91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • artivizsla #58582
    56. 3. rész
  • lala42
    Ja és a Gigás configban egy 4890-es ment anno. De ha jól tudom, akinek eladtam az jelenleg egy 9650-et hajt, igaz a Q9550-el.
  • lala42
    Jó a Gigabyte P45T UD3-as sorozat. Nekem anno kiszolgálta a 8200-400-500- Q9550-es procimat is. ( Elkelt mindegyik :-) )
    Asus-ból jók voltak a P5P43-as sorozatuak. Volt egy P5P43TD PRO-m is. Szápen muzsikált. Ezt a kettőt ajánlom.
    A multkor a hardveraprón találkoztam elgó Gigabyte-vel.
  • PhantomAss
    a proci azért gyenge ehhez a konfighoz, a gtx 460-nak kevés lesz a 2 mag, bár attól is függ milyen felbontáson játszol.
    Simán tennék alá egy 4magost és lehet tolni vele bármilyen játékot
    (csak mert volt ilyen konfigom)
  • artivizsla #58578
    A proci (E8400) már megvan, tehát adott a dolog. Egyszer vettem igen drága videókártyát még anno, egy 6800 GT-t, 70.000 ft-ért, ami ér vagy 5000-ret ma. Se autóra, se PC-s alkatrészre többet nem akarok költeni feleslegesen irreális összegeket, mert nem egy értéktartó termék egyiksem. Jelenleg úgyis csak IL2-őzök, ahogy elnézem, evvel a konfiggal a CLOD is elmegy, de ha a proci kevés lenne, akkor majd cserélem egy négymagos Q9550-re.

Ez a konfig (E8400, GTX460, 8GB DDR3, 500W táp) 65.000 ft-ba van, ez pont elég most ahhoz, hogy ellegyek vele. A fiamnak dobtam össze egy gépet ( E4500, 2GB DDR2, Gigabyte alaplappal egyben 17.000 ft postával együtt) + 6800 GT és vígan elvan a CS meg WoT-al

A gond csak az alaplap típusának a kiválasztása, mert vagy a DDR3 nincs meg, vagy a PCI 2.0. Ebben kellene a segítség.
  • artivizsla #58577
    Szerintem sem lehet tisztán fehér vagy fekete szemmel nézni sem 56-ot, sem a háborúkat.

Két történet idősebb kollégáktól :

- Az egyik a Műegyetemre járt és a forradalom elején hazajöttek teherautóval élelmiszerért a pestiek számára. A forradalom után hazajött a fegyverével ő is, amit az apja egyből el is vett tőle, míg bajt nem hoz rájuk, hogy majd bedobja a halastóba a biztonság kedvéért. A fiú végül megúszta a megtorlást a fegyverre meg keresztet vetettek örökre. Az apja az életében sohasem mondta meg a fiának, hogy pontosan mi lett a fegyverrel, nem is esett szó róla soha többé. Az anyja mondta meg a fiának a halálos ágyán, hogy az öreg a kertbe rejtette el a pisztolyt a szilva fa alá, amit persze már nem találtak meg utólag.

- A másik kollégám a Ganzban volt inas és mivel nem mentek, ill. bizonytalanul mentek a vonatok vidékre, bent maradtak a gyárban. Egyszer csak jöttek csepelekkel a felkelők a gyárba és felszólították erélyesen az ottmaradt dolgozókat, hogy : "Aki magyar velük tart !"
    Mindezt olyan nyomatékkal, fegyverrel a kézben, hogy az emberek elkezdtek felszállni a kocsikra, kaptak is fegyvert és vitték őket a belvárosba. ( akaratuk ellenére )

A köztársaság téri pártház a rendszer jelképe volt, ráadásul a benlévők rendesen ki is provokálták azt, ami be is következett a
    végén.

