a "az a hülye kijött elém" szituáció, ami még a madarat is meglepi. :) A madár rendben elrepült, a csóka meg valószínűleg vesz egy rendes mentőernyőt.
  • Her Laca
    Van egy videó de sehol sem találom,ott az erdőben a fák között a bokrok alatt hatol egy sólyom vagy mi , a hátára kamera van szerelve.
    Na az odab.sz.
  • bralph
    Ez nagyon nagy! :)
  • Her Laca

Ezen behaltam
  • Her Laca

Ez a B&Z!
  • Glo
    Láttam én is videót, amiben orosz barátunkat siklóernyővel együtt leverte az égről a sas, csak a mentőernyő mentette meg mert a madár belegabalyodott a kötélzetbe..

Amúgy nekik könnyű, más a tömeg/felhajtóerő arányuk mint a mai gépeknek, és tudják változtatni a szárnyprofilt is
  • bralph
    Ááá, ez a pocakos, ráérős, amerikai stílus! Inkább sót csinálnak mint harcot és nézd meg a "ruhájukat", már csak réjben nincs rajtuk! :D
    Nagyon szépek és jók a felvételek is!
    Ami most nálunk megy az erdőszéleken az ezerszer látványosabb, szebb, motor nélkül, igazi manőverező légiharccal! Egy repülésre fogékony emberfiának biztos leesik az álla!
    Az összekapaszkodósdiról jut eszembe: csílei pilóta mesélt egy nyitrai estén az otthoni madarakkal való együtt repülésről. A "kisebbek" (mint a videón) pont így összekapaszkodva viaskodnak, csak ők "bátrak" és földig megy a játék! Sőt, órákat töltenek el a bozótban becsapódás után míg valamelyik feladja és elengedi a másikat. A nagyobbak pedig ha reptetik a fiatalokat, megtámadják a vitorlákat is.
    A srácnak is volt egy csattanása és bár csak 15m fesztávú géppel az is ötszöröse a kondor fesztávjának, szóval azok is hasonlóan "bátrak". A farkát találta el a madár és miután a kormányok működtek, a gép repült, óvatosan leszállt a következő placcra. Hátrasétált, majd rutinosan, mint szétszerelésnél két kézzel megnyomta felfelé a vezérsíkot, ami ennek hatására a kezében is maradt! Ő őrült hogy egyben van, a madárral meg nem tudni mi lett... :(
  • fecska
    Ez az egyém

• Her Laca

Ez nagyon nagy
  • Her Laca

Ja ezek tudnak repülni.
  • bralph
    Ha már fehér fejű sas...
    Aki igazi műrepülést, kötelékrepülést, kötelék műrepülést vagy igazi légharcot akar látni az hajítsa el az egeret és irány az erdős hegyek, dombok! Egy kilátóból vagy oromról a látvány jobb mint bármilyen eersó, pláne, hogy azok prezentálják, akik tényleg értenek is hozzá!
    Ilyenkor pezseg a levegő, ragadozómadaraknál mennek az év eleji (saját)ellenőrzők, a párválasztás, az öröm műrepülések és a folyamatos harc a hollókkal!
    Az öjvek és hasonló méretű ragadozók igazi légiharcot vívnak velük, a hollók pedig szinte spontán verődnek pár fős csapatokba és szoros kötelékben akrobatikáznak.
    A harc legtöbbször a legnemesebb energiaharc, termikben és lejtőszélben gyűjtött magassággal, gondos előkészülettel, szárnycsapás nélkül(!) zajlik! A jobbak, a maximális energiakihasználás jegyében, akár az ilyenkor még csupasz lombkorona alatt is üldözik a felette már „motorozó” fekete ruhásokat, onnan felhúzva és piszkálva őket. A harc gyerekekkel is élvezhető, lévén vérmentes. :)
    Lassan, de most indul az igazi repülő időjárás, így akár sólymot vagy rétisast is lehet látni alacsonyan termikelni, lejtőből kitekerni. Az utóbbi a két méter feletti fesztávjával és tomboló szélben is rezzenéstelen, elegáns repülésével már-már "hihetetlenül" csodás látvány!
  • mijki
    Akkor majd csinálok egy újat, amiben próbálok javítani ezen. :)
  • VO101Tom
    Több dolog is lenne :)
    Első ami feltűnt, hogy a magyar trikolort soha nem tették sárga vezérsíkra, mikor Magyarország hadba léptett, az már egyáltalán nem volt divat, mikorra meszákat kaptunk meg pláne. A századjelzés is kicsit elől van, a gépeken azt hátrébb tették.

