91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • sakkay
    Na ehhez kel bátorság gyerekek:itt!
  • sakkay
    Bár a történelemben vannak vitatható események, a hadüzenettel kapcsolatos események pont nem abba a kategóriába tartoznak. Az aláírásod meg a legkevésbé sem zavar, főleg azért mert egy a véleményünk.
    Legvégül-tényleg nem akarlak kúrvára megbántani, így inkább csak annyit írok:történelmi vitát(és eleve a vele való foglalkozást) csak hidegen, érzelmek nélkül lehet(ne). A történelmi oktatásban bőven van helye az érzelmeknek,(leginkább a fejlődő gyerekeknek, egyetemeken természetesen tilos)de a tények firtatásában nagyon! nem.
    Egy jó példa erre korában már belinkeltem.
  • Zpogi
    Engem te nem tudsz KÚRVÁRA megbántani,úgyhogy azt írsz amit akarsz.

De mert te azt gondolod,hogy az előző rendszer által írott történelem az 100%-ig igaz, akkor nekem is azt kell,bocs de ez nem fog menni.

Szerinted azok a visszaemlékezések féligazságok vagy hazugságok vagy netán a "már megint bántották a magyart" kategória? Nem értelek téged...

Gondolom akkor a "nagy magyar irónia" nekem szól? Netán az aláírásom szúrja a szemed?
  • Her Laca
    Nem, nem néztem végig,ott elakadtam amikor Szaniszló Ferenc műsorvezető elmondta a bevezető eszmefuttatását. Mit csináljak NEKEM ez nevetségesnek tűnik na,de ez szigorúan magánvélemény.
    Mindamellett tudod jól, vagyis remélem tudod,hogy én pacifista beállítottságú vagyok ,asszem ez akármelyik hozzászólásomból kiderült eddig.
    Ilyen összeállításokat ,visszaemlékezéseket dögivel lehet mutatni minden nemzet történetéből akár csak a második VH alatt ,amelyek könnyeket csalnak jóérzésű emberek szemébe,ezek arra jók ,hogy éberen tartsák azon állapotot,hogy ha valakinek eszébe jutna végig hurcibálni a véres kardot egy "fennkölt eszme" érdekében akkor legyenek olyan emberek akik partnerek lesznek ebben,és önként dalolva menjenek embertársaikat irtani.Szokták mondani,hogy azért jó ismerni,nem elfelejteni a múlt történéseit ,hogy tanuljunk belőle,és a hibáinkat ne ismételjük meg.
    Ez nem igaz. Azért kell ezeket mindig szem előtt tartatni,hogy ne feledjük mikre is vagyunk képesek.Jó példa erre a nemrégiben Jugóknál tartott emberírtás,amit ha jobban belegondolsz fel nem tételezett volna senki előtte itt európa közepén. Az emberiség pár ezer éves ismert történelme alatt semmi mást nem csinált ,csak gyilkolta egymást ,és ez soha nem fog változni mindaddig amíg nem talál a fajunk egy közös ellenséget. Ez szent meggyőződésem.Az egyéni tragédiák amik a konfliktusokban előjönnek szinte említésre sem méltóak ,nincs jelentőségük. (remélem ez a mondat nem félreérthető)
    Én Magyar vagyok ,de egyben a Földünk lakója is ,ugyanúgy magaménak érzem a tengereket, más vidékeket ,testvéreimnek barátaimnak az ott élő embereket .
    A közös nyelv ,kultúra az szoros kapocs ,nagyon szoros de eközben ne feledjük,hogy ez csak kis része az egésznek aminek alkotó elemei vagyunk.
    És nem vagyok hajlandó ezen álláspontomon változtatni ,még ha ez nem is tűnik hazafiasnak akkor sem.
  • sakkay
    Mellesleg a nagy magyarban volt természetesen némi önirónia, de csak annyi , hogy nem vagyok egy kiköpött Széchenyi
    De a hazámért dolgozom, és a gyerekemet igaz, becsületes MAGYAR embernek nevelem. Gondolom nem kell többet írnom.
  • sakkay
    Az első mondatodat inkább nem kommentálnám tekintettel arra, hogy nem akarlak KÚRVÁRA (meg)bántani.
    Annyit azért mondok..ha történelmi témához nyúlsz, és a féligazságokat vagy hazugságokat egy legyintéssel elintézed,(ha éppen ne tetszik) közben csak azt látod , hogy már megint bántották a magyart,....hát nem attól leszel nagy hazafi.
    Látod pont ilyen alapon tanítanak románoknál szlovákoknál hamis történelmet.
  • acidrain
    Megnéztem, komolyak a visszaemlékezések.
  • Zpogi
    Szerintem attól lesz valaki Magyar,hogy annak érzi magát...
  • zmok
    Édesanyám részéről 100% sváb vagyok, néhai Édesapám úgy fogalmazott, hogy ő 100% "Kunparaszt"... A videót nézve nekem elszorult a torkom.
    Most döbbenek rá, lehet, hogy én nem vagyok magyar?!
  • Zpogi
    Szerintem meg nektek nincs :)
    Ott a "nagy"-on volt a hangsúly,csak nem emeltem ki,na mindegy. Úgy egyébként megnézted a videót - mert lehet másként gondolnád.
    Engem elszomorít,hogy valakinek a videót nézve ez volt legmegbotránkoztatóbb. Ennyi.
  • Sidewinder
    Elég durva. Mondjuk a 6:14-től érkező Lada Priorát azért elfogadnám. Egyébként van ennél durvább is. Tegnap előtt Moszkvában esküvőt tartott pár dagesztáni. Hatalmas konvoly,csak a legújabb Infinityk,Lambok,Ferrarik,a "csóróbb" rokonok meg SLK mercivel érkeztek. Aztán előjöttek a népszokások.Meg pár darab Kalasnyikov a kocsik csomagtartójából. Először csak a levegőbe lődöztek,utána meg más, az utcán közlekedő kocsikra. Jöttek a zsaruk akik először próbálták nekik elmagyarázni,hogy ez nem egy dagesztáni falu,de nem is a dagesztáni főváros, Mahacskala,úgyhogy itt nem szabad csak úgy lődözni mindenkire. Erre a dagesztáni násznép megsorozta a zsarukat is,de ők húzták a rövidebbet,mert a társaság nagy részének a fogdán ért véget a nászmenet.
    A videó vége viszont mindent visz:D
  • Her Laca
    Pogi!! Most nincs igazad ,ennek semmi köze ahhoz ,hogy ki Magyar vagy ki nem. Egyáltalán ezt nem szerencsés ide keverni. Háború volt ,sajnos haltak meg civilek is szép számmal a világ minden részén. Jelzem az USA még mindig korrektebben bombázott mint az Angolok ,ők kimondottan terror bombázást csináltak. Fájó dolog ez ,de ilyen a háború.
  • Sidewinder
    Kösz szépen a videót,nagyon tetszik a gép! Nyílik a kabintető is,ráadásul normálisan mint az eredeti Szuhojon,nem pedig oldalra,mint ami egy két modban volt.Mondjuk a videó készítője eléggé kímélő üzemmódban ment a géppel,azt hittem jobban megtépi. Ráadásul lángoló kipufogó is van. Az alap Szu-26-ban a Vegyenejev M-14-es motor van,ugyanez a motortípus található meg a Kamov Ka-26 helikoptereken is. Többször volt szerencsém látni Ka-26-ost sötétben repülni,és bizony folyamatosan jött a láng a kipufogókból.Sőt néha nappal is látni a lángot,főleg vegyszertöltéskor jelentkezik,a gázlevétel után,és van,hogy hosszabb ideig is látható.Remélem a rep.modellt is legalább akkora odafigyeléssel próbálták a lehető legélethűbbre csinálni,mint ahogy a grafikai megvalósításra ügyeltek. Ha már egyszer az IL-2 sorozat ezen része szar lett,akkor hátha megpróbáltak egy olyan gépet is kiadni hozzá aminek tényleg van köze az igazihoz,a repülési jellemzőit tekintve is. Hiszen nem hivatkozhatnak rá,hogy nincs róla adat,meg kevés repül belőle a világon. Gyakorlatilag minden országban ahol komolyabb motoros műrepülő tevékenység folyik,ott megtalálható a Szu-26 típus.Az USA-tól, a fejlesztők hazájáig.
  • Zpogi
    LOL