"...A téren három szovjet tank is állomásozott a pártház védelmében. Az ÁVH-s fegyveresek ezek biztonságában ki-kicsaptak az épületből és a Köztársaság téren áthaladó felkelőket, sőt fegyvertelen járókelőket is megfélemlítettek, rájuk lőttek és megkergették őket, több embert letartóztattak és fogva tartottak, némelyiküket meg is kínozták, majd gépkocsival a Mosonyi úti rendőrkapitányságra szállították őket. Az ÁVH-sok által begyűjtött embereket ott azonban elengedték, mert időközben a rendőrség átállt a forradalmi kormány oldalára. Az ÁVH ezen utolsó góca tevékenységének hamar híre ment a városban. Amikor október 29-én a szovjet tankok kivonultak a városból, így a térről is, az épület külső védelem nélkül maradt. A pártház ÁVH-s katonái azonban ennek ellenére tovább folytatták provokatív tevékenységüket, és a kormány által hivatalosan kinevezett nemzetőröket tartóztattak le a téren, akik közül jó párat tarkón lőve találtak az ostromot követően behatoló felkelők. Ráadásul Nagy Imre kormánya az ÁVH-t 28-án feloszlatta, tehát a szervezet ekkor már teljes mértékben illegális volt..."
  • Her Laca
    Na de már várom te mikor írsz ilyeneket. Lássunk már valamit Miki fiam mert így sose fogsz lelőni engem (megígérted,remélem nem aggastyán koromban szándékozol)pedig mint tudod én már vén vagyok ,meg már a látásom is rossz,a kezem is remeg ,forcos joy már nem is kell ingyé is tudom produkálni a rezgést.
  • mijki
    Happy end!
  • Her Laca
    Tessék történet.
    Indítom a gépet békésen erre megsorozzák a gépemet . Elborúlt az agyam magyarul cirkalmasan elküldtem az anyjába a férget ígéretet tévén,ha felszállok megdeglik. Felszálltam .2 en voltak.
    [IMG][/IMG]
    Megdeglettek
  • mijki
    Világháborús.
  • Her Laca
    És ezen videó mennyiben tartozik szorosan az Il2 höz ha szabadna érdeklődnöm? Beszámolókat megnem tudok mert én is keveset vagyok,bár nálad azért többet. De tessék ,tegnap Dumbóval repültünk ATAG on lelőttünk egy pár gépet és vot öröm meg bodottág.
  • sakkay
    attól még nagyon igaz.
  • Nohab
    Egy-két hónapja? Egyszer nem jöttél fel az esti házi hosztra. Repülni meg talán a tavasszal próbáltál a Ju-88-al, csak nem jöttek össze a felszállások... :P
  • mijki
    Hát most igazából nem reppenek egy-két hónapja, szóval érdemleges információkat nem tudnék megosztani veletek. Viszont az '56-os "vita "helyett, bevetési beszámolóitokat is szívesebben olvasnám.
    Vagy ilyeneket nézegetnénk:
  • Her Laca
    Én bántani Miki gyereket? Meg nem fordulna a fejemben:)
    Csak gondoltam ha már ennyire hiányolja ,a játékról szóló hozzászólásokat akkor bizonyára lelkesen használja és talán tudna hasznos információkkal szolgálni .Nehogy vissza fogja magát!!
  • messerharcos
    jaj ne bántsad csak megjött neki :D
  • Her Laca

Te játszol vele? Mert nem látlak,de akkor szóljon.
    Mi a véleményed a pöcs ről,milyenek a szövi gépek,motorhangok,effektek ,és milyen a G50 nel repkedni? pl
  • mijki
    Ne OFFoljatok tovább, szóljon a játékról a totyik.
  • Her Laca
    Ok asszem nem fogunk közös nevezőre jutni, gondold ahogy akarod.
    Te dolgod.
  • Lysandus
    Ne haragudj, de legnagyobb közhely idáig az volt, hogy "semmi nem fekete vagy fehér". És nem én hangoztatom ezt! :-)

A honlapról: nem fogadhatod el tényként az SZKP KB üléseiről készült jegyzőkönyveket, mert annak alapján '56 ellenforradalom. Ugyanígy fenntartásokkal kell kezelni a forradalmárok kihallgatási jegyzőkönyveit is. A kínzás, a hozzátartózók fenyegetése, bántalmazása ebben az időben még bevett gyakorlat volt.

