91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Viccek topikból:
1. A felszállás lehetőség. A leszállás kényszer.
2. A botkormányt előre tolva, alattunk a házak mérete nő, hátrahúzva pedig csökken. Huzamosan hátrahúzva tartva a kormányt, a házak ismét nőni kezdenek.
3. A repülés nem veszélyes, csak a lezuhanás az.
4. Jobb lent lenni és azt kívánni, bárcsak fent lennénk, mint fordítva.
5. Egy repülőgépen csak akkor feleslegesen sok az üzemanyag, ha lángra kap.
6. A gép orrán lévő légcsavar a pilótát hivatott hűteni. Ha leáll, a pilóta rögtön izzadni kezd.
7. Bizonytalan helyzetben tartsd a repülési magasságot. Az éggel még soha senki nem ütközött.
8. A "jó" leszállás az, ami után saját lábon elhagyható a gép. A "nagyszerű"leszállások pedig azok, amelyek után a gép tovább használható.
9. Amennyire csak lehet, törekedjünk arra, hogy a gép hegyes vége mindig előre álljon.
10. Azt, hogy kerekekkel felfelé szálltál le onnan veszed észre, hogy a rámpához csak teljes gázzal tudsz eljutni.
11. A túlélés valószínűsége fordítva arányos a leszállási szöggel. Minél meredekebb szögben száll le a gép, annál kisebb az esély a túlélésre és fordítva.
12. Soha ne engedd a gépet leszállni olyan helyre, ahova agyilag már öt perccel korábban meg nem érkeztél.
13. Tartsd távol magad a felhőktől. Megbízható források szerint a hegyek előszeretettel bujkálnak a felhők között.
14. Törekedjél arra, hogy leszállásaid száma egyenlő legyen a felszállások számával (lásd az 1. pontot is).
15. A sima leszállásnak három egyszerű szabálya van, de ezeket sajnos senki nem ismeri.
16. A helikopterek nem tudnak repülni, csak olyan randák, hogy a föld egyszerűen taszítja őket.
17. Ha az ablakból csak körbe-körbe forgó talajt látsz és az utastérből a zűrzavar hangjai szűrődnek, akkor a dolgok nincsenek egészen rendjén.
18. A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs.
19. A sebesen zuhanó alumínium tárgy kontra mozdulatlan föld csatát eddig mindig a föld nyerte meg.
20. A józan döntőképesség alapja a tapasztalat. Sajnos a tapasztalatot a rosszul meghozott döntések gyarapítják.
21. Tanulj mások hibáiból. Nem fogsz annyi ideig élni, hogy valamennyit magad is elkövessed.
22. Légy éber! Így is lesz mindig valami, ami elkerüli a figyelmedet.
23. Egy pilóta számára leghaszontalanabb három adat: a gép feletti magasság, a kifutópályán megtett úthossz és a tized másodperccel előbbi pillanat.
És végül :)
24. Vannak öreg, és vannak vakmerő pilóták. De öreg vakmerő pilóták nincsenek.
Link -
TokraFan #55933 Régi IL2-nél nem lehet beállítani autoruddert? Nincs pedálom, billenytűzetről pedig használhatatlan a rudder vezérlése (egy Thrustmaster F16 FLCS-em van, külön gázkar/joy, de sajnos pedált nem vettem hozzá). MS FSX-hez hasonló megoldásra gondolok, ahol a földön gurulva az autorudder opciót használva, a joy X tengelyét használja a rudder vezérléshez, így könnyen kifutópályán tudom tartani a gépet pedál nélkül is.
IL2-ben nem találtam ilyet, kérdezném a sazkértőket, hogy van-e a megoldás azon kívül, hogy vegyek pedált :-)? -
Solt #55932 Nekem a gyári van fent, de az nem csinál ilyet... -
Persze. Pax drivert használom amúgy. -
Solt #55930 Nálam a profilozás a következő képen működik,
CCC megnyit, Játék - 3D alkalmazás beállítások.