Te nagy magyar?

Akkor lehet,hogy jobban fent akadtál volna azon, hogy nők és gyerekek haltak meg. Nekem jobban fájt ezt hallani a videót nézve,leszarom,hogy egyoldalú-e az elemzés vagy sem,meg hogy szereted-e!
  • Willenbrock
    Én úgy emlékeztem hogy a debreceni rendező kapott legelőször de akkor lehet hogy rosszul.
  • sakkay
    Na igen. Én is igen nagy magyar vagyok, de az ilyen szintű egyoldalú elemzéseket nem igazán szeretem.
    Ha a tényeknél maradunk:
    Keresztes-Fischer Ferenc belügyminiszter és még néhányan ellenkeztek, ezért megállapodtak, hogy olyan szöveget fogalmaznak meg ami de facto nem mondja ki a hadüzenetet, de szükség esetén úgy is értelmezhető.

Bárdossy még az este tájékoztatta az USA budapesti követét Herbert Claiborne Pellt. A nagykövet kérdésére, miszerint „...ez a háborút jelenti...", a miniszterelnök határozott nemmel válaszolt.

Később (1941. december 13.) német és olasz nyomásra a miniszterelnök szóban közölte a nagykövettel, hogy a nyilatkozat mégis a hadiállapotot jelenti. Pell a szóbeli formát nem fogadta el, így Bárdossy még az este jegyzékben jelezte az USA követségének: „...az USA, másfelől a Német Birodalom, Olaszország és Japán között fennálló háborús állapotot Magyarországgal szemben is fennállónak tekinti".