Másrészt azt, hogy a forradalmárok nem voltak szentek, te abból vontad le, hogy két 10 éves gyerek össze-vissza pufogtatott.
  • Feró Flex
    Dundas vs Wick DEMO
  • Her Laca
    Még mindig közhelyek hangzanak el. Amit mondasz igaz lehet,de itt most másról van szó. Én átolvastam (nem akarom védeni jelzem) a honlapot ,tárgyilagos ,tények vannak közölve. Ráadásul 56 történéseit annyi, azaz minden politikai erő a magáénak akarná tudni,hogy ne félj árgus szemekkel figyelik az ilyen dolgokat.
    A "vita " abból indult ki,hogy én mondtam valamit amit fater látott ergó megtörtént ,te ha nem is teljesen de vitattad,szerinted a fegyveres harcban csak szentek lehettek a felkelők,én meg azt mondom,hogy nem , ők is emberek erényekkel és gyarlóságokkal felvértezve. Ám de ez semmit nem von le abból amit akkor tettek ,viszont abban egyetértek veled ,már ha te is így gondolod,hogy azon emberek áldozatát (a legnagyobbat amit meg lehet tenni) a politika szereti kisajátítani és hamis felhangokkal kiegészíteni és a maguk hasznára fordítani.
  • sakkay
    Ja ja ja...ismerni kell a történészt(eket) akik nem forognak szélkakasként , aztán azoktól kell olvasni. Meg nem kell elfogultnak lenni(nagyon), aztán az is sokat segít.
    Sajnos a történelem nem fekete és fehér, aki mindig csak az egyik oldal igazságát keresi, az saját magát csapja be. Ezzel nem 56, vagy bármely más nagy történelmi eseményt támadom, egyszerűen segítő szándékkal írtam.
    Vissza olvasván kissé arrogáns, nem annak szántam bocsánat.
  • Lysandus
    Ó, Kedves Barátom!

Most azt kell mondjam, hogy naív vagy. A történelem a politikai csatározások egyik kiemelt helyszíne. Aki uralja a múltat, az uralja a jövőt is.
  • Her Laca
    Jó akkor mutass valamit ami szerinted tárgyilagos.
    Bár nem gondolnám ,hogy mert 6 éve állították össze köze lenne az akkori vezető pártnak. Nekem tárgyilagosnak ,tényszerűnek hat.
  • Lysandus
    Hát...

Ez a site még Gyurcsányék idejében készült, tehát tárgyilagosnak semmiképpen nem nevezném... :-)
  • sakkay
    Ja, köszi. Bár inkább info kellene mi is ez pontosan, bár azért nagyjából értem.
  • Her Laca
    Nos igen pongyolán fogalmaztam:)
    Az egyre valószínűbb az nem azt jelenti,hogy úgy is volt. Az is valószínű akkor,hogy nem onnan,vagyis legalább annyira valószínű.Lehetetlen kideríteni . :)De van jelentősége? kérdem én.
    Ezt nemrég találtam érdekes szerintem tárgyilagos.
    Tessék
  • Lysandus
    Nem vitattad, én gondoltam azt, hogy ezzel lezárjuk a témát. De ezek szerint te vitatod! :-)

Mező Imre lelövése bizonyított, abba halt bele. Arról folyik a vita, hogy melyik oldalról lőtték le. (Egyre valószínűbb, hogy hátulról, a pártházból.)

Annak meg volt egy diszkrét bája, hogy az állítólagos munkáshatalom ellen éppen a melósok harcoltak a legádázabbul. Csepel és Angyalföld esett el utoljára.
  • Feró Flex
    Tessék kolléga.
  • Her Laca
    Ezt én vitattam?
    Te jöttél pl Mező Imrével akinek a lelövése az nem egyértelmű,nem bizonyított,egyik oldalról sem ,de az is tény hogy ott akkor mindkét fél között akadtak az emberi mivoltukból kivetkőzött egyének.
    56 egy demonstrációnak indult a fiatal értelmiség felemelte a szavát az elnyomás ellen dacolva a következményekkel,a későbbi fegyveres harcokba ők már nem igazán vettek részt ott már a melósok a városi csibészek vitték a prímet. Ez tény.Ráadásul sajnos ha számszerűsíteni akarjuk akkor ők is nagyon kevesen voltak .Ez is tény.

