91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Her Laca
    Mit?
  • VO101Tom
    Hol olvastad ezt?
  • VO101Tom
    Csak halkan megjegyzem, mielőtt valaki eret vágna, hogy senki nem mondta, hogy hivatalos patch lesz pénteken. B6 annyit mondott, hogy "a patchelés következő ciklusa valamikor a héten lesz esedékes, mert nem fért bele a múlt hétbe". Ismét halkan jegyzem meg, az a szó sem hangzott el, hogy "biztosan"...

Majd Sanyót megkérem, hogy körültekintőbben használja a "új patch" és az "új beta patch" kifejezéseket ha legközelebb is lesz olyan kedves és lefordítja, mert ahogy látom a helyzet pattanásig feszült.
  • sakkay
    Várok péntekig...ennyi esélyt még adok nekik. Ez a pár nap nem oszt, nem szoroz.
  • Her Laca
    Be vagyok rég elve 1C re de asszem írok nekik pár sort , és még a RU végződésű oldalakról is bannolva leszek:)
  • Her Laca
    Mit toldozták! Butították a grafikát a megjelenéséhez képest, elég csak a vízre nézni.Minap néztem a megjelenés után csinált képeket, ég és föld. Át lettünk baxva. Ez van.
  • Her Laca
    Mit várjunk? Egy másik betat? Semmi nem történik hónapok óta,és mint olvasom igazam volt abban is, hogy semmi új grafikus motor nem volt eddig, csak toldozták a szarjukat. Na nálm most rúgtak el a pöttyöst végleg.
  • bucsher
    jaja hivatalos patchet igértek péntekre. most meg már megint bétáról van szó...
  • sakkay
    Laca laca legalább a pénteket várjuk meg.
  • Her Laca
    Nem akarom azt mondani , hogy megmondtam, de megmondtam.Már el is ment teljesen a kedvem ettől a vacaktól.Mindjárt letörlöm a fenébe , el adom a vasat, oszt iszom az árából pár évig.
    Menjenek a beta gyártásukkal az anyjuk ba, hogy rohadnának meg. Idióta semmire kellő tolvaj banda. Ennyit tudok mondani.
  • sakkay
    Azon röhögök, hogy olyan mintha be lenne lőve a csávó..nem???
    Én nem tudom ezek miért ilyenek.
    "meg lett oldva a fa probléma programozó\főnök\fa*om úr-
    eh eh ja ja meg...meg-tehát már nem esik drasztikusan az fps?-
    ööööö ehe ööö ja az???...az nem..hö..milyen szép angyalka ehe öhöm...
  • Glo
    Bár ki se adta volna ezt az interjút.. NEm, nics meg, amaz fontosabb, nem tudjuk az okát..