Érdekesség, hogy az amerikai kormány nem fogadta el a hadiállapot beálltát, és a magyarok lépését egyértelműen a németek nyomására tett lépésnek tekintette.[3][4] Csak 1942. június 5-én üzent hadat Magyarországnak, amikor Bulgáriának és Romániának is.

Tényleges harci érintkezés csak 1943. október 24-én történt, amikor amerikai bombázók először dobtak élesített bombákat magyar földre, bár ez csak „kényszervetés” volt. Az első amerikai célzott támadás 1944. április 3-án érte Budapestet."
    Szóval nem szeretem az ilyet.
  • zmok
  • zmok
    Pirx, Alfa Holdbázis.... gyermekkorom nagy kedvencei.
  • Willenbrock
    Nagyjából egyetértek a mondandójuk lényegével de ez a riporter eléggé sarkosan fogalmaz szerintem.Pl hogy hátbatámadtak minket a jenkik,az túlzás hisz hadüzenet volt köztünk.A szőnyi(komáromi)olajfinomítót is bombázta az USAF pedig az eredetileg amerikai tulajdonú volt,igaz addigra már a német igényeket szolgálta ki.
  • Her Laca
    Így jó lesz
  • Her Laca

A legnagyobb:)
  • Her Laca
    EMBARAK!!!M2 őn este Pirx kalandjai!!!!!!!!!!

Bexarok.
  • Her Laca
    Monitor:) i lenne a vélemény?:) Képet ad ,ledes,mi baja lehet.
  • sakkay
    Erről mi a véleményetek? Természetesen a kategóriáján belül.
    LG 21,5" E2242C-BN LED monitor...
  • sakkay
    Pénteken meglesz az új monitorom úgyhogy én is beállok a multiba lassan.
  • Her Laca
    Ma átálltam a sötét oldalra egy kis időre. Egy felszállással 3 BF esett le. De piszkosul nehéz azt kell mondjam,sokkal több figyelem kell és észnél kell lenni.
  • Zpogi
    OFF
    Világ-Panoráma 2012.09.28.

Magyarország bombázása. A történelmet a mindenkori győztesek írják, és bizonyos fejezetek kimaradnak. Milyen is volt az amerikai szezon hazánkban a II. világháború alatt?
    Néhány túlélő levelét is felolvassa,elég szomorú történetek :(

ON
  • Willenbrock
    Ez azért mókás hogy az ember berepül az erdő sűrűjébe és ott rejtőzködik mint egy harckocsi :/
  • Willenbrock
    Félelmetes,06:00-nál hogy ráhajt a betonfalra kisbusszal :D
  • bucsher
    és töröld a következő könyvtár tartalmát:
    c:\Users\<felhasználónév>\Documents\1C SoftClub\il-2 sturmovik cliffs of dover\cache\
  • Romeo One
    Sajnos ezen már többszörösen túl vagyok. :(((((
    A saitekről letöltött legfrissebb driver és profiler, előtte mindig letörölve a régi, Regedittel szépen kitakarítva, vírusirtók kikapcsolva, stb.
    A Framework frissítése előtt a cs-ről elindult ugyan a régi, de már az editorban krix-kraxot rajzolt ki, és valójában nem kezelte a profilokat.
    Az újabbak mindig keretrendszer hibára hivatkoztak, de most megakadtam a a hibajavításban.
  • Nohab
    Van másik géped? Linket leírnád? Lehet csak a szerverrel van valami.
  • feca1229
    Köszönöm!
  • Sanyo
    Játéklistában a Cliffs of Doveren jobb klikk, properties, local files és katt a verify integrity of game cache-re.
  • feca1229
    Üdv!
    Hogyan tudom visszaállítani az eredetiCLODot a béta pecsekről, hogy feltudjam tenni az új pecset.
  • Zpogi
    Nem tudom megnyitni a gépemen az 1C fórumot,semmilyen böngészővel(firefox,opera,explorer),a szolgáltatót már hívtam azt mondta,hogy biztos elállítottam valamit. Igazából nem nyúltam semmihez és ötletem sincs mi lehet a gond.
    Esetleg,ha valakinek lenne ötlete azt szívesen meghallgatom.
  • Her Laca
    Ne megjött a kedvük a piros kollegáknak ,túlteng az ATAGON a spit.
    Lehet javítottak rajta valamit,megyek is intézkedni ,nem jön valaki?
  • artivizsla #57865
    II. vh-ús "Art" háttérképek.
  • Her Laca
    Látod Pogi:) Ez a nem unalmas. Egyedül az angol légierő ellen,volt,hogy 3 gépet támadtam . Ez olyan mint a sakk:)
  • Her Laca
    [IMG][/IMG]

Egy felszállással,mind spit volt. Útálnak ahogy éreztem.