A másik, a színek. Egyrészt ez nem a német RLM táblázatból van (múltkor feltettem egy linket ilyen skinező csomagról, azt leszedted?). Ez a sárga túl élénk. Amin még biztos javítanék, túl homogének a színek. A valóságban olyan felület, ami ekkora felületen teljesen ugyanolyan színből áll, olyan nincs. Akár tükröződés, fényszóródás, kopás, kosz, bármi miatt a felületek mindig elszíneződnek többé kevésbé.
    Pl nézd meg ezt a képet: Ezen világoskék, sötétkék, drapp, világosbarna, sötétbarna, fekete simán látszik, plusz még zöldes elszíneződés is van néhol. Nyugodtan használhatsz az alapszíntől ennyire eltérő színeket, persze csak óvatosan, kevés opacity-vel felépítve (ehhez kellenek a ködölős ecsetek, meg a külön layerre dolgozás).

(a pumaszállás fórumba épp ma tettem fel egy 13 képes sorozatot ilyen képekből, nézzétek meg, qrvajók!)
  • Her Laca
    Az amerikai fehér fejű sas jól mutat egy messer oldalán:)))
  • mijki
    Csináltam egy skin-t, még nem biztos hogy ez lenne a végleges, mutatok 3 képet, esetleg ötleteket, javaslatokat, kritikákat várok.

• Nohab
    A héten megtudtam, hogy tőlünk egy házzal arrébb élő albérlőnek Hummerje [u]volt[u/].
  • V Domino #52059
    Ez nagyon komolyXDXD
  • artivizsla #52058
    TA 152 H-0
    TA 152
  • artivizsla #52057
    "...A Ta-152 nem ugyanaz mint az FW-190! Az FW-190D alapjaira épült rá ez viszont igaz! A Ta-152 életrehívása egyébként a B-29-es bombázók miatt történt mert a Német vezetés tartott tőlük. A Ta-152 jobb gép volt mint a Mustang csak kevés készült belőle és jóformán csak az Me-262-es védelmére osztották be őket mikor fel és leszálltak. Fordulékonyabb volt, gyorsabb, jobban emelkedett fegyverzete erősebb volt mint a Mustangnak.A Ta-152 hatótávja volt kisebb de így is 2000 km volt. Hatalmas teljesítményét a Jumo 213E motor átalakított változatának köszönhette. 2 teljesítménynövelő rendszer is beépítésre került a GM-1 nitrogén-oxid befecskendező volt az MW-50 pedig metanol-víz befecskendező amik úgy működtek mint a sportautóknál a nitró! Így már az amúgy is bivalyerős 1750 LE motor teljesítményét akár 2050-re is fel lehetett javítani! Egyszóval a Ta-152 jobb volt csak későn érkezett meg és kevés volt belőle(mint sok más igéretes német típus)így sokmindent már nem tehetett. Ha bővebben olvasnál róla itt megteheted: http://www.masodikvh.hu/index.php?option=com_content&task=vi..."

"...Érdekes kérdés.A győztes egyértelműen a Ta-152, hiszen Kurt Tank zseniális gépe már "a következő generáció" tagja, ahogyan például a Bf-109-es is csak fejleszthetőségének és a kevés még 45 környékén élő ásznak köszönheti, hogy felvehette aharcot a Mustanggal ami kb 2 évvel későbbi terv. Mellesleg az sem mindegy milyen P-51-esről van szó.A kitünő Merlin vagy az 5000 méter fölött gyenge teljesítményű amerikai szerkezet hajtja az adott gépet.Továbbá a Mustangnak van egy hatalmas gyengéje amit az adatokból nem lehet kiolvasni: a nevét(Musztáng,Vadló)arról kapta, hogy egyrészt nagyon gyors és erős, másrészt megszelídíthetetlen(értsd: ha apilóta nagy szögben próbálja megemelni a gép orrát, ami a harc hevében gyakran megtörténhet, akkor a P-51-es a Bf-109-el és a Ta-152-essel ellentétben irányíthatatlan zuhanásba kezdhet amiből csak egy profi pilóta képes kivenni a gépet.A Ta-152 mellesleg egy külön pályázatra készült amiben a Bf-109 Gustav-ból és a FW-190A-ból fejlesztették ki a Bf-109H-t és a T-152H-t és a T-152C-t(a H Junkers Jumo motorral készült ami jobb,de drágább a C variáns DB motorral ami olcsóbb, de gyengébb, továbbá a C változat az eredeti FW-190-es szárnyait kapta meg)..."

"...A gép rövid története

A Ta 152H a II. világháború legkiválóbb légcsavaros vadászgépe volt, sebességben és manőverezhetőségben egyaránt felülmúlta a legmodernebb szövetséges vadászgépeket. A Kurt Tank által tervezett típus a nagy magasságon üzemelő elfogóvadászok úttörője volt: nemcsak technológiai szempontból, de az alkalmazás koncepcióját tekintve is meghaladta korát.

A Ta 152 alapját a kiváló Fw 190D repülőgép képezte. A nagy magasságban történő üzemeltetés számos különleges követelményeket támasztott a géppel szemben, így a típus jelentős átalakításokon esett át. A géptörzset meghosszabbították, így a Ta 152H egy nyúlánk, roppant elegáns gép képét mutatta. A megnövelt szárnyfelület szintén a nagy magasságban történő hatékony üzemeltetés alapvető feltétele volt, ám a változtatás, amellett, hogy aerodinamikai szempontból is javította a gép képességeit, esztétikai szempontból sem csúfította a gépet – sokak szerint a Ta 152 volt a II. világháború legszebb repülőgépe.

A különleges kívánalmaknak való megfelelés természetesen nemcsak a gép sárkányszerkezetén hagyott nyomokat, hanem a fegyverzet, illetve a motorizáltság kérdésében is jelentős változások történtek. A gép orrába a Junkers által gyártott Jumo 213E típusú, 12 hengeres, folyadékhűtéses motor kapott helyet, amelynek teljesítménye normál üzemmódban is elérte az 1730 lóerőt, az MW 50 szettel kiegészítve pedig félelmetesen nagy, 2050 lóerős teljesítményt produkált. A repülőgép fegyverzetét egy darab, légcsavartengelyen át tüzelő, 30 mm-es MG 108 és gépágyú, és két 20 mm-es MG 151 gépágyú alkotta, amely fegyverzet elégséges volt a szövetséges típusok leküzdésére.

Az átadott Ta 152H-1 gépeket leginkább az Me-262 repülőgépek számára fenntartott légitámaszpontok vigyázására alkalmazták: ezek a típusok kisérték a leszálló és a felszálló Viharmadarakat a szövetséges vadászgépektől.

Valószínű, hogy ha a Luftwaffe nagyobb sorozatot kapott volna a Ta 152H-1 gépekből, és akadtak volna tapasztalt pilóták, kik képesek kihasználni az elfogóvadász kivételes képességeit, úgy az elegáns küllemű és félelmetes erővel bíró típus fájdalmas veszteségeket okozott volna a szövetséges légierő számára..."
  • artivizsla #52056
    Compare FW-190 A/D vs. TA-152 H
    TA 152 C
    FW-190 A8 cockpit
    FW 190 A képek
    FW 190 D képek
    TA 152