Vérprofi!
  • sakkay
    Éppen most akartam írni, hogy mégis megcsinálta Sanyo!
    Mondjuk olvasván a cikket, nem túl biztató, ha nem ígérték volna a pénteket, egészen megijednék!
    Mert hát megígérték. Ja, én azt hittem az már nem béta. De úgy látom tévedtem.
  • LeonSilver
  • Sanyo
    Mégis sikerült elkészülni vele. :)
  • fecska
    Dongósoktól kérdem:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Kinek van IOV-705 Mégane-ja?
    Csak itt áll Mesterék háza előtt és van egy Dongó Virtuális Repülőszázados embléma rajta?
  • Sanyo
    A fordítás sajnos már csak holnapra lesz kész.
  • Feró Flex
    Hírek!
  • artivizsla #56318
    Szovjet ászok.
  • Willenbrock
    Tudják már azok gyerekként is hogy a magyart gyűlölni kell,megtanították nekik az idősebbek meg az iskolájuk ahol azt tanítják hogy a hazug szamárháton ügető magyarok évszázadokig bitorolták az ő szvatzoplukuk nagymorva hazáját,őket meg magalázták és nyomorban tartották sbt,stb.Sajnos ezek ilyenek és nem változnak,így barátkozzon mindenki velük.Vannak kivételek persze,szinte mindenki találkozott már barátságos szlovákkal-én is de az csak szlovák állampolgár volt aki magyar származású.Ott hivatalosan elmagyarosított szlovákként tartják őket számon a tótok.Viszont a nagy többsége sajnos ilyen.Nem véletlen az hogy Meciar óta a magyarellenesség a legfőbb ütőkártyája minden szlovák pártnak választáskor.
  • Solt
    Hát nem szép halál... :S
  • sakkay
    Hú de küzdött, sajnáltam, hogy aztán meg lett edve ez a med....kis kroki.
    Lehet meghúzom kicsit a procit,(öcsém a nagy guru ebben de kint van Angliában), és az alaplap csere miatt csak most esett le, miért megy minden rosszabbul..lehet a patch nekem is javított csak pont akkor állt vissza a 4 mag 3.3-ról háromra. Nagyon nem mindegy.
    Azért várok péntekig , lehet nem is kell...meglepődnék.
  • szekelyland
    ismerős..
    diákkori baráti szilvóriumozás, lemenés Kolozsvár főterére éjjel 1kor, teli torokból elénekeltük a magyar és székely himnuszt, majd 2 órán keresztül kergetőztünk Funar zsandárjaival... micsoda idők....
  • Her Laca
  • messerharcos
    nem buli volt mondjuk úgy baráti vodkázgatás. 3-an voltunk összesen. Aztán félmesztelen szaladgáltunk 1 kor a váci úton fel le és lazultunk a játszótéren a rúgóspacikon
  • Willenbrock
    :D
  • Gascan #56310
    mindjárt elsirom magam h miért nem pilótának mentem :)
  • fecska
    Azért nem egészen így volt, csak kb ha miki gépét bekapcsoljuk azonnal az sg jön fel...
  • V Domino #56308
    Ez kemény buli lehetett...
    mindenki "seggrészeg",és közben EZSGÉZNEK!!!naggggyon komoly
  • messerharcos
    Én is megtudom erősiteni hogy tegnap seggrészeg volt szóval számitsd oda azt is
  • LeonSilver
    Három.

Most nincs időm foglalkozni vele, mert mennem kell gályázni, de délután időt fogok szakítani rá.
  • mijki
    ne higgyetek Mikinek, atom részeg azt se tudja hol van, csak mivel nincs prémium acc-ja nem tudja törölni a hozzászólását...
    Bocs a nevében is!
    - Fecska
  • mijki
    Kettő
  • LeonSilver
    Jaja. Nagyon zsír (csak azt tudnám mitől zsír valami ...), én is vizuáltam már.
  • Her Laca

Pumákoknál leltem,az nem lehet hogy ne lássátok!!!!!!!!!
  • Fürtös
    De ennyi off elég mára,megyek beizzitom a Dungeon Keeper 2őt,mert mig nem jön meg az uj vas addig is kell valami kis szórakozás

• Fürtös
    Jó, de azért azt kijelenthetem,hogy te egy másik korosztályt képviselsz,mint írtam is: Akiknek hálásak lehetünk mert még volt idejük\kedvük\igényük embert nevelni a gyermekből.
    Az én korosztályom gyermekeit nézd meg...
    Persze tisztelet a kivételnek.
    Nézd csak meg Mijkit milyen volt mikor közétek keveredett,és milyen most!

(Mijki dícséretnek szántam,és én nagyon ritkán dícsérek!)