Mentés gomb megnyom, ekkor lehet tallózni. Kikeresem adott játék indító fájlját, betallózom, CCC-ben elvégzem a kívánt módosítást, majd megint mentés gomb. Ezután a profil átkerül az alkalmazás profilok közé, és innentől a játék indításával automatikusan alkalmazásra kerül.
Érdemes ezután a 3D alkalmazás beállítások fülön az alapértelmezésre kattintani, különben az előbb elvégzett módosításokat minden exe fájlra ráhúzza...
Ha a profilon módosítani akarsz, akkor alkalmazásprofilok, ott a kívánt profilt kiválasztod, és használat aktuális beállításként. Ezután a profil átkerül a 3D alkalmazás beállítások fülre is, és ott tudsz rajta módosítani. Alapértelmezést a módosítások után nem elfelejteni! :)
A hangerőszabályzó pedig tuti, hogy a fostalicska x-fi drivertől bugzik... Console Launcher fent van? -
Ja, bár lehet a hülye, idióta winfos van megkeveredve. Most a hangerőszabályzóval küzdök, kevés sikerrel.
Eddig ha beállítottam valamit egy adott hangerőre, azt követően mindig úgy indult az adott cucc.
Most ha beállítok valamit (jelen esetben a krómot) így:
akkor ha bezárom és megint elindítom, nem a már beállított hangerővel indul, hanem visszaáll az eredetire...
.. és én ettől agyfaszt kapok bakker.
-
Solt #55928 Lényeg a végeredmény! :) -
Csináltam ilyen "Előbeállítások"at, és azzal indítom a cuccot. Úgy fasza! -
Solt #55926 No Leon papa... boldogultál a profilokkal? -
Sidewinder #55925 Az amerikaiak csinálnak egy újabb második világháborús filmet, ami ezúttal a repülő erődökről szól. A szereplők közt feltűnik "Sörminátor" Sherman is aki az Amerikai Pite filmekből lehet ismerős.
A megvalósítás szerintem 2012-ben egy anyagilag úgy eleresztett filmipartól mint az amerikai,igen gyenge. Az oroszok a töredéke pénzből látványosabb,valósághűbb effekteket dobnának össze egy filmhez.
Ez egyszerűen úgy néz ki mintha a harcjeleneteket moddolt IL-1946-ban vették volna fel:
-
Jah... akkor azt az 1C fürumba kéne jelezni, hogy nem él a link.
Ja, majd aktualizálom valamikor, de az nem ma lesz :) -
Romeo One #55923 Mondjuk az aktuális már úgyis a 4.11.1
Ha van kedved, azt is hozzáteheted a Pumaszálláson. -
Romeo One #55922 Mondom hogy nem múkod...
Az egyik MU-s volt, ott FBI anti-piracy fogad. A másik MF, ott invalid or deleted file. -
A 4.11 hsz alján van:
Majd javítom az pumaszálláson. -
Romeo One #55920 A 4.11 hotfixet fel tudnátok tenni valahová? A Pumaszálláson lévő link nem múkod. -
Nekem csak olyan volt (kb. 2 percig, utána magától helyrejött), hogy az első szélvédőre is kivetítette a célkeresztet. Mennyivel kényelmesebb volt úgy célozni, mint a régi il-2-ben. -
Ez sem rossz változat
-
Vagy az is lehet,hogy ez pusztán optikai anomália,a revi üvegje és a kabin üvegje közötti fénytörés okozza bizonyos helyzetekben,és (hogy Leon örüljön is valaminek) csak és kizárólag az ő álltala használt és ezen opció megjelenítésére már jó előre felkészített hardver tudja leképezni eme bonyolúlt műveletet.:))) -
bucsher #55916 anti-nyakzsibbadás-filter :) -
Lehet szándékos funkció, hogy a tisztelt fogyasztó ne zsibbadjon el mozogjon egy kicsit néha
-
Majd kijavítják a köv betaban:) Vagy az utána jövőben.Béta a tizenharmadikonban. Addig fészkelődj:) -
Az üveg. Ritkán és ha kicsit fészkelődök, akkor "visszajön". És csak a peccs óta. -
A készülék, vagy csak az üveg tünik el?