• sakkay
    Jaj bocs.Az Clodos új kampányra írtam.
  • sakkay
    Hoppá! Sanyooo valami komoly infót magyarul kérlek!!
  • Lysandus
    Maradjunk annyiban, hogy mindenkinek meg lehet a saját '56-ja, de ez nem befolyásolja magának '56-nak a megítélését. Az pedig egyértelműen fehér.
  • PhantomAss
    Laca írtam privit joy ügyben ha még aktuális neked..
  • Sanyo
    A családi történet szerint az én két drága nagyapám egy vidéki kisvárosban együtt őrizték a gúlába rakott fegyvereket és senkit nem engedtek a közelükbe. Náluk sem volt fegyver.
  • Her Laca
    hoppá
  • Johann Wind
    Az 56-os forradalom eleve bukásra volt ítélve több okból is. Eleve nem lehet célt elérni egy olyan forradalommal, ami nem akarja megdönteni a fenn álló rezsimet, csak enyhíteni akar rajta. Egyébként a világon nálunk ünneplik a legtöbb elbukott forradalmat...... Inkább a Bocskay féle forradalmat kellene ünnepelnünk, ott legalább győztünk.:)
  • Johann Wind
    Van még 2 sztorim 56-ról is. Édesapám egyik rokona csendőr volt(félt is emiatt szerencsétlen egészen a haláláig, pedig jó ember volt, segített más embereken is) vmiért fent volt Pesten 56-ban és lent volt az utcán, azt hiszem kenyérért állt sorban, amikor az utcán lévő forradalmárokat vki egy épületből puskával elkezdte leszedni, azok pedig mivel nem képzett katonák voltak, nem tudták mit tegyenek, a rokon szólt nekik, hogy mit kellene csinálni, de a fiatalok először nem hallgattak rá, csak akkor, amikor már egyre több szabadságharcost lőtt le a fickó és végül így el is tudták intézni az orvlövészt, a rokonom pedig ezután azonnal haza is utazott Pestről, mert egy volt "Horthystának" nem volt jó ott lenni akkoriban. Amikor az orosz Kecskeméten vonultak keresztül, fateromék utcájában ráparancsoltak a lakókra, hogy hajtsák le a redőnyöket és ne nézelődjenek, de egy házban fent hagyták és az elvtársak be is dobtak egy gránátot, de szerencsére az ott lakó családnak nem lett baja. Nem sokára jöttek az oroszok, civil ruhás magyarokkal, gondolom ávósokkal és azt állították, hogy apámék házának padlásáról lőtte őket vki, ami nem is volt igaz. Fogták magukat nagypapi hátába géppisztolyt nyomtak(nem számított a 3 kicsi gyerek) és felküldték a padlásra, nagypapi elöl hátában a géppityu csővel, mögötte a civil ruhás magyarok, utánuk pedig az oroszok, úgy voltak vele, ha van fent vki az úgyis először nagyapámat lövi le és utána ők majd szépen feldobnak pár gránátot és elintézik az ügyet.:) Szerencsére nem volt fent senki.....
  • Her Laca
    Máig vitatott ki és honnan lőtt,de ez mellékes .Az emberek el voltak keseredve mégpedig nagyon. Halottakat ,élőket becstelenítettek meg annyi gyűlölet felszabadult amit nem nagyon tudunk elképzelni.Az ávó iránti gyűlölet hihetetlen volt.Jelzem érthető okokból. A pártházban lévő katonákat is szó nélkül lelőtték hiába adták meg magukat. Pedig hidd el volt sok aki csak egyszerű kiskatona volt és nem volt választása.
    Mondom ne fehéren, feketén lássunk.