De sokan már az én korosztályomból is eléggé problémásak. (30)
  • Her Laca
    Nejem két gyermeket nevelt fel,de nem egyedül.Én is jelen voltam ám:) Azt azért tegyük hozzá,hogy egy normális vagyis szerintem normális apa,férj ugyan úgy kiveszi a részét az otthoni munkából gyereknevelésből mint az anya.
    Mert ha már az asszony is dolgozik akkor ezt a "terhet" is közösen kell viselni. Ekkora terhet amit ez jelent egy ember nem vagy nagyon nehezen tud elviselni szerintem. És megromlik a házasság szétmegy a család.
    30 éve 16 éves korom óta együtt vagyok az asszonnyal és mondhatnám jól megvagyunk:)Na szóval csak annyit akartam mondani ,hogy nem lehetetlen feladat ez.
  • Her Laca
    Az annó mellbe vágott amikor régebben egy híradóban a Cseh miniszterelnököt mutatták valami magyar arcot fogadott talán gyurcsit.
    Ferencen egymillás öltöny,a cseh öreg úron ,azt nem mondom,hogy kopott de egyszerű filléres öltöny volt,a cipője is viseletes. Skoda volt az autója.
    Na az hiteles volt a szememben,asszem akkortájt másztak ki a gödörből .
    Akkora volt a kontraszt ,hogy még én is észrevettem.
  • Fürtös
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Tisztán megfogalmazott cikk egy anya tollából:
    Csak egy részletét osztom meg, mert a teljes cikkben olyan dolgok is elhangzanak amivel én személy szerint nem értek egyet.
    De valahol itt tartunk most.
    És ez szomorú,nagyon szomorú...

Publicisztika

Sokáig gondolkodtam, mit is írjak, hogyan fogalmazzam meg, amit szeretnék. Szerintem mindannyian ugyanazt érezzük. Ugyanúgy ökölbe szorul a kezünk, mikor a buszon mellettünk ülő cigányok arról beszélnek, mikor jön a segély, mire költenek, mennyi gyereket fognak még szülni, a meglévőkkel mit csinálnak, hova mennek. Én meg csak azon rágódom, hogyan tovább... Csekkek kavarognak a fejemben, a munkát próbálom kiverni a fejemből. Kavarognak képek és nem értem a dolgokat. Mi lett a világgal? Az öregek a kórházban halnak meg, nem látogatják őket, nem foglalkoznak velük. Csak jönnek a „hozzátartozók” és lökik az orvosnak a pénzt. Csak még nyugdíjig bírja ki a mama, kell a pénz. Közben a szobatársak fogják a haldokló kezét, adnak neki inni, ha szomjas és a nővér nem ér oda. Velünk mi lesz? De még ennél is jobban érdekel, mi lesz az én szeretteimmel? Talán én is így fogok viselkedni? Még csak állatoknak sem nevezném őket, mert a haldoklókat és betegeket ők is tisztelik, vigyázzák... Vajon meddig bírja ezt egy ember nézni, átélni? Meddig van meg bennünk, segítőkben a szívből jövő tenni akarás? Mikor fásulunk bele? Mindig feladjuk egy kicsit, mikor megjön a fizetési papír és rajta az összeg, ami az évek múlásával sem nő.

Meglökik a könyököm, nézem a cigánygyereket, amint elmegy mellettem a buszon. Érzem a szagot... Arra gondolok, vajon még egy gyereket fel tudnánk-e nevelni..? Nagyon jó lenne nem egy, nem kettő.... De nem akarok rosszat senkinek. A nő legszentebb hivatása az anyaság. Gyönyörű szavak. De vajon mikor és hogy tudnám megoldani? Egy átlagos nap hajnali negyed négykori keléssel indul, irány a munka, délután kettőig. Mire a bölcsödéhez érek, már fél négy. A gyermek persze erőtől duzzad, irány 3-4 játszótér. Ülök a padon és fogadkozok. Ma türelmes leszek... Aztán fél hatkor már zakatol a fejem. Otthon a rengeteg munka: főzni kellene, mosni, vasalni... És megpróbálom hazarángatni a gyermeket, hol erővel, hol fagylalttal. Van, amikor sikerül vita nélkül hazaérni. Aztán otthon végre leülök. A posta már nem is érdekel: számla-számla. Majd egyszer, talán... Mire vége a napnak, már csak ágyba szeretnék kerülni. Talán most tízre sikerül. A gyermek már alszik és csak nézem. Köszönöm Uram, hogy Ő van nekem. Összekuporodik, olyan, mint egy kis angyal. Nagyon szeretnék még egy pár angyalt... De a legfontosabbat nem tudom megadni nekik, ami pótolhatatlan és felbecsülhetetlen: az időt. Lássam lépteiket, a mosolyt álmukban. Azt, amikor elesnek, mikor az apjuk hátán lovagolnak.... Nem akarom, hogy később csak arra emlékezzen, hogy az anyja egy idegbeteg nő volt, aki csak megbántani tudta. Aztán én is egy intézetben kötök ki, soha nem látogatnak....