Amúgy én nem láttam még ilyet.
-
Elvileg ráérek, ha nem részegedek le addig.
Viszont Atagon észrevettem,hogy az angelus légvédelem kicsit hatékony lett.
Aztán lehet véletlen is,de ahogy 5 K n odaértem rögtön körbelőttek majd 4 K- n lekapták a szárnyam. Pattantam is kifelé, majd csónakáztam a kanálison,aztán a köv felszállásnál megint megtaláltak a hűtőt kiluggatták, de azért 3 spit csak leesett.
Bár az utolsó derekasan harcolt, ügyes volt azt meg kell hagyni. -
Srácok. Járta valaki már úgy az új peccs óta, hogy a revi egyszer csak eltűnik?? Majd némi fészkelődés után hipp & hopp megint látható? Mármint üvegestől tűnik el.. ^^ -
Ma voltunk ATAG-on Pogival, egész jól elrepkedtünk, bár sok mindent nem dobtunk ki. Első bevetésnél vissza kellett fordulni hajtómű hiba miatt, mindketten leszálltunk. Második bevetésnél mikor elértük a 4000-et, valamiért lekezdett nyikorogni az 1. hmü, de nagy gond nem volt, műszerek nem mutatták, hogy gyengülne valamelyik, de kicsit visszavettem a gázt, és repültünk tovább. Sajnos Widukindék jól dolgoztak, kidobtak mindent - server restart. Harmadik nekifutásra már az úton simán ment minden, de sajnos a cél keresése közben (persze, hogy majdnem egy szektorral odébb volt, mint ahol jelezték a briefingben :/ ) ell. v.gép támadott meg minket (saját vadászfedezet most nem volt). Engem szemelt ki, meg is lőtt rendesen, de a lövész jól dolgozhatott, mert az angol lelépett. A 2. hajtómű azonnal vesztette a fordulatszámot, így hazafelé vettem az irányt. Pogi közben megtalálta a célt, de sajnos a légvédelem lelőtte. Én hazafelé még lebombáztam Folkestone repterét, egy Hurricane az enyészeté lett, (mégsem lett teljesen eredménytelen a mai nap
) Nem sokkal később az 1. hmü is megadta magát, ugranom kellett. Egész sokat repkedtünk, és nagyon hangulatos volt azzal együtt, hogy igazán nem bombáztunk le semmit.
Na de majd holnap (illetve ma)! Este lehetne valami nagy össznépi bevetést szervezni, nemtom hogy jutok játék közelébe, olyan 8-tól ki érne rá? Valami szép nagy Ju 88-as kötelék kellene, esetleg 110-es és 109-es kísérettel. Csapjunk szét köztük, mert ez így nem állapot :)
Pár képet lőttem azért a mai eseménytelenségről :)
Felszállásra várva, előttünk Widukindék három 110-essel szállnak fel épp:
Hajtóműhiba miatt vissza kellett fordulni.
2. bevetés, felszállókra várva
Kötelékben, irány Anglia!
Ajajj, mire eljutunk a célhoz, semmi nem marad...
Kis felhőzés. Cél keresés közben nem a legideálisabb...