"...Annak idején maga Kurt Tank is probarepülésre vitte az egyik kisérleti 152-est. Épphogy felszállt, rádión “batitákra” hivták fel a figyelmét. Két vagy három P-51D Mustang zuhanva közelítette meg a Kurt gépét aki éppcsak behúzta a futókat, a fegyvertelen géppel menekülnie kellett. Koppig tolta szépen gázt, majd rákapcsolta a MW rendszert és meglódította a masinát. Az amerikai pilóták padlóig zuhant állal lesték, ahogy a német gép felszállás után szó szerinte pofára ejtve ott hagyta őket..."
  • VO101Tom
    Pedig tök egyszerű, fogsz egy fényképet vagy oldalrajzot, és lemásolod amit látsz :)
    A skinezésről nemtom, hogy mit lehetne videóra felvenni, annak sokkal több értelmét látom, ha pl TS-en beszélünk róla. Elveket, nem pedig konrét dolgokat mondanék, mutatnék.
    Alapvetően a PS ismerete kell, hogyan kezeld a programot, miket tudsz megcsinálni vele. Bármilyen trükköt, módszert mutatnék, annak csak akkor lenne értelme, ha egyébként a PS-t ismered. Layerek, ecsetek, maszkolás, módosítók. Erről kismillió tutorial van angol és magyar nyelven is (pl itt az Adobe Photoshop gyorstalpaló dvd egész jó, és teljesen magyar). Erről én külön tutorialt nem csinálok, felesleges is lenne (átküldeni át tudok majd néhányat).
    Másik dolog, hogy legyenek forrásanyagaid. Fejből nagyon nehéz lerajzolni bármit, kellenek színes fényképek különböző felületekről, és nagyon fontos - színekről, amikkel össze tudod hasonlítani a végeredményt. Ugyanaz amit látsz a képen? Nem? Akkor dolgozz még rajta. Legtöbb esetben pl fényképeket érdemes beszedni PS-be, és arról leszedni a színeket, amiket használni akarsz. Maszkolással, klónozással közvetlenül is felhasználhatod, nem csak forrásanyagnak. Vannak különböző textúra gyűjtemények is -amik mondjuk repülőgéphez annyira nem kellenek- de fémek, fa, egyéb cuccok nagy felbontású, közeli, semleges fénnyel fotózott képei. Nagyon hasznosak pl korrodált, kopott vagy koszos felületekhez.
    Az ecset is nagyon fontos, erről egymagában lehetne egy komplett tutorialt csinálni. Nem csak letölteni lehet hozzá kismillió helyről, de gyakorlatilag bármilyen szürkeárnyalatos képet egy klikkeléssel ecsetté alakíthatsz, így végtelen lehetőségeid vannak ecsetet gyártani. Az ecsetek viselkedését is tudod állítani, melyik legyen tömör, vastag, melyik véletlenszerű, szétszórt. Hogy ezek közül melyik lesz alkalmas koszolásra, melyik kopásra vagy egyszerűen a festésre, azt meg kis gyakorlással tudni fogod. Most hétvégén eléggé el vagyok havazva melóval, nemtom repkedni is mennyit fogok, de jövő héten megbeszélünk egy napot, és elmondom ezeket.
  • Nesu

Designed for higher FPS and less lags!

Game Booster 3 is capable of delivering the best gaming experience to you even if you have an old PC. One-click to boost PC performance is not enough, Game Booster 3 also allows you to tweak your system for top PC performance. By temporarily shutting background processes and unnecessary Windows services, cleaning RAM, and intensifying processor performance, Game Booster 3 concentrates every little system resource for gaming only.

Game Booster 3 is compatible with PunkBuster, Cheating-Death, VAC, and any other anti-cheat software.
    Click here to download for free Game Booster Click here to download for free
  • mijki
    Tom!

Nem tudom, hogy kérhetek-e ilyet, de a szkinekzéshez tudnál csinálni egy tutorial videót? Például felveszed, hogy miként csinálsz egy skint(pl.:Messzerhez) és egy két tippet, trükköt is megmutatva és a videót felrakod valahova, vagy elküldöd, hogy megtudjam nézni párszor, mert én is szeretnék csinálni egyet magamnak, csak nem tudom hogyan kezdjem. Lehet, ez nem csak nekem, de más kezdő Photoshop mágusoknak is hasznos lesz majd. :)

Előre is köszönöm.
  • Glo
    "The La-5 had its defects. Perhaps the most serious being the thermal isolation of the engine, lack of ventilation in the cockpit, and a canopy that was impossible to open at speeds over 350 km/h. To make things worse, exhaust gas often entered in the cockpit due to poor insulation of the engine compartment. Consequently, pilots ignored orders and frequently flew with their canopies open."

Ez is le lesz modellezve majd?
  • Her Laca
    Én már lesz...om őket. Meg a játékukat is.
  • Zpogi
    Pénteki frissítés!! Megint Il-2,szerintem ezeknek egy deka új német gépük nincs készen,ha megint ezt mutogatják.

A patch-ről meg egy betű sem esik...:( csak a szokásos - kész lesz amikor kész lesz.
  • Johann Wind
    SSssshhhh!

Akit érdekel a egy kicsit Horthy István, az nézze meg itt a termékleírást!:)
    Mondjuk ez is érdekes, ezt osztogatták a bevetések után, nem az enyém a cucc és vásárlásra sem buzdítok senkit, de sztem érdekes.
  • Johann Wind
    Ez Molnár László gépe a keleti frontról 1943-44 teléről. Az elfelejtett hősök-ben is van róla egy színes grafika.:)
  • majonur
    felette a felirat: "Hungarian Pilot Girl: Erysike",na ez tetszett :)
  • majonur
    Egy szep winter camo makett a Ricsi szazad Erzsike nevu geperol.itt
  • otiq
    Én a grasshopper.hu-n rendeltem. Thököly úton van a boltjuk ahol ki is lehet próbálni. Lehet írok nekik, hogy mennyibe kerülne a szerviz de most várok vele, legyen egy kis bünti idő a gyereknek.
  • majonur
    Jol hangzik. Mihelyt sikerul itthon beilleszkedni, ebbe a remek magyar valosagba, beruhazok egy A5 wacom tablaba.
  • VO101Tom
    Biztos van ennek is szervize, egy csatlakozócsere nem lehet nagy cucc. A corda.hu forgalmazza pl, ott rákérdezhetsz.
  • otiq
    Csak azzal a vékony mini usb csatlakozóval kell vigyázni. Gyerek nem vigyázott rá és most érintkezőhibás. Feszíteni kell felfelé, hogy érintkezzen. Biztos azért minden ilyen könnyű rajta, hogy notebook táskában is lehessen vinni.
  • VO101Tom
    Á, semmi késés, de nem is szabadna. Villámgyors PS-ben is, nagy ecsetekkel is, de ehhez van alatta egy hat magos proci 8 GB rammal (de pl Total Warban is a tollat használom, sokkal gyorsabb és pontosabb, mint egy egér :) ).
    Van egy viszonylag új funkció ezekben a táblákban, amikor az egész rajzfelületen nem csak a tollat érzékeli, hanem gyakorlatilag egy hatalmas touch pad az egész. Féltem tőle, de tök jól működik ez is (érzékeli, ha a toll hegye közel kerül a rajzfelülethez, akkor már átveszi az egér vezérlését), és kényelmes, mert ugye nincs a tollon görgő, ahelyett a padon görgetek újjal, majd rajzolok tovább. PS rajzra (radírra vagy maszatolásra pl) viszont a touch rész nem alkalmas, annyira nem precíz.
  • majonur
    jaja, en is ugy ertettem a kisebbet, hogy szerintem is az a normal meret, az A5, es persze szamomra meg megfizetheto. Egyebkent meg vagy vele elegedve, jol mukodik, valos idoben latod Photoshopban ahogy mozgatod a tollat? Tehat nincs keses?
  • VO101Tom
    Nekem is A5 van, az A4 túl nagy. Azon nem lehet csuklóból rajzolni, és amivel többet tud, az "csak" a dőlésérzékeny toll. Kézi rajzhoz jó lehet, de nekem nem kell. A Wacom Bamboo sorozat egy egész jópofa, csak figyelni kell rá, mert adnak valami bamboo touch-t is, amihez nincs toll, csak az egész tábla egy nagy touch pad (amihez van, az a Bamboo pen & touch).
  • Johann Wind
    Ennyi pénzért adhattak volna ismeretlenebb/érdekesebb festéseket is. A felső Hartmann gépe, az alsó pedig Heinrich Bartels (99 győzelem RK.) gépe.:)

Bartels

Hartmann gépe