Azt hiszem kicsit bővebben ki kell fejtenem az álláspontom,mert ez nem csak szomorú hanem megdöbbentő is.

Emancipáció: A maga nemében csodálatos kezdeményezés volt,és azokban az időkben tényleg szükség is volt rá. A probléma akkor kezdődött amikor a vezetők felismerték ennek a dolognak a jelentőségét és meglátták benne az óriási üzleti lehetőséget. El is kezdték szépen a maguk ízlése szerint átformálni és ideologizálni. Alapesetben arról szólt,hogy a nőknek mindenben ugyanolyan jogokat kell biztosítani mint a férfiaknak.(Ez teljesen jogos messzemenöleg egyet is értünk ezzel---a férfiak---.) Aztán ezt a szép eszmét elkezdték egy olyan formába önteni ami már teljesen másról szólt,elhitették az emberekkel,hogy a sikeres nő gyermeket nevel,háztartást vezet,állandóan úgy néz ki,mint aki most lépett ki egy divatlapból,és mellette még kurva sok pénzt is keres... Azért ezt végiggondolva kicsit sem gondolhatjuk komolyan... Egyszerűen nincs rá idő. Viszont kitünően kiiktatták a rendszerből az anyák nevelését a gyermekek tanulási folyamataiból,ez generációs kérdés: Generációnként látszik a hanyatlás a fiatalok körében. Szüleink (én 30 éves vagyok) Még stabil erkölcsi normákat, becsületességet,emberséget tanultak nagyszüleinktől. Az én korosztályom még szerencsésnek vallhatja magát mert a mi szüleink még tudtak azért időt fordítani ránk,és nagyszüleinktől is kaptunk elég figyelmet és tanítást,de már korántsem elegendőt. Ez a hisztéria a 80 as évek közepétől már elérte azt a szintet ,hogy egy nőnek már nem joga volt dolgozni,hanem dolgoznia kellet(!!!) ha megélhetést akart biztosítani családjának. (Régebben egy család meg tudott élni egy ember fizetéséből.) De éppen ez volt a cél,az eredményét a mai tizenéveseken láthatjuk.
    Erkölcsi normák teljes hiánya,önmagukból kifordult fiatalok akiknek fogalmuk sincs arról mi folyik körülöttük,csak azt tudják ,hogy az emberi értékeket pénzben mérik,és ők teljesen magukévá teszik ezt a fajta gondolkodásmódot,mert mindenhonnan ez ömlik rájuk,hiszen szüleiknek már nincs ideje foglalkozni velük és megmutatni nekik a világ igaz természetét... Ma már a fiatalok körében teljesen elfogadott és elismert erény(!!!!) ha valaki törvénybe ütköző dolgot csinál,sőt egyenesen felnéznek azokra akik nem becsületes munkával gazdagodnak. És ne higgye kedves szülő ,hogy az ön kislánya \kisfia különb...(persze tisztelet a kivételnek) Őszintén tegye fel a kérdést magának: mit tud gyermeke életéről? Mert ha különb is és még normális értékrendek szerint gondolkodik nagyon hamar magányossá válik az a gyermek aki nem egy irányba halad a kis birkanyájjal...
    És ez a szomorú... Azt már meg sem említem,hogy sokunknak fogalma sincs mekkora erőfeszítéseket tettek anyáink akik 8 óra(sokszor több) kemény munka után Még találtak energiát magukban arra ,hogy minket igaz emberré neveljenek,És igen ma könnyes szemekkel csókoljuk meg azt a kezet ami annak idején a pofonokat osztotta és néha gyűlöltük ezért... De vajon a mai anyáknak lesz-e van-e erejük igaz embereket nevelni a gyerekeikből?

Ha van azok között tanár aki e sorokat olvassa, megkérem csináljon egy rövid tesztet az osztályában,mit tennél ha találnál egy teli pénztárcát kérdéssel.Név nélküli válaszadással

Ezt még régebben írtam de egyre aktuálisabb...