Bevetési "napló". Eseménytelenebb volt, mint aminek látszik
-
sakkay #55908 Úgy néz ki , hogy megvan a játékon belüli óriási és hirtelen teljesítmény csökkenés(persze a Clod alaphibája nem ide tartozik) oka. Gyakorlatilag egy csomó fos futott, amiről nem is tudtam, és a rendszeren belül kellett letiltanom. -
sakkay #55907 Oté köszi. -
Két dolog van a fantom célokkal. Az egyik, hogy betesz olyen objektumokat, amik csak állnak a levegőben, messziről gépeknek tűnnek, de az a furcsa, hogy akármiylen közel vagy, az egy pixeles pöttynél soha nem lesz nagyobb. A mozgásukból azért lehet már érezni mikor kellene közel lenniük, ha akkor is csak pontnak látod a legnagyobb zoommal, akkor az fantom cél. Aztán oylan 1-2 km-en eltűnnek. Eltávolodsz, akkor megint láthatod azokat. Ez csak idegesít, de kárt legalább nem csinál.
Amikor a gépek válnak láthatatlanná, az sokkal nagyobb gáz, az LOD hiba, a conf.iniben a MeshShowLod értéket írd át 1-re, nekem ez megoldotta.
Egyébként láttunk fent Pogival, gyere fel legközelebb TS-re is, akkor tudunk együtt repülni. -
sakkay #55905 Első atag élmény. FPS hektikus(75-19-ig ja és totál ok nélkül),most már értem mi az a fantom cél,(hajókat inkább nem is említem) majd lecsaptam egy spitet, de először pont mikor,már majd lőttem leborított, másodszor meg egyszerűen szó szerint egy bizonyos szögben láthatatlanná vált..
Fel,azt haza. A hangulata viszont fasza.
-
Még rövidre se:) -

-
Egyszer Ati fog kerülni még a gépedbe, hosszú időintervallumra, ebben biztos vagyok 
-
Leon:) Ha megnyugtat ÉN is szeretem a te Ati kártyádat. Semmi bajom vele ,sem máséval. Mi több! Imádom őket. Sőőőőőőőőőőőőőtttttttttttttt!
Csak nálam ne forduljanak elő ,ennyi a lényeg :) Amúgy nincs nekem bajom velük (ha másnál vannak),nem kell mindig asszociálni ha szóba kerülnek:XD -
Problémám? Semmi. Mondjuk eddig nem röcögött most meg röcög:) E van.
Persze nem mondom ,hogy e miatt mert az vicces lenne,mindamellett ezek kijavítanak valamit ahogy nézem és kreálnak plusz problémákat:)Na mind1 úgyis meleg van ,nyár ,a fene izzadjon a gép előtt,télre csak kijön a béta ,bétájának ,az alfájának a tökömtudja hanyadik majdnem végleges javítása.
-
Solt #55899 Kiválasztod a játékindító fájlt, beállítod amit akarsz, és lemented. Utána már automatikusan futtatja amiket beállítottál... ezért nincs külön parancsikon.
Elvileg így mennie kéne. -
Úgy csinálsz, mintha bárki azt mondta volna, hogy ez megszünteti a fagyásokat. De látom, hogy most is játékban vagy, nem értem mi a problémád akkor... -
Az "Alkalmazásprofilok"-ban vannak elmentve beállítások a gémekhez. Úgy gondolom, hogy ha elindítom az adogg játékot, ami szerepel a listában, akkor az ahhoz rendelt beállításokkal indul a cucc. Nem?
A régebbi katyalisztban ki lehetett tenni parancsikont de most ilyen funkciót nem lelek. -
Solt #55896 Nálam működik Uram! :) Ha gondolod írd le privátban, hogy csinálod, és segítek, ha tudok... :) -
Komoylan mondom kedvelem a kis ATI kártyámat (LacAI :p ) de agyfaszt kapok a profiloktól, amik semmire sem jók.
Elméletileg ugye játékokhoz lehet csinálni külön-külön profilt, hogy X játék milyen AA-t, Anizot, stb használjon.
Én csináltam vagy 5-6 profilt, de baszik használni ez a szutyok.
A régi gatyalisztbe legalább ez működött. Kirakta az ember a profilt az asztalra és jónapot. Most ki sem lehet tenni de nem is működik. Basszák